جستجو در محتوای K2
جستجو در مجموعه ها
جستجو در تماس ها
جستجو در محتوا
جستجو در خبرخوان ها
جستجو در وب لینک ها
موقعیت شما: صفحه نخستاطلاعات طرح های توجیهیپروژه طرح زودبازده آزمایشگاه همکار در زمینه خودرو

pofak:: خط تولید پفک ( snack )

در این مطلب به تشریح خط تولید پفک نمکی می پردازیم ، تنقلاتی که بدون شک شما هم طعمش رو چشیده اید و شاید یکی از طرفدارانش هم باشید . در اینجا به تشریح روش تولید پفک خواهیم پرداخت و اطلاعات مفیدی برای تهیه طرح توجیهی پفک در اختیار شما قرار خواهیم داد تا با کلیات این صنعت آشنا شوید و آنرا به عنوان یک فرصت سرمایه گذاری خصوصا در مرزهای کشور با کیفیت صادراتی مورد بازبینی قرار دهید. تا پایان همراه کانون مشاوران صنعتی ایران بمانید و ما را از نظراتتان بهره مند سازید .

این محصول برای اولین بار توسط یک کارخانه تولید تنقلات خوراکی عرضه شد، با شکل جدید و طعمی که داشت پفک نمکی نام گرفت. خوردنی پف کرده‌ای که ته مزه نمکی دارد، با رنگ نارنجی درخشانش زیر دندان با صدای اشتها برانگیزی خرد می‌شود.

با توجه به افزايش جمعيت و روند رو به رشد استفاده كودكان از مواد غذايي كمكي از قبيل فراورده هاي حجيم شده غلات مانند پفك نمكي و اسنک و غيره بعلت قيمت نازل آن در مقايسه با قيمت نسبتا بالاي ساير تنقلات و بازار فروش نسبتا بالاي محصول، احداث واحد توليد پفك نمكي با عنايت به داخلي بودن كليه ماشين آلات خط توليد و عدم نياز ارزي ، علاوه بر اينكه خود كفايي كشور را تضمين مي كند زمينه مناسبي را جهت كسب بازارهاي خارجي و صدور محصول به كشورهاي همسايه در راستاي صادرات غير نفتي فراهم مي نمايد. ضمن اينكه با اجراي اين طرح ، مي توان بستر مناسبي را براي اشتغال نيروهاي ماهر و نيمه ماهر فراهم آورد كه با توجه به ماهيت صنايع غذايي بانوان مي توانند سهم بسزايي در آن داشته باشند.

مواد تشکیل دهنده پفک

عبارت است از پودر ذرت، روغن نباتی، پودرپنیر ، شیر خشک و البته نمک و رنگ‌های خوراکی

Snack

روش تولید پفک نمکی

ماده اصلی پفک بلغور ذرت میباشد که دارای 12-11 درصد رطوبت و 0.8-0.7 درصد چربی و 26 درصد پروتیین میباشد.

بلغور ذرت از طریق مارپیچ وارد قسمت سیلوی اکسترودر میشود بعد به خاطر اضافه کردن آب و نمک از طریق شیری که در قسمت کناری سیلو قرار دارد به قسمت کاسه منتقل میشود که عمل هم زدن را نیز انجام میدهد و آب هم به خاطر جلوگیری از ایجاد ترک اضافه میشود.

سپس مواد دوباره توسط هلیکس به داخل سیلو کشیده میشوند بعد وارد کاسه دوم کناری میشوند و از آنجا توسط بالابر که دارای مارپیچ است به بالا کشیده میشود و از آنجا وارد سیلندر اکسترودر میشود که سیلندر حاوی مارپیچ و پولک و شبکه و کاتر میباشد که مارپیچ با حرکت خود مواد را میکشد و به قسمت شبکه هدایت میکند و بلغور با عبور از شبکه وارد پولک میشود که پولک دبی خروجی را تنظیم میکند و دارای یک سوراخ ریز است که شکاف نامیده میشود و شکل پفک را تعیین میکند بعد توسط کاتر در اندازه دلخواه بریده میشود.

در اکسترودر بلغور ذرت تحت حرارت غیر مستقیم قرار میگیرد که حرارت 120 درجه سانتیگراد وفشار هم 120 اتمسفر است و فشار از نوع مکانیکی است که حرارت و فشار باعث پف کردن ذرت میشود و رطوبت به 6-5 درصد میرسد.

پفک پس از خروج از سیلندر توسط نوار نقاله به طرف بالابر پلکانی منتقل میشود ودر طول این مدت نیز سرد میشود و داخل مخازن نگهداری پفک خام ریخته میشود سپس وارد خشک کن تونلی میشود که دما حدود 120-95 درجه سانتیگراد و مدت زمان ماند در خشک کن 30 ثانیه است و رطوبت به 2-1 درصد میرسد بعد وارد دستگاه لعاب زنی یا دیگ دراژه میشود که تمام مواد افزودنی شامل روغن و نمک و پودر پنیر و رنگ و شیر خشک همه در مخازن دو جداره که دارای همزن نیز میباشند و در بین دو جداره آب گرم جریان دارد به صورت هموژن در آمده و با فشار هوا به داخل دیگ دراژه اسپری میشود که البته روغن در دو مخزن پایینی به صورت مایع درآمده تا کل مواد به صورت یکنواخت درآمده و یک هموژن شدن اولیه روی مواد صورت گیرد.

سپس توسط پمپ به مخازن بالایی انتقال می یابد و مجددا هموژن شده و وارد دیگ دراژه میشود و با گردش دستگاه پفکها لعاب را به خود میگیرند که فشار هوا و چرخش دستگاه باعث میشود که لعاب به طور یکنواخت روی سطح محصول پخش شود مدت زمان ماند پفک داخل دستگاه لعاب زنی حدود 22 ثانیه میباشد.

آب گرم مورد نیاز مخازن دو جداره توسط المنت حرارتی تامین میشود.

پفک بعد از خروج از دیگ دراژه توسط بالابر پلکانی به طرف مخازن بسته بندی می رود و از آنجا وارد دستگاه بسته بندی میشود که دستگاه دارای پیمانه هایی است که توسط پیچ مخصوصی ارتفاع بین پیمانه ها وصفحه تنظیم شده و میتوان مقدار محصولی که داخل بسته ها ریخته میشود را کنترل کرد. سپس بسته ها توسط فک دستگاه که حاوی کاتر است بریده میشود وتوسط کارگران درداخل بسته های بزرگتر قرار گرفته و پس از کنترل وزن 10بسته بزرگ روی باسکول برای جلوگیری از نوسان وزنی در انبار نگهداری میشود تا پس از اعلام نتایج آزمایشات به قسمت فروش عرضه گردد.

بسته بندی پفک

جنس بسته بندی در کیفیت محصول بسیار حائز اهمیت است. بسته بندی باید در برابر هوا و رطوبت غیرقابل نفوذ باشد، در غیر این صورت محصول، پوکی و تردی خود را از دست می‌دهد.

معرفی اجزای مختلف خط تولید پفک

۱. ميکسر :

در اين مرحله پودر ذرت از قبل آماده شده و ارد ميکسر شده و در صورت لازم به آن آب اضافه مي شود (تا رسيدن به رطوبت مورد نظر ۱۲%) در اين جا عمل مخلوط کردن و عمل آوري پودر ذرت بمدت کوتاهي انجام مي شود . ساختمان ميکسر شامل يک مخزن استيل و يک شافت مرکزي چرخان که روي آن پره هايي تعبيه شده که عمل مخلوط کردن مواد را انجام مي دهد سپس پودر واراکسترو در مي شود .

۲. اکسترودر :

اين دستگاه به عنوان گلوگاه خط توليد مطرح مي باشد ، مشخصات فني و ساختمان آن بطور مشروح در مبحث بررسيهاي فني تشريح شده ، پودر ذرت توسط اين دستگاه به شکل لوله اي توخالي درآمده و بوسيله تيغه اي که در قسمت انتهاي سيلندر قرار دارد، به ابعاد دلخواه قطع مي شود در اين مرحله پفک با شکل اصلي بدون لعاب از دستگاه خارج مي شود .

۳. مخزن آماده سازي لعاب (دراژه) :

به شکل استوانه به حجم يک متر مکعب داخل آن شافت و يک پره که نهايت با يک الکتروگيربکس درگير مي باشد در اين مخزن روغن پودر پنير ، رنگ خوراکي مجاز ، نمک با درصدهاي لازم مخلوط و پس از آماده سازي لعاب وارد ۲ عدد تانک ذخيره لعاب مي شود .

خشک کن اوليه :

به صورت استوانه از جنس تور که به صورت افقي قرار گرفته طول آن پنج متر ، سه عدد مشعل گازي به فواصل شخص زير آن تعبيه شده پفک پس از خروج از اکسترودر به سرعت وارد اين مرحله شده و در حد لازم رطوبت آن گرفته مي شود ، در انتهاي اين خشک کن نوار انتقال قرار دارد که روي آن دوش هايي تعبيه شده که لعاب توسط پمپ و از اين طريق وارد لوله ها و از طريق دوشها روي محصول اسپري مي شود .

خشک کن ثانويه :

اين خشک کن هم به طول ۴ متر و به شکل استوانه بوده دو عدد مشعل به صورت زاويه در زير آن قرار گرفته و عمل حرارت دهي را انجام مي دهد،در اين مرحله محصول به مدت ۱۵ دقيقه حرارت مي بيند تا رطوبت به حد نهايي ۸% برسد .

مرحله بسته بندي :

بعد از خشک شدن نهايي محصول توسط نوار نقاله به قسمت بسته بندي انتقال يافته و در بسته هاي ۲۵-۲۰ گرمي بسته بندي و سپس کارتن گذاري مي شود و در انبار نگهداري تاجذب بازار مصرف شود .

:: جهت سفارش تدوین طرح توجیهی با مهر مورد تایید بانکها ( جهت اخد وام بانکی و مصوبه و مجوز ) و یا خرید همه پکیجهای طرحهای کسب و کار توجیهی و یا دانلود طرح توجیهی رایگان و دانلود رایگان پروژه های کارآفرینی صنعتی معدنی خدواتی جهانگردی گردشگری ایرانگردی و طرح های تجاری کشاورزی و طرحهای زودبازده ی دامداری و دامپروری روی لینک مربوطه کلیک نمایید :

:: سفارش طرح توجیهی و امکانسنجی بانکی با مهر مورد تایید بانکها و سازمانهای کشور ( جهت اخذ وام و جواز تاسیس )( کلیک کنید ... )
:: خرید کلیه ی پکیجهای طرح های کسب و کار و طرحهای توجیهی ( حدود 1400 طرح )( کلیک کنید ... )
:: دانلود رایگان صدها طرح توجیهی و کارآفرینی تجاری و طرحهای زودبازده وزارت تعاون و وزارت کار ( کلیک کنید ... )

:: در پایان مجموعه ما توانایی دریافت پیش فاکتور خرید ماشین آلات و تجهیزات خط تولید از چین و کشورهای اروپایی و همچنین واردات ماشین آلات با تکنولوژی روز دنیا برای این طرح را داراست. جهت واردات ماشین آلات این طرح حتما به بخش بازرگانی سایت ما مراجعه فرمایید . همچنین اگر بازرگان هستید و یا قصد واردات و صادرات دارید توصیه میکنیم قبل از هر کاری لیست خدمات بازرگانی کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران را به دقت مطالعه نمایید . برای آگاهی دقیق تر از خدمات بازرگانی ما کلیک کنید !
:: برای مطالعه ی مقالات و اطلاعات تخصصی بازرگانی کلیک نمایید !


Go to top

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت نزد کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران محفوظ می باشد :: 1389-1388 :: طراحی و اجرا با کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران

Free Page Rank Tool