جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی احداث گاوداری شیری هلشتاین سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی احداث گاوداری شیری را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
گاوداری از جمله مشاغلی می باشد ، که رو به صنعتی شدن نهاده است . شیر به عنوان مایع گرانبها و ارزشمند ، از بدو تولید بشر ذائقه او را شیرین نموده است و با تامین پروتئین ویتامینه D نقش مهمی در سلامت و رشد و توسعه ابناء بشر داشته است . به همین جهت ، اجرای طرح توجیهی پرورش گاو شیری هلشتاین ، ازجمله اقدامات بشر در زمینه سلامت بوده ، که همچنان در حال توسعه و افزایش می باشد .
فرایند اجرای طرح توجیهی احداث گاوداری شیری
گاو شیری در دوره آبستنی و شیردهی همواره باید از نظر نوع خوراک ، اصطبل بهاربند ، بستر و آبشخور مورد توجه باشد . زیرا در این دوره احتیاج به تغذیه کامل دارد تا مقادیر مواد معدنی ، ویتامین ها برای تولید شیر به حد کمال انجام گیرد .
بستر گاو باید در اصطبل های نیم باز مرتب خشک نگه داشته شده و به خصوص در زمستان که میزان بارندگی و رطوبت و سرما بیشتر است ، نهایت دقت در این مورد به عمل آید . به طوری که لااقل هفته ای دوبار با پوششی از کاه بستر گاو خشک شود . زیرا گاو رطوبت را به خوبی جذب کرده و به گاو کمتر صدمه وارد می شود .
محوطه بهاربند باید پس از بارندگی مرتب پاک شود تا از یخبندان که باعث زمین خوردن گاو می شود ، جلوگیری گردد . محل آبشخور و آخورها هم بهتر است ، دارای سایبان بوده و کناره های آن طوری شیب داشته باشد که ، آب اضافی زودتر به کانال های زیر زمینی هدایت شده و تبدیل به لجنزار نشود .
کف آخور ها قبل از ریختن علوفه باید تمیز شده و توزیع علوفه بطور یکنواخت انجام گردد . مساحت بهاربند تقریبا برای هر گاو بطور متوسط 8 متر و شیب آن از 2 سانت در متر تجاوز نکند .
در تمام مواقع در آبشخور آب تازه که خیلی سرد یا گرم نباشد ، در دسترس گاو قرار گیرد . گاو به طور متوسط در تابستان در حدود 70 تا 80 لیتر و در زمستان در حدود 30 تا 40 لیتر در روز به آب نیاز دارد .
محل تجمع گاو قبل از شیر دوشی باید همه روزه شست شو داده شده و گنجایش تعداد گاو را داشته باشد و دخول به دستگاه های شیر دوشی طوری باشد ، که گاو ها به هم فشار نیاورند ، چون غالب سقط جنین ها در اثر فشار گاو در حین عبور از تنگناهائی که به هم فشار می آورند ، اتفاق می افتد . فواصل شیردوشی هم باید منظم باشد .
گاو ها بهتر است گروه گروه بر اساس مقدار تولید شیر و یا خشک بودن به وسیله نرده هائی در بهاربند از یکدیگر جداشده و خوراکشان با توجه به میزان شیر مطابق فرمول های جداگانه در اختیارشان قرار گیرد .
در موقع خوراک که گاو ها یورش می آورند ، باید دقت کرد که کلیه گاو ها کنار آخور حاضر باشند .
کارگران مسئول باید به خصوص گاو های کم خوراک را مراقبت کرده و جا برای آن ها ایجاد کنند . علوفه گاو در دو وعده صبح و عصر ( 60 درصد عصر ) و کنسانتره هم در دو وعده بطور منظم خورانیده شود و اگر شیردوشی سه مرتبه انجام گیرد ، بهتر است غذا در سه وعده توزیع گردد .
مراقبت از گاو های آبستن در ماه های آخر آبستنی از اهمیت ویژه ای برخورد است . کارگران در هفته آخر آبستن باید علائم نزدیک شدن به زایمان یعنی آماس پستان ، بزرگ شدن لبه های خارجی اعضاء تناسلی و وضع قرار گرفتن دم را زیر نظر داشته و در هفته آخر آبستنی و یا به محض احساس درد های اولیه گاو را به محل زایمان هدایت کنند .
بهترین فصل زایمان از نظر شیر دهی و بالا بودن قیمت آن در بازار در اواخر پائیز می باشد . که به ترتیب زمستان و بعد بهار و تابستان قرار دارد . ولی باید توجه داشت گاو های سنگین وزن و کم شیر بهتر است هرچه زودتر از گله خارج شوند ، زیرا غذای لازم برای نگهداری آن ها به مراتب زیاد تر از گاو های کم وزن و پرشیر می باشد .
تغذیه گاو های پرشیر ، که در روز از شیر آن ها نیم کیلو کره بدست می آید !
از نظر علمی ثابت شده است ، که گاو های پرشیر که روزی نیم کیلو کره از شیر آن ها بدست می آید ، احتیاج بیشتری به غذای کنسانتره دارند . به علاوه گاو شیری به طور طبیعی نیم قسمت جیره غذایی خود را صرف نیروی نگاهدارنده بدن و نیم قسمت دیگر را صرف نیروی فزاینده شیره و چربی می کند و اگر احیانا جیره گاو به سه چهارم تقلیل داده شود ، برای نیروی نگاهدارنده دو سوم از سه چهارم را مصرف خواهد کرد .
اگر جیره روزانه به نصف کاهش یابد تمام آن را برای نیروی نگاهدارنده مصرف کرده و هیچ سهمی برای نیروی فزاینده شیر مصرف نمی شود . همانطور که ذکر شد گاو تا مدتی از ذخیره بدن استفاده کرده و بعدا رکود شیر ولو با غذای کافی پائین می آید .
در گاوداری در ساعات اولیه صبح و ساعات سرد عصر کنترل گاو ها برای فحلی صورت می گرفت .
نکات قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی احداث گاوداری شیری هلشتاین عبارتند از
- حداقل فاصله تاسیسات دامداری جدید با قریه روستایی باید 200 متر باشد .
- حداقل فاصله تاسیسات دامداری جدید با شهرک ها و شهر ها و فاصله دو دامپروری یک کیلومتر می باشد .
- حداقل فاصله تاسیسات دامداری جدید با اتوبان و جاده اصلی 150 متر می باشد .
- حداقل فاصله تاسیسات دامداری جدید با کارخانجات صنعتی و غذائی 500 متر می باشد .
- حداقل فاصله تاسیسات دامداری جدید با مرز انتهائی زمین های فرودگاه یک کیلومتر می باشد .
- حتی المقدور دامداری در سمتی نباشد که باد فضولات گاوداری را به خانه های روستایی و شهرک ها انتقال دهد .
- از تجمع انواع دام های دیگر در گاوداری باید خودداری شود .
- دامداری ها باید مجهز به لوازم سم پاشی و ضدعفونی و وسائل ایمنی کامل و وسائل آتش نشانی باشند .
- ساختن حوضچه ضدعفونی در جلو درب ورودی و مدخل اصطبل ها ضروری است .
- محل مناسب برای جمع آوری و انباشته کردن کود تهیه شود و حتی المقدور زودتر به خارج حمل شود .
- نصب کوره لاشه سوز در اماکنی که حفر چاه برای فضولات امکان ندارد ضروری است .
- انداختن لاشه و سایر فضولات در کنار جاده ها اکیدا ممنوع است .
- فاضلاب دامداری ها بهتر است ضدعفونی شده و به زمین زراعی از زیرزمین منتقل شود .
- از ایاب و ذهاب اشخاص متفرقه جلوگیری شود .
- کارگران دامداری باید گواهی بهداشتی داشته باشند .
- محل تلف شدن باید فورا ضدعفونی و لاشه در چاه یا کروه لاشه سوز انداخته شود .
- ساختن محل کوچک جداگانه ای بنام بیمارستان در گاوداری های بزرگ ضروری است .
سم تراشی ، یکی از مراحل مهم پس از اجرای طرح توجیهی پرورش گاو شیری هلشتاین !
با رشد سم ها و کج و معجوج شدن آن مخصوصا در فصل زمستان ، گاو شیری دچار ناراحتی شده و هم در راه رفتن احساس نارحتی کرده و هم میزان تولید شیر روزانه آن به طور قابل توجهی کاهش می یابد . همچنین درصورتی که دراز شدن سم به صورت غیر طبیعی درآید ، کم کم کف سم جلو افتاده و دام روی قسمت مفاصل و استخوان های قسمت بندهای استخوانی راه می رود و در اینصورت بافت های پوششی و مفاصل و استخوان های سم آب دیده و عوارض حاصله ممکن است ، منجر به افتادن سم شده و یا دکتر دامپزشک برای اصلاح سم و رفع عفونت ، مجبور به قطع قسمتی از آن گردد .
علی هذا توصیه می شود ، که در گاوداری ها مخصوصا گاوداری های بزرگ ، یک نفر کارگر ورزیده برای مراقبت سم ها اختصاص داده شده و با سم تراش و پنس های مربوطه ، قبل از این که دراز شدن سم به مراحل خطرناک برسد ، سم ها را تراش داده و اگر در کف سم میخ یا ریگ یا عفونت وجود دارد ، با نظر دکتر دامپزشک ، به مداوای آن مشغول شود . ضمنا از وجود نعل بند های حرفه ای هم در مواقع لازم می توان استفاده کرد .
خسارات بیماری سم در گاوداری
به طور کلی خسارات اقتصادی ناشی از بیماری های سم در گاوداری ها را می توان به 4 گروه تقسیم کرد ، که عبارتند از :
- کاهش میزان تولید شیر
- از دست رفتن گوشت بدن و کاهش وزن
- تبدیل پیش از موقع دام سالم و پرمحصول به دام وازده و کم محصول
- افزایش مقدار هزینه های درمانی
- صرف نظر از خسارات یاد شده که معمولا در دام ماده بیشتر دیده می شود ، خسارات ناشی از عقیمی موقت نیز وجود دارد .
-
لینک دانلود طرح توجیهی احداث گاوداری شیری سال 98 ، از طریق این صفحه ، در اختیار علاقه مندان قرار میگیرد . لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ، مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .
در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی احداث گاوداری شیری هلشتاین ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .
کانال یوتیوب ما را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار گیرد .