جستجو در فوکا دانلود
جستجو در محتوای K2
جستجو در مجموعه ها
جستجو در تماس ها
جستجو در محتوا
جستجو در خبرخوان ها
جستجو در وب لینک ها
شما اینجا هستید: خانهاطلاعات طرح های توجیهیخط تولید نودل ( noodle )

khorma:: طرح توجیهی لواشک خرما + روش تولید و کد آیسیک آن

هدف از ارائه طرح توجيهي توليد لواشك خرما عرفی آن به عنوان یک فرصت سرمایه گذاری است که در این مطلب به معرفی آن می پردازیم.

لواشك چيست؟
لواشك در واقع نوعي عصاره گرفته شده از ميوه هاست كه متخصصان تغذيه به آن اكستراكت مي گويند و با خشك كردن بدست مي آيد .
خشك كردن از ساده ترين و متداول ترين روشهاي نگهداري مواد غذايي است كه عمري به اندازه تمدن بشر دارد و امروزه در كشورهاي مختلف به شكلهاي گوناگون از روشهاي سنتي تا الگوهاي صنعتي انجام مي شود .
امروزه با توجه به توسعه صنايع غذايي روشهاي تهيه لواشك هم تحول يافته و نمونه هاي نوين اين محصول با نظارت بهداشتي كافي توليد مي شود . بنابر اين اگر دوستداران لواشك از محصولات بسته بندي شده كه با پروانه هاي بهداشتي توليد مي شوند استفاده كنند/ ديگر لازم نيست نگران آلودگي آن باشند .غير از نمك كه براي جلوگيري از فاسد شدن انواع لواشك هاي صنعتي به مقدار زياد به آنها اضافه مي شود و از معايب اين ماده غذايي محسوب مي شود ريزمغذي هاي مفيد و برخي ويتامينها در لواشك به ميزان خوبي وجود دارد و چون ماده اوليه لواشك انواع ميوه هاست بنابر اين مصرف آن تا حدي فوايد ميوه را دارد و به مصرف پفك يا چيپس ترجيح دارد . نداشتن ك الري بالا مزيت ديگر لواشك به عنوان يك خوراكي بين غذاها است مصرف شيريني ها و چيپس و مواد مشابه همگي به علت كالري بالا چاقي در پي دارند كه خوشبختانه اين مشكل با لواشك بروز نمي كند.
در زمينه كيفيت لواشك تاكنون پژوهشهاي معدودي انجام شده كه يكي از جامع ترين آنها اولين طرح تحقيقاتي صنعت لواشك كشور با هدف بررسي كيفيت لواشكهاي تهيه شده از سيب است . در اين تحقيق راههاي بهينه سازي و بهبود ارزشهاي غذايي اين نوع لواشك با توجه به تاثير مستقيم شرايط خشك كردن و تغليظ مطالعه شد و با استفاده از دستگاههاي هموژنايزر و هواگير تمام ويژگيهاي مختلف فيزيكي ، شيميايي ، تغذيه اي و ميكروب شناختي نمونه هاي مختلف استاندارد شدند .اما درباره ديگرانواع لواشك تاكنون مطالعه اي در كشورمان صورت نگرفته و در پژوهش جامع روي لواشك سيب هم استاندارد مواد مغذي آن بررسي نشده است .
چون لواشك نوعي عصاره تغليظ شده ميوه هاست خواص آن را بايدبا توجه به ميوه اوليه شناخت در اين زمينه جالب است بدانيم لواشك آلو براي درمان يبوست مفيد است و لواشك سيب اثر عكس دارد . لواشك زغال اخته هم با توجه به مواد ضد ميكروبي خود مي تواند در پيشگيري از عفونتهاي ادراري در خانمها مفيد واقع شود .
خلاصه آن كه گرچه لواشك را اغلب افراد وقتي هوس مي كنند با ميل و اشتها مي خورند ولي بايد قبل از ميل كردن آن به بهداشتي بودن و خواص غذايي آن هم توجه داشته باشند

ويژگي هاي لواشك فرآوري شده
لواشك فرآورش شده بايد فاقد هر يك از عوامل ناپذيرفتني باشد . اين فرآورده ها بايد بدون آفت زنده و آثار آفت زدگي باشد ، وجود مواد خارجي ديدني با چشم نا مسلح به غير از اجزا ء تشكيل دهنده فرآورده غير مجاز باشد .
وجود شن ، خاك گل و ناخالصي هاي معدني ناشي از عدم شستشوي صحيح ميوه ها و يا استفاده از ساير افزودني هاي ناخالص در فرآورده ممنوع است .اجزاء غي ر خوراكي ناشي از نقص آماده سازي ماده اوليه مورد مصرف در توليد فرآورده هاي فوق مانند پوست، دم و ... مجاز نمي باشد .

تاريخچه خرما
درخت خرما يكي از مقدس ترين و قديمي ترين درختان ميوه شناخته براي انسان است پيدايش درخت خرما در جهان از دوران دوم زمين شناس ي آغاز شده اما زمان پي بردن انسان به ارزش غذائي خرما و كاشت درخت آن به شش هزار سال پيش از ميلاد مي رسد .مبداء اصلي اين گياه بدرستي مشخص نيست. بعضي از دانشمندان مبداء اصلي آن را در اسيا و كرانه هاي خليج فارس و گروهي ديگر زيست گاه اصلي خرما را شمال آفريقا يا شبه قاره هند مي دانند. بر اساس شواهد باستان شناسي قدمت كشت نخل خرما در ايران به بيش از شش هزار سال مي رسد . در حال حاضر خرما در هر پنج قاره دنيا و در بيش از 30 كشور كشت و مورد بهره برداري قرار گرفته است.

اهميت نخل خرما و جايگاه ان در كشور ايران
خرما ميوه اي است با ارزش غذائي بالا كه به علت دارا بودن مواد قندي قابل توجه (حدود 70 %) علاوه بر مصرف غذايي در صنعت نيز موارد استفاده فراوان دارد . مصارف مختلف خرما در صنعت شامل شيره خرما شهد خرما (عسل خرما )، قند مايع، سركه خرما،الكل، عصاره نوشابه و خوراك دام مي باش د و از هسته آن روغن كربن اكتيو، لوريل الكل، مواد موثر سطحي و از ضايعات آن در تركيب خوراك دام و طيور و از برگ خرما در ساخت انواع ظروف بافتني، حصير و از تنه و چوب خرما در كارخانجات نئوپان سازي و كاغذ سازي و همين طور پوشش ساختمانها و پلها استفاده مي كنند . خرما به عنوان غذاي دوره بحران نظير سيل،زلزله و جنگ و خشكسالي و همچنين به عنوان غذاي اصلي قشر فقير در مناطق محروم و به ويژه در كشورهاي جهان سوم كه با مشكلات سوءتغذيه و گرسنگي مواجه هستند نقش مهمي را ايفا مي كند . علاوه بر موارد فوق خرما به دليل ويژگي هاي منحصر به فرد نظير مقاومت به خشكي و كم آبي،تحمل شرايط نا مساعد آب و خاك در زمره معدود گونه هاي گياهي است كه توانسته گسترش و اسكان انسان در سرزمين هاي گرم و لم يزرع دنياي قديم را امكان پذير سازد.

خواص خرما
خرما يا به انگليسي DATES ميوه اي است بهشتي و بسيار مقوي ، كه مواد معدني بسياري چون آهن ، پتاسيم ، روي ، منگنز، و ويتامين A – B – E را داراست. تحقيقات درباره ي خرما نشان داده كه اين ميوه مي تواند پيش گيري بسياري از سرطان ها مانند سرطان كولون، معده و غيره را در پي داشته باشد.يكي از خواص خرما ملين بودن آن است .البته اگر 6 تا 7 عدد خرما را در 2 ليوان آب جوش خيس كرده و صبح و شب آن را صورت گرم بنوشيد و يا مقداري خرما ميل كنيد و بلافاصله يك تا دو ليوان آب گرم روي آن بنوشيد، خاصيت ديگر خرما، خنثي كردن اسيد اضافي معده است از آنجا كه كه زيادي اسيد معده باعث ترش كردن و دل درد مي شود، بنابراين هر وقت دل درد گرفتيد مي توانيد فرمول چيني ها در طب سنتي استفاده كنيد.
بدين طريق كه 2 تا 3 عدد خرماي تازه و له شده را در آب جوش بيندازيد بعد آن را هم زده و بنوشيد. خرما را به عنوان ميوه نيز مي توانيد مصرف كنيد. هم چنين حتما براي خواب راحت تر و آرامش بيشتر شام خود را در حدود ساعت 7 بعد ازظهر خورده و قبل از خواب يك عدد خرما و يك ليوان شير گرم ميل كنيد.
خرما براي افراد سالمند و بچه ها بسيار مفيد است سعي كنيد به جاي قند و شكر از خرما براي نوشيدن چاي استفاده كنيد و يا در طباخي از آن استفاده ي بيش تري ببريد . ورزش كاران به علت فعاليت زياد، به طور حتم بايد از عصرانه اي مقوي كه با خرما باشد استفاده كنند.

كد آيسيك توليد لواشك خرما
طبق اطلاعات بدست آمده از سامانه اطلاع رساني وزارت صنعت معدن و تجارت در رابطه با لواشك خرما هيچ گونه كدي وجود ندارد اما كد لواشك 15131130 مي باشد .

:: روش تولید لواشک خرما 
در این مطلب به معرفی فرايند توليد لواشك خرما می پردازیم . امیدوارم این مطلب برای تدوین طرح توجیهی توليد لواشك خرما مناسب باشد و اطلاعات خوبی در خصوص فرآیند تولید این محصول به شما بدهد .

1- تحويل خرما
2- نگهداري خرما
3- شست و شوي خرما كه خود شامل مراحل شست و شوي اوليه ، ، شست و شوي ثانويه ، دريچه ي كنترل ورودي ، بازرسي خرما و شست و شوي نهايي آن است .
4- هسته گيري
5- خرد كردن
6- پيش گرم نمودن

 در پيش گرم نمودن (پري هيتر ) پوره ميوه را در برابر حرارت مناسب قرار مي دهند .ميزان حرارت بستگي به نوع ميوه (پوره) دارد . اما به طور كلي تا دماي 70 الي 80 درجه سانتيگراد گرما مي دهند .

 اين عمل جهت كاهش آلودگي و بار ميكروبي ، جلوگيري از فعاليت آنزيم ها و افزايش بازد هي صافي ها انجام مي شود . لازم است جهت كنترل فشار بخار و حرارت پيش گرم كن ، بر روي آن فشارسنج ، دماسنجو كنترل كننده درجه حرارت به صورت خودكار تعبيه شود .

 7- صاف نمودن
جدا نمودن قسمت هاي زائد توسط صافي هاي مخصوصي انجام مي گيرد كه اندازه قطر سوراخ هاي آن 0,5 ميلي متر متغير بوده و پوره بدست آمده از صافي ها بايد فاقد بقاياي - با توجه به نوع ميوه بين پوست ،دانه و بافت درشت باشد . ضايعات صافي ها را مي توان توسط مجراهايي كه از صافي ها خارج مي شود داخل شبكه هاي مخصوصي ريخته در محل مناسبي در خارج از سالن توليد نگهد اري كرد . با توجه به اهميت شستشوي صافي ها بايد امكانات به نحوي طراحي شود كه مايع پاك كننده فشار و پوشش كافي جهت تميز نمودن صافي ها را دارا باشد.

 8- جمع آوري پوره خرما
9- تغليظ پوره خرما
عمليات تغليظ بايددر خلا و حرارت مناسب در مدت زمان مشخص به صورتي انجام گي رد كه پوره ميوه با غلضت و گرانروي و درجه حرارت مناسب پخته و تخليه گردد .حرارت محصول در هنگام تخليه بايد كمتر از 70 باشد وآثار سوختگي در آن مشاهده نشود .

 10- ذخيره سازي خمير لواشك
خمير لواشك بعد از انجام عمليات تغليظ وارد مخزني مجهز به همزن مي گردد . بهتر ا ست محصول بيش از 4 ساعت در اين مخزن باقي نماند

11- خشك كردن
فرآيند خشك كردن توسط دستگاه خشك كن صورت مي پذيرد . در خشك كن ، خمير لواشك در برابر هواي گرم و تميز و عاري از هرگونه بو قرار مي گيرد .(زمان ماندن در خشك كن ها بسته به نوع خشك كن ، غلظت و گرانروي ضمير متغير است ) . سيني هاي مورد استفاده در خشك كن ها بايد از جنس فولاد ضد زنگ بوده كه ابعاد آن با توجه به حجم توليد متغير است . پوشش محصول نيز بايد از جنس نايلكس باشد . براي دستيابي به بزدهي بالا توصيه مي شود از خشك كن تونلي استفاده گردد، كه علاوه بر قابل يت تنظيم درجه حرارت در طول مسير مي تواند داراي تجهيزاتي نظيرخمير پهن كن خودكار ، سرد كننده ، روكش كننده و برش زن خودكار باشد . در اين مرحله رطوبت ، طعم، رنگ و سوختگي سطح محصول حائز اهميت است .

12- بازرسي پس از خشك كردن
محصول پس از عبور خشك كن توسط كارگران آموزش ديده از نظر وضعيت ظاهري ( ضخامت و بافت) ورطوبت ، بازرسي و كنترل مي شود .

13- قرنطينه
در اين مرحله محصول نهايي بايد جهت آزمون هاي لازم تا زمان صدور مجهز از واحد كنترل كيفيتنگهداري شود . محل قرنطينه بايد از انبار عمومي جداگردد .حجم اين انبار بستگي به حجم روزانه توليد و زمان نگهداري محصول تا صدور مجوز از آزمايشگاه دارد . بهتر است براي محصول توليد شده كارتشناسايي ، شماره پخت ، تاريخ توليد ، شيفت توليد و نوع محصول تهيه گردد .

 14- برش نهايي
محصول پس از تاييد توسط واحد كنترل كيفيت در اندازه هاي مختلف برش و برچسب زده شده بستهبندي مي گردد .

 15- برچسب زدن
16- بسته بندي

 بسته بندي لواشك نيز يك روش نگهداري محسوب مي شود . در واقع بسته بندي كردن غلط ، منجر به ضايع شدن تمام زحماتي مي شود كه براي توليد فرآورده صرف شده است . بسته بندي نقش هاي زيادي علاوه بر نگهدار ي انجام مي دهد . يكي از زمينه هاي پوياي بسته بندي لواشك به فروش رساندن آن در بازار رقابت و تجارت است .

 17- كنترل كيفيت
واحد توليد لواشك بايد داراي آزمايشگاه فيزيكي ، شيميايي و بيوتكنولوژي جدا از هم باشد و آزمايشگاه مشرف به خط توليد بوده و بر اساس آيين كار هاي مورد تاييد موسسه استاندارد و اداره نظارت بر مواد غذايي ، تاسيس و فعالت نمايد .

 18- انبار داري
پس از بسته بندي در صورت نياز به نگهداري ، محصول به انبار مخصوص جهت نگهداري تا زمان توزيع منتقل مي شود . حجم انبار محصول بستگي به حجم توليد و حداكثر زمان نگهدا ري كالا در انبار دارد . نحوه چيدن كالا بايد به صورتي باشد كه اولين كالاي وارده ، اولين كالاي صادره نيز باشد . ارتفاع چيدن كالا بستگي به مقاومت بسته بندي دارد و فاصله از ديوار بايد حداقل 1 متر باشد تا در هنگام ايجاد حريق بتوان به تمامي انبار دسترسي پيدا كرد . در نظر گرفتن راهروهاي مناسب جهت عبور بالابر مكانيكي و يا چرخ دستي به منظور حمل كالا حائز اهميت مي باشد .

:: جهت سفارش تدوین طرح توجیهی با مهر مورد تایید بانکها ( جهت اخد وام بانکی و مصوبه و مجوز ) و یا خرید همه پکیجهای طرحهای کسب و کار توجیهی و یا دانلود طرح توجیهی رایگان و دانلود رایگان پروژه های کارآفرینی صنعتی معدنی خدواتی جهانگردی گردشگری ایرانگردی و طرح های تجاری کشاورزی و طرحهای زودبازده ی دامداری و دامپروری روی لینک مربوطه کلیک نمایید :

:: سفارش طرح توجیهی و امکانسنجی بانکی با مهر مورد تایید بانکها و سازمانهای کشور ( جهت اخذ وام و جواز تاسیس )( کلیک کنید ... )
:: خرید کلیه ی پکیجهای طرح های کسب و کار و طرحهای توجیهی ( حدود 1400 طرح )( کلیک کنید ... )
:: دانلود رایگان صدها طرح توجیهی و کارآفرینی تجاری و طرحهای زودبازده وزارت تعاون و وزارت کار ( کلیک کنید ... )

:: در پایان مجموعه ما توانایی دریافت پیش فاکتور خرید ماشین آلات و تجهیزات خط تولید از چین و کشورهای اروپایی و همچنین واردات ماشین آلات با تکنولوژی روز دنیا برای این طرح را داراست. جهت واردات ماشین آلات این طرح حتما به بخش بازرگانی سایت ما مراجعه فرمایید . همچنین اگر بازرگان هستید و یا قصد واردات و صادرات دارید توصیه میکنیم قبل از هر کاری لیست خدمات بازرگانی کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران را به دقت مطالعه نمایید . برای آگاهی دقیق تر از خدمات بازرگانی ما کلیک کنید !
:: برای مطالعه ی مقالات و اطلاعات تخصصی بازرگانی کلیک نمایید !


Go to top

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت نزد کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران محفوظ می باشد :: 1389-1388 :: طراحی و اجرا با کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران

Free Page Rank Tool