طرح توجیهی کله قند + فرایند تولید و کد آیسیک آن

sugar

طرح توجیهی کله قند + فرایند تولید و کد آیسیک آن در زیر آمده است :

هدف از ارایه طرح توجیهی تولید قند کله معرفی آن به عنوان یک فرصت سرمایه گذاری است که در این مطلب به معرفی آن می پردازیم.

تاریخچه قند کله

به درستی مشخص نیست که اولین بار کله قند در چه زمانی تولید و عرضه شد. ولی در قرن ۱۲ میلادی، کله قند در اردن وجود داشته‌است. عرضه کله قند از قرن ۱۹ میلادی در انگلستان به دلیل مالیات‌های سنگین متوقف گردید.

تعاریف و اصطلاحات

قند کله : فرآورده‏ای است که طی فرآیند ویژه‏ای از شکر تهیه و به صورت کریستال‏های یکنواخت بهم چسبیده ساکارز به شکلی شبیه مخلوط عرضه می‏شود .

پاکیزگی : عبارت است از تمیز بودن سطح بیرونی قند کله و نداشتن هیچ‏گونه لکه و آثار آلودگی .

تخلخل : عبارت است از وجود خلل و فرج در سطح بیرونی قند کله .

ترک خوردگی : عبارت است از وجود شیارهای کم عرض و عمیق در سطح بیرونی قند کله که با چشم غیر مسلح دیده می‏شود و ممکن است در ترابری و گذاشت و برداشت سبب شکسته شدن قند کله گردد .

شیشه ‏ای : عبارت است از وجود سطح صاف و براق در سطح پایینی و ته قند کله .

پری : عبارت است از تهی نبودن ته قند کله .

پوکی : عبارت است از سست بودن اتصال کریستال‏های ساکارز در قند کله .

مواد خارجی : عبارت است از موادی غیر از کریستال ساکارز در قند کله که برابر آزمون بند 9 ـ 10 با چشم غیر مسلح دیده شود .

بار : مقداری از کالاست که برابر قرارداد در یک نوبت تحویل می‏شود و ممکن است شامل یک یا چند بهر باشد .

بهر : مقداری از بار است که دارای بسته‏بندی و ویژگیهای یکسان ( از یک روز ) باشد .

سنگینی : وزن هر واحد قند کله باید 2800±400 گرم باشد .

بو : قند کله باید عاری از هرگونه بو باشد .

مزه : قند کله باید دارای مزه مخصوص به خود ( مشابه مزه شکر ) باشد .

مواد خارجی : قند کله باید عملا عاری از مواد خارجی باشد .

پلاریزاسیون : پلاریزاسیون قند کله نباید از 99/8 درصد کمتر باشد .

قند وارو 1: قند وارو در قند کله نباید از %4 درصد بیشتر باشد .

رنگ محلول : نمره رنگ در محلول قند کله نباید از 6 بیشتر باشد .

نم : نم قند کله نباید از %6 درصد بیشتر باشد .

رنگ ظاهری : نمره رنگ ظاهری قند کله نباید از 9 بیشتر باشد .

خاکستر : نمره خاکستر قند کله نباید از 15 بیشتر باشد .

جمع نمره ‏ها : جمع نمره‏های قند کله نباید از 22 بیشتر باشد .

انیدرید سولفورو (SO2): انیدرید سولفورو در قند کله نباید از 15 میلی‏گرم در کیلوگرم بیشتر باشد .

 


صنعت قند درایران


 

نیشکر

همان طوری که ذکر گردیدکشت نیشکر در ایران بالاخص در خوزستان که بنام شکرستان ایران معروف بود انجام می شد ولی بدلایل مختلف که چندان روشن نیست زراعت نیشکر و صنعت قند سازی از نیشکر در سرزمین خوزستان از بین رفت. تلاش جهت احیاء کشت در سال های 1316تا1320 با کشت قلمه هایی در مناطق آهودشت وسایر مناطق مساعد خوزستان به طور آزمایشی آغاز گردید سطح زیر کشت در سال 1320 به 300 هکتار رسید.

با ادامه آزمایش آغاز گردید و بررسی های انجام شده بالاخره در سال 1338 تسطیح زمین ها ومتعاقبا عملیات مربوط به احداث کارخانه نیشکر هفت تپه با ظرفیت ده هزار تن نیشکر آغاز واین کارخانه توانست اولین دوره بهره برداری خود را در آذرماه 1340 با برداشت نیشکر از سطحی معادل 2400 هکتار آغاز نماید.

بتدریج و با توسعه سطح زیر کشت نیشکر و شناسایی مناطق مناسب دیگر و امکان تولید نیشکر بیشتر درسال 1353 دومین کارخانه قند نیشکری با ظرفیت 20000 تن قابل افزایش تا 30000 تن درکشت و صنعت کارون درشمال شهر شوشتر تاسیس و راه اندازی گردید. تولید نیشکر و شکر در دو کارخانه مذکور در ده سال گذشته جمع آوری شده است.

چغندر قند

صنعت قند ایران پس از سال ها در سال 1274 با تاسیس کارخانه قند چغندری در کهریزک با سرمایه بلژیکی ها مجددا پایه گذاری گردید و این امید را بوجود آورد که با کشت چغندر وتاسیس کارخانه های دیگر می توان قسمت اعظم قند مورد نیاز آن زمان کشور را تامین کرد این موضوع برای روس ها که در آن زمان قند و شکر ایران را تامین می کردند ناخوشایند بود لذا سخت کوشیدند تا این صنعت نوپا را از بین ببرند و از بین هم بردند .

در 1309 کارخانه قند کهریزک با سرمایه دولت باز سازی شد و بلافاصله پس از آن کارخانه قند کرج بصورت کارخانه ای مدرن در آن زمان با سرمایه دولت تاسیس شد طولی نکشید که کارخانه های قند مرودشت اسلام آباد ، ورامین وآبکوه ومیاندوآب با سرمایه دولت تاسیس شدند و به بهره برداری مشغول گردیدند و به علت پیشرفت کشت چغندر پاره ای از آنها توسعه یافتند.

کارخانه شاهی قدیم بعلت آنکه نمی توانسته در مازندران خوب چغندر به عمل آورد پس از بهره برداری 1315تعطیل گردید و کلیه ماشین آلات آن به جزء مراکز نیروی بخار و نیروی برق به محل کنونی (شازند)منتقل گردید وکارخانه قند (شازند)به وجود آمد. (1317)

کارخانه قند ورامین نیز پس از بهره برداری 1317 تعطیل گردید و ماشین آلات قندسازی آن به مرودشت منتقل گردید با شروع بهره برداری از سه کارخانه قند جدید دولتی که هر کدام 350 تن ظرفیت داشتند .

فسا در 1333-بردسیر در 1334 وچناران در 1335 جمع واحدهای آماده به کار کشور که هم با سرمایه دولت تاسیس شده بود و بوسیله دولت اداره می شد به دوازده واحد رسید ولی کارخانه قند کهریزک بعلت اقتصادی نبودن از گردونه خارج شد و در نتیجه تعداد کارخانه های قند دولتی مثلا در تاریخ 1337 به یازده واحد کاهش یافت و از این 11 واحد نیز در 1337 معادل 106000 تن قند و شکر بدست آمد که خود حد نصابی درآن زمان برای صنعت قندسازی کشور بود.

کله قند در ایران، گاهی به عنوان هدیه و گاهی اجرت استاد و حکیم کاربرد داشته‌است.

 


کد آیسیک محصول در طرح توجیهی کله قند


 

کد آیسیک این مطابق طبقه بندی وزارت صنایع و معادن به شرح جدول زیر است:

کد آیسیک : 15421110

نام محصول : تولید قند وشکر

واحد سنجش : تن

کد آیسیک : 15421210

نام محصول : انواع قند

واحد سنجش : تن

کد آیسیک : 15421220

نام محصول : قندازشکر

واحد سنجش : تن

کد آیسیک : 15421221

نام محصول : قند کله وحبه ازشکر

واحد سنجش : تن

کد آیسیک : 15421223

نام محصول : بسته بندی قند

واحد سنجش : تن

 


شماره تعرفه گمرکی در طرح توجیهی کله قند


 

در داد و ستدهای بازرگانی بین المللی جهت کد بندی کالاها و تعیین حقوق گمرکی و سود بازرگانی ،اغلب از دو نوع طبقه بندی استفاده می شود که یکی از این طبقه بندی ها نامگذاری بروکسل و دیگری طبقه بندی مر کز استانداردها و تجارت بین المللی می باشد و روش طبقه بندی مورد استفاده دربازرگانی خارجی کشور ایران طبقه بندی بروکسل است که بنابر نیازها وکاربردهای خاص موجود ،گاهی تقسیم بندیهای بیشتری در زیر تعرفه ها انجام گرفته است.

طبق اطلاعات اخذ شده از پایگاه اطلاح رسانی گمرک ایران شماره تعرفه گمرکی محصولات در سال های مختلف به شرح زیر می باشد:

کد محصول : 15421221

نام محصول : قند کله وحبه ازشکر

واحد سنجش : تن

کد محصول : 15421212

نام محصول : قندازچغندرقند

واحد سنجش : تن

کد محصول : 15421220

نام محصول : قندازشکر

واحد سنجش : تن

 


بررسی استانداردهای مرتبط با محصول در طرح توجیهی کله قند

 

طبق اطلاعات بدست آمده از سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی، استاندارد های موجود در زمینه تولید قند کله به شرح جدول زیر می باشد:

شرح استاندارد : قند کله - ویژگی های و روشهای ازمون

شماره استاندارد : 3680

تاریخ استاندارد : 1386

شرح استاندارد : قندحبه- ویژگی های و روشهای ازمون

شماره استاندارد : 3679

تاریخ استاندارد : 1386

 


فرآیند تولید کله قند

 

در این مطلب به معرفی فرایند تولید قند کله می پردازیم . امیدوارم این مطلب برای تدوین طرح توجیهی تولید قند کله مناسب باشد و اطلاعات خوبی در خصوص فرآیند تولید این محصول به شما بدهد .

تولید کله قند، بسته به اندازه مورد نیاز به دو روش «قالب و پرس» و روش «تبلور» انجام می‌شود. روش قالب و پرس برای کله قندهایی با اندازه کوچکتر مناسب است. در این روش بلورهای شکر ابتدا خرد شده و پس از مرطوب شدن با آب، در قالب ریخته می‌شود. قالب تحت فشار هوا قرار گرفته و کله قند ساخته می‌شود.

روش تبلور، برای ساخت کله قندهای بزرگ تر به کار می‌رود. در روش تبلور، ابتدا شکر به طور کامل در آب حل می‌شود، سپس با عبور از فیلترهایی کاملا تصفیه می‌گردد. در مرحله بعد مولکولهای حاوی مواد رنگی موجود در شربت، جذب شده و شربت رنگبری می‌شود.

پس از رنگبری شربت ابتدا تغلیظ شده، سپس در قالب ریخته می‌شود و تبلور آغاز می‌گردد. در این مرحله شتاب‌دهنده‌ها به خروج سریع تر آب از قند کمک نموده و کله قندهای ساخته شده در گرمخانه کاملا خشک می‌گردند.

کاشت داشت و برداشت چغندر

چغندر قندهای رسیده و سالم - اماده برداشت هستند و معمولا بعد از حمل به کارخانه سر و دم انها قطع شده و بهتر است که تا حد امکان عاری از مواد خارجی باشد.

1- تحویل دادن چغندر قند به کارخانه :

چغندر ها معمولا با کامیون به کارخانه حمل شده و پس از توزین کامیون همراه با محموله ان در قسمت توزین به قسمت عیار سنجی رفته و با دستگاه مخصوص از چغندر ها نمونه برداری می شود تا در صد قند ( عیار ) نمونه های اندازه گیری شود . پرداخت قیمت چغندر بر اساس وزن خالص چغندر و در صد قند ان و همچنین با توجه به در صد افت وزنی مربوط به خاک و گل وسایر نا خالصیهای همراه چغندر - انجام می شود.

2- تخلیه چغندر و نگهداری ان در سیلو :

پس از تخلیه محتویات کامیون توسط دستگاه تخلیه در سیلو - چغندر ها باید تا زمان مصرف در سیلو نگهداری شوند . باید از نگهداری طولانی مدت چغندر قند در سیلو اجتناب کرد- زیرا چغندر در سیلو با پدیده افت وزنی و ضایعات قندی در اثر تنفس و فساد میکروبی مواجه است.

3- انتقال چغندر به محل فراین

غالبا برای انتقال چغندر از سیلو به محل فرایند از جریان اب استفاده می شود در ضمن انتقال اعمالی مانند سنگ گیری و علف گیری نیز انجام می شود.

4- شستشو ی چغندر

شستشوی چغندر با استفاده از اب و دستگاههای شستشو به شکل نیم استوانه انجام می شود که در انها با حرکت بازوهای گردان و ساییدن چغندر ها بهم عمل شستشو صورت می گیرد.

5- تهیه خلال چغندر

برای تسهیل استخراج قند از چغندر لازم است که انرا بصورت رشته های باریکی به نام خلال در اورد این کار در دستگاهی معروف به اسیاب خلال صورت می گیرد اندازه و شکل و ضخامت خلالها بر راندمان عصاره گیری از انها تاثیر زیادی دارد از خلالهای تولیدی نمونه برداری شده و در صد قند انها طی ازمایشی که اصطلاحا دیژسیون خوانده می شود اندازه گیری می گردد.

خلالها قبل از ورود به مرحله بعد با ترازوهای مخصوصی توزین می شود لذا با داشتن وزن و در صد قند انها می توان مقدار قند وارد شده به فرایند را تعیین کرد.

6- استخراج قند از خلال

به این مرحله شربت گیری - عصاره گیری و یادیفوزیون نیز گفته می شوند عمل استخراج قند از خلال در دستگاه دیفزیون یا دیفیوزر و با استفاده از خاصیت انتشار و فشار اسمزی که مربوط به اختلاف غلظت در داخل و خارج از سلولهای خلال است صورت می گیرد برای خروج بهتر مواد قندی از خلال از حرارت و بهم زدن نیز کمک گرفته می شود.

معمولا در دیفیوزر اب گرم و خلال در دو جهت مخالف هم حرکت کرده و مواد قندی به تدریج از خلال استخراج می شود و در نهایت از یک طرف دستگاه شربت خام و از طرف دیگر تفاله خارج می شود تفاله در حقیقت خلالی است که قند موجود در ان تا حد امکان گرفته شده است البته معمولا مقدار کمی قند در ان باقی می ماند که جزو ضایعات قندی کارخانه محسوب می شود.

7- خشک کردن تفاله

تفاله تر خروجی از دیفیوز تحت فشار قرار گرفته و مقدار زیادی از اب ان که محتوی مواد قندی است جدا شده و مجددا به دیفیوزر بازگشت داده می شود تفاله حاصل بنام تفاله تر پرس شده (تفاله) خوانده می شود که می تواند مستقیما به فروش رفته و به مصرف خوراک دام برسد و با اینکه به قسمت تفاله خشک کنی منتقل شده و در انجا به تفاله خشک تبدیل شود که بعنوان خوراک دام مصرف دارد برای افزایش ارزش تغذیه ای تفاله برای دام اغلب به ان ملاس نیز زده می شود.

8- تصفیه شربت خام

شربت خام خروجی از دیفیوزر رنگ خاکستری متمایل به سبز داشته و ناخالصی زیادی دارد لذا باید انرا تصفیه کرد در متداولترین روش تصفیه شربت خام از شیر اهک و گاز کربنیک برای جدا سازی ناخالصیها استفاده می شود در این روش مراحل ذیل وجود دارد.

- تهیه شیر اهک و گاز کربنیک

- زدن شیر اهک به شربت یا دفکاسیون

- زدن گاز کربنیک به شربت

- صاف کردن

- سولفیتاسیون و رنگبری شرب

در برخی کارخانه ها برای کاهش رنگ شربت به ان گاز یا ترکیبات دیگر گوگرد دار زده می شود و شربت رنک روشنتری پیدا می کند ممکن است از روشهای دیگر رنگبری مانند کاربرد زغال فعال نیز استفاده شود پس از تصفیه شربت خام درجه خلوص شربت افزایش پیدا می کند .

درجه خلوص با واژه های دیگری مانند درجه تمییزی و کسیان نیز مطرح می شود و منظور از ان معولا نسبت در صد قند به در صد مواد جامد محلول یا بریکس در شربت می باشد برای مثال شربت خام از حدود ۸۸- ۸۵ در صد پس از تصفیه به حدود ۹۰٪ یا بیشتر در شربت رقیق می رسد.

غلیظ شربت یا اواپراسیون

شربت رقیق غلظت کمی دارد و در صد مواد جامد ان برای مثال حدود ۱۳-۱۲ در صد است لذا باید انرا غلیظ کرد اینکار در دستگاههای تغلیظ کننده و اواپراتور با استفاده از بخار انجام می شود به منظور کاهش هیدرولیز قند و تغییر رنگ شربت تحت تاثیر حرارت بالا و همچنین برای صرفه جویی در مصرف انرژی عمل تغلیظ شربت در سیستمهای تغلیظ چند مرحله ای و تحت خلا در دمای پایین تری انجام می شود در نهایت بریکس شربت غلیظ برای مثال تا حدود ۶۰٪ می رسد.

در مرحله کریستالیزاسیون شربت به صورت کریستال درآمده و راندمان کریستال را بالا می برد. کریستالیزاسیون به دو روش صورت می گیرد:

- روش حرارت دادن
- با استفاده از سرد کردن

 از هر دو روش در صنعت قند استفاده می شود.

عمل کریستالیزاسیون در دستگاهی به نام آپارات انجام می شود. در کریستالیزاسیون باید شربت گرم و تغلیظ شود در زیر لوله ها مبدل های حرارتی وجود دارند. و یک لوله بزرگتر در وسط آن قرار دارد داخل لوله ها شربت حرکت نموده و از پشت لوله بخار می گذرد و شربت شروع به جوشش می نماید.

خصوصیات پخت توسط آپارات:

1- لوله های آپارات بزرگتر هستند تا بتوانند میزان شربت بیشتری را عبور دهند.

2- آپارات ها به صورت back ( ناپیوسته) حرکت می کنند و شربت در داخل لوله حرکت رفت و برگشتی دارد تا بتواند به حالت اشباع و فوق اشباع برسد.

3-آپارات های پخت تحت خلاء اند و در خلاء نقطه جوش پایین می آید و در درجه حرارت کم، مایع شروع به جوشش می نماید و شربت با حرارت کم نمی سوزد و به جوش آمده و ضایعات قندی کم شده.

بخار را باز کرده تا شربت شروع به جوشش نماید و بعد خلاء را ایجاد نموده و شیر را باز کرده تا مخزن پر از شربت شود و بعد مدت زمانی صبر کرده تا شربت به حالت اشباع و فوق اشباع برسد اما این حالت برای کریستال زدن کافی نیست و باید برای آن شرایطی را ایجاد نماییم و به دو روش می توان این شرایط را ایجاد نمود.

1- بعداز آنکه مخلوط به حالت اشباع رسید به آن پودر شکر اضافه نموده تا کریستال تشکیل شود.

2- شوک هواست. محیط آپارات تحت خلاء است هوای خلاء را قطع نموده و فشار هوا در آن ایجاد کرد و این اختلاف فشار باعث تشکیل کریستال می شود استفاده از پودر شکر بهتراست چون کریستال ها یکنواخت و یک اندازه است به شرط آن که پودر قند به تمامی مخزن به یک اندازه برسد وگرنه کریستال ها ریز خواهند شد.

سه روش در کریستالیزاسیون وجود دارد: ( روش های کریستالیزاسیون)

1- آپارات پخت I

2- آپارات پخت II

3- آپارات پخت III

مرحله قند سازی:

دراین قسمت برای تهیه قند کله، پخت را وارد ملاکسور نموده، ملاکسور مخزنی است که دارای همزن می باشد و زیرآن شیر خروج شربت است که دمای پخت را پایین آورده و به نوعی عمل رفریژرانت را انجام می دهد. که از طریق ملاکسور قالب های قندسازی پرشده که عمل پرکردن قالب ها به صورت قرار دادن قالب ها درون واگن صورت می گیرد که بدین قند، قند سبز گویند، چون هیچ گونه سانتریفوژی بعداز عمل پخت بر روی آن انجام نشده و پخت مستقیما وارد قالب شده و رنگ آن به صورت سبز است.

 این واگن های حاوی قالب های قند وارد گرم خانه می شوند که در حدود 3-4 ساعت در این مکان باقی می مانند. در گرم خانه ادامه کریستالیزاسیون صورت می گیرد. حرارت گرم خانه حدود 35-30 درجه است و نیاز به سیستم حرارتی نداریم چون خود پخت گرم است و حرارت گرمخانه را تامین می نماید در گرم خانه توسط کارگران روی قالب ها اعمالی را انجام می دهند. از جمله پخت را کارد می زنند و این هم زدن دارای 2 حسن است:

1- به خاطر این که هوای داخل قالب را خارج نموده در غیر این صورت در قالب حفره ایجاد می نماید.
2- مخلوط کردن کریستال ها.

 بعداز کارد زدن حدود 30 دقیقه تا 1 ساعت با قاشق پخت را هم می زنند. بعداز این مرحله بوسیله یک گوشت کوب به قالب ها ضربه می زنند تا تجمع کریستال ها در نوک کله باشد و به همین دلیل نوک کله سخت است و بعداز گرم خانه وارد سردخانه شده و دما در آن 17-20 درجه و در حدود 3-4 ساعت درآن باقی می ماند و ادامه کریستالیزاسیون صورت می گیرد.

عمل سردسازی توسط کولر و سردکننده ها صورت می پذیرد و در سردخانه عمل چنگال زنی صورت می گیرد که ته قند پخت شده را خراش می دهند تا پساب ها در ته قند قرار گیرند و همچنین هوا از آن عبور نماید و بعد پخت را به سانتریفوژ برده تا پساب را ازآن خارج نمایند. 

این پساب از سوراخ ته قند خارج می شود و در حدود 20 دقیقه این عمل انجام می گیرد در این مرحله نمی توانیم از آب یرای شستن کریستال ها استفاده نماییم چون آنها را از هم جدا می نماید و برای شستن از شربت لیکور که از قند تهیه می شود استفاده می نماییم. درصد خلوص قند 260 است و بعداز سانتریفوژ قند کاملا سفید شده و پساب خارجی زرد رنگ است و بعد به خشک کن برده شده و بعد بسته بندی انجام میگیرد.

مراحل کنترل تولید در کارخانجات قند

 جهت کنترل تولید در کارخانجات قند سه قسمت عمده مورد کنترل قرار میگیرد یکی کنترل مواد خام ، دوم کنترل فرآیند ، سوم کنترل محصول نهایی

1- کنترل مواد خام

2- کنترل فرایند تولید

 بسته‏ بندی

هر قند کله باید دارای پوششی از کاغذ یا پلاستیک مناسب و تمیز باشد . قند کله را می‏توان در بسته‏ های حداقل 3 کیلوگرمی تا حداکثر 30 کیلوگرمی و بیش از 30 کیلوگرمی تا 50 کیلوگرمی در کیسه ‏های کنفی و یا پلاستیکی بافته شده بسته ‏بندی نمود .

موادی که برای بسته‏ بندی به کار می‏ رود باید تمیز , خشک و عاری از هرگونه آلودگی باشند . شیوه بسته‏ بندی باید طوری باشد که حتی الامکان قند کله‏ های بسته‏ بندی شده در کارتن و کیسه کمترین اصطکاک را داشته و سبب خرد و خاکه شدن قند نشود .

 

لینک های کمکی :

:: دانلود یک مجموعه ی بینظیر از هزاران طرح توجیهی آماده صنعتی ، معدنی ، کشاورزی ، خدماتی و گردشگری

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.