خط تولید پروتئین سویا

soya

روش تولید پروتئین سویا به شرح زیر است :

سویا به عنوان یک منبع سرشار از پروتئین نقش مفیدی در تغذیه و رژیم غذایی سالم دارد. در این مطلب به تشریح خط تولید پروتئین سویا می پردازیم و روش تولید پروتئین سویا را بیان می نماییم. تولید ایزوله و کنسانتره سویا را در این مطلب تشریح نموده و مطالب مفیدی در راستای نگارش طرح توجیهی پروتئین سویا   ذکر خواهیم کرد. تا پایان همراه ایران صنعت بمانید و ما را از نظراتتان بهره مند سازید.

براي توليد هر کدام از انواع پروتئين هاي سويا روش هاي مختلفي وجود دارد که در اينجا به اجمال ذکر مي گردد .

توليد کنسانتره سويا :

سه نوع فرآيند براي توليد پروتئين سويا کنسانتره وجود دارد که به اختصار ذکر مي شود .

فرايند شستشو با الكل آبي :
اين فرايند براساس قابليت محلولهاي آبكي با الكلهاي حاوي اليفاتيك كمتر ( متانول ، اتانول و ايزو پروفيل الكل ) بمنظور استخراج مواد قندي محلول در آرد سوياي بدون چربي است. اين فرايند شامل مراحل زير مي باشد.

1) استخراج مايع از جامد .
2) انتقال و بازيافت حلال از مايع استخراج شده .
3) انتقال و بازيافت از فليكهاي استخراج شده .

فرايند اسيد شويي :
اين فرايند براساس ارتباط PH با حلاليت پروتئينهاي سويا مي باشد اكثر پروتئينهاي سويا مينيمم حلاليتي در حدود 5/4 › PH › 2/4 دارند ( ناحيه ايزوالكتريك ) بنا بر اين امكان استخراج مواد قندي محلول بدون حل شدن اكثريت پروتئينها وجود دارد. حلال مورد استفاده در اين فرايند آب بوده بطوريكه با اضافه شدن اسيد به آن PH در ناحيه ايزوالكتريك ثابت نگه داشته مي شود .

فرايند شستشوي با آب همراه با گرماي دناتوراسيون :
در اين فرايند ابتدا پروتئينهاي بلغور سوياي بدون چربي بوسيله گرماي دناتوراسيون و با استفاده از گرماي مرطوب نامحلول مي شوند در اين عمليات حرارتي ، موا قندي محلول توسط آب گرم استخراج مي شوند. از آنجائيكه اين فرايند بر اساس استخراج مايع از جامد با استفاده از آب بعنوان حلال است لذا كليه عمليات ، روشها و تجهيزات مورد استفاده در اين فرايند درست شبيه به فرايند اسيد شويي است .

توليد ايزوله سويا :
با توجه به اينكه بلغور سويا يا آرد سويا بدون چربي ماده اوليه مناسب براي توليد ايزوله سويا مي باشد لذا يكي از فاكتورهاي مهم و مؤثر در كيفيت نهايي محصول ايزوله پروتئين سويا ، انتخاب نوع مخصوصي از واريته دانه سويا در فرآيند توليد بلغور سويا يا آرد سويا بدون چربي مي باشد .

بطور كلي فرآيند توليد ايزوله پروتئين سويا را مي توان به سه مرحله اساسي به شرح زير تقسيم كرد:

1) استخراج پروتئين از آرد يا بلغور سويا
2) تشكيل رسوب يا لخته پروتئين
3) خشك كردن

لازم بذكر است بهينه يابي متغيرهاي مربوط به هر مرحله و كنترل دقيق آنها موجب حداكثر شدن بازده و خلوص فرآورده نهايي مي شود .

توليد پروتئين سويا ( حاوي 50% پروتئين ) (تکنولوژي داخلي ) :

روش توليد پروتئین سویا :

ابتدا کنجاله بوجاري وپاک شده سپس آسياب مي گردد و از ترکيب آن با آب و طعم دهنده هاي مختلف خمير درست مي شود ، سپس ازطريق پخت به طريقه " حرارت خيلي زياد در زمان کوتاه خميربه گرانول تبديل شده که پس از خشک و سرد کردن در کيسه هاي مخصوص جهت حمل به بازار بسته بندي مي گردد .

نمودار فرآيند فرآيند هاي توليد :

کنسانتره سويا :

مراحل تولید کنسانتره سویا 

soy-protein1

تولید پروتئین سویا

تولید ایزوله سویا :

شماتیک تولید ایزوله سویا 

soy-protein2

تولید پروتئین سویا 

soy-protein3

مزاياي استفاده از روش توليد ALCOHOL WASHED نسبت به روش ACID WASHED :

در صورت استفاده از روش توليد ALCOHOL WASH براي توليد پروتئين كنسانتره سويا اين روش داراي محصولات جانبي شامل ملاس سويا و ايزوفلاون سويا است كه داراي مصارف و كاربردهاي زيادي بشرح ذيل مي باشد :

1) مصارف و كاربردهاي ملاس سويا

2) ماده اوليه براي توليد شكر سويا و ايزوفلاوون سويا

3) بعنوان يك منبع حرارتي

4) منعقد كننده در خوراك دام و طيور بطوريكه با خوراك حيوانات مخلوط شده و با كنجاله سويا نيز مي تواند مخلوط گردد.

5) تثبيت كننده و بهبود دهنده

6) امكان استفاده بعنوان چسب تخته هاي چند لا

7) استفاده در محصولات نانوايي

مزاياي استفاده از روش اسيد شويي ( براي توليد کنسانتره سويا ) :
مزيتهاي عمده فرايند اسيد شويي عبارتند از : غير مشتعل بودن ، غير انفجاري ، غير سمي و ارزان بودن حلال نظير آب با يك مقدار مشخص .

مزاياي استفاده از تکنولوژي داخلي :

با استفاده از تکنولوژي داخلي توانايي آن را خواهيم داشت تا با توليد محصولي با کيفيت در حد استاندارد کارخانه را با امکانات داخلي احداث کنيم و همچنين در اين صورت بر ميزان کارگران داخلي در خط توليد نيز افزوده مي شود مضاف بر اينکه مي توان بخشي از ماشين آلات را درداخل توليد نمود و بدين وسيله به خودکفايي صنعتي کمک کرد. ضمنا تعمير و نگهداري و رفع عيب در اين روش ساده تر و شناخته شده تر از روش هاي قبلي است .

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید پروتئین سویا

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید شیر سویا

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.