جستجو در مجموعه ها
جستجو در تماس ها
جستجو در محتوا
جستجو در خبرخوان ها
جستجو در وب لینک ها
طرح توجیهی کشت و پرورش حنا سال 1400 + pdf + word - 5.0 out of 5 based on 2 votes
امتیاز کاربر:  / 2
ضعیفعالی 

Henna

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی کشت و پرورش حنا سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی کشت و پرورش حنا را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

حنا گیاهی بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است ، که در صنایع دارویی و بهداشتی و در صنایع رنگ رزی کاربرد دارد .


نکاتی درباره حنا


حنا به نام علمی Lawsonia inermis از خانواده Lythraceae است . درختچه حنا شاخه های غالباً خاردار و پوشیده از پوست خاکستری مایل به سفید که ارتفاع آن حداکثر به 7 -6 متر می رسد و قسمت مورد استفاده حنا برگ آن است ، که به حالت کامل یا به صورت گرد در معرض استفاده قرار می گیرد .

برگ حنا سالی دوبار برداشت می شود که بار اول ، اوایل تیر ماه به نام حنای گرما که دارای برگ ضخیم به رنگ سبز روشن ثابت است و بار دوم در اواخر آبان به نام حنای قوس که رنگ آن سبز تیره می باشد ، که گیاهان تیره حنا به اشکال مختلف علفی ، درختچه یا درخت و شامل 500 گونه در 30 -20 جنس می باشند .

انواع مختلف آن ها به تفاوت در نواحی بسیار مرطوب یا در مناطق استوایی و بعضی نیز اختصاصاً در نواحی گرم آمریکا می رویند . سازش بعضی از گیاهان این تیره با محیط زندگی بر پایه ای است ، که در مناطق گرم به صورت درختچه و در نواحی معتدله به صورت علفی در می آیند .

ماده رنگی حنا لاوسون نام دارد و دارای فرمول C10H6O3 می باشد ، که ازبرگ حنا استخراج می شود و چنانچه حنا را خیس کرده و در مقابل هوا و نور قرار گیرد روی آن قرمز شده و آنچه در برابر هوا و نور نیست سبز رنگ باقی می ماند .

تکثیر حنا

تکثیر حنا بدین نحو می باشد که بذر ها را از قبل در محلی می کارند و سپس به زمین اصلی منتقل می کنند ، در صورتی که زمین شرایط لازم را داشته باشد ، مستقیماً در زمین اصلی کاشته می شود و برداشت محصول معمولاً از سال دوم و سوم آغاز می گردد و همچنین کیفیت پودر حنا بر اساس میزان رنگ دهی و پودر شدگی آن ارزیابی می گردد و اختلاط مواد زائد خارجی نظیر شن ، ماسه ، ساقه ، میوه گیاه حنا یا علف های هرز دیگر با برگ حنا باعث کاهش کیفیت محصول می شود .

مهم ترین مناطق مورد کشت

حنا گیاهی بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است ، که این گیاه بیشتر در مناطق خشک که در عرض های جغرافیایی بین 25 -15 درجه شمالی و جنوبی و از آفریقا تا اقیانوس آرام قرار دارد می روید .

گیاه حنا بومی کشورهایی نظیر ایران ، ترکیه ، عربستان ، مصر ، مراکش ، تونس ، الجزایر و کنیا بوده که به کشورهای دیگری مانند هند ، اسپانیا ، پاکستان و نیجریه منتقل شده و در آنجا به صورت یک گیاه غیر بومی کشت شده است .

به طور کلی گونه حنا با توجه به رنگ ، به سه دسته تقسیم می شوند : حنای سرخ ، سیاه و کم رنگ .
پر طرفدارترین گونه ، حنای سرخ بوده و پس از آن حنای سیاه است ، که از حنای کم رنگ بیشتر برای خنک کردن و ترمیم پوست استفاده می کنند .

خصوصیات اکولوژیکی

صفر فیزیولوژیک گیاه حنا 11 درجه سانتی گراد است . این گیاه در دمای پایین تر از 5 درجه سانتی گراد از بین می رود . بیشترین عملکرد گیاه حنا در دماهای بین 45 -35 درجه سانتی گراد حاصل می شود . این نشان می دهد که حنا برای جوانه زنی ، رشد و توسعه خود نیاز به دماهای بالا دارد .

این گیاه محدوده وسیعی از شرایط آب و هوایی را می تواند تحمل کند و به رطوبت کم هوا و شرایط خشک مقاوم است . بیشترین عملکرد حنا در خاك های شنی مشاهده می شود ، اما این گیاه می تواند خاك های رسی ، فقیر و سنگلاخی را تحمل کند . pH مناسب خاك این گیاه 8 -3/4 می باشد .

بنابراین حنا برای بهترین عملکرد به دماهای بالا نیاز دارد ، ولی شرایط بهینه دما 25 درجه سانتی گراد است و حنا بیشترین رنگ را در دمای بین 45 -35 درجه سانتی گراد تولید می کند . در مناطقی که دما به زیر 11 درجه سانتی گراد برسد ، رشد نمی کند . در هنگام بارندگی رشد سریعی پیدا می کند و شاخه های زیادی تولید می کند ، ولی در شرایط عادی رشد کندی دارد .


فرایند کاشت ، داشت و برداشت حنا ، جهت اجرای طرح توجیهی کشت و پرورش حنا


نتایج تحقیقات در مورد کاشت ، داشت و برداشت حنا ، نشان می دهد که : تکثیر جنسی حنا به وسیله بذر با مشکلاتی نظیر دیر سبزکردن و هجوم آفات بذرخوار مانند مورچه و پرندگان مواجه می گردد . بنابراین تکثیر غیر جنسی به روش قلمه زنی درگلدان و انتقال نهال ریشه دار به زمین اصلی ، مطمئن تر و سریع تر به نتیجه می رسد .

رشد گیاه حنا در طول ماه های سرد و خنک پاییز و زمستان بسیار کند و باتوجه به شرایط برودتی تقریباً متوقف می شود ، اما همزمان با افزایش تدریجی دما ، گیاه رشد خود را از سر می گیرد و در بهار و تابستان تولید گل و بذر می نماید .

میانگین عملکرد یا وزن محصول برگ حنا در برداشت مردادماه بیشتر ازبرداشت آبان ماه بوده و به طورکلی متوسط عملکرد در شرایط اجرای طرح 1/5 -1 تن در هکتار برآورد می شود .


آفات و بیماری های حنا


حنا گیاهی است که آفات و بیماری های زیادی ندارد ؛ اما پوسیدگی سیاه ریشه که به موجب Corticium koleroga و لکه برگی که به دلیل Xanthomonas lawsoniae بوجود می آید و از مهم ترین بیماری های حنا می باشند .

زمان جمع آوری

محصول حنا در دو فصل برداشت می شود ، یک بار در بهار که این محصول ماده رنگ دهنده کمتری در خود دارد و بیشتر به عنوان گیاه دارویی از آن استفاده می شود ، بار دوم برداشت پائیزه محصول حاوی مقدار بیشتری ماده رنگ دهنده بوده و برای اهداف بیشتر آرایشی و تزئینی مورد استفاده قرار می گیرد . برگ های گیاه پس از جمع آوری می بایست در یک محل سایه و نسبتاً تاریک خشک شوند ، زیرا نور خورشید باعث تخریب آن می شود .

زمان جمع آوری برگ های حنا

برداشت برگ حنا از سال های دوم و سوم شروع می شود و سالی دو بار صورت می گیرد ، که در واقع در اوایل تیرماه به نام حنای گرما و در اواخر آبان ماه به نام حنای قوس مشهور می باشد .

مواد تشکیل دهنده حنا

برگ های حنا حاوی ماده ای رنگی به نام لاوسون یا هیدروکسینفتوکینون ( 3/122/0 درصد ) ، گلیکوزیدهای فنلی متعدد کومارین ( Coumarin) ، گزانتون ( Xanthone) ، کینوئید ( Quinoids ) ، گلیکوزید بتاسیتوسترول و فلاونوئیدهایی نظیر لوتئولین ( Luteolin ) و مشتق گلوکوزیدی آن ، چربی ، رزین و تانن می باشد .

اما مواد دیگری نیز از برگ های آن نظیر ؛ اسید گالیک ، نفتوکینون ، لاکسانتون ، آکاستین گلیکوزیدی و مقدار کمی آلکالوئید حاصل می شود . حنا علاوه بر موارد مذکور دارای مانیتول و موسیلاژ است ، که وجود موسیلاژ باعث می گردد که برگ حنا به سهولت با آب به صورت خمیر در آید ؛ همچنین حنا دارای 2/1% اسانس می باشد .

ترکیبات حنا

برگ های حنا دارای تانن ، صمغ ، پنتوزان ، کوئینون ، فلاونوئید ، اسانس ، مواد چرب و مواد رزینی بوده و مهمترین ترکیب شناخته شده حنا لاوسون نام دارد ، که ماده اصلی رنگی در حنا محسوب می شود .

ویژگی های فارماکولوژیکی لاوسون

- رنگ کردن ؛
- دارا بودن اثر ضدباکتری ؛
- کند شدن زود گذر ضربان قلب با افزایش دامنه انقباض آن .

حنا علاوه بر مواد مواد مذکور دارای مانیتول و موسیلاژاست . موسیلاژ باعث می گردد که برگ حنا به سهولت در آب حل شده و به صورت خمیر در آید .

ویژگی های فیزیکی حنا

حنا دارای پودر ریز و خشک به رنگ سبز تیره تا روشن با بوی ملایم و خاص حنا و مزه تلخ و گس می باشد . از برگ های تازه گیاه حنا تهیه می شود و باید عاری ازمواد زائد خارجی مانند شن ، ماسه ، ساقه ، میوه گیاه حنا و یا علف های هرز باشد

طرح توجیه اقتصادی کشت و پرورش حنا را میتوانید از انتهای صفحه دانلود نمایید .


استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی کشت و پرورش حنا


تنها استاندارد ملی موجود در موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور مربوط به حنا استاندارد شماره 181 با عنوان « حنا - ویژگی ها و روش های آزمون » می باشد .

در خصوص صادرات حنا باید اطلاعات زیر برای آگاهی خریداران در داخل کشور به زبان فارسی و جهت صادرات حداقل به زبان انگلیسی یا به زبان کشور خریدار روی هر بسته به طور خوانا و روشن نوشته شود .

- نام کالا؛
- نشانی تولیدکننده ، صادر کننده ، بسته بندی کننده و علامت تجارتی آن ؛
- وزن خالص ؛
- شماره سری ساخت ؛
- عبارت « ساخت ایران » ؛
- شرایط نگهداری ؛
- کد بهداشتی .


اهمیت استراتژیکی محصول مورد بررسی در طرح توجیهی کشت و پروش حنا


در حاضر 11 اقلیم از 13 اقلیم جهان در ایران قرار دارد ، که به علت تنوع گیاهی که به این خاطر به وجود آمده یک منبع غنی از انواع گیاهان دارویی و معطراست ، که می توانند در صنایع غذایی ، داروسازی و آرایشی مورد استفاده قرارگیرند .

حنا از جمله گیاهان دارویی می باشد ، که در صنایع دارویی و بهداشتی و در صنایع رنگ رزی کاربرد دارد . از مهمترین امتیازات کشور این است که از تولید کنندگان عمده حنا می باشد .

با توجه به اینکه مناطق جنوب شرق و شرق کشور ( استان های کرمان و سیستان و بلوچستان ) برای کاشت حنا مناسب می باشد ؛ بنابراین استراتژی مناسب این است که ضمن بازاریابی قوی و حل مشکلات تا حد امکان سطح زیرکشت این گیاه را در مناطق مستعد افزایش یابد ، تا ضمن افزایش اشتغال زایی در این حیطه صادرات کشور نیز افزایش یابد .

بنابراین به طور خلاصه با توجه به افزایش روز افزون گیاهان دارویی در دنیا و وجود اقلیم های مختلف در ایران فرصت طلایی است تا از آن به بهترین نحو ممکن استفاده شده ، صادرات غیرنفتی کشور را افزایش و حضور خود را در بازارهای جهانی بیش از پیش گسترش دهیم .

این طرح در صورتی که در زمان و مکان مناسب اجرا شود و مجری و مدیریت کارآمدی داشته باشد ، توجیه اقتصادی خوبی خواهد داشت .


کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی کشت و پرورش حنا

کشورهایی مانند ایران ، هند و عربستان بیشترین تولید حنا را در جهان دارند .

کشت حنای ایران در استان های کرمان و سیستان بلوچستان و پاره ای ازمناطق جنوب به ویژه هرمزگان مرسوم بوده که باید گفت مناطق گرم وخشکبرای توسعه کشت حنا مناسب است .


عمده ترین خریداران گیاهان دارویی ایران

کشورهای اروپای غربی به خصوص آلمان ، انگلستان ، فرانسه و آمریکا ، هندوستان ، پاکستان و کشورهای حوزه خلیج فارس هستند .

گیاه حنا با توجه به مصارف عدیده در صنایع دارویی ، آرایشی بهداشتی و غذایی ، از ارزش اقتصادی بالایی در بازارهای تجارت جهانی برخودار است .

لینک دانلود طرح توجیهی کشت و پرورش حنا ، از طریق این صفحه ، در اختیار علاقه مندان قرار میگیرد . لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .

درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی کشت و پرورش حنا ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار گیرد .


Go to top

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت نزد کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران محفوظ می باشد :: 1389-1388 :: طراحی و اجرا با کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران

Free Page Rank Tool