طرح توجیهی تولید یاقوت مصنوعی سال 1400 + کامفار ( Word و Pdf )

Synthetic ruby

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید یاقوت مصنوعی جهت ساخت لیزر سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید یاقوت مصنوعی جهت ساخت لیزر را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید. یاقوت مصنوعی که با استفاده از اکسید آلومینیوم خالص تولید می شود ، در جواهر سازی و تولید لیزر برای انتقال نور دارای کاربرد می باشد .


نکاتی درباره لیزر


 

لیزر امروزه در زمینه های گوناگون از قبیل بیولوژی ، پزشكی ، مدارهای كامپیوتر ، ارتباطات ، سیستم های اداری ، صنعت ، اندازه گیری در زمینه های مختلف و … بكار برده می شود . لیزر یك منبع نور خاص است و بطور كلی با نور لامپ های معمولی ، چراغ برق ، نور فلورسانت و غیره تفاوت فاحش دارد و در مقایسه با سایر منابع نور در رده ای با مشخصات فوق العاده نوری قرار دارد . این مطلب با عنوان اینكه نور لیزر از همدوستی (coherence) فوق العاده برخوردار است ، بیان می شود .

لیزر را می توان در مقایسه با سایر مولد های نوری كه فقط نور را منتشر می کنند ، یك فرستنده نوری پنداشت . تا قبل از ظهور لیزر محدوده فركانس امواج رادیوئی و محدوده نوری از نقطه نظر همدوستی با یكدیگر اختلاف داشتند .

در فیزیك رادیوئی بطور گسترده ای امواج همدوس مورد استفاده قرار می گیرند و این در حالی است كه امواج نوری ( اپتیكی ) غیر همدوس نیز در اختیار است . دانش مربوط به لیزر در حقیقت علم تابش نور همدوس (coherence radiation) است گر چه این رشته از دانش فیزیك در حدود 20 سال است که ظهور نموده و در حال تكامل است . مع ذالك نمودهای نوظهور آن در معرض كاربردهای جالب قرار گرفته اند.

فكر ساختن وسیله ای كه نور همدوس تولید كند ، مدت ها دانشمندان قرن حاضر را به خود مشغول داشته بود . در سال 1985 فیزیكدان مشهور آمریكایی چالز تاونز راه این كار را پیدا كرد . دو سال بعد دانشمند دیگر آمریكایی ، تئودور مایمن به نظریه تاونز جامه عمل پوشاند و اولین لیزر را با بلوری از یاقوت مصنوعی ساخت این دو بعداً به دریافت جایزه نوبل نایل آمدند . یك لیزر یاقوتی ساده از سه بخش تشكیل می شود : استوانه ای از یاقوت مصنوعی ، یك چشمه نور ( مثلاً یك لامپ گزنون كه مانند لامپ نئون كار می كند ) و یك بازتابنده كه نور را از لامپ گزنون به یاقوت هدایت می كند.

استوانه یاقوتی ، بخش اصلی دستگاه است . قطر آن در حدود 7 میلیمتر و طولش 3.5 تا 5 cm است . دو قاعده استوانه صیقل خورده و نقره اندود شده است ، تا آینه كاملی باشد .

یاقوت بلور اكسید آلومینیوم است كه در آن تعداد نسبتاً كمی اتم كروم معلق است . اتم های كروم از طریق گسیل القایی ، كوانتوم نور تولید می کنند ، اتم های اكسیژن و آلومینیم كه بقیه بلور را تشكیل می دهند ، فقط اتم های كروم را در جایشان نگه می دارند. اتم های كروم نسبتاً بزرگ است و تعداد زیادی الكترون در مدارهایشان دارد . در این جا فقط الكترونی مورد توجه ماست كه بیش از دیگران برانگیخته می شود .

 


شرایط واردات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید یاقوت مصنوعی


 

یاقوت با تعرفه گمركی 71039100 جزء گروه مجاز می باشد و واردات این كالا بلا مانع است و نیز حقوق پایه طبق ماده (2 ) قانون اصلاح موادی از قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ، شامل حقوق گمركی ، مالیات ، حق ثبت سفارش كالا، انواع عوارض و سایر وجوه دریافتی از كالاهای وارداتی می باشد و معادل 4 % ارزش گمركی كالاها تعیین می شود . به مجموع این دریافتی و سود بازرگانی كه طبق قوانین مربوطه توسط هیات وزیران تعیین می شود ، حقوق ورودی اطلاق می شود. حقوق ورودی برای تعرفه همانگونه كه در طرح توجیهی تولید یاقوت مصنوعی ذکر شده است ، %4 می باشد.

 


استاندارد های تدوین شده ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید یاقوت مصنوعی


با مراجعه به فهرست استانداردهای تدوین شده موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ، استاندارد اجباری و یا تشویقی برای تولید یاقوت مصنوعی تدوین نشده است.
لیست استانداردهای جهانی مورد قبول موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران بر اساس جدول زیر می باشد :

علامت اختصاری نوع استاندارد ردیف
ITU, IEC,ISO استاندارد های بین المللی 1
En, BSEN, DINEN استاندارد های اتحادیه اروپا 2

AFNOR

AENOR

ON

فرانسه اسپانیا اتریش

DIN

NNI

IBN

آلمان هلند بلژیك

BSI

UNI

IPQ

انگلیس ایتالیا

پرتغال

استاندارد های مبدا كشورهای عضو اتحادیه اروپا

3

SFS فنلاند NSF نروژ SIS سوئد    
DS دانمارك ELOT یونان NSAI ایرلند    
ASNI, ASTM, ASME, UL, API, AGI استانداردهای آمریكای شمالی 4

JIS

استانداردهای ژاپن

5


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید یاقوت مصنوعی


 

یاقوت مصنوعی در جواهر سازی و لیزر دارای کاربرد می باشد ، که در این مقاله هدف کاربرد یاقوت مصنوعی در لیزر می باشد . لیزر برای جداسازی ایزوتوپ های اورانیوم می تواند به كار برده شود. از آنجایی كه جداسازی ایزوتوپ های اورانیوم ( غنی سازی اورانیوم ) مهمترین مرحله در استفاده از انرژی هسته ای به صورت صلح آمیز می باشد ، كاربرد استراتژیك یاقوت مصنوعی برای كاهش وابستگی كشور با كشورهای توسعه یافته در خصوص استفاده از انرژی هسته ای به صورت كامل روشن می شود .

در لیزر عملكرد یاقوت مصنوعی برای انتقال نور می باشد ولی تنها یاقوت مصنوعی توانایی این كار را در لیزر با شرایط مورد نیاز لیزر دارد و دیگر مواد ساخته شده این توانایی را ندارند.

عمده تولید کنندگان محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید یاقوت مصنوعی

ساخت یاقوت مصنوعی برای كاربرد در لیزر در كشورهای توسعه یافته انجام می شود ، مهمترین كشورهای تولید كننده این محصول عبارتند از : آلمان ، آمریكا ، سوئد ، فرانسه ، انگلستان و چین

 


شرایط صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید یاقوت مصنوعی


تا كنون یاقوت مصنوعی در داخل كشور تولید نشده است و از این نظر هیچ گونه شرایطی نیز برای صادرات آن در كتاب قانون مقرارت صادرات و واردات ایران سال 1387 در این خصوص درج نشده است ، ولی به نظر نمی رسد مشكلی از نظر صادرات برای این محصول وجود داشته باشد و در صورت یافتن بازار مناسب ، شرایط صادرات فراهم می شود. البته شرایط لازم برای صادرات این محصول در طرح توجیهی تولید یاقوت مصنوعی ، ذکر شده است .

 


ماشین آلات خط تولید یاقوت مصنوعی

 

- دستگاه ورنوویل

- چكش الكتریكی

- الكتروموتور

- دستگاه پولیشكاری

- شعله گاز معمولی

- بوته آهنگری

- هیتر برقی 2000 درجه

و ....

 


فرایند تولید یاقوت مصنوعی

یاقوت های كبود در دستگاهی شبیه به یك چراغ قوه اكسی هیدروژنه ساخته می شوند. شعله به داخل یك محافظ خاك نسوز در یك اتاق روپوش دار هدایت می شود. گاز اكسیژن، اكسید نرم شده لطیف و خالص آلومینیوم را شعله ور می سازد و این پودر تبدیل به ذرات كوچك مایع می گردد ، كه در نتیجه سایه های رنگ پریده و یا سایه های قشنگ و دلپذیر استوانه ای در روی پایه تشكیل می شود.

اندازه یاقوت كبود حاصل با تغییر دادن جریان گاز ، درجه حرارت و مقدار پودر كنترل می شود. بالزهایی كه 200 قیراط وزن دارند (mg 40 یا oz 41/1) می توانند از طریق این تكنیك ساخته شوند. یاقوت ها و یاقوت های كبود واقعی تا 50 قیراط (mg 10-1 یا oz 353/0) از یك چنین بالزی بریده شده اند. یاقوت ها با همین فرایند با اضافه كردن 5 تا 6 درصد اكسید كروم به اكسید آلومینیوم ساخته می شوند، به استثنا رنگ قرمز، كلیه سنگ ها با افزودن اكسیدهای فلزی مختلف ساخته می شوند.

ستاره ها می توانند با افزودن یك اكسید تیتانیم اضافی به پودر اكسید آلومینیوم و حرارت دادن تا دمای بیش از c 1000 ( بیش از F 1832 )، به یاقوت ها و یا یاقوت های كبود مصنوعی اضافه شوند. در جواهراتی كه با این تكنیك ساخته شده اند ، ستاره های مصنوعی بیشتر از ستاره هایی كه بطور طبیعی به وجود آمده اند مشاهده می شوند.

روش های تركیب :

روش های مختلفی برای تولید یاقوت مورد استفاده قرار داده می شود. هر كدام از این روش ها مزایا و محدودیت هایی دارند. عمومی ترین روش های مورد استفاده به دو نوع اصلی زیر تقسیم می شوند :

1- تولید به وسیله ذوب كردن كه در آن پودر مواد گرم شده تا به دمای ذوب خود برسند و سپس به صورت ماهرانه ای مواد ذوب شده به صورت كریستال تبدیل می شوند.

2- تولید به وسیله محلول كه در آن اكسید آلومینیوم و كرم در یك ماده دیگر حل شده و به صورت كریستال رسوب می نمایند. همجوشی حرارتی ورنوویل ( Verneuil )، و شكست كریستال زوچرالسكی ( Czochralski ) عمومی ترین تكنیك های ذوب می باشند و رشد مغناطیسی و رشد هیدروترمال از عمومی ترین تكنیك های روش محلول می باشند.

روش همجوشی حرارتی كمترین قیمت را داشته و برای جواهراتی همانند انگشتر كلاسیك مورد استفاده قرار داده می شود. روش شكست كریستال برای كاربردهای یاقوت در لیزر مورد استفاده قرار می گیرد و قیمت تمام شده آن برابر با 5 دلار به ازای هر قیراط می باشد. یاقوت همجوشی شده هزینه ای برابر 50 دلار و یا بیشتر به ازای هر قیراط داشته و برای جواهرات زینتی به كار برده می شود. روش هیدروترمال كه كم كاربرد ترین روش می باشد ، برای كاربردهای صنعتی دیگر بجز لیزر به كار برده می شود .

مواد اولیه :

مواد اولیه شامل اكسید آلومینیوم خالص ( 3Al2O ) می باشد كه به آن 5 تا 8 درصد اكسید كرم (3Cr2O ) اضافه می شود تا رنگ ماده به قرمز تبدیل شود. در صورتی كه می بایست یك یاقوت برای جواهرات گرانبها تولید شود ، 0.1 تا 0.5 درصد اكسید تیتانیوم (2TiO ) نیز اضافه می شود. با توجه به روش مورد استفاده ، مواد شیمیایی دیگری نیز ممكن است نیاز شود. در روش همجوشی حرارتی از یك مشعل اكسیژن - هیدروژن برای ذوب پودر مواد اولیه استفاده می شود.

ولی در روش زوچرالسكی از مكانیزم حرارت الكتریكی استفاده می شود. روش رشد مغناطیسی از یك ماده دیگری مثل اكسید لیتیوم ( LiO ) و یا اكسید مولیبدنوم ( MoO ) به عنوان حلال استفاده می نمایند. فرآیند هیدروترمال از محلول آب و كربونات سدیم ( 3Na2CO ) به عنوان حلال استفاده می نماید. برای روش های هیدروترمال و رشد مغناطیسی یك فلز مقاوم در برابر خوردگی مثل نقره یا پلاتینیوم به عنوان ظرفی كه حلال در آن قرار می گیرد ، مورد استفاده قرار داده می شوند.

فرآیند تولید یاقوت مصنوعی

رشد كریستال : یكی از 4 روش زیر برای تولید یاقوت مصنوعی مورد استفاده قرار داده می شوند :

همجوشی حرارتی

پودر اكسید آلومینیوم و اكسید كروم در یك محفظه قرار داده شده و بر روی دستگاه ورنوویل قرار داده می شوند. یك چكش در بالای دستگاه قرار دارد كه به صورت متوالی مواد داخل ظرف را له می نماید. ضربه های چكش باعث شده پودر ها به ذرات كوچكتری تبدیل شوند و از توری الك ریزی كه زیر آن ها قرار داشته رد شده و با كمك جریان هوای زیر الك ، به سوی یك نازل برده می شوند ، كه در آن مواد با هیدروژن تركیب شده و آتش می گیرند.

شدت آتش مشعل تا 2000 درجه سانتی گراد می باشد و باعث ذوب شدن مواد می شود و مذاب داخل یك كاسه سرامیكی كه در زیر مشعل قرار دارد می ریزند. در ابتدا چكش با نرخ 80 ضربه در هر دقیقه به مواد كوبیده می شود و رفته رفته این نرخ كاهش یافته و در انتها كه یك شكل مناسبی از كریستال شكل گرفته است ، نرخ چكش كاری به 20 ضربه در دقیقه كاهش می یابد.

پس از آنكه پایه یاقوت به قطر مورد نظر رسید ، ( در حدود 0.8تا 20 میلی متر ) و فرآیند كریستال شدن با كیفیت بالایی به انجام رسید ، كاسه سرامیكی به آرامی سرد می شود و پس از 5 تا 30 دقیقه كریستال به ضخامت 70 میلیمتر می رسد . جریان گاز متوقف می شود . كریستال در حال حاضر وزنی در حدود 150 قیراط دارد و باید در كوره در بسته سرد شود.

روش شكست كریستال زوچرالسكی

ماده اولیه شرح داده شده در فوق در یك بوته آهنگری گرم می شود تا به دمای ذوب خود برسد. این گرما به وسیله هیتر برقی انجام می پذیرد. یك كریستال یاقوت كوچك كه بر روی یك میله نصب شده است ، به طرف بوته برده شده و كریستال مورد نظر در اطراف این تكه یاقوت شكل می پذیرند. كریستال تغذیه به بوته نزدیك می شود ولی هرگز داخل بوته برده نمی شود. برای آنكه دمای بین مذاب و كریستال ثابت بماند، كریستال تغذیه با سرعت ثابت دور محور خود چرخانده می شود.

میله حاوی كریستال به آرامی از محلول فاصله می گیرد و باعث رشد كریستال در بیرون مذاب می شود. رشد كریستال می تواند یك مقداری سریع باشد و تا نرخ 100 میلیمتر در هر ساعت افزایش داشته باشد. كریستال های خیلی بزرگ می توانند شكل بگیرند. یاقوت تولید شده تا 50 میلیمتر قطر و تا 1 متر و یا بیشتر طول می تواند داشته باشد.

رشد مغناطیسی

فرآیند رشد مغناطیسی در مواقعی كه دمای ذوب بسیار زیاد باشد كاربرد دارد. در روش های ذوب ، دمای در حدود 2000 درجه سانتیگراد برای ذوب اكسید آلومینیوم مورد نیاز بود. در فرآیند رشد مغناطیسی ماده بجای ذوب شدن، با یك روش مغناطیسی در دمای كمتر از 800 درجه سانتیگراد حل می شود. ولی در اینجا برای افزایش كیفیت یاقوت تولید شده از دمای 1200 درجه سانتیگراد استفاده می شود. هنگامی كه حل شدن آغاز می شود ، مولكول های یاقوت می توانند به راحتی از محلول جدا شده به سوی كریستالی كه در حال رشد می باشند ، حركت كرده و جزئی از كریستال شوند.

بعضی تولید كنندگان كریستال تغذیه را در محلول غوطه ور می سازند و بعضی دیگر اجازه می دهند مولكول های یاقوت خودشان یاقوت های برنامه ریزی نشده ای تولید نمایند. دما باید در حدود 3 تا 12 ماه در همین درجه ثابت نگه داشته شود. بعضی از تولید كنندگان پس از این مدت ، استیل ذوب شده را در محلول می ریزند تا محل كریستال های تشكیل شده را مشخص سازد.

بعضی دیگر از تولید كنندگان ماده را به آرامی و با دمای 2 درجه سانتیگراد در ساعت كاهش می دهند و سپس محل كریستال های تشكیل شده را با زدودن محلول بوسیله اسید و یا جریان مغناطیسی مشخص می سازند.

فرآیند هیدروترمال

ماده اولیه تشریح شده در فوق در انتهای یك لوله مقاوم در مقابل فشار قرار داده می شوند. یك كریستال تغذیه كه بر روی یك سیم سوار شده است نزدیك به انتهای دیگر لوله قرار داده می شود. یك مقدار مناسبی محلول آب در لوله جریان داده می شود و لوله بسته می شود. لوله به صورت عمودی در كوره قرار داده می شود به طوری كه قسمتی كه شامل مواد اولیه می باشد در سمت المنت حرارتی كوره قرار دارد.

به طوری كه قسمت كف كوره گرمتر از قسمت فوقانی بوده است. ( قسمت كف در حدود 445 درجه سانتیگراد و قسمت فوق در حدود 410 درجه سانتیگراد حرارت نیاز دارند. ) مواد اولیه به سمت دانه كریسال حركت می نمایند. فشار ایجاد شده در لوله در حدود 83000 تا 380000 كیلو پاسكال می باشد ، كه وابسته به مقدار فضای آزاد داخل لوله پس از اضافه كردن محلول می باشد. لوله مورد استفاده در این روش می تواند از هر اندازه مناسبی می تواند ساخته شود و تنها باید نسبت ارتفاع به قطر بین 8 تا 16 باشد.

پرداخت سطح

چه یاقوت به عنوان یك جواهر به كار برده شود و یا به عنوان وسیله صنعتی ، یاقوت می بایست پرداخت شود.

پولیشكاری

سطح یاقوت با استفاده از پودر الماس پرداخت می شود. این روش تنها حفره های میكروسكوپی را حذف نمی نماید.

صیقل دادن

پس از پولیشكاری، سطح سنگ با یك شعله گاز كمی گرم می شود تا هر شی ریز موجود بر روی آن ذوب شود. سپس سطح مورد نظر سرد می شود و سطح كوچك بر روی آن برداشته می شود. این فرآیند یك فرآیند عملیات حرارتی نیز به حساب می آید و باعث می شود، مقاومت یاقوت تا دوبرابر افزایش یابد.

 

دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید یاقوت مصنوعی

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید یاقوت مصنوعی ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند  :

:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار

:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی

:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98

:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری

:: دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.