طرح توجیهی کشت آلوئه ورا سال 1400 + pdf + word + آموزش جامع

aloevera98

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی مزرعه کشت و تکثیر آلوئه ورا سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی مزرعه پرورش و تکثیر آلوئه ورا را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

بوته آلوئه ورا همچون بوته چاي در زمين كشاورزي دائمي بوده و نياز به كشت ساليانه يا مقطعـي نـدارد و قابـل برداشـت در تمـام فصـول سـال مي باشد . همچنین گياه آلوئه ورا نيازي به استفاده از كود و سـموم شـيميايي كشـاورزي ندارد و ارگانيك توليد مي گردد.


نکات قابل توجه درکشت آلوئه ورا

1 : ميزان توليد برگ آلوئه ورا  :

برداشت از اين گياه معمولا ٤ مرتبه در سال مي باشد و از هر گياه در هر بار حدود٣ برگ برداشت مي شود بطور كلي يعني ١٢ برگ از هر گياه در سال تناژ برداشتي در هر هكتار در سال بين ١٢٠ تا ٢٠٠ تن   مي باشد.

2 : ميزان توليد پاجوش آلوئه ورا   :

گياه مادر علاوهبر باردهي حدود ١٠ تا ١٦ پاجوش نيز توليد ميكند كه از اين ميان بايد ٤ پاجوش گياه حفظ شود و بقيه پاجوشها قابل فروش است. 

3 : ميزان توليد ژل آلوئه ورا  :

به ازاي هر 690 تن برگ مقدار 230 هزار ليتر ژل آلوئه ورا توليد مي گردد  .

4 : ميزان توليد پالپ آلوئه ورا   :

به ازاي هر 690 تن برگ مقدار 230 هزار ليتر پالپ آلوئه ورا توليد مي گردد  .


معرفی محصول مورد بررسی در طرح توجیهی پرورش و تکثیر آلوئه ورا

حدود هشت سال پيش بود كه (آلوئه ورا) براي اولين بار به سبد مصرف خانواده هاي ايراني راه پيدا كرد .

حالا ديگر ديدن برگهاي باريك و بلند اين گياه خانواده كاكتوس در فروشگاهها، نه تنها براي بسياري از مشتريان عادي شده است كه بازار ايران شاهد انواع و اقسام محصولات فرآوري شده آلوئه ورا يا همان صبر زرد به زبان بومي خودمان است. از كرمهاي مرطوب كننده و لوازم بهداشتي گرفته تا نوشيدني و كمپوت آلوئه ورا.

اين كاكتوس بسيار مقاوم با وجود هزينه ناچيز كشت، داراي ارزش تجاري قابل توجهي است به طوري كه هر هزار متر مزرعه زيركشت اين گياه، سالانه تنها ٤ تا ٦ ميليون تومان هزينه دارد و در مقابل حدود ٣٠ تا ٤٠ميليون تومان درآمدزايي ميكند. نياز ناچيز به آبياري، بي نيازي گياه به كود و آفتكشها و همينطور تجهيزات و ادوات گران قيمت كشاورزي، هزينه مزرعه داري اين محصول را به طور قابل توجهي كاهش داده
است.

به جز اين موارد، آلوئه ورا به دليل ويژگيهاي زيستي خاص قادر است در زمينهاي خارج از رده و غيرحاصلخيز ثمردهي كند و همين موضوع به علاوه مزيتهاي اقتصادي ديگر باعث شده است كشت و كار آلوئه ورا به يك كسب و كار ارزان با درآمدزايي بالا تبديل شود. كارشناسان ميگويند آلوئه ورا توانسته است كشاورزان تحصيلكرده را به مزارع ايران جذب كند و حالا با رونق واحدهاي فرآوري و از سرگيري صادرات اين محصول، بازارهاي فروش آلوئه ورا رو به بهبود رفته و روند رشد به خود گرفته است.

اين موضوع در شرايطي اتفاق ميافتد كه اقتصادي نبودن كشتبسياري از محصولات در بستر كشاورزي سنتي ايران، همواره مورد انتقاد كارشناسان بوده است. 

با اين حال مدلهاي تازه كشت و كار و جذب افراد تحصيلكرده به مزارع ميتواند آغاز يك تحول مهم در كشاورزي ايران باشد. از آغاز كشت آلوئه ورا در ايران كمتر از يك دهه ميگذرد.

نبود واحدهاي فرآوري آلوئه ورا، كشت و كار اين محصول را در دورهاي با ركود مواجه كرد اما با توسعه واحدهاي فرآوري اين گياه در ٣ تا ٤سال گذشته، مزارع آلوئه ورا حالا دوباره رونق تازه گرفته اند و اميدهاي جذب بازارهاي خارجي اين محصول در بين ايرانيها زنده شده است.


پرورش آلوئه ورا : كشت اقتصادي با كمترين هزينه ممكن

aloevera

كشت گياه آلوئه ورا داراي مزاياي ويژه اقتصادي نسبت به ساير محصولات كشاورزي است. گياه آلوئه ورا برخلاف بسياري از محصولات كشاورزي قابليت برداشت ٢٠ساله دارد. اين موضوع به اين معناست كه در صورت كشت ساير محصولات، كشاورز ناچار است هر سال محصول را بكارد و برداشت كند كه اين مسأله هزينه زيادي به كشاورز تحميل ميكند.

چون كشاورز ناچار است هر سال سرمايهاي براي شخم زمين، تهيه بذر و نهاده و كاشت مجدد محصول خود هزينه كند اما گياه آلوئه ورا در صورت يكبار كشت ،قابليت برداشت تا ٢٠سال را دارد كه اين امتياز باعث ميشود هزينه بسياري صرفه جويي شود. 

علاوه بر برداشت ٢٠ساله، گياه آلوئه ورا ويژگي اقتصادي ديگري دارد كه كشت آن را توجيه پذير ميكند .

آلوئه ورا به ويژه نژاد بومي آن كه به گياه »صبر زرد« نيز مشهور است عاري از هرگونه قارچ و آفت است و همين موضوع گياه را بينياز از تمام آفتكشها و سمپاشي ميكند و همانطور كه ميدانيد يكي از پرهزينه ترين فاكتورهاي كشت و كار تهيه سموم و آفتكشهاست

. غير از اين، گياه نياز به هيچگونه كود شيميايي و اصولا تغذيه با كود ندارد كه اين دو آيتم هزينه كشت آلوئه ورا را مجددا كاهش ميدهد و به دليل ارگانيك بودن محصول مزاياي تجاري آن را افزايش ميدهد.

با اشاره به ساير ويژگيهاي اقتصادي كشت آلوئه ورا ، يكي از موضوعات مهم در كشاورزي اين است كه محصول به موقع برداشت شود زيرا در نظر نگرفتن اين موضوع ميتواند به خرابي و فساد محصول و ضرر و زيان هنگفت كشاورز منتهي شود. همين موضوع خيلي اوقات توانسته است توليدكننده را تسليم دلالها كند و براي پيشگيري از زيان بيشتر، كالاي خود را با قيمت نازلي به فروش برساند اما در مورد گياه آلوئه ورا الزام برداشت وجود ندارد.

اين به آن معناست كه اگر برگهاي گياه مدت زمان بيشتري سر بوته بماند نه تنها ارزش تجاري خود را از دست نميدهد بلكه با ايجاد ضخامت بيشتر برگ، هم عصاره و هم وزن محصول افزايش داشته و باعث درآمد اضافه ميشود. كوكبي همچنين تأكيد ميكند: علاوه بر تمام اين موارد هزينه كارگري در مزارع آلوئه ورا پايينتر است.

يك هكتار مزرعه گوجه فرنگي در طول ٢ ماه به ١٠ كارگر نياز دارد اين در شرايطي است كه يك هكتار مزرعه آلوئه ورا به دليل مقاومت بالا و در طول سال به دو كارگر بيشتر احتياج ندارد.


يكسال زنده ماندن، بدون آبياري ، یکی از مزایای اجرای طرح توجیهی کشت و پرورش آلوئه وراست !

اما مهمترين ويژگي آلوئه ورا كه كشت آن را در ايران توجيه ميكند نياز اندك گياه به آبياري است. آلوئه ورا همچنين از قابليت زيست در فقيرترين اراضي برخوردار است.

به گفته كارشناسان هر زمين كشاورزي كه شرايط كشت و حاصلخيزي خود را ازدست داده است ميتواند زير كشت آلوئه ورا رفته و به اين ترتيب دوباره احيا شده و به چرخه توليد بازگردد. گياه آلوئه ورا قادر است بدون آبياري تا يكسال هم زنده بماند .همين مقاومت بالاي گياه باعث شده است كه آلوئه ورا در زمينهاي غيرحاصل خيز و خاك شور نيز به بار بنشيند.

غير از اين در صورت آبياري مزرعه آلوئه ورا با سيستم قطرهاي، مصرف آب آن باز هم كاهش قابل توجه دارد و همين موضوع مخارج آبياري گياه را تا حد ممكن كاهش ميدهد. همينطور بايد اشاره كنم كه مزرعه آلوئه ورا را ميتوان با آب سخت يا آب شور نيز آبياري كرد و اين موضوع ثمردهي گياه را تحت تأثير قرار نخواهد داد.

به طور استاندارد در هر مترمربع ٤ بوته آلوئه ورا كشت ميشود كه با در نظر گرفتن اين پايه، يك مزرعه هزارمتري نياز به ٤هزار بوته آلوئه ورا دارد. هر گياه حداقل ٤ تا ٦ كيلو محصول ميدهد. به اين ترتيب اگر متوسط باردهي هر گياه را ٥ كيلوگرم درنظر بگيريم يك مزرعه هزار متري با ٤هزار بوته حدود ٢٠هزار كيلوگرم محصول ميدهد.

اين در شرايطي است كه گياه مادر علاوهبر باردهي حدود ١٠ تا ١٦ پاجوش نيز توليد ميكند كه از اين ميان بايد ٤ پاجوش گياه حفظ شود و بقيه پاجوشها قابل فروش است. اگر متوسط تعداد پاجوشها را ١٠ عدد در نظر بگيريم در يك مزرعه هزار متري ٤٠ هزار پاجوش توليد ميشود. در سال اول كاشت، امكان ٣دوره برداشت و از سال دوم امكان برداشت ٤ فصل يا ٤دوره وجود دارد .

نكته مهم در مورد اين گياه آن است كه چند ساله بوده و هزينه هاي كاشت فقط مربوط به سال اول بوده و پس از آن چندين سال قابل برداشت مي باشد. با توجه به اينكه توليد اين گياه به آب، كود و مراقبت زيادي نياز ندارد لذا از سال دوم بيشتر از ٩٠ درصد توليد سود خالص مي باشد.

خريداران برگ گياه نيز معمولا كارخانجات دارويي و غذايي و همچنين عطاري ها مي باشند. البته با توجه فزوني تقاضا نسبت به عرضه در حال حاضر شركتهاي متعددي هستند كه محصولات كشاورزان را بصورت تضميني خريد مي نمايند و معمولا نگراني بابت فروش محصولات وجود ندارد.

چنانچه قصد ايجاد يك سرمايه گذاري پايدار و مناسب را داشته باشيد علاوه بر توليد گياه در مقياس حداقل ده هكتار بايد به فكر ايجاد واحد صنايع تبديلي نيز باشيد. در اين واحد انواع كنسرو مربا و محصولات غذايي و يا دارويي آلوئه ورا را توليد نماييد.

حداقل سرمايه گذاري براي اين مجموعه حدود ١٤ ميليارد تومان بوده و براي ٧٥ نفر نيز مي توانيد اشتغالزايي نماييد. نرخ بازده داخلي اين سرمايه گذاري بيشتر از ٤٠ درصد مي باشد كه بسيار قابل توجه مي باشد.

قابليت برداشت ٤ فصل آلوئه ورا : یکی دیگر از معجزات این گیاه !

دوره باردهي آلوئه ورا ٤ فصل است و در تمام فصول سال قابليت باردهي دارد اما در اولين دوره كشت ،محصول پس از ٦ ماه قابل برداشت است و پس از اين دوره گياه ميتواند هر ٣ ماه يكبار محصول بدهد .ميزان نياز گياه به آبياري هر پنج روز يكبار است و هر بوته حدود ١٠ ليتر آب مصرف ميكند. در صورت استفاده از سيستم آبياري قطرهاي ميزان آب مورد استفاده بهطور قابل توجهي كاهش پيدا ميكند.

به جز عمليات شخم زني زمين در ابتداي كشت گياه، يك مزرعه آلوئه ورا به ماشين آلات و تجهيزات كلان ديگري نياز ندارد و برداشت از گياه نيز به صورت دستي انجام ميشود. ضمن اينكه مزرعه به عمليات سمپاشي و كوددهي نياز ندارد.


پرورش آلوئه ورا به روش کشت بافت

در اين روش كشت بافت با به دست آوردن سلولهاي بنيادي گياه و تمايز آن ها امكان توليد يك گياه كامل به وجود ميآيد به اين صورت كه در روش كشت بافت گياه آلوئه ورايك بخش كوچكي از سلولهاي انتهايي در حال تكثير گياه كشت داده ميشود و گياه كامل بدست ميآيد از بارزترين مزيتهاي روش كشت بافت سرعت بخشيدن به تكثير (در حدود ٥٠ الي ٢٠٠ برابر) كنترل ژنتيكي گياه، توليد گياهان همسان و داراي ثبات ژنتيكي و تغيير نكردن خواص آن ، كنترل آلودگيها و بيماريها بازدهي اقتصادي بالا  مي باشد.


فرآوری آلوئه ورا : از عرق آلوئه ورا تا صادرات ژل به سوييس !

بازار فروش آلوئه ورا در ايران از حدود ٣ سال پيش رونق بيشتري پيدا كرده و متنوعتر شده است. درباره جزييات بازاريابي براي اين محصول، تقريبا تا حدود ٥ سال پيش هيچ صنعت و واحد فرآوري آلوئه ورا در كشور وجود نداشت و همين موضوع افول دورهاي كشت و توليد اين گياه را به دنبال داشت اما درحال حاضر وضع بهتري رقم خورده است و روزبهروز به تعداد واحدهاي فرآوري آلوئهورا در كشور اضافه ميشود.

درحال حاضر علاوه بر بازار فروش فله آلوئه ورا، اين گياه در تناژ بالا براي بهره برداري در كارخانه هاي توليد مواد غذايي مانند نوشيدني، مربا، كمپوت و… خريداري ميشود. به جز اين ژل و پودر ژل آلوئه ورا مصارف بهداشتي دارد و توسط كارخانه هاي توليد لوازم بهداشتي و آرايشي خريداري ميشود. ضمن اينكه در ايران يك واحد توليدي به صورت اختصاصي اقدام به توليد عرق آلوئه ورا كرده است همينطور يك كارخانه توليد مواد بهداشتي و آرايشي نيز وجود دارد كه تمام محصولات خود را با استفاده از عصاره طبيعي اين گياه توليد ميكند.

اين كارشناس تأكيد ميكند: بخشي از توليد آلوئه ورا به تازگي به خارج از كشور صادر ميشود كه برگ خام اين گياه بيشتر به تركيه و كردستان عراق و تعدادي از كشورهاي آسياي ميانه صادر شده است . 

صادرات بوته و پاجوش گياه نيز درحال حاضر به كشورهاي قبرس، عراق و پاكستان انجام ميشود. علاوه بر اين بخشي از محصولات فرآوري شده مانند ژل و پودر ژل آلوئه ورا به سوييس صادر ميشود. مزرعه داران معمولا پيش از يك دوره كشت و برداشت با كارخانه ها و تجار متقاضي قرارداد فروش امضا ميكنند .

براساس اين قرارداد فروش ٧٥درصد پرداخت، پيش از برداشت گياه انجام ميشود و ٢٥درصد باقيمانده در زمان تحويل كليه محصول پرداخت ميشود. 

آلوئه ورا گياهي علفي و از راسته ي مارچوبه اي ها و بي ساقه داراي برگ هاي نيزه اي ، گوشتي و با لبه هاي دانه دار است . رنگ آن سبز خاكستري مي باشد .گل هاي آن بر روي سنبله اي مي رويد كه گاه تا نود سانتي متر درازا دارد . آلوئه ورا گياهي چند ساله از خانواده سوسن (lily family ) و بومي آفريقا و مناطق مديترانه اي است و از دير باز در مناطق خشك _ گرمسيري جهان هم به عنوان گياه زينتي و هم گياه درماني كشت مي شود.  

آموزش صفر تا صد پرورش آلوئه ورا یا صبر زرد

لینک دانلود طرح توجیهی تیپ آلوئه ورا سال ، از طریق این صفحه ، در اختیار علاقه مندان قرار میگیرد . لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .

درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ، مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین یک طرح توجیهی کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.