طرح توجیهی تولید ماکو و چوب ضربه سال 1400 + کامفار ( Word و Pdf )

Maku and Impact Wood

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید ماکو و چوب ضربه سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید ماکو و چوب ضربه را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید. ماکو قطعه ای می باشد که با استفاده از چوب فشرده شده تولید می شود و در صنایع بافندگی ازقبیل بافت پتو ، بافت فرش ، یافت پارچه و .... دارای کاربرد می باشد .

 


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید ماکو و چوب ضربه :


 

ماكو به قطعه چوبی گفته می شود ، كه از چوب فشرده شده ساخته می گردد ، و بر روی آن در مراحل مختلف كارهای فنی و تخصصی مانند فرزكاری و خراطی صورت گرفته و با الحاق قطعاتی دیگر مانند دو سر فلزی جهت استحكام ماكو و چشمی برنجی ، مهره چینی ، میل ماكو و چنگك ماكوگیر تكمیل می گردد .
ماكو ، دوكی شكل و صیقلی با وزن مخصوص 4/ 1تا 1/7 گرم بر سانتی متر مكعب می باشد .
ماكو به عنوان یک كالای واسطه ای در كارخانجات بافندگی برای تولید انواع منسوجات مانند پارچه ، پتو و فرش استفاده می گردد ، بدین صورت كه پودها از داخل تارها توسط ماكو عبور داده شده و با هر رفت یا برگشت ماكو ، یک پود بافته می شود .

 


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید ماکو و چوب ضربه :


 

در بسیاری از موارد دولت در جهت حمایت از تولیدات داخلی اقدام به وضع تعرفه های گمركی سنگین می نماید ، تا بدین نحو با بالا رفتن قیمت تمام شده محصولات وارداتی ، محصولات ساخت داخل دارای قدرت رقابت بیشتری با محصولات مشابه وارداتی باشند . در مورد ماكو و چوب ضربه ذكر این نكته ضروریست ، كه این محصول جزء محصولات مجاز برای واردات بوده و دارای تعرفه معادل با 20 درصد می باشد و بنابراین این محصول جزء كالاهای مورد حمایت بالا از طریق دولت نمی باشد .

با مطالعات انجام شده در این زمینه و مراجعه به كتاب مقررات واردات و صادرات شرایط خاصی برای صادرات اینگونه محصولات وجود ندارد ولی تولیدكنندگان ما ملزم به رعایت یکسری شرایط كلی و البته اصلی می باشند . كیفیت مناسب و مطلوب در حد كیفیت بازار جهانی ، رعایت استانداردها و شرایط و خصوصیات شركت مقصد یا دریافت كننده این محصول از جمله مواردی است ، كه در صادرات محصول باید مورد توجه قرار بگیرد . در ضمن داشتن قیمت مناسب در بازار جهانی از دیگر عوامل موثر در صادرات كالا می باشد . همچنین اگر تولیدكننده ای دارای سابقه خوبی در تولید و فروش محصول باشد ، عاملی تاثیر گذار در انتخاب محصول آن كشور از طرف مشتری خواهد بود .

 


استاندارد های قابل توجه جهت اجرای طرح توجیهی تولید ماکو و چوب ضربه


 

چوب - روش تعیین رطوبت : 2895

چوب - روش های نمونه برداری و الزامات عمومی برای آزمون : 2140

چوب ضربه مورد استفاده در ماشین های بافندگی – ویژگی ها : 2708

 


بررسی کالا های جایگزین محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید ماکو و چوب ضربه


 

برای ساخت ماكو از چوب مرغوب ممرز استفاده می گردد ، به علت كمبود تولید ماكو در داخل كشور و نیاز به واردات آن و مسائل ارزی ، اقدام به ساخت ماكو از موادی نظیر پلاستیک گردید ولی در عمل به علت تعداد دفعات رفت و برگشت ماكوی پلاستیکی در دستگاه ریسندگی و گرمای حاصل از اصطكاك ، تغییر شكل داده و باعث توقف كار گردید ، لذا مناسب ترین ماده برای ساخت ماكو چوب ممرز است ، از جهت دیگر مسئله ورود ماشین های واتر جت و ایرجت كه احتیاج به ماكو ندارد مطرح می شود ، كه با توجه به شرایط اقتصادی و اجتماعی ایران و تعداد ماشین های بافندگی كه در ایران وجود دارد ، حداقل تا چند سال آینده نمی توان از وجود ماكو بی نیاز شد .

 


اهمیت محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید ماکو و چوب ضربه


 

با توجه به موارد كاربرد كالا در صنعت كه قبلا ذكر شد ، این محصول از جایگاه بالایی در صنعت برخوردار است ، كه قابل چشم پوشی نیست و همچنین قیمت مناسب آن در مقایسه با كالاهای جایگزین به ارزش آن می افزاید ، كه در نتیجه باید به هر چه بهتر شدن این صنعت در كشور ، توجه كافی مبذول گردد چرا كه بسیاری از مسائل موجود در صنعت كشور در بسیاری از زمینه های صنعتی ، با استفاده از این كالا به بهترین وجه برطرف می گردد ، كه با هرچه بهتر شدن وضعیت داخلی و تولیدات ، میزان واردات و نیاز به خارج را هر چه بیشتر بكاهیم .

 


تولید کنندگان و مصرف کنندگان عمده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید ماکو و چوب ضربه


 

عمده تولید کنندگان ماکو و چوب ضربه

ترکیه ، آلمان و انگلستان 

عمده مصرف کنندگان ماکو و چوب ضربه 

ایران ، سوریه و هند

 


فرایند اجرای طرح توجیهی تولید ماکو و چوب ضربه


 

برای ماكو ، از چوب ممرز و چوب ضربه از چوب راش استفاده می گردد . در ابتدا خصوصیات ماكروسكوپی و فیزیکی و مكانیکی این دو گونه شرح داده می شود و سپس به فرایند تولید می پردازیم .

چوب ممرز دارای چوب برون سفید است ، كه به تدریج با چوب درون مخلوط می گردد . گاهی از چوب درون تشخیص داده نمی شود ، وقتی كه چوب درون از چوب برون مشخص باشد ، چوب درون به رنگ زرد دیده می شود . چوبی است بدون بو و طعم و دارای الیاف موازی ، سخت و نسبتا مقاوم نسبت به خمش و ضربه و كمی درخشان ، و به سختی شكاف بر می دارد .

چوب راش دارای چوب برون سفید رنگ و چوب درون زرد روشن ، تا قهوه ای متمایل به سرخی و دارای الیاف موازی و یکنواخت است ، چوب بدون بو و طعم و نسبتا سخت و سنگین و فاقد دوام طبیعی چندان است و وقتی كه متناوبا در محیط های خشك و تر قرار گیرد ، دارای توانایی زیاد در نگهداری میخ می گردد . در امتداد پره های چوبی اغلب شكاف بر می دارد ، نسبت به خمش و ضربه مقاوم است و لاك خوب می پذیرد .

با توجه به خواص فیزیکی و مكانیکی دو گونه راش و ممرز ، به علت مقاومت به فشار خوب ممرز ، مناسب برای ساخت ماكو و مقاومت به ضربه خوب راش ، برای ساخت چوب ضربه مناسب است .ولی با توجه به درصد بالای هم كشیدگی كلی دو گونه فوق الذكر لازم است ، در هنگام خشك كردن و كاهش رطوبت آن ها ، این عمل به آرامی انجام گیرد ، زیرا در صورت افزایش سرعت در عمل خشك كردن ، باعث افزایش شكاف و ترك و بالا رفتن درصد افت چوب می شود .

پس از تهیه دو گونه چوب مذكور از سازمان جنگل ها و مراتع ، الوار و تراورس ها به كارخانه حمل می شوند . الوارها و تراورس ها برای بریده شدن به قسمت چوب بری هدایت می گردند ، برای این كار ابتدا یک نروروكار توسط رنده ، رندیده شده تا صاف و صیقلی گردد ، سپس بوسیله اره فلكه 100 تراورس از جهت عرض به 3 قسمت تقسیم می گردد .

به این عمل قائمه كردن گویند ، قائمه ها را در زیر سقف سوله به صورت دسته بندی چیده ، تا رطوبت آن ها به زیر نقطه اشباع الیاف حدود 20-15 درصد برسد كه مدت زمان چیدن آن ها بستگی به منطقه و شرایط آب و هوایی فرق می كند ، مثلا در شرایط آب و هوایی منطقه اصفهان در فصل زمستان 2 ماه و درفصل تابستان 1 ماه است . در پایان مدت قائمه ها را به صورت بلوك هایی در می آورند . ابعاد این بلوك ها بستگی به نوع ماكوی مورد نظر كه باید تولید گردد ، دارد .

بلوک ها به ضخامت مورد نیاز برش داده شده و سر بلوك ها را به پارافین مذاب آغشته می نمایند ، تا از ترك و شكاف خوردن آنها جلوگیری گردد . سپس بلوك ها در صفحات پرس چیده و توسط پرس به آن ها فشار وارد می گردد . فشار پرس 200 اتمسفر و حرارت آن 110 درجه سانتی گراد می باشد .

مقدار آبی كه در واحد وزن چوب موجود است ، رطوبت چوب می نامند و آن را نسبت به وزن خشك چوب می سنجند ، كلیه خواص فیزیکی و مكانیکی و تكنولوژیکی چوب وابسته به مقدار رطوبت آن است . بعلت آن كه چوب یک ماده میکروسكوپیک یا جذب و دفع كننده رطوبت است ، رطوبت آن پیوسته در حال تغییر است ، حداكثر رطوبتی را كه الیاف و عناصر چوبی می توانند به خود جذب كرده و در بیش از این مقدار تغییر ابعاد ندهند ، نقطه ی اشباع فیبر یا نقطه ی اشباع الیاف (حدود 30 درصد)(Fiber point ّsaturation) می نامند .

اگر نمونه ای از چوب را در محیطی كه حرارت و رطوبت نسبی ان را مشخص كرده ایم ، قرار دهیم ، بعد از مدتی رطوبت چوب تغییر كرده و از آن به بعد مقدارش ثابت می ماند . در این حالت ، چوب به رطوبت تعادل با محیط مجاورش رسیده است . بنابراین درصد رطوبت چوب با توجه به حرارت و رطوبت نسبی محیط تغییر می كند و به رطوبت تعادل با محیط اطرافش می رسد . برای رسیدن چوب به رطوبت تعادل ، مدت زمانی وقت لازم است كه برای این مقصود چوب ها بصورت دسته بندی در هوای آزاد چیده می شوند .

میزان فشردگی بلوك ها بستگی به ضخامت آن ها دارد ولی بطور مثال در مورد ماكوی اتومات ضخامت 5/7 سانتی متری بعد از پرس به 5/4 سانتی متر تقلیل پیدا می كند . یعنی حدود 40 درصد ضخامت آن كاهش پیدا می كند ، بلوك ها بعد از خروج از پرس برای خشك شدن نهائی و تقلیل رطوبت به حدود 8-6 به علت اینكه بلوك ها در زیر فشار پرس از حالت مكعب مستطیل خارج شده اند ، ابتدا یک نروركار توسط رنده ، رندیده می شود و پس از آن دو سمت دیگر بلوك نیز رندیده می شود و یک سر بلوك كه كمتر دارای كجی است ، بوسیله اره گرد قطع می گردد و سر دیگر آن پس از اندازه زنی طول ماكوی مورد نظر تولیدی بوسیله اره گرد قطع می گردد .

عمل بعدی وارد كردن واشر به میله ته سر فلزی است ، سپس فنر وارد سر بلوك شده و دو سر بلوك چسب دو قلو خورده و سر فلزی همراه با واشر وارد سوراخ سر بلوك می گردد و بوسیله دستگاه چهار گوشه بلوك پخ خورده و از حالت زاویه قائمه در می آید .

مرحله بعدی كم كنی داخل بلوك در بین فاصله دو خط كشی است . سپس در ادامه كم كنی بار اول دوباره بلوك برای بار دوم و در ادامه شیار اول كم كنی می شود .

جای ماسوره گیر بوسیله ی این عمل آماده می شود ، در اور فرز ها قسمت اعظم كار ماكو انجام می گیرد ، ( حدود 40 درصد ) بوسیله دستگاه اور فرز اول پرداخت داخل بلوك برای شكل دهی نهایی داخل ماكو انجام می گیرد و اور فرز دوم جای فنر ماسوره گیر داخل ماكو را به صورت شكل نهایی تراش می دهد و اور فرز سوم پرداخت داخل ماكو جای چشمی برنجی شیار چشمی برنجی و جای اتومات و جای محل قیچی و جای دم فنر و . . . را بر روی ماكو تراش می دهد ، در این مرحله تقریبا شكل نهایی داخلی ماكو آماده شده است .

بعد از آن بلوك در داخل دستگاه خراطی اتومات قرار گرفته و دو سر آن تراش داده شده و دوكی شكل و بصورت شكل نهائی ماكو در می آید ، سپس بوسیله ی فرز كف گرد شیارهای بغل ماكو زده می شود و بعد از آن توسط دستگاه شیار و نخ روچشمی برنجی زده می شود ، بعد بوسیله ی سمباده نواری صاف ، چهار طرف ماكو و سمباده دوار گرد ، 2 سر ماكو صاف و صیقلی می گردد و برای بالا بردن كیفیت ، سطح ماكو بوسیله صابون مخصوص ، پولیش و داخل ماكو روغن جلا زده می شود .

در اینجا شكل نهایی ماكو آماده شده است و باید اجزا ماكو مثل پیچ و مهره فولادی ، چشمی برنجی ، فنر ماسوره گیر ، میل ماكو ، فنر پشت میل ماكو و مهره چینی ، با توجه به نوع ماكوی تولیدی بر روی آن اضافه و نصب شود و پس از آن در جعبه های چوبی ساخته شده از ضایعات چوب بسته بندی می گردد .

فرایند تولید چوب ضربه به شرح زیر است :

لایه هایی به ضخامت 5/2 میلیمتر راش كه از طریق كارخانجات روكش و تخته چند لا شده است در انبار دپو می شود .

برای تولید چوب ضربه با توجه به ضخامت مورد نظر حدود 15 عدد لایه یا بیشتر بر روی هم چیده می شود ، به غیر از لایه روئی و آخرین لایه هر دو طرف ، بقیه لایه ها بوسیله چسب اوره فرم آلدئید آغشته می گردد و سپس لایه ها را روی هم قرار داده و داخل صفحات می گردد و بوسیله حرارت و فشار لایه ها به هم چسبانده می شوند ، بعد از اتمام عمل تخته چند لای ساخته شده از پرس خارج و بوسیله اره گرد به ابعاد دلخواه بریده می شود و سپس پرداخت و سمباده زنی شده ، پس از كامل شدن نهائی چوب ضربه روغن جلا زده شده و آماده ورود به انبار می شود .

 


ماشین آلات خط تولید ماکو و چوب ضربه

 

- رنده

- اره فلكه

- اره تیز كن

- پرس گرم 5 طبقه

- بویلر نیم تن

- دستگاه هفت كاره

- دستگاه سوراخ 3 ماكو

- كم كن

- اور فرز

- فرز كف گرد

- دستگاه شیار زن ماكو

- سمباده نواری 

- خراطی دستی یا سمباده گرد 

- دستگاه پولیش

- دریل با پایه ثابت

- چسب زن غلطكی و همزن چسب

و . . . .

دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید ماکو و چوب ضربه

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید ماکو و چوب ضربه ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند  :

:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار

:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی

:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98

:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری

:: دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.