طرح توجیهی احداث چاپخانه صنعتی سال 1400 + کامفار + Word + Pdf

Industrial printing machines

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی احداث چاپخانه صنعتی ( چاپ دیجیتال و افست ) سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی احداث چاپخانه صنعتی ( چاپ دیجیتال و افست ) را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

 

چاپ صنعتی یک پروژه خدمات رسانی به صنعت بسته بندی فلزی کشور است و به تبع ، میزان اهمیت آن نیز به شدت تحت تاثیر میزان اهمیت این صنعت می باشد . آنچه روشن است این است که امروزه صنعت بسته بندی کشور از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و مصداق آن روند به شدت رو به رشدی است ، که ایران در این زمینه نسبت به سال های گذشته طی کرده است .

به عنوان نمونه ، نگاهی گذرا به قفسه مواد غذایی آماده ، مؤید تنوع وسیعی از انواع بسته بندی های جدید فلزی است ، که امروزه با پیشرفت فن آوری صنایع بسته بندی فلزی و پوشش های شیمیایی حاصل شده است .

 


نکات قابل توجه درباره چاپ صنعتی ( چاپ دیجیتال و افست )


 

با در نظر گرفتن این مساله که چاپ صنعتی طیف وسیعی از شیوه های چاپ را در بر می گیرد ( بدین معنی که شیوه های گوناگونی از چاپ به دلیل داشتن کاربردهای صنعتی در زیر مجموعه عنوان " چاپ صنعتی" می گنجند ) ، تعیین یک روش در این میان که به تنهایی محق عنوان " چاپ صنعتی " باشد ، انتخابی بس دشوار است .

اما بررسی کاربردهای روش های گوناگون چاپ ، مؤید این حقیقت است که در مقام مقایسه می توان ادعا نمود چاپ بسته بندی از کاربردی ترین روش های چاپ صنعتی است ، که طیف وسیعی را پوشش می دهد .صنعت بسته بندی و به تبع آن چاپ بسته بندی در ایران صنعتی نوپا است که همچنان نیاز به توسعه فراگیر داشته و با توجه به نقشی که بسته بندی در توسعه صادرات غیر نفتی و افزایش درآمد ارزی کشور می تواند ایفا کند ، سرمایه گذاری برای رشد و توسعه همه جانبه آن امری است ضروری .

چاپ بسته بندی از جمله رشته هایی از صنف چاپ است ، كه طی سال های اخیر توسعه كمی و كیفی خوبی داشته اما در عین حال با وجود به خدمت گرفتن ماشین آلات پیشرفته هنوز درصد قابل توجهی از آثار چاپی بسته بندی قابل رقابت با نمونه های غربی خود نیستند . گستردگی صنعت بسته بندی باعث شده که شناخت خوبی برای اولویت بندی سرمایه گذاری در بخش های مختلف آن وجود نداشته باشد .

اما آنچه مسلم است این است که در تقسیم بندی صنعت بسته بندی به گواهی آمارهای موجود ، قوطی سازی را می توان یکی از مهم ترین شاخه های آن به حساب آورد ، که در حوزه چاپ ، نیازمند چاپ بر روی فلز است . با توجه به اینکه پتانسیل صنایع فرآوری محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی کشورمان بسیار نامحدود است و اکثر محصولات غذایی کنسرو شده ، آب میوه ، نوشابه و . . . قابل صادر شدن به سایر کشورها هستند ، بنابراین ایجاد ظرفیت های جدید قوطی سازی و به تبع آن چاپ روی فلز امری ضروری است .

روش چاپ بر روی فلزات یکی از روش های مهم چاپ صنعتی است ، که شاید امروزه در مقایسه با سایر روش های صنعتی چاپ ، برای طرح های آتی توجه کمتری بدان معطوف شده است . اگرچه بسته بندی فلزی شامل انواع گوناگونی از جمله قوطی ها ، سطل ها ، بشکه ها ، تیوپ ها ، لفاف ها و . . . است ، اما بیشترین کاربرد چاپ روی فلز برای بسته بندی در ایران عمدتا به چاپ روی قوطی های فلزی اختصاص دارد . شایان ذکر است که سفارشات چاپی حوزه بستـه بندی از حساسیت بسیار زیادی برخوردارند .

چاپ از نظر سرمایه گذاری و هزینه تمام شده و یا پروسه تحقیقات و تولید برای بسیاری از تولیدكنندگان ، موضوعی فرعی است و به آن به عنوان یك صنعت تكمیل كننده نگاه می كنند . با این حال بسیاری از اوقات سرنوشت تمام فعالیت های بخش تولید و فروش یك واحد تولیدی به میزان دقت و دلسوزی چاپخانه وابسته است . بر اساس آنچه به اختصار شرح داده شد ، کلیه بررسی های فنی و اقتصادی پروژه فعلی برای چاپ بر روی فلزات در جهت تولید قوطی های فلزی انجام شده است .

 


استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی احداث چاپخانه صنعتی ( چاپ دیجیتال و افست )


 

چاپ مانند دیگر صنایع آمیزه ای است از فرآیند ها و سیستم های مختلف كه از ارتباطی منطقی با یكدیگر برخوردارند . به همین خاطر ارائه استانداردهای مشخص كه باعث می شود ، كلیه فرایندها و سیستم ها در یك چهارچوب مشخص و هماهنگ بهترین كارآیی را عرضه كنند برای صنعت چاپ نیز ضروری است .

از آنجا که چاپ صنعتی بسیار گسترده و پیچیده است ، تعداد استانداردهای بین المللی هم كه برای این صنعت تاكنون تهیه و تدوین شده فراوان هستند اما در این عرصه یکی از مهم ترین نقاط ضعف صنعت چاپ ایران فقدان یک استاندارد ملی برای تضمین کیفیت کارهای چاپی است .

اگرچه برای مشخصات هر یک از انواع قوطی های تولیدی در کشور ( که در این پروژه ، هدف چاپ بر روی آن ها است ) استانداردهای ویژه ای موجود است ، اما استاندارد ملی که مختص به فرآیند چاپ باشد وجود ندارد . ( به عنوان مثال قوطی فلزی گریس و روغن موتور با شماره استاندارد ملی ١٤٩١ ، قوطی فلزی ضد یخ با شماره استاندارد ملی ١٤٩٢ ، ظروف فلزی برای بسته بندی رب گوجه فرنگی با شماره استاندارد ملی ١٤١٢ ، ظروف فلزی برای بسته بندی کنسرو میوه ها ( کمپوت ) با شماره استاندارد ملی ٢١٦٠ ، قوطی فلزی روغن نباتی جامد با شماره استاندارد ملی ٢٢٣٤ ، قوطی های فلزی برای بسته بندی آب میوه با شماره استاندارد ملی ٢٩٢٦ ، قوطی های فلزی برای بسته بندی نوشیدنی های گازدار با شماره استاندارد ملی ٣٣٢٩ و تعداد کثیر دیگری از انواع قوطی ها ) .

اما از آنجا که فرآیند چاپ بر روی ورقه های تین پلیت ( Thin Plate ) برای ساخت قوطی انجام می شود ، بررسی استاندارد ارائه شده برای ورق های تین پلیت امری ضروری است . استاندارد های ارائه شده توسط مجتمع فولاد مبارکه که به تولید ورق ای قلع اندود می پردازد ، در طرح توجیهی احداث چاپخانه صنعتی شرح داده شده است .

 


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی احداث چاپخانه صنعتی ( چاپ دیجیتال و افست )


 

مهم ترین کاربرد چاپ بر روی فلزات ، چاپ بسته بدی و به صورت خاص چاپ قوطی های فلزی است . قوطی های فلزی شامل انواع بسیار متنوعی از جعبه محصولات هستند که از نمونه های آن می توان به قوطی های مواد غذایی آماده ، انواع روغن ها ( روغن موتور ، روغن ترمز ، روغن های صنعتی و . . . ) ، روغن جامد خوراکی ، شیرینی ، اسپری ، رب گوجه فرنگی ، شیر خشک ، چای ، انواع نوشیدنی های گازدار ، کمپوت ها ، آب میوه ، گز ، رنگ ها ، کرم ها و بسیاری دیگر اشاره نمود .

بر این اساس همانطور که مشاهده می شود ، زمینه های کاربردی بسیار زیاد و متنوعی برای چاپ بر روی فلز موجود است که این امر ازجهتی می تواند اطمینان بخش ایمن بودن سرمایه گذاری در این رشته باشد .

 


بررسی کالاهای جایگزین محصول مورد بررسی در طرح توجیهی احداث چاپخانه صنعتی ( چاپ دیجیتال و افست )


 

مبحث بررسی کالاهای جایگزین را در دو مقوله جایگزینی بـرای روش منتخـب چـاپ ( چـاپ افـست ) و جایگزینی برای بسته بندی فلزی پی می گیریم . در حال حاضر روش جایگزین مناسبی برای چـاپ روی فلـز با کیفیت مشابه چاپ افست موجود نمی باشد . اما آنچه بـه تـازگی در ایـن عرصـه مطـرح شـده اسـت ، روش دیگری است تحت عنوان چاپ لمینیت .

بدین صورت که در این روش ، چاپ بر روی لمینیت انجام می شـود و سپس لمینیت به فلز مورد نظر الصاق می گردد . اما آنچه این روش را همچنـان از عرصـه رقابـت بـا روش بـا کیفیت افست دور نگاه داشته است ، مشکلی است که برای چاپ در اتوکلاو رخ می دهـد ، کـه دلیـل آن را مـی توان به عکس العمل لمینیت به حرارت و فشار اعمال شده در اتوکلاو نسبت داد .

از جنبه دیگر چنانچه بخواهیم جایگزین های محصولی که هدفمان ارائه خدمات بر روی آن است ( قوطی های فلزی ) را در نظر بگیریم باید به جرأت ادعا کرد که در برخی کاربردها از جمله بسته بندی فلزی مواد غذایی هیچ بسته جایگزینی که محاسن قوطی های فلزی را دارا باشد ، موجود نمی باشد . اما در برخی از کاربردها از جمله بسته بندی مواد شیمیایی مانند انواع روغن ها ، امروزه برخی از آنها که در گذشته تنها در بسته های فلزی بسته بندی می شدند ، در بسته های پلاستیکی نیز به بازار ارائه می گردند .

از علل چنین رویکردی می توان به هزینه بالای تین پلیت که در تولید آن از فلز قلع به عنوان روکش استفاده می شود ( قلع فلزی استراتژیك است که روز به روز كمیاب تر می شود ) ، اشاره نمود . با چنین ایده ای برخی از تولید کنندگان روغن ها محصولات خود را در بسته بندی های پلاستیکی ارائه خواهند کرد ( از جمله روغن های تولیدی نفت پارس و روغن های شل ) .

نکته حائز اهمیت آن است که اگر چه این مسأله ممکن است از یک سو صنعت چاپ بسته بندی فلزی را تحت تاثیر قرار دهد ، اما آنچه روند چنین انتقالی ( تغییر بسته های فلزی به پلاستیکی ) را با مشکل مواجه می سازد ، مسایل زیست محیطی است .

چراکه بازیافت ظروفی فلزی به مراتب کم هزینه تر و ساده تر از بازیافت ظروف پلاستیکی است . در ضمن تعداد کثیر طرح های قوطی سازی در کشور که طی چند سال آینده به بهره برداری خواهند رسید نیز گواه این حقیقت است ، که علیرغم اینکه در برخی از کاربردهای صنعت قوطی سازی ، ظروف پلاستیکی می توانند به عنوان کالای جایگزین عمل کنند ، اما بازار قوطی های فلزی همچنان به قوت خود باقی است .

در تایید چنین ادعایی می توان بطور خلاصه به مزایای ویژه بسته بندی های فلزی اشاره نمود :

استحکام مکانیکی بالا که بر این اساس منجر به تسهیل در حمل و نقل و انبار کردن کالا می شود .

مقاومت در شرایط محیطی مختلف که از این جهت باعث حفظ کالا برای مدت طولانی می گردد .

قابلیت بازیافت خوب .

قابلیت نگهداری کالا در حالت های جامد ، مایع و به ویژه گاز .

تسهیل جابجایی در خط تولید به وسیله مغناطیس .

 


اهمیت استراتژیکی محصول مورد بررسی در طرح توجیهی احداث چاپخانه صنعتی ( چاپ دیجیتال و افست )


 

پروژه فعلی یک پروژه خدمات رسانی به صنعت بسته بندی فلزی کشور است و به تبع ، میزان اهمیت آن نیز به شدت تحت تاثیر میزان اهمیت این صنعت می باشد . آنچه روشن است این است که امروزه صنعت بسته بندی کشور از اهمیت بسزایی برخوردار بوده و مصداق آن روند به شدت رو به رشدی است ، که ایران در این زمینه نسبت به سال های گذشته طی کرده است .

به عنوان نمونه ، نگاهی گذرا به قفسه مواد غذایی آماده ، مؤید تنوع وسیعی از انواع بسته بندی های جدید فلزی است ، که امروزه با پیشرفت فن آوری صنایع بسته بندی فلزی و پوشش های شیمیایی حاصل شده است . توجه بیشتر به چاپ بسته بندی های فلزی می تواند منجر به بهبود کیفیت بسته بندی و به تبع آن افزایش رقابت پذیری آن ها و در نتیجه بسترساز توسعه صادرات غیر نفتی و افزایش درآمد ارزی کشور شود .

از دیگر محاسن چنین واحد های خدمات رسانی می توان به اشتغال زایی اشار نمود . مجموعه نکات مثبت برشمرده برای چنین پروژه هایی بیانگر میزان اهمیت استراتژیکی واحد های مشابه است .

 


کشور های عمده تولیدکننده و مصرف کننده محصول در طرح توجیهی احداث چاپخانه صنعتی ( چاپ دیجیتال و افست )

 

مقوله چاپ یک فعالیت خدماتی است نه تولیدی ، براین اساس فعالیت در این عرصه منجر به کشور های خاصی نمی باشد . اما چنانچه بخواهیم این مقایسه را برای تولید ماشین آلات چاپ افست انجام دهیم ، می توان ادعا نمود که فعال ترین کشور تولید کننده ماشین آلات چاپ افست روی فلز ، آلمان است . از سایر کشور های فعال در این زمینه می توان به انگلیس و برخی از کشور های آسیایی ( از جمله چین و هند ) که به تازگی در این عرصه حضور یافته اند ، اشاره نمود .

اما در این میان بالاترین سطح تکنولوژی و بیشترین سهم بازار متعلق به آلمان است . بطوری که 97 درصد از ماشین آلات صنعت چاپ ایران از این کشور وارد می شود .

 


فرایند احداث چاپخانه صنعتی ( چاپ دیجیتال و افست )

 

عملکرد ویژه لاستیک در چاپ افست باعث می شود که این شیوه قابلیت چاپ بر روی سطوح ناصاف را نیز دارا باشد . مرکب های چاپ این روش نسبت به دو روش فلکسو و گراور ، دارای گرانروی بالاتری می باشند ، که علت آن این است که این روش ، نازک ترین لایه مرکب را در مقایسه با سایر روش ها بجا می گذارد . ماشین های چاپ افست از سایر ماشین های چاپ پیچیده ترند و شامل سیلندر لاستیک ، سیلندر زینک ( پلیت ) ، سیلندر چاپ و تعداد زیادی نورد برای توزیع مرکب به زینک می باشند .

در حال حاضر دو تکنولوژی برای چاپ افست بر روی فلز وجود دارد ، که تفاوت آن ها در این است که در نوع اول عملیات چاپ بر روی ورق به صورت تخت انجام می شود ، اما در نوع دوم ورق ها مانند روش چاپ افست بر روی کاغذ ، به دور درام در حال حرکت هستند . شایان ذکر است که کلیه ماشین های فعلی در واحدهای موجود در کشور ، از تکنولوژی اول استفاده می کنند ، که یکی از علل آن را می توان به تفاوت در سرعت دستگاه ها نسبت داد .

بدین معنا که سرعت دستگاه هایی که از روش دوم استفاده می کنند بسیار بالاتر است و همین امر باعث شده هیچ یک از واحدهای فعال فعلی از این تکنولوژی استفاده نکنند ، چرا که این دستگاه ها با ظرفیت های پایین کار نمی کنند و حداقل ظرفیت آنها ١٠٠٠٠ ورق در ساعت می باشد . البته یکی از واحدهای فعلی به تازگی یک نوع دست دوم چنین ماشین هایی را از شرکت آرن افرا ( نمایندگی دستگاه های چاپ KBA ( LTG MAILANDER ) آلمان ) خریداری نموده است .

همانطور که قبل از این هم اشاره شد در میان کلیه تولید کنندگان ماشین های چاپ افست بر روی فلز ، کشور آلمان دارای تکنولوژی پیشرفته تر و به تبع آن کیفیت بالاتر است ، که همین عوامل منجر شده این کشور بتواند ٩٧ درصد از سهم تامین ماشین آلات چاپ افست ایران را به خود اختصاص دهد .

در حال حاضر بهترین تولید کننده آلمانی ماشین آلات چاپ افست بر روی فلز ، شرکت MAILANDER ) KBA ( LTG است که نمایندگی آن را در تهران ، شرکت آرن افرا دارا است . ماشین های تولید شده در این شرکت شامل ماشین های تک رنگ ( مدل c/١٢١ A١) ، دو رنگ ( مدل c/١٢٢ A٢) ، سه رنگ ( مدل c/١٢٣ A٣) و چهار رنگ (مدل c/١٢٤ A٤) است که مشخصات آن ها در طرح توجیهی احداث چاپخانه صنعتی مقایسه شده است .

 

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث چاپخانه صنعتی ( چاپ دیجیتال و افست )

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی احداث چاپخانه صنعتی ( چاپ دیجیتال و افست ) ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم  کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.