جستجو در محتوای K2
جستجو در مجموعه ها
جستجو در تماس ها
جستجو در محتوا
جستجو در خبرخوان ها
جستجو در وب لینک ها
موقعیت شما: صفحه نخستاطلاعات طرح های توجیهیخط تولید دوغ
امتیاز کاربر:  / 0
ضعیفعالی 

sauce1400

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید انواع سس ( سس مایونز ، سس گوجه فرنگی یا کچاپ ، سس خردل ) سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید انواع سس ( سس مایونز ، سس گوجه فرنگی یا کچاپ ، سس خردل ) را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید انواع سس ( سس مایونز ، سس گوجه فرنگی یا کچاپ ، سس خردل )


منظور از انواع چاشنی ، ادویه ها - انواع سس ها - آبلیمو - آبغوره و ... می باشد ، که محصولات ذکر شده به دلیل گستره بسیاری که دارند به عنوان محصول همگن انواع سس ها را مورد بررسی قرار می دهیم . انواع سس های غذایی جهت ایجاد طعم در غذاها مورد استفاده قرار می گیرد و در واقع کالای مصرفی است که مصرف عام خوراکی دارد .

سس مایونز :

کاربرد سس مایونز و انواع سس های سرد به عنوان چاشتی غذا و سالاد می باشد در حالیکه کاربرد سس گوجه فرنگی ( کچاپ ) بیشتر جهت طعم دادن به غذاهای گوشتی و گوشت می باشد در این طرح سس مایونز و سس سالاد وسس گوچه فرنگی و سس خردل مدنظر می باشد .

در حالیکه با امکانات موجود در واحد می توان انواع سس ها را تولید نمود (علت انتخاب نیز تقاضای زیاد این سس ها می باشد . ) انواع سس های دیگر جزء کالاهای رقیب می باشد مثل سس فرانسوی ، سس تازندآیلند ، Hot ، Chilli sauce ، سس کامنولت - سس برایتون – پیکالیلی . ولی از آنجانیکه با تغییر در قرمولاسیونها و با استفاده از همان امکانات می توان این سسها را نیزتولید نمود لذا بسته به تقاضا می توان محصول را تغییر داد و در واقع نمی توان عنوان کالای رقیب را به آنها داد بلکه کالای قایل جانشینی واحد می باشد .

سس گوجه فرنگی ( کچاپ ) :

فرآورده ایست که هم از گوجه فرنگی تازه و هم از رب گوجه فرنگی با اضافه کردن مواد افزودنی شامل نمک طعام ، سر که ، سیر، پیاز ، ادویه ها ، به روش حرارتی تهیه و در ظروف مجاز گرم پر شده و نگهداری میشود .

رنگ سس گوجه فرنگی ، قرمز و خوشرنگ می باشد که مشخصه گوجه فرنگی بایستی باشد . شکل ظاهری سس می بایستی همگن به نحوی که دو فاز جامد و مایع در آن دیده نشود . سس گوجه فرنگی می بایستی دارای طعم و بوی مشخص گوجه فرنگی و عاری از طعم و بوی سوختگی و یا نامطبوع و زننده باشد .

سس گوجه فرنگی باید فاقد دانه و پوست باشد . نباید ذرات حاصله از سوختگی وجود داشته باشد ، نباید شن و خاک وجود داشته باشد ، نباید حشرات و یا اجزاء باقیمانده آن وجود داشته باشد .

بسته بندی انواع سس های مایونز و سالاد در ظروف شیشه ای 320 سانتی متر مکعب دارای مشخصات بر اساس استاندارد ظروف شیشه ای مجاز برای محصولات غذایی و آشامیدنی شماره 1049 ایران می باشد . بسته بندی سس گوجه فرنگی در شیشه و در ظروف پلاستیکی مجاز که گنجایش 90 میلی لیتر تا یک لیتر و حتی بیشتر می باشد .

سس مایونز و انواع سسهای سرد ( سس سالاد و سس فرانسوی )
امولسیون یکنواخت و نرمی از روغن مابع نباتی و آب و تخم مرغ یا زرده تخم مرغ و یک ماده اسیدی کننده طبیعی مجاز که می تواند حاوی موادی مانند شیر و فرآورده های آن و ادویه جات و افزودنی های مجاز خوراکی باشد .

سس مایونز و سسهای سرد می بایستی عاری از مواد خارجی از قبیل گرد و خاک ، قطعات حشرات ، شیشه ، فلز ، کاغذ و غیره باشد . می بایستی عاری از بوی نای اکسیده شدن ، بوی نامطبوع پیه آب کرده ، ترشیدگی ناشی از فساد باشد . می بایستی عاری از رنگ خارجی باشد و افزودن هر نوع رنگ مصنوعی ممنوع می باشد . ترک خوردگی ، نشت ، لب پریدگی ، تمیز نبودن ، زنگ زدگی در شیشه سس ها ناپذیرفتنی است . سسها می بایستی عاری از ذرات چرب غیر معلق بوده و به حالت دو فاز در نیاید .

سس خردل :

فرآورده ای ست نیم جامد که از اختلاط موادی چون سرکه ، شکر ، نمک ، پودر خردل ، ادویه ها ، نشاسته روغن مایع و آب به دست می آید به تحوی که قسمت اعظم ترکیب آن پودر خردل می باشد .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید انواع سس ( سس مایونز ، سس گوجه فرنگی یا کچاپ ، سس خردل )


موارد مصرف انواع چاشنی را می توان در یک گروه عمده مصارف غذائی انسان طبقه بندی کرد . بطور کلی انواع چاشنی یک ماده غذایی است که در تهیه انواع خوراک های انسانی مورد استفاده قرار میگیرد . این محصول به دلیل داشتن مواد مفید ، ارزش تغذیه ای بالاتی برای انسان دارد لذا از طرفی هم به کلیه مواد غذایی طعم خاصی می دهد که اين باعث هر چه بهتر شدن انواع خوراک های انسانی خواهد شد .


استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید انواع سس ( سس مایونز ، سس گوجه فرنگی یا کچاپ ، سس خردل )


• 2511 : ادویه و چاشنی – فلفل کامل ساییده شده
• 1394 : ادویه و چاشنی – سرکه – روش های آزمون
• 6940 : ادویه و چاشنی ها – اندازه گیری مقدار پیپرین در فلفل و عصاره های آن با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا – روش آزمون
• 7939 : ادویه و چاشنی مورد استفاده در گوشت فرآوری شده – روش تیمار


کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید انواع سس ( سس مایونز ، سس گوجه فرنگی یا کچاپ ، سس خردل )


• کشورهای عمده تولید کننده محصول

چین ، هند ، آمریکا ، ایتالیا ، مکزیک ، ژاپن ، آلمان

• کشورهای عمده مصرف کننده محصول

انواع چاشنی یک ماده افزودنی غذانی است که در بسیاری از محصولات غذانی دارای کاربرد است . لذا مصرف آن در نزد خانوارها و واحدهای صنعتی تولید کننده محصولات غذائی می باشد و لذا با توجه بر گسترده بودن الگوی مصرف خانوارها و واحدهای صنعتی مصرف کننده انواع چاشنی ، نمی توان کشور خاصی را در این مورد به عنوان مصرف کننده عمده تلقی کرد .


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید انواع سس ( سس مایونز ، سس گوجه فرنگی یا کچاپ ، سس خردل )


• شرایط واردات محصول

با مراجعه به کتاب مقررات صادرات و واردات بازرگانی ، نتیجه گیری شده است که محدودیت خاصی برای واردات محصول مورد مطالعه وجود ندارد . لذا پرداخت حقوق گمرکی 45 درصد واردات انجام می گیرد .

• شرایط صادرات محصول

از نقطه نظر مقررات وزارت بازرگانی ، برای صادرات محصولات تولیدی طرح هیچگونه شرایط محدودیتی وجود ندارد . لیکن از آنجایی که این محصولات ، یک کالای غذایی محسوب می گردند ، از این رو ورود به بازارهای جهانی مستلزم برخورداری تولید کننده از شرایطی می باشد که در زیر به شرایط فوق اشاره شده است .

برخورداری از مزیت رقابتی به لحاظ قیمت

یکی از معیارهای مهم در صادرات ، برخورداری از قیمتهای رقابتی جهانی میباشد که این مورد نیز به شرایط اقتصاد کلان کشور در مقایسه با کشورهای رقابتی به لحاظ قیمت مقصد صادرات باز می گردد . محصولات مورد مطالعه در نقاط مختلف جهان از قیمتهای متفاتی برخورداراست که لازم است هر صادر کننده قبل از ورود به بازار از این قیمت ها به طور کامل اطلاع داشته باشند .

برخورداری از مزیت رقابتی به لحاظ کیفیتی

کیفیت در این محصولات شامل کیفیت درانتخاب نوع میوه و سبزی به عنوان مواد اولیه ، کیفیت فرآوری و تولید محصول مطابق استانداردهای جهانی ، کیفیت بسته بندی و ارسال کالا تا مقصد صادراتی می شود .

برخورداری از توان مالی مناسب

دوره وصول مطالبات در صادرات عموماً بالا است از اینرو لازم است صادر کننده از توان مالی مناسب برخوردار باشد .

آشنایی کامل با امور تجارت جهانی

فعالیت در بازارهای جهانی مستلزم آگاهی کامل صادر کننده از مقررات و الزامات تجارت جهانی می باشد .

رعایت کامل استانداردهای جهانی

این استانداردها شامل مرغوبیت و بهداشت مواد اولیه ( انواع میوه و سبزی ) رعایت بهداشت تولید و محصول ، فرمولاسیون دقیق ، کنترل کیفیت مطابق استاندارد کشور مقصد صادرات ، بسته بندی صحیح و .... می باشد .


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید انواع سس ( سس مایونز ، سس گوجه فرنگی یا کچاپ ، سس خردل )


محصولات مورد مطالعه طرح حاضر ، هر چند بعنوان یک ماده غذائی مهم در تهیه انواع خوراک های انسانی دارای کاربرد بوده است . ولی از نگاه کلان می توان گفت که این محصول اهمیت استراتژیک خاصی در داخل کشور و بازارهای جهانی ندارند و تنها از نگاه یک ماده مکمل مصرفی صنعت غذا ( و مصارف خانگی غذا ) می توان این محصولات را مورد مطالعه و بررسی قرار داد .


فرایند اجرای این طرح توجیهی تولید انواع سس ( سس مایونز ، سس گوجه فرنگی یا کچاپ ، سس خردل )

اساس روش تولید سس های مختلف در اختلاط مواد اولیه بوجود آوردن امولسیون یکنواخت و مناسب است . معمولا تولید سس ها به طریق صنعتی با شیوه غیر پیوسته و پیوسته تولید می گردد . به دلیل سادگی کار، روش غیرپیوسته در این طرح پیشنهاد می گردد .

فرآیند تولید سس مایونز

1. دیگ پخت ( نشاسته + آب )
2. مخلوط کن تحت خلاء ( نمک – ادویه – شکر – آبلیمو - روغن )
3. هموژنیزاتور
4. پرکن دربندی
5. انبار سرد

جهت تولید سس مایونز می بایستی مواد اولیه بر اساس فرمولاسیون واحد ( فرمولاسیون می بایستی به تایید وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی برسد ) توزین گردد و درصورتیکه نیاز به آماده سازی دارند ، عملیات آماده سازی صورت گیرد و سپس اختلاط این مواد صورت گرفته و در نهایت توسط هموژنیزاتور بافتش یکنواخت گردیده و توسط پر کن در شیشه های مربوطه پر گردیده و بسته بندی می گردد .

از مواد اولیه ای که می بایستی عملیات آماده سازی بر روی آن صورت گیرد نشاسته است ابتدار مقدار مشخص نشاسته را وزن کرده ( بر اساس فرمولاسیون ) و به آن آب اضافه کرده و در دیگ پخت دوجداره جهت عملیات پخت حرارت داده می شود .

وقتی که به سفتی مناسب رسید به مخلوط کن تحت خلاء منتقل می شود و در آنجا ابتدا با آب نمک مخلوط شده سپس ادویه- شکر- آبلیمو اضافه گردیده و پس از آن تخم مرغ و در نهایت روغن به مخلوط افزوده می-گردد .

مهمترین قسمت اختلاط زمانی است که روغن به مخلوط اضافه می گردد . علت این مسئله نیز در این است که ابتدا امولسیون طبیعی آب در روغن است در حالی که با ریختن تدریجی روغن برروی مخلوط و هم زدن های متوالی امولسیون عکس می شود یعنی امولسیون طبیعی به حالت غیر طبیعی روغن در آب تبدیل می گردد .

جهت تعلیق گلبولهای چربی در آب یا قطرات آب در چربی از امولسیفایر استفاده می شود .

بدون امولسیفایر سس مایونز به دو فاز جداگانه آب و روغن تبدیل می گردد . املسیون مایونز توسط زرده تخم مرغ مستحکم می شود ولی ترکیبات فعال زرده تخم مرغ فسفولیپیدهاست که مهمترین آن به نام لستین است .

ساختمان لستین مشابه چربیها می باشد با این تفاوت که در ساختمان آن اسید فسفریک است . مهمترین قسمت آن انتهای باردار یا پلار ( مثبت و منفی ) و قسمت بدون بار یا غیر پلار است . بخش آبدار آن آبدوست یا هیدروفیل است و تمایل به حل شدن در آب دارد .

بخش بدون بار موسوم به چربی دوست یا هیدروفوبیک است و تمایل به حل شدن در چربی دارد با وارد کردن امولسیفایر در آب و روغن عمل اختلاط آنها دائمی می گردد . اگر روغن در مقدار نسبتا زیاد آب زیاد هم زده شود به قطرات کوچکی در می آید . قسمت غیرپلار مولکولهای لستین جهت خود را با قطرات چربی تطبیق داده و انتهای پلار در سطح قطرات آب فرو می رود .

در چنین حالتی اطراف قطرات روغن به وسیله سطحی از شارژ الکتریکی احاطه می گردد و چنین قطراتی یکدیگر را به جای تمایل به جذب و جدا شدن به صورت یک لایه چربی دفع می کنند لذا امولسیون مستحکم می گردد .

پس از تشکیل امولسیون می بایستی مخلوط توسط هموژنیزاتور یکنواخت گردد . بعد از یکنواخت شدن توسط دستگاه پرکن پر و بسته بندی و به انبار سرد منتقل شود . به دلیل آنکه سس مایونز PH کمتر از 4/5 دارد نیازی به پاستوریزه کردن محصول نیست .
چرا که در این PH عوامل بیماریزای عمده ایی چون کلستریدیم برتولینم رشد نمی کند .

فرآیند تولید سس سالاد

1. دیگ پخت ( نشاسته + آب )
2. خمیر نشاسته
3. مخلوط کن تحت خلاء ( تخم مرغ + سس مایونز آماده – آب نمک – شکر – آبلیمو – روغن - ادویه )
4. هموژنیزاتو
5. پرکن دربندی
6. بسته بندی نهایی
7. انبار سرد

جهت تولید سس سالاد ابتدا آب ، نمک ، شکر ، آبلیمو و تخم مرغ در مخلوط کن تحت خلاء ریخته شده و هم زده می شود سپس روغن به تدریج به مخلوط وارد شده سپس نشاسته پخته شده به مخلوط اضاف می گردد و هم زدن ادامه می یابد .

سپس مایونز بر طبق فرمولاسیون واحد به آرامی به محتویات اضافه و در نهایت ادویه به مخلوط اضافه شده و مخلوط جهت یکنواخت شدن به هموژنیزاتور منتقل می شود و بعد از هموژن شدن به پر کن منتقل شده پر شده و بسته بندی می گردد و به انبار سرد منتقل می شود .

سس سالاد نیز جهت پایین بودن PH( کمتر از 4/5) نیازی به پاستوریزاسیون ندارد .

فرآیند تولید سس گوجه فرنگی ( کچاپ )

1. رب گوجه فرنگی با بربکس 28
2. دیگ پخت دوجداره ( پیاز + ادویه – صمغ – شکر – آب – مواد نگهدارنده )
3. پرکن
4. درب بندی
5. پاستوریزاسیون
6. بسته بندی نهایی
7. انبار سرد

جهت تولید سس گوجه فرنگی ( کچاپ ) یا از گوجه فرنگی خام استفاده می شود و یا از رب با بریکس 28 در صورتی که از گوجه فرنگی خام استفاده شود می بایستی مراحل شستشو - خرد کردن و تغلیظ را طی نماید و پس آنکه به غلظت مطلوب رسید مواد افزودنی همچون سرکه- پودر پیاز خرد شده خام و مخلوط ادویه جات و... اضافه گردد .

ولی در صورتی که از رب استفاده شود این مراحل لازم نیست و در نتیجه به ماشین آلات کمتر و بالطبع سرمایه گذاری پایین تری نیاز خواهد شد مگر آنکه تولید سس کچاب در واحدهایی صورت گیرد که تولید کننده رب می باشند و به عنوان فراورده جانبی آنها به حساب آید . چون در این طرح اختصاصا تولید سس مطرح می باشد بهتر و مقرون به صرفه تر است که از رب جهت تولید کچاپ استفاده گردد .

رب با بریکس 28 در مخزن پخت ریخته شده و با آب نمک و پودر پیاز مخلوط گردیده سپس صمغ را با مقداری آب و شکر مخلوط حل نموده و به آرامی به مخلوط بالا اضافه می نماید و در انتها ادویه جات بر طبق فرمولاسیون اضافه گردیده و هم زده می شود و سپس مخلوط به پر کن رفته و در شیشه های مواد نگهدارنده و سرکه شکسته پر گردیده و از تونل پاستوریزه شدن عبور می نماید و بعد از اتیکت زنی در بسته بندی نهایی ( کارتن ) بسته بندی گردیده و به انبار منتقل می شود .

فرآیند تولید سس خردل

1. مواد اولیه ( خمیر نشاسته + روغن )
2. مخلوط کن تحت خلاء
3. دیگ پخت دوجداره
4. هموژنیزاتور
5. پرکن و درب بندی
6. پاستوریزاتور
7. بسته یندی نهایی
8. انبار سرد

جهت تولید سس خردل مواد اولیه بر طبق فرمولاسیون وزن شده و به مخلوط کن تحت خلا اضافه می گردد . آب - شکر- نمک – سرکه - پودر خردل و ادویه ( فلفل قرمز ، سیاه ، جوز ، نمک ) در مخلوط کن تحت خلا ریخته شده هم زده می شود سپس به تدریج روغن و خمیر نشاسته به مخلوط اضافه گردیده و هم زده می شود .

بعد از این مرحله مخلوط به دیگ پخت دوجداره منتقل شده و حداکثر 10 دقیقه پخت می گردد بعد از خنک شدن مخلوط به هموژنیزاتور جهت یکنواخت شدن منتقل می گردد و سپس توسط دستگاه پرکن ، پر گردیده و از تونل پاستوریزاسیون جهت پاستوریزه نمودن عبور می نماید و در نهایت پس از اتیکت زنی در بسته بندی نهایی ( کارتن ) چیده شده و به انبار سرد منتقل می شود .


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید انواع سس ( سس مایونز ، سس گوجه فرنگی یا کچاپ و سس خردل )

• ماشین میکسر هموژن سس مایونز 250 کیلویی
• وان ضد عفونی و آبگیری تخم مرغ تمام استیل
• میز آبکشی نهایی تمام استیل
• میز آماده سازی تخم مرغ تمام استیل
• میز مخصوص تخم مرغ شکنی تمام استیل
• مخزن ذخیره تمام استیل 300 لیتری جهت ذخیره روغن
• مخزن ذخیره 1 تنی تمام استیل جهت دپوی سس مایونز
• مخزن ذخیره 5/1 تنی تمام استیل همزن دار جهت کچاپ
• وان مخصوص تخلیه حلب روغن 700 لیتری با پمپ انتقال
• مخزن آماده سازی کچاپ 300 لیتری تمام استیل
• ماشین پخت دو جداره تمام استیل جهت سس سرد و کچاپ
• ماشین پاستوریزاتور تمام استیل با سیستم آب گرم 2 تنی
• وان سرد کن از جنس گالوانیزه ، دارای رولیک آلومینیومی
• مخزن آب گرم با مبدل حرارتی تمام استیل 1000 لیتری
• ماشین پر کن اتومات جهت ظروف شیشه
• ماشین پر کن اتومات جهت ظروف پت
• میز ترافیک شیشه و پت تمام استیل
• نوار دربندی 2 متری تمام استیل
• تونل شیرینگ بخار تمام استیل
• تابلوی فرمان داخل سالن
• ماشین پرکن ساشه ( تک نفره )

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید انواع چاشنی

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارایه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید انواع چاشنی غذا ، مانند آبغوره و ادویه جات ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم  کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند  :

:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار

:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی

:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98

:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری

دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی ::


Go to top

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت نزد کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران محفوظ می باشد :: 1389-1388 :: طراحی و اجرا با کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران

Free Page Rank Tool