طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی ماهی دودی و ماهی شور سال 1400 + pdf + word

Pack of smoked fish fillets

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی ماهی دودی و ماهی شور سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی فرآوری و بسته بندی ماهی دودی و ماهی شور را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

در طرح توجیهی تولید ماهی دودی و ماهی شور سعی شده است تا با معرفی این صنعت اطلاعات بیشتری در زمینه این طرح، میزان سرمایه گذاری، سودآوری، تسهیلات اعطایی و نرخ های بازده سرمایه گذاری آن ارائه شده و آن را به عنوان یک فرصت سرمایه گذاری مناسب بررسی نماییم، امیدوارم این اطلاعات مفید فایده باشد و تا پایان مطلب همراه کانون مشاوران صنعتی ایران باشید.


درباره طرح توجیهی فراوری و بسته بندی ماهی دودی و ماهی شور


ارزش غذايي ماهي مانند گوشت، بيشتر به سرشار بودن آن ازپروتئين ها است و مقدار پروتئين آن به مقدار پروتئين هاي موجود در گوشت بدون چربي نزديک است. پروتئين ماهي از نظر دارا بودن مقدار کمتري بافت پيوندي و نداشتن الاستين با پروتئين گوشت تفاوت دارد و نسبت به گوشت گاو و گوسفند ، آب و مواد زايد بيشتري دارد. ميزان آب موجود در گوشت ماهي حدود 2 تا 8.5 درصد وزن آن است.

ماهي به عنوان يکي از محصولاتي که داراي انواع پروتئين هاي مورد نياز بدن انسان مي باشد، بايد در وعده هاي غذايي مورد مصرف قرار گيرد. به علت اینکه ماهی منبعی سرشار از پروتئین است ابتدا به معرفی پروتئین و منابع آن می پردازیم:

پروتئين

واژه پروتئين، ريشه يوناني دارد و پروتئو به معناي مقدم بودن است . مولکول پروتئين از عنصرهاي کربن، هيدروژن، نيتروژن و اکسيژن تشکيل شده است و در حدود 50 تا 55 درصد کربن، 20 تا 25 درصد اکسيژن، 6 تا 7 درصد هيدروژن، 16 درصد نيتروزن و 0.2 درصد گوگرد در بردارد.

پروتئين ها از اجزاي سلول هاي گياهي و حيواني به شمار مي آيند و در گياهان و حيوانات به نسبت هاي متفاوت وجود دارند و براي ادامه زندگي ضروري اند. در حدود نيمي از وزن خشک موجود در مواد غذايي و در حدود 20 درصد از کل وزن يک فرد بالغ را پروتئين تشکيل مي دهد.

کمبود پروتئين در بدن سبب اختلال در رشد و مصرف پروتئين بافت ها مي شود و به ويژه در تغذيه کودکان مي تواند سبب بروز بيماري در آنها شود. همچنين، پروتئين در ساخت بافت هاي غضروفي، پوست، مو، ناخن و ماهيچه ها نقش اساسي دارد.

گياهان مي توانند با استفاده از ترکيب هاي نيتروژن دار مانند آمونياک و نيز نمک هاي نيترات و نيتريت و با استفاده از انرژي نور خورشيد، پروتئين بسازند. حيوانات اهلي از پروتئين هاي گياهي استفاده مي کنند و انسان نياز خود به پروتئين را از منابع گياهي و حيواني تامين مي کند.

از ديد شيميايي، پروتئين ها، بسپارهاي طبيعي از آمينو اسيدها هستند که به دليل ساختار و ترکيب شيميايي ويژه خود، نقش ويژه زيستي مهمي در زندگي دارند و همچنين از نظر ايجاد طعم و عطر در غذا داراي اهميتند.

از نقطه نظر زيست شناختي، پروتئين هاي غذايي، فراهم آورنده اجزاي لازم براي ساختن پروتئين هاي مختلف مانند پروتئين هاي لازم براي ساخت آنزيم هاي گوناگون موجود در بسياري از هورمون هايند که عامل تنظيم کننده فرآيندهاي زيست- شيميايي و رشد و نمو موجودات زنده مي باشند.

طبق پيشنهاد سازمان کشاورزي و خواربار جهاني و سازمان بهداشت جهاني ، يک فرد مي تواند 50 درصد پروتئين مصرفي روزانه خود را از پروتئين گياهي و 50 درصد ديگر را از پروتئين حيواني تامين کند.

پروتئين ها به طور کلي در بدن نقش هاي زير را بر عهده دارند :

تامين رشد – ساخت مواد ضروري براي بدن ( مانند انسولين، آدرنالين و تيروکسين ) – تنظيم آب در بدن – ثابت نگهداشتن pH خون – ساخت پادتن ها – اثر امولسيون کنندگي .

ماهي و فرآورده هاي آن

ارزش غذايي ماهي مانند گوشت، بيشتر به سرشار بودن آن ازپروتئين ها است و مقدار پروتئين آن به مقدار پروتئين هاي موجود در گوشت بدون چربي نزديک است. پروتئين ماهي از نظر دارا بودن مقدار کمتري بافت پيوندي و نداشتن الاستين با پروتئين گوشت تفاوت دارد و نسبت به گوشت گاو و گوسفند ، آب و مواد زايد بيشتري دارد. ميزان آب موجود در گوشت ماهي حدود 2 تا 8.5 درصد وزن آن است.

ماهي ها را از نظر کيفيت گوشت آنها مي توان به دو دسته بخش کرد :

:: ماهي هاي سفيد ( يا ماهي کم چرب ) مانند ماهي سفيد و پهن که حاوي اندکي چربي ( معمولا کمتر از 1 درصد است ) هستند.
:: ماهي هاي پرچرب مانند ماهي قزل آلا و ماهي آزاد که به طور معمول 15 تا 25 درصد وزن خود چربي دارند.

ماهي منبع مهمي از فسفر و يد است و ماهي هاي چرب منبع با ارزشي از ويتامين هاي محلول در چربي مانند ويتامين هاي A , D است. روغن کبد ماهي منبعي سرشار از اين ويتامين ها است.

درکشور ما ، ماهي به طور عمده از درياي خزر در شمال و درياي جنوب صيد مي شود. ميزان مصرف سرانه هر ايراني طبق آماري که در سال 76 منتشر شده است حدود 5 کيلوگرم ماهي بوده است.

در سال هاي اخير با توجه به تبليغات رسانه هاي گروهي مبني بر خواص ماهي و ساير فرآورده هاي دريايي نظير ميگو مصرف ماهي در کشور افزايش يافته است ليکن آمار دقيق در اين مورد دردست نيست. مصرف ماهي سبب کاهش ميزان کلسترول خون مي شود و نقش مهمي در پيشگيري و معالجه بيماري قلبي دارد.

فساد پذيري گوشت ماهي و لزوم بسته بندي

گوشت ماهي برخلاف گوشت حيوانات ديگر بسيار فسادپذير است، زيرا پس از صيد ماهي عامل هاي زيادي سبب فاسد شدن آن مي شوند. يکي از اين عوامل که سبب فاسد شدن گوشت ماهي مي شود، وجود چربي هاي واکنش پذير در آنها است و اين چربي ها در مجاورت هوا به سرعت اکسيد مي شوند.

از اين رو اکسيژن هوا و گرما، عامل هاي ديگر فساد پذيري ماهي است و براي جلوگيري از فساد بايد پس از صيد ، آنها را منجمد يا فرآوري کرد تا از فساد پذيري آنها جلوگيري شود و زمان نگهداري آنها افزايش يابد. يکي از اين روش هاي فرآوري دودي و شور کردن ماهي است.

نکته مهمي که در مورد اين محصول بايد خاطر نشان کرد آن است که دودي کردن ماهي فقط براي نگهداري گوشت ماهي از فاسد شدن بکار نمي رود بلکه بسياري مردم ماهي دودي را بخاطر طعم مطبوع آن مورد استفاده قرار مي دهند. که اين مورد يکي از مزاياي مهم ماهي دودي نسبت به انواع کنسروي و منجمد مي باشد.

نکته قابل توجه ديگر اين است که بدليل توليد سنتي اين محصول امکان تهيه آن بخصوص در شهرهاي بزرگ مقدور نيست لذا چنانچه به صورت صنعتي توليد شود و در بازار هاي مصرف شهري با بسته بندي مناسب ارائه گردد مورد استقبال قرار مي گيرد.

بعلاوه يکي از مواردي ديگري که سبب افزايش سود آوري محصول مي گردد استفاده از ماهي هاي ريزتر براي دودي کردن است که به صورت عادي باقيمت مناسبي قابل فروش نيستند ولي به صورت دودي با قيمت خوبي قابل فروش هستند .

 


استانداردهاي ملي وجهاني فراوری و بسته بندی ماهی دودی و شور


بدليل توليد سنتي ماهي دودي و ماهي شور در ايران ،هيچ استاندارد تدوين شده اي در مورد اين محصول وجود ندارد.

استاندارد بين الملليASTM به شماره CGSB 32.142M در مورد خصوصيات ماهي شور، دودي و خشک شده در سال 1991 منتشر شده است.

موارد مصرف و کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی فراوری و بسته بندی ماهی دودی و ماهی شور

مصرف انواع ماهي به عنوان يکي از اقلام سبد غذايي خانواده ها ، متداول است. ليکن به دليل عدم سهولت دسترسي و عادات مصرفي مردم کشورمان، گوشت مرغ و دام بيشتر مورد استفاده قرار مي گيرد. با توجه به برنامه هاي آموزشي که دولت در سالهاي اخير براي رواج مصرف بيشتر ماهي پياده کرده است پيش بيني مي شود مصرف اين کالا مورد توجه بيشتري از سوي خانواده ها قرار گيرد و در اين مورد فراهم کردن اين محصول در بسته بندي هاي مناسب و به علاوه انواعي چون ماهي دودي و شور به دليل طعم متفاوت آنها مي تواند تاثير زيادي داشته باشد.

کشورهاي عمده توليد کننده و مصرف کننده ماهی دودی و ماهی شور

ژاپن، آمريکا، کانادا و روسيه جزء بزرگترين توليدکنندگان انواع ماهي و از جمله ماهي دودي در جهان هستند و کشتي هاي پيشرفته اي براي صيد و فرآوري همزمان آن را در اختيار دارند. از جمله مصرف کنندگان بزرگ ماهي در جهان مي توان به ژاپن و همچنين برخي ديگر از کشورهاي شرق آسيا نظير مالزي، فيليپين و کره اشاره کرد. کشورهاي آمريکا، کانادا و روسيه نيز جزء مصرف کندگان بزرگ اي محصول هستند.

کد آیسیک تولید ماهی دودی و ماهی شور

طبق اطلاعات بدست آمده از سازمان صنعت معدن و تجارت کد های آیسیک زیر جهت تولید محصولات استفاده می شوند:

ماهي دودي: ( کد محصول=15121311)

ماهي شور : ( کد محصول = 15121312)

محل پیشنهادی اجداث واحد تولید ماهی دودی و ماهی شور

احداث واحد در استان هاي شمالي کشور پيشنهاد مي شود.


فرآیند تولید محصول مورد بررسی در طرح توجیهی فراوری و بسته بندی ماهی دودی و ماهی شور

یکی از روش های حفاظت مواد پروتئینی در برابر فساد پذیری دودی کردن آنها می باشد. دودی کردن فرایندی است که به منظور پختن، مزه دار کردن و نگهداری طولانی مدت از مواد غذایی صورت می گیرد.

براي جلوگيري از فساد ماهي بايد پس از صيد آنرا منجمد کرد يا مورد فرآوري قرار داد. در این مطلب به انواع روش هاي فرآوري ماهي اشاره مي کنيم و به دنبال آن روش دودي کردن را توضيح مي دهيم.

در این مطلب با تولید روش تولید ماهی دودی آشنا خواهید شد . تا پایان همراه ایران صنعت بمانید و از این مطلب در تهیه طرح توجیهی خود بهره ببرید.

براي جلوگيري از فساد ماهي بايد پس از صيد آنرا منجمد کرد يا مورد فرآوري قرار داد. در زير به انواع روش هاي فرآوري ماهي اشاره مي کنيم و به دنبال آن روش دودي کردن را توضيح مي دهيم.

روش های فراوری ماهی

1- روش انجماد

از روش انجماد براي حفظ کيفيت گوشت ماهي استفاده مي شود. براي اين منظور ماهي را در دماي کمتر از منفي 18 درجه سانتيگراد منجمد و بسته بندي مي کنند.

امروزه براي افزايش زمان ماندگاري ماهي و جلوگيري از فساد و کاهش يافتن کيفيت گوشت آن از روش هاي ديگري استفاده مي کنند که مهمترين آنها کنسرو کردن ماهي و دودي کردن ماهي است.

2- روش کنسرو کردن

کنسرو کردن ماهي در افزايش طول عمر نگهداري گوشت ماهي موثر است و براي عرضه آن با کيفيت عالي در دراز مدت، مفيد است. قابل توجه است که گوشت همه ماهي ها براي کنسرو کردن مناسب نيست، بلکه براي اين منظور تنها مي توان از ماهي هاي کيلکا- ماهي تون، ماهي ساردين و ماهي سالمون استفاده کرد که به ماهي هاي کنسروي معروف اند.

اين ماهي ها را پس از خرد کردن ، گرما دادن و نمک سود کردن در قوطي هاي فلزي ويژه اي از جنس حلبي يا آلومينيومي بسته بندي مي کنند. اين قوطي هاي فلزي سه پارچه ، دو پارچه يا قوطي آلومينيوم با ضخامت هاي متفاوتند. امروزه بيشتر ماهي ها را در قوطي حلبي دو پارچه، بسته بندي مي کنند.

3- روش هاي دودي کردن ماهی

در اين روش اگر ماهي ها درشت باشند، درون شکم آنها را کاملا خالي مي کنند و اگر کوچک و ريز باشند، بدون خالي کردن درون شکم آنها را دودي مي کنند. براي دودي کردن ماهي از سه روش سرد ، گرم و داغ استفاده مي شود.

براي توليد دود بيشتر از خاک اره چوب هاي بلوط درخت هاي تيره کاج و غيره استفاده مي شود ( خاک اره چوب هايي که با رنگ همراه است مجاز نيست. )

دود ناشي از سوزاندن اين گياهان به دليل توليد موادي مانند : فرم آلدهيد، اسيد استيک اثر باکتري کشي دارند و از فساد گوشت ماهي بر اثر فعاليت باکتري ها جلوگيري مي کنند. افزون بر اين دودي کردن ماهي، سبب آب زدائي از گوشت ماهي مي شود و در نتيجه از رشد سازواره هاي ريز جلوگيري مي کند.

الف: دودي کردن سرد

در اين روش، ماهي ها را در دماي کمتر از 30 درجه سانتيگراد ( بين 28 تا 30 درجه سانتيگراد) دودي مي کنند. مدت دودي کردن به نوع ،فرآورده غذايي که از ماهي تهيه مي شود بستگي دارد و از چند ساعت ، چند روز تا چند هفته ممکن است تغيير کند. پيش از دودي کردن ماهي، بايد آن را نمک سود و سپس دودي کرد.

در عمل دودي کردن سرد ، رطوبت نسبي ماهي به مقدار زيادي باقي مي ماند. زيرا دود تنها سبب خشک شدن سطح بيروني بدن ماهي مي شود و آن را در برابر عامل هاي خارجي غير قابل نفوذ مي کند. ماهي دودي را در پوشش هايي از جنس پلي اتيلن ، پلي پروپيلن يا سلوفان بسته بندي مي کنند. ماهي دودي بسته بندي شده را مي توان در دماي 10 درجه سانتيگراد حداکثر تا 3 ماه نگهداري کرد و برعکس ماهي منجمد نياز به سردخانه زير صفر ندارد.

ب: دودي کردن گرم

در اين روش ماهي را در مابين 40 تا 60 درجه سانتيگراد دودي مي کنند، چون دود به درون بدن ماهي نفوذ نمي کند و خطر آلودگي ثانويه يا رشد سازواره ها در بخش هاي دروني وجود دارد، از اين رو براي بسته بندي ماهي هايي که با اين روش دودي شده باشند بايد از پلي آميد و سلوفان و ايجاد خلاء استفاده کرد. ماهي دودي گرم را مي توان در يخچال و حداکثر يک هفته نگهداري کرد.

ج: دودي کردن داغ

از اين روش تنها براي دودي کردن سوسيس و کالباس استفاده مي شود. دماي دودي کردن داغ بين 40تا 45 درجه سانتيگراد و مدت دودي کردن يک ساعت است.

مراحل دودي کردن ماهي

انتخاب ماهي و درجه بندي :

ابتدا بايد ماهي ها از نظر کيفيت مورد بررسي قرار گيرند و بعلاوه بر حسب نوع و اندازه هم تقسيم بندي شوند . زيرا ميزان حرارت ، دود و زمان مورد نياز براي دودي کردن انواع مختلف متفاوت است و چنانچه اين مرحله صورت نگيرد محصول بدست آمده از کيفيت و يکنواختي مطلوب برخوردار نخواهد بود.

تميز کردن ماهي :

چنانچه از ماهي هاي ريز استفاده مي کنيم نيازي به تميز کردن ندارد ولي براي ماهي هاي بزرگ تميز کردن داخل بدن ماهي و کندن سر ماهي در صورت بزرگ بودن آن ضروري است.

شور کردن :

براي رسيدن به طعم بهتر و همچنين افزايش زمان نگهداري ماهي آنرا پيش از دودي کردن شور مي کنند. براي اين منظور معمولا از محلول اشباع نمک طعام استفاده مي شود و نمک خشک بندرت بکار مي رود، زيرا استفاده از محلول نمک اشباع سبب يکنواختي محصول مي شود .

بايد توجه داشت که در حين شور کردن ماهي بايد ميزان غلظت محلول در حد اشباع باقي بماند و بهمين منظور بايد به طور مداوم به آن نمک اضافه کرد، زيرا ماهي مقداري از نمک را جذب مي کند. هرچه غلظت نمک بيشتر باشد و ماهي کوچک تر باشد عمل شور کردن زودتر انجام مي شود.

به طور سنتي از حوضچه هاي نمک استفاده مي شود ولي براي بالا بردن راندمان و کاهش زمان لازم ( اين زمان در شرايط سنتي حداقل حدود 10 دقيقه است ) براي اين کار مي توان ماهي ها را به صورت جريان مختلف الجهت از يک کانال محتوي نمک اشباع عبور داد . حرکت ماهي هم به جذب بهتر نمک کمک مي کند و هم جريان پيوسته محلول نمک اشباع سبب مي شود همواره ماهي ها با نمک اشباع با غلظت يکنواخت در تماس باشند.

آويزان کردن ماهي :

در روش سنتي ماهي را با توجه به اندازه و وزن آن بوسيله ريسمان يا سيخ يا تکه هاي باريک چوب آويزان مي کنند. ولي مي توان از شبکه هاي توري مخصوص براي اين منظور استفاده کرد و علاوه بر سرعت بخشيدن به فرآيند از خراب شدن ظاهر ماهي هم جلوگيري نمود، اين امر براي فروش ماهي دودي بسيار موثر است.

شستن :

اين مرحله براي زدودن انواع آلودگي هايي که در مراحل مختلف همراه ماهي وجود دارند انجام مي گردد و بعلاوه نمک اضافي روي بدن ماهي در مرحله شور کردن ماهي نيز شسته مي شود.

خشک کردن :

پيش از ورود ماهي به بخش دودي کردن بايد آب سطحي بدن ماهي گرفته شود . باقي ماندن اين آب سطحي مشکلات زير را بوجود مي آورد :

:: افزايش زمان لازم براي دودي کردن بدليل بيشتر بودن رطوبت ماهي

:: تبخير آب سطحي موجب سرد شدن بدن ماهي مي شود که بر کيفيت عمل دودي کردن تاثير نامطلوب دارد.

:: تجمع مواد قطراني حاصل از تجزيه حرارتي چوب روي پوست ماهي و قهوه اي رنگ کردن پوست ماهي .

بعلاوه عمل خشک کردن به مرحله بعد که دودي کردن است هم کمک مي کند. به طور سنتي حدود 12 ساعت براي مرحله خشک کردن زمان مورد نياز است. اين زمان به عواملي چون دما و رطوبت هوا بستگي دارد . مي توان از يک سيستم تهويه مناسب و جريان هواي گرم در محفظه خشک کردن استفاده نمود . اين کار سرعت خشک کردن را به شدت افزايش مي دهد و تا حدود زيادي مي توان اين زمان را کاهش داد.

دودخانه :

دودخانه را مي توان در اندازه هاي مختلف با توجه به ميزان محصول فرآوري شده در هر مرحله و نوع ماهي ساخت. با توجه اينکه براي دودي شدن انواع مختلف ماهي تا چند روز زمان ( بسته به نوع ماهي ) مورد نياز است ، اکثرا چند دودخانه در کنار هم ساخته مي شود تا زماني که يک محموله در حال دودي شدن است بتوان همچنان به فرآيند ادامه داد و به تناوب دودخانه را پر و خالي کرد.

در دودخانه ها دود، حرارت، رطوبت نسبي هوا و زمان دود دادن عوامل تعيين کننده کيفيت محصول است. در اين مرحله هم بوسيله تهويه مناسب مي توان ميزان رطوبت نسبي دودخانه را کاهش داد تا عمليات سرعت بيشتري بگيرد.

در عمل براي اينکه به کيفيت مطلوب برسيم در دودخانه دماي دود را به تدريج افزايش مي دهند و يکباره در حداکثر دما قرار نمي دهند. در فرآيند صنعتي مي توان به جاي افزايش تدريجي دما در يک دودخانه از يک سري دودخانه هاي به هم پيوسته با شرايط مختلف استفاده کرد و با حرکت ماهي ها در داخل اين دودخانه ها به تدريج به شرايط دلخواه رسيد.

به اين طريق همچنين مي توان در مصرف خاک اره هم صرفه جويي کرد ، چرا که دود خروجي از دودخانه اول که دماي آن اندکي پايين آمده است را وارد دودخانه دوم کرده و به همين ترتيب دود خروجي از دودخانه دوم را وارد دودخانه سوم مي کنيم و همين کار را تا حد لازم ادامه مي دهيم و در نهايت دود خروجي در دماي بسيار پايين تري خواهد بود.

به اين روش فقط به يک کوره دود نياز داريم و مي توانيم به طور همزمان انواع مختلف ماهي را به ترتيب از دودخانه ها عبور دهيم و علاوه بر افزايش قابل توجه راندمان فرآيند، سرعت و کيفيت توليد محصول را نيز افزايش دهيم.

تقسيم بندي دودخانه ها به محفظه هاي مختلف براي انواع ماهي ازجمله ديگر اقداماتي است که براي استفاده بهينه از تجهيزات و تهيه محصولات متنوع از به طور همزمان از يک دستگاه مي توان انجام داد.

به علاوه همانطور که مشخص است در اين روش نيازي به تخليه دودخانه ها و پرکردن دوباره آنها نيست که اين امر در کاهش هزينه هاي عملياتي نقش مهمي دارد.

با کاربرد اين روش مي توان زمان چند روز در روش سنتي را به چندين ساعت تقليل دارد. ( براي رسيدن به زمان و ساير متغيرهاي عملياتي در اين روش نياز به انجام آزمايشات عملي مي باشد. )

نوع خاک اره بکار رفته هم از اهميت زيادي برخوردار است. اگر اندازه ذرات خاک اره خيلي ريز باشند، اين ذرات روي ماهي مي نشيند. ولي اين مشکل را مي توان با استفاده از روش دودخانه هاي بهم پيوسته و تنها يک کوره توليد دوده مجزا حل کرد . به اين ترتيب که دود خروجي از کوره توليد دود را از يک فيلتر عبور مي دهيم و سپس به ترتيب وارد دودخانه ها مي کنيم .

لذا مي توان از انواع مختلف خاک اره موجود در محل استفاده کرد و تنها موردي که بايد مورد توجه قرار داد اين است که دود حاصل از برخي انواع چوب طعم ماهي را خراب مي کند و بايد از کاربرد آنها خودداري کرد ( مثلا چوب درختان سوزن برگ مزه رزيني به ماهي مي دهد.)

سرد کردن و بسته بندي :

در نهايت ماهي دودي خروجي از دودخانه را سرد کرده و با توجه نوع محصول در بسته بندي هاي مختلف براي ارائه به بازار آماده مي کنند. اين مرحله در عين سادگي از مهمترين مراحل است چرا که قرار است محصول کارخانه وارد بازار مصرف شهري شود و از حالت سنتي خود خارج شود . لذا بسته بندي مناسب در ايجاد تمايل براي خريد اين ماده غذايي که مردم ايران به مصرف سنتي آن عادت کرده اند نقش مهمي دارد. بعلاوه براي صادرات احتمالي هم پراهميت است.

نکته مهمي که در مورد اين فرآيند بايد به آن توجه کرد آن است که در تمام فصول سال و شرايط مختلف آب و هوايي ماهي تازه در دسترس نيست . لذا يا بايد کارخانه را به طور فصلي راه اندازي نمود و يا براي حل اين مشکل در مواقعي که ماهي تازه در دسترس نيست از ماهي منجمد استفاده کرد. البته فرآوري ماهي منجمد نياز به تغيير در شرايط عملياتي فرآيند دارد که به راحتي قابل تنظيم است.

دانلود طرح توجیهی احداث کارخانه ی ماهی شور کنی و ماهی دودی کنی

لینک های کمکی :

:: نوشتن طرح توجیهی با نرم افزار کامفار بر اساس اطلاعات شما و کاملا به روز با مهر کانون
:: دانلود همه طرح های توجیهی صنعتی ما با تفکیک شاخه سرمایه گذاری
:: دانلود بانک جامع طرح توجیهی در حوزه کشاورزی و دامپروری و طرح های کشت و صنعت
:: دانلود بانک کم نظیر از طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و مشاغل خدماتی
:: تعریف طرح توجیهی و مطالعات امکان سنجی با زبانی روان و ساده
:: سامانه کارا چیست و چگونه میتوان وام روستایی گرفت ؟
::  نرم افزار کامفار تخصصی ترین برنامه کامپیوتری نوشتن طرح توجیهی را بشناسیم ؟

دانلود طرحهای توجیهی تیپ رایگان :

:: لیست طرحهای توجیهی صنعتی ( جهت دانلود کلیک فرمایید )
:: لیست طرحهای توجیهی کشاورزی دامپروری دامداری ( جهت دانلود کلیک فرمایید )
:: لیست طرحهای توجیهی خدماتی جهانگردی گردشگری ( جهت دانلود کلیک فرمایید )
:: لیست طرحهای توجیهی معدنی ( جهت دانلود کلیک فرمایید )

 :: در صورتی که بازرگان هستید یا به واردات و صادرات علاقه مند هستید این مطالب نیز احتمالا برای شما جذاب هستند :

:: 3 نکته ی حیاتی در تجارت و واردات از چین
:: کدام شهر های چین برای خرید و واردات مناسبترند !
:: کیفیت کالای چینی خوب است یا بد ؟ مسئله این است !
:: خدمات بازرگانی ما برای واردات از چین و اتحادیه اروپا
:: مقالات بازرگانی کاربردی در حوزه تجارت و خرید خارجی

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.