طرح توجیهی پرورش گل محمدی سال 1400 + pdf + word

Damask rose

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی احداث مزرعه پرورش گل محمدی سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی احداث مزرعه پرورش گل محمدی را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

به جرات می توان ادعا نمود که کشور ایران ، یکی از نخستین کشور هایی بوده ، که از دیرباز به کشت گل محمدی روی آورده است . بنابراین تولید گل محمدی که عصاره آن خوراکی است و دارای کاربرد دارویی می باشد ، دارای سایقه چند هزارساله در کشور ما می باشد . باتوجه به ارزش گل محمدی در جهان ، اجرای طرح توجیهی احداث مزرعه پرورش گل محمدی ، می تواند درآمد ارزی قابل توجهی را برای کشور به ارمغان آورد .


درباره گل محمدی


گل های گل محمدی روی شاخه های یکساله تشکیل شده و در اوایل صبح شروع به باز شدن می کنند . دوره گلدهی کوتاهی داشته و معمولا یک بار در سال گل می دهند .

البته بعضی از واریته ها همیشه گلده هستند . در اوایل فصل رشد تا چهار هفتگی برگ های جدید روی گیاه ظاهر می شود . سپس تا هفته ششم ، رشد رویشی ادامه می یابد . در هفته ششم از شروع رشد جوانه های گل روی ساقه های رشد یافته در فصل جدید به وجود می آیند .

به عبارتی 10 تا 12 هفته پس از شروع فصل رشد گلدهی آغاز می شود . پس از اتمام دوره گلدهی رشد رویشی گیاه به منظور تولید ساقه برای سال بعد ادامه می یابد .


وضعیت پرورش گل محمدی در ایران


تقریبا 13 هزار از اراضی کشور ایران به کشت گل محمدی اختصاص دارند ، که در هر سال از هر هکتار زمین به طور متوسط بین 2 تا 3 تن گل برداشت می شود . این در حالی می باشد که ، عملکرد کشور ترکیه با سابقه ای 120 ساله در این زمینه 6 تا 10 تن در هر هکتار تخمین زده می شود .

بلغارستان نیز که تنها 300 سال تجربه در کشت گل محمدی را دارد ، دست کمی از ترکیه نداشته و فراورده های این گیاه ، مانند اپلسلوت و کانکریت رز را به کشور های اروپایی صادر می کند .

این فراورده ها که متاسفانه تکنولوژی آن در ایران وجود ندارد ، جزو گرانترین محصولات به شمار می آیند و تولید و صادرات آن ها می تواند درآمد های ارزی قابل توجهی را نصیب کشور کند .

بنابراین لازم است سرمایه گذاران مشتاق ، در این حوزه ورود کنند تا با توجه به برنامه های توسعه کشت گل محمدی در کشور ، زمینه فراوری و صادرات محصولات این گیاه نیز فراهم شود . امروز از فراورده های گل محمدی که بیش از 200 محصول دارد ، در صنایع دارویی ، غذایی ، و بهداشتی استفاده می شود . که شوربختانه سهم ایران از تولید محصولات فوق بسیار کمرنگ است .

ایران در حالی با این فاز تاخیری نسبت به کشور های منطقه فعالیت می کند ، که افغانستان طی هشت سال ورود به حوزه کشت گل محمدی با حمایت آلمان و کانادا امروزه تولیدکننده انواع اسانس و فرآورده های مختلف بوده و محصولات خود را به امارات ، دوبی و اروپا صادر می کند .

جالب است بدانید که حجم بیزینس تولیدات این گیاه در جهان 10 میلیارد دلار است . بنابراین گل محمدی یکی از ثروت آورترین محصولات کشاورزی در جهان به شمار می رود . به گونه ای که به اسانس تام حاصل از آن لقب طلای مایع را داده اند .


گل محمدی سلطان گل ها !


ایران در کنار ترکیه و بلغارستان ، یکی از بزرگترین تولید کنندگان گل محمدی یا گل رز در جهان محسوب می شود و گلاب پرمصرف ترین محصول آن در کشورمان است .

جهانیان گل محمدی را سلطان گل ها و اسانس آن را طلای مایع می نامند ، به همین جهت این گل در اقتصاد جهانی کشاورزی دارای جایگاه ویژه ای می باشد . ایران رکوردار پرورش گل محمدی در جهان می باشد ، اما در تولید گران ترین فرآورده های ان که « کانکریت رز » و « ابسلوت رز » نام دارند ، متاسفانه جایگاهی ندارد و دلیل آن هم تولید نشدن این دو محصول در کشورمان می باشد .


اجرای طرح توجیهی احداث مزرعه پرورش گل محمدی در کشور ایران

متاسفانه در کشور ایران کشاورزان دارای خلاء اطلاعاتی در زمینه کشت و پرورش گل محمدی بوده و با روش سنتی که روش پاجوش می باشد ، اقدام به پرورش این گل می نمایند .

اما با کشت بافتی امکان توسعه و تکثیر گلستان ها وجود دارد . در واقعیت بسیاری از کشور ها در عرصه عملکرد مطلوب و توسعه واقعی از ایران جلوتر می باشند . بتابراین برای اجرای طرح توجیهی احداث مزرعه پرورش گل محمدی در ایران ، بازنگری عملکرد دانشگاه ها با نیاز گلستان کاران ضروری می باشد .

کشور هایی ازقبیل عربستان ، آمریکا ، چین ، فرانسه ، هندوستان ، سوریه ، فلسطین و گرجستان به کشت این گیاه مبادرت ورزیده اند . این در حالی می باشد که ، گل محمدی گیاهی سرمادوست بوده و عربستان با ایجاد سیستم سایه بان اقدام به کشت و تکثیر آن کرده است .


ارزش اقتصادی اسانس گل محمدی


دکتر ابراهیم آبادی با بیان این مطلب که ، بسته بندی گل محمدی ایران به دلیل نامناسب بودن آن پاسخگوی نیاز های امروز جهانی نیست . از اسانس گل محمدی به عنوان یکی از محصولات پرارزش آن یاد می کند و توضیح می دهد :

اسانس اول گل محمدی با تقطیر گلبرگ های تازه این گل و ترکیب آن با آب به دست می آید و ازتقطیر دوم ، اسانس غلیظ تری حاصل می شود . همچنین فراورده « کانکریت رز » به روش شیمیایی و با استفاده از حلال هایی نظیر هگزان به وجود می آید ، که برای تولید یک کیلوگرم آن ، به حدود 350 کیلوگرم گلبرگ های تازه گل محمدی نیاز است .

از سوی دیگر « ابسلوت » یا روغن مطلق رز ، مایع ارغوانی رنگ خوشرنگی است ، که از اضمحلال کانکریت رز در اتانل و صاف و تغلیظ آن ، به تولید می رسد . روغن حاصل از گل محمدی به روش سیال فوق بحرانی نیز محصول جدیدی از این گل است ، که علارغم تقاضای بالای جهانی ، متاسفانه در ایران تولید نمی شود .

دانشیار دانشگاه کاشان با اشاره به این که غنچه و گلبرگ های خشک شده گل محمدی فاقد اسانس است و در کشور هایی مانند ژاپن علاقمندان بسیاری دارد و به مصارف آرایشی و بهداشتی می رسد ، می افزاید : در حال حاضر در 12 تا 15 هزار هکتار از اراضی 10 استان کشور حدود 35 هزار تن در سال گل محمدی برداشت و به 10 هزار تن گلاب تبدیل می شود ، که به مصارف داخلی و صادرات می رسد .

وی با یادآوری مصرف گلاب در ایران به عنوان چاشنی و افزودنی های غذایی و این که در هیچ کشوری مثل ایران گلاب تا این اندازه مصارف عمومی ندارد . اضافه می کند : به عنوان مثال برای تولید هر 100 کیلو گرم گز اصفهان 3 تا 4 لیتر گلاب به مصرف می رسد و مصرف اسانس گلاب فقط درمورد یاد شده حدود 600 کیلوگرم در سال است . همچنین در صنعت بستنی ایران ، سالانه 17000 کیلوگرم اسانس گلاب به مصرف می رسد .

دکتر ابراهیم آبادی صنعت شیرینی های سنتی و صنعتی ، برخی نوشیدنی ها و اسپری گلاب برای خوشبو کردن فضای مساجد ، مجالس و منازل را از دیگر مصارف گلاب در ایران ذکر می کند و می افزاید : گلاب خاصیت ضد افسردگی هم دارد و از این رو استفاده از آن در مجالس عزاداری ، توصیه شده است .

لینک دانلود طرح توجیهی احداث مزرعه پرورش گل محمدی سال 98 ، از طریق این صفحه ، در اختیار علاقه مندان قرار میگیرد . لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ، مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین  طرح توجیهی احداث مزرعه پرورش گل محمدی ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار گیرد .

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.