طرح توجیهی کشت و پرورش آنغوزه سال 1400 + pdf + word

Ferula assa foetida2

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی کشت و پرورش گیاه آنغوزه سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی کشت و پرورش آنغوزه را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

از آنجایی که زیستگاه گیاه آنغوزه فقط ایران و افغانستان می باشد ؛ از این رو این گیاه جزء گونه های نادر محسوب می گردد ، که در صنایع غذایی ، عطرسازی ، رنگ سازی ، پزشکی ، تولید چسب الماس و ساخت مواد پاك کننده کاربرد دارد .


نکاتی جالب درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی کشت و پرورش آنغوزه


گیاه آنغوزه با نام علمی Ferula assa-foetida از تیره چتریان Apiaceae که در عربی به آن صمغ الانجدان و در انگلیسی به آن Stingingassa می گویند ، یک گونه دارویی - صنعتی بوده که مساحت رویشگاه آن در ایران حدود 20000 هکتار می باشد .

از آنجایی که زیستگاه این گیاه فقط ایران و افغانستان می باشد ؛ از این رو این گیاه جزء گونه های نادر محسوب می گردد . آنغوزه گیاهی منوکارپیک می باشد که پس از تولید گل و بذر ، سیکل حیات آن به اتمام می رسد .

این گیاه که اغلب در مناطق کوه پایه ای استان های کشور به صورت پراکنده می روید ، از نظر شرایط توپوگرافی ، عمدتاً ارتفاعات 950 تا2400 متر از سطح دریا و اراضی شیب دار 15 تا 40 درصد که دارای شرایط اقلیمی خشک و نیمه خشک بوده و دارای متوسط بارش سالانه 150 تا 250 میلی متر می باشد را می پسندد و با خاك های فقیر و سبک سازگار می باشد .

به طور کلی ، این گونه کم توقع بوده و با حداقل فاکتورهای محیطی می تواند رشد کرده و تجدید حیات نماید . از طرفی ، در سالیان اخیر به دلیل سود قابل ملاحظه حاصل از فروش صمغ ، برداشت این گیاه از طبیعت به شدت افزایش یافته و نسل آن در معرض انقراض قرار گرفته است .

بنابراین ، از آنجایی که صمغ آنغوزه کاربرد زیادی در صنعت و پزشکی نوین دارد ؛ از این رو کشت و پرورش این گیاه به صورت زراعی به توسعه صنعت گیاهان دارویی در ایران خواهد انجامید .

ریخت شناسی

آنغوزه گیاهی است علفی ، چند ساله ، با برگ های مرکب و ریشه نسبتاً ضخیم و گوشتی که ارتفاع ساقه آن به بیش از یک متر می رسد . گل های این گیاه به رنگ زرد و گل آزین آن به شکل چتر مرکب روی ساقه ظاهر می شود .

این گیاه منوکارپیک در تقسیم بندی رانکیر جزء گیاهان همی کریپتوفیت بوده که در سال آخر عمر ، تولید ساقه و گل نموده و پس از رسیدن بذر ، سیکل حیات آن به اتمام می رسد .

میوه آنغوزه شیزوکارپ می باشد که پس از رسیدن ، توسط زائدهای فنرمانند ، به دو قسمت تقسیم می گردد . که به هر کدام مریکارپ گفته می شود . از ریشه و یقه این گیاه به روش تیغ زنی ، در اواخر بهار ، شیرهای با بوی نافذ خارج می شود ، که درمجاورت هوا به تدریج سفت شده و به آن شیره آنغوزه می گویند.

منشا و پراکنش

آنغوزه در مراتع مناطق خشک و در اراضی آهکی و نسبتاً شیب دار قاره آسیا می روید . این گیاه بومی استپ های ایران و افغانستان است . این گیاه در مناطق مختلف ایران شامل :

خراسان ، بلوچستان ، کرمان ، دشت مرغاب ، آباده ، نائین ، سبزوار ، کاشمر و دیگر مناطق تپه ماهور که دارای بارش متوسط سالانه حداقل170 تا 200 میلی متر و دارای بافت خاك مارنی 1- آهکی باشد به خوبی رشد می کند . همچنین گونه های دیگری نیز از جنس Ferula در ایران می روید ، که از آن ها نیز آنغوزه گرفته می شود . این گونه ها که به صورت مستقل یاواریته هایی از یک گونه می باشند شامل :

F .Kurdica Pol ، F .Kuma ،F .alliacea Boiss و F .foetida Regel بوده که که از میان آنها گونۀ F .foetida در بلوچستان ، خراسان ، شاهرود ، بسطام ، میامی ، دامغان و سبزوار شناسایی شده و جزء دسته ای است که صمغ آن معروف است .

دیگر گونه های آنغوزه از جمله F .alliacea در خراسان و کرمان پراکنده بوده و گونه ی F .Kurdica که در کوه های ساوجبلاغ و همدان و در آذربایجان غربی زیاد است ، صمغ آن به اندازه یک باقلاست و بوی تند لیمو دارد و در زبان محلی به آن « بیوزا » می گویند .

گونۀ F .Kuma که در مراتع سرشیو ، سقز کردستان ، ارتفاعات اورامانات ، کوه های بیبرسن و پوکیده ، کردستان و نیز در کهکیلویه و لرستان فراوان است ، علوفه پربه ایی برای چاق کردن اسب و گاو دارد و با نام محلی « کَمَا » و « ویه » معروف است ، از گونه های به نام گیاه آنغوزه می باشند .

از نظر شکل ، گونه های بالا خیلی شبیه به یکدیگر می باشند ؛ ولی ارتفاع ساقه آن ها مختلف است و به علاوه در بعضی گونه ها گل ها سفید رنگ و میوه آن پس از رسیده شدن ، پهن و سکه مانند و خوشبو می باشد . این نوع اخیر که بیوزا گفته می شود در کتب طب سنتی انجدان طیب یا انجدان سفید نام دارد .

مواد مؤثره

ماده مؤثره گیاه آنغوزه که در اصطلاح عموم به آن شیره آنغوزه گفته می شود ، نوعی صمغ یا رزین می باشد که در سرتاسر لوله های آوندی گیاه ، از ریشه تا انتهایی ترین نقطه ساقه جریان دارد . صمغ آنغوزه حاوی 62 درصد رزین ، 25 درصد صمغ ،3 تا 7 درصد اسانس ، 28/1 درصد اسید فرولیک آزاد و به مقدار بسیار جزئی ، حاوی وانیلین می باشد .

تقریباّ تمام صمغ آنغوزه ، دارای ترکیبات دی تری تترا سولفید مشتقات کومارین ، فئوتیدین ، کامولونفرول ، اپیسامارکاندین ، آمبلی پرنین و کانفرول می باشد . محققان در اسانس حاصل از شیرابه آنغوزه ، چندین ترکیب مختلف شناسایی کرده اند ، که مهمترین اجزای آن را میرسن ، آلفا و بتا تشکیل می دهد .

شیره آنغوزه شامل انواع « اشکی ( دانه ای ) » و « توده ای » می باشد . نوع دانه ای آن که بر اثر خراش حاصل از نیش حشرات یا از برخورد ذرات شن به ساقه گیاه ، به دلیل وزش باد حاصل می شود ، به مقدار کم به بیرون از ساقه تراوش می گردد ، که پس از قرار گرفتن مقابل نور خورشید به تدریج سفت شده و رنگ آن به قرمز- قهوه ای می گراید .

محصولی که بدین طریق از گیاه استحصال می گردد ، خالص ترین و باکیقیت ترین نوع صمغ بوده که به توده اشکی معروف است . نوع توده ای شیره آنغوزه بر اثر تیغ زدن یقه گیاه ، از محل زخم به دست می آید و رنگی متفاوت دارد . بسته به زمان تیغ زنی ، مقدار ناخالصی حاصل از خاك و خاشاك و نیز زمان برداشت بعد از تیغ زنی ، رنگ آن نارنجی ، قهوها ی و یا خاکستری می باشد .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی کشت و پرورش آنغوزه


آنغوزه در طب سنتی ، جهت بهبود بیماری های گوارشی و نیز رفع یبوست در افراد مسن مورد استفاده قرار می گیرد . ماده مؤثره این گیاه ضد انگل بوده ودر درمان آسم ، صرع و آنفولانزا کاربرد دارد . اثرات دارویی و درمانی صمغ آنغوزه بسیار زیاد بوده و در منابع مختلف از آن به عنوان : آنتی اکسیدان و آنتی ویروس ، ضد قارچ ، ضد سرطان ، ضد دیابت ، ضد اسپاسم ، کاهنده فشار خون یاد شده است .

امروزه داروهای مؤثری از مواد موجود در صمغ آنغوزه در کارخانجات داروسازی تولید و به بازار عرضه می گردد از جمله ؛ این داروها می توان به داروهای ضد نفخ ، ضد انگل ، درمان سرماخوردگی ، درمان آسم و برونشیت ، داروهای ضد حاملگی ، ضد صرع ، هضم کننده غذا و درمان کننده آنفولانزای مرغی اشاره نمود .

صمغ آنغوزه که از ریشه آن استحصال می گردد ، در صنعت برای تهیه چسب الماس و در پزشکی به عنوان ضد تشنج ، ضد انگل ، قاعده آور ، بادشکن و برای درمان هیستری و دفع آفات خاکزی به کار می رود .

همچنین برای درمان زخم های چرکی ، ناراحتی های معده و انگل های گوارشی ، برونشیت مزمن ، تنگی نفس و خلط آور مصرف سنتی داشته و در صنایع غذایی ، عطرسازی ، رنگ سازی و ساخت مواد پاك کننده کاربرد دارد . جوانه های زایشی و برگ های آنغوزه ، در ابتدای فصل رشد ، در تهیه نوعی آش مصرف سنتی دارد .


فرایند کشت آنغوزه ، جهت اجرای طرح توجیهی کشت و پرورش آنغوزه


1 ) مرحله آماده کردن بستر

هر چند کاشت بذر آنغوزه به صورت دیم ، نیاز به بستر خاصی ندارد و حتی به صورت بذرپاشی دستی سبز می گردد ؛ ولی برای بالا بردن شانس جوانه زنی ، بهتر است آن را در داخل جوی های کوچک کشت نمود تا با جمع آوری آب باران و ذخیره رطوبت حاصل از بارش ، به سبز شدن آن کمک گردد .

به همین منظور ، چنانچه هدف ، تکثیر آنغوزه در شرایط مزرعه می باشد ، بهتر است ابتدا زمین را با عملیات شخم سطحی از علف های هرز پاك کرده و سپس ، در جهت شیب اصلی زمین اقدام به تسطیح زمین کرد . یادآوری می گردد ، عملیات زراعی مناطق خشک که بارندگی آن کمتر از 250 میلی متر است نیاز به هیچگونه کود شیمیایی نبوده و بذر آنغوزه اغلب ، در خاك های باحاصلخیزی کم به خوبی مستقر می گردد .

پس از تمیز کردن بستر کاشت ازعلف های هرز ، باید با ایجاد جوی های کوچک به عرض 15 سانتیمتر و به عمق10 تا 15 سانتیمتر در جهت عمود بر شیب زمین ، اقدام به احداث فارو کرد .

معمولا فواصل فاروها از یکدیگر ، یک متر می باشد تا بتوان با حرکت در بین ردیف های کاشت نهال ها را مدیریت نمود .

2) مرحله کاشت

مطالعات مزرعه ای نشان می دهد ، بهترین زمان کاشت آنغوزه اواسط آذر تا اواسط دی ماه می باشد . هر چند در برخی مناطق ، عملیات کاشت ، تا اول بهمن می تواند به تعویق افتد ؛ ولی بهتر است کاشت بذر در دیماه انجام پذیرد ، تا درصورت حادث شدن بارندگی های پاییزه و زمستانه ، بذرهای کشت شده از رطوبت موجود در خاك بهره مند گردند .

در زراعت آنغوزه ، معمولاً کاشت به صورت ردیفی و در داخل بستر فارو ( جوی ) صورت می گیرد . تحقیقات نشان داده است که افزایش فاصله کاشت بیش از 50 سانتی متر تأثیری بر مقدار صمغ موجود در ریشه گیاه آنغوزه نداشته ؛ ولی بر سطح تاج پوشش گیاه تأثیر مثبت دارد .

برای داشتن یک کاشت اقتصادی ، معمولاً فواصل کاشت بذر ، در طول ردیف های کاشت ، بهتر است از50 سانتیمتر کمتر نباشد و همچنین ، فاصله بین ردیف های کاشت نباید از یک متر بیشتر باشد .

معمولاً عمق کاشت بذر آنغوزه بسته به بافت خاك بین سه تا پنج سانتی متر متغیر می باشد . هر چه بافت خاك سنگین تر باشد ، عمق کاشت کمتر و هرچه بافت خاك سبکتر باشد عمق خاك بیشتر در نظر گرفته می شود .

همچنین برای افزایش شانس جوانه زنی در هر چاله حدقل سه تا پنج ، بذرکشت می گردد که پس از ظهور جوانه ها اقدام به تُنک کردن آن ها می گردد .

عملیات کاشت می تواند به صورت دستی یا با ماشین بذرکار انجام گیرد .

3) مرحله داشت

آنغوزه گیاهی است که بسته به شرایط اقلیمی 10 تا 12 سال زمان می برد تا به بذر بنشیند . از آنجایی که ریشه این گیاه باریک و مستقیم می باشد ؛ از این رو برخلاف گیاه کندل که ریشه آن طی سه سال پس از کاشت بذر ، آماده بهره برداری می گردد ، حداقل به پنج سال زمان نیاز دارد تا ریشه آن ضخیم شده و آماده تیغ زنی گردد .

در همین خصوص بهتر است طی سه سال اول بعد از کاشت در اواخر ماه های فروردین ، اردیبهشت و خرداد اقدام به حذف علف های هرز به روش مکانیکی کرد و توسط نیروی کارگری علف هرز داخل شیارهای کاشت و بین ردیف های کاشت را جهت جلوگیری از بروز رقابت حذف کرد .

همچنین ترمیم مسیر جوی های کاشت جهت ذخیره بهتر نزولات آسمانی برای رشد بهتر آنغوزه مؤثر می باشد . نکته دیگری که باید در نظر گرفته شود ، عدم جمع آوری برگ های خشک شده گیاه آنغوزه در پایان سال زراعی می باشد ؛ زیرا به جا گذاشتن بقایای گیاهی موجب افزایش ماده آلی خاك و نیز جلوگیری از فرسایش بادی و آبی مزرعه شده و به حفظ رطوبت خاك کمک می کند .

4) مرحله برداشت

برداشت آنغوزه معمولاً پنج سال بعد از کاشت انجام می گیرد . هرچه سن گیاه از پنج سال بیشتر باشد به دلیل قطور شدن ریشه گیاه صمغ بیشتری به دست خواهد شد .

برای برداشت صمغ ، ابتدا باید اجازه داد تا کلیه مواد مؤثره موجود در برگ های گیاه وارد ریشه شود که معمولاً ، عمل ، در پایان فصل رشد که زمان آن بسته به شرایط اقلیمی منطقه کاشت متفاوت می باشد رخ می دهد .

بهترین نشانه برای شناخت انتقال صمغ از برگ ها به ریشه ، خشک شدن کامل برگ های قاعده ای گیاه می باشد که نشانه آن ، انفصال دمبرگ از منطقه یقه (محل اتصال دمبرگ به بخش فوقانی ریشه ) می باشد .

هر چند در اقالیم مختلف ایران ، زمان خشک شدن برگ ها یکسان نمی باشد ؛ ولی معمولاً خشک شدن برگ ها از اواسط اردیبهشت به تدریج شروع شده و در اغلب مناطق تاپایان خرداد ، کل برگ های گیاه خشک می شود .

پس از خشک شدن برگ ها مرحله تیغ زنی و استحصال صمغ به روش تیغ زنی از ریشه گیاه آنغوزه آغاز می گردد . روش تیغ زنی بسیار مهم بوده وچنانچه نکات فنی در آن رعایت نشود منجر به مرگ گیاه می گردد . در همین خصوص ، می توان به برش عرضی ریشه اشاره کرد ، که اغلب در مراتعی که رویشگاه طبیعی این گیاه بوده ، اجرا می شود .

در روش عرضی که توسط افراد سودجو و ناآگاه ، صورت می گیرد ، پس از کنار زدن خاك اطراف ریشه ، با قطع بخش فوقانی ریشه به ضخامت 1 تا 2 سانتیمتر ، جوانه رویشی انتهای یقه قطع شده و همگام با برداشت صمغ ، گیاه می میرد . این روش ، به ( کفبری ریشه ) نیز معروف است .

در روش صحیح استحصال شیره آنغوزه که به روش طولی معروف است ، ابتدا ، خاك بخشی از اطراف ریشه آنغوزه که معمولاً پشت به آفتاب است ، به عمق15 و به عرض 15 تا 20 سانتیمتر برداشت می گردد ، تا ریشه گیاه نمایان شود .

پس از نمایان شدن ریشه ، به کمک چاقوی مخصوص ، برشی دایره ای شکل به قطر سه تا پنج سانتیمتر و به ضخامت 3 میلیمتر ، پایین تر ازیقه گیاه بر روی سطح طولی ریشه ایجاد می گردد و در زیر قسمت برش ، سنگ تخت و کوچکی قرار می دهیم تا در صورت انتشار صمغ به پایین ریشه ، شیره آنغوزه با خاك تماس پیدا نکند .

همچنین ، برای کمک به سفت شدن شیره گیاه و جلوگیری از آلوده شدن شیره آن به خاك و خاشاك ناشی از وزش باد و گرد و خاك ، به کمک شاخ و برگ خود گیاه ، سایبانی بر روی ریشه احداث می گردد ، که به اتاقک ریشه معروف است . ( هر چقدر صمغ برداشت شده خاك و خاشاك کمتری داشته باشد ، شیره آنغوزه از کیفیت بالاتر و قیمت بیشتری برخوردار می باشد ) .

پس از تیغزنی بوته ها ، حداقل 2 روز باید صبر کرد تا از محل ضخم ، صمغ به بیرون از ریشه تراوش نماید . سپس در روز سوم اقدام به جمع آوری صمغ می گردد . همچنین پس از جمع آوری صمغ سفت شده که توسط چاقو انجام میگیرد ، ریشه گیاه ، مجدداً برای بار دوم مورد تیغ زنی قرار گرفته و همانند بار اول لایه ای به ضخامت 1 تا 2 میلی متر و به طول 3 تا 5 سانتی متر به شکل دایره به صورت طولی ، از گوشت ریشه برداشت می گردد .

پس از گذشت 2 روز ، برای بار دوم ، می توان اقدام به جمع آوری صمغ آنغوزه کرد . معمولا عملیات تیغ زنی تا سه مرتبه یا بیشتر می تواند انجام پذیرد ؛ ولی بهتر است از سه مرتبه بیشتر نباشد . در پایان مرحله تیغ زنی بعد از آخرین مرحله برداشت ، لازم است خاك ریشه گیاه را به جای اول برگرداند ، تا ریشه گیاه مورد حمله آفات نباتی و قارچ ها قرار نگرفته و پلاسیده نشود .

با استحصال صمغ از بوته های پنج ساله آنغوزه ، باید به مدت 2 سال صبرکرد تا بوته ها مجدداً آماده تیغ زنی شوند . به عبارت دیگر مرحله دوم تیغزنی در سال هفتم رشد بوته اتفاق می افتد ؛ ولی در این مرحله باید برداشت صمغ از سمت شرقی بوته انجام پذیرد و مراحل برداشت به همان روشی که شرح داده شد انجام گیرد .

پس از آخرین مرحله برداشت صمغ ، چنانچه هدف حفظ بوته های آنغوزه و برداشت بذر باشد ، باید تا زمان به گل رفتن بوته ها صبر کرد ؛ ولی چنانچه هدف ، برداشت صمغ باشد ، می توان عملیات تیغ زنی را به کرات تا نقطه اقتصادی ( با توجه به مقدار صمغ قابل استحصال و هزینه های کارگری ) ادامه داد و پس از آن می توان زمین را شخم زده و آن را برای کاشت مجدد آماده کرد .

مراحل کاشت همانند آنجه قبلاً شرح داده شد می باشد ؛ ولی این بار بهتراست کاشت بذر بین ردیف های گیاهان قبلی انجام پذیرد تا تناوب زراعی رعایت شده و محصول بهتری برداشت کنیم .


نکات قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی کشت و پرورش آنغوزه

- سن تیغ زنی بوته ها نباید کمتر از پنج سال باشد ؛
- تیغ زنی نباید به صورت برش عرضی که باعث قطع جوانه رویشی گیاه می شود انجام گیرد ؛
- پس از برداشت صمغ ، باید خاك اطراف ریشه به محل اولیه برگردانده شود ؛
- به کارگران آموزش صحیح برداشت صمغ داده شود ؛
- از هرگونه عملیات سم پاشی و کوددهی به گیاه خودداری گردد ؛
- از ورود دام به مزرعه جهت چرای بقایای گیاهی جلوگیری شود .

به ازای هر بوته آنغوزه بسته به سن بوته ، نوع برش ریشه و تعداد دفعات تیغ زنی ریشه ، مقدار محصول قابل استحصال متغیر می باشد . در روشی که شرح آن گذشت به طور متوسط طی سه مرحله تیغ زنی حداقل 20 گرم صمغ به دست خواهد آمد . چنانچه گفته شد به دلیل اینکه هر بوته آنغوزه در طول عمرخود 2 مرتبه برداشت می شود ( سن 5 و 7 سال ) ؛ از این رو مجموعاً از هر بوته40 گرم صمغ به دست می آید .

چنانجه تعداد بوته 20000 در هکتار باشد ، مقدار صمغ قابل استحصال800 کیلوگرم در هکتار می باشد . لازم به ذکر است در برخی گزارشات علمی مقدار صمغ در هر مرحله تا 40 گرم به ازای هر بوته گزارش شده است .

5) فرآیند تکثیر

هر چند تکثیر و ازدیاد گیاه آنغوزه ازطریق کشت بافت امکان پذیر می باشد ؛ ولی بهترین و ارزان ترین روش تکثیر آنغوزه از طریق کاشت بذر می باشد . گیاه آنغوزه به راحتی توسط بذر تکثیر شده و زمان مورد نیاز برای جوانه زنی بذر آن ، 8 تا 9 هفته متغیر است .

تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده است که بهترین دمای جوانه زنی برای بذر آنغوزه ، 4 درجه سانتیگراد می باشد و تحت این دما بیش از 93 درصد بذرها جوانه می زنند . همچنین تحقیقات کاشت گلدانی در مشهد نشان داد ، که بهترین تاریخ کاشت آنغوزه ماه های آذر و دی بوده که تحت این تاریخ های کاشت به ترتیب 78 و 80 درصد بذرها سر از خاك درآورده و سبز می شوند .

در تحقیق دیگری آمده است ، که بهترین زمان کاشت بذر آنغوزه ماه های آذر و دی بوده و زمان لازم ، برای ظهور جوانه ها 4 تا 5 ماه پس از کاشت می باشد .

به طور کلی ، بسته کارآفرینی ترویج کشت و پرورش آنغوزه در چهار بخش شامل : « توصیف شغلی » ، « مدیریت بازاریابی » ، « مدیریت نیروی انسانی » و « مدیریت مالی » تدوین شده است که در ادامه مورد بررسی قرار می گیرد .

لینک دانلود طرح توجیهی کشت و پرورش آنغوزه ، از طریق این صفحه ، در اختیار علاقه مندان قرار میگیرد . لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .

درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی کشت و پرورش آنغوزه ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار گیرد .

نوشتن دیدگاه

ارسال
سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1402 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.