طرح توجیهی کشت و پرورش درخت عناب سال 1400 + pdf + word

Jujube tree

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی احداث باغ عناب ( کاشت و پرورش درخت عناب ) سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی کاشت و پرورش درخت عناب و احداث باغ عناب را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

عناب از نادرترین میوه هایی است که میوه ، بذر ، برگ ، پوست و ریشه آن خاصیت دارویی دارد . بخش مهمی از فوائد عناب ، از همین خواص نشأت می گیرد . برای کاهش تب ( جوشانده ریشه ) ، نرم کردن سینه ، جلوگیری از خون قاعدگی ، تصفیه خون ، کمک به هاضمه ( از میوه عناب ) ، بهبود زخم و جراحت های کهنه ( گرد ریشه خشک ) و از پوست درخت آن برای قطع اسهال و از هسته آن برای خواب آوری استفاده می شود .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی احداث باغ عناب کشت ( پرورش درخت عناب )


در یک دهه اخیر توجه جهانی به گیاهان دارویی افزایش چشمگیری یافته است . بر این اساس ، استفاده از گیاهان دارویی و توسعه سیستم های پیچیده سنتز ارگانیک منجر به توسعه صنعت داروسازی و جایگزینی آرام گیاه درمانی با شیمی درمانی شده است .

در همین راستا ، روز به روز بر وسعت اهمیت و جایگاه گیاهان دارویی درایران به واسطه نقش مهم آن در دستیابی به اهداف ملی ، منطقه ای و جهانی ، توسعه سلامت ، شادابی اجتماعی ، خوداتکایی دارویی ، ایجاد شغل ، توسعه اقتصادی ، امنیت غذایی ، حفظ ذخایر ژنتیک گیاهی و مشارکت و حضور فعال کشور در بازارهای جهانی ، افزوده می شود .

مطالعات مختلف مؤید مزیت اقتصادی تولید بسیاری از گیاهان دارویی در ایران است . در هر هکتار مزرعه گیاهان دارویی 23/71 نفر روز نیروی کاراشتغال دارند ، که بیشتر آن ها در مرحله برداشت و فرآوری حضور دارند .

مقایسه اشتغال زایی گیاهان دارویی با سایر محصولات زراعی حاکی ازسهم به نسبت بالای گیاهان مذکور در استفاده از نیروی کار می باشد . یافته های پژوهشی نشان داده است که از جمله مهم ترین عوامل مؤثر بر توسعه صنعت گیاهان دارویی ، توانایی های فنی تولیدکنندگان در زمینه تولید اقتصادی و سودآور گیاهان دارویی می باشد .

بنابراین در بسته حاضر هدف افزایش دانش کسب و کار کشت و تولید عناب به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک کشور که با مشکلات عدیده ای در خصوص تأمین آب روبرو هستند ، می باشد .

عناب گیاهی درختی مربوط به خانوداه رامناسه بوده و نام علمی آنvulgaris lam . Ziziphus می باشد . درخت عناب شبیه درخت سنجد است و ارتفاع آن حدود هشت متر می رسد .

در نواحی کوهستانی برخی از مناطق ایران مانند خراسان یافت می شود . این میوه که می توان درختان آن را از ایران تا هند و جنوب چین و حتی جنوب اروپا پیدا کرد ، در هر منطقه ای دارای اسامی مختلفی است . در هند و پاکستان آن را « ایناب » و در شرق آسیا آن را خرمای قرمز ، خرمای چینی یا خرمای هندی می نامند .

بیش از 90 درصد تولید عناب ایران در استان خراسان جنوبی صورت می گیرد ، ولی استان هایی مانند اصفهان ، مرکزی ، همدان ، قم و . . . نیز دارای کشت و تولید عناب می باشند . در متون طب سنتی ایران به نام های شیلانه ، سیلانه ، شیلانک ، طبرخون ، ارج ، سنجد جیلان و آلما آغاجی شناخته می شود .

میوه عناب دارای خواص طبی متعددی است و در مکاتب طب سنتی کشورهای مختلف جایگاه ویژه ای برای کمک به سلامت و درمان بیماری ها دارد . عناب از میوه های بسیار مفید است که علاوه بر خواص تغذیه ای دارای موارد استفاده زیادی به عنوان یک گیاه دارویی است .

مصرف این محصول در کشور هنوز به خوبی ترویج نشده است و بسیاری از مردم مناطق مختلف کشور از مزایای آن مطلع نیستد و کمتر مصرف می نمایند . اما سابقه صادرات آن نیز وجود دارد ، مثال در سال 1374 مقدار 140 تن عناب به سایر کشورها صادر شد .

به طور کلی با انجام برنامه ریزی های صحیح می توان از این محصول برای توسعه اقتصادی استان های نواحی خشک و بیابانی کشور استفاده کرد .


ویژگی های محصول مورد بررسی در طرح توجیهی کشت و پرورش درخت عناب و احداث باغ عناب


عناب درختی است کوتاه ، بلندی آن 2 تا 8 متر گاهی تا 12 متر نیز می رسد . برگ های آن زیبا ، کوچک ، بی کرك ، شفاف متناوب و واقع در دو طرف شاخه ها ، دندانه دار ، شامل سه رگبرگ طوری است ، در دو طرف هر دمبرگ در روی هرساقه ، زایده هایی به شکل خارهای محکم و تیزی می روید ، سپس چوبی شده و به طور دائمی در روی شاخه ها باقی می ماند .

گل های کوچک با دمگل کوتاه به رنگ سبز مایل به زرد و مجتمع به صورت دسته هایی کوچک در کنار برگ ها دارد ، دارای 5 گلبرگ ریز ، جدا و 5 پرچم و مادگی دو برچه ای است . از طرفی ، اندازه میوه در رقم های مختلف آن متفاوت است

عناب از محصولات عمده باغی مناطق شمال شرقی ایران است و در بیشتر شهرهای استان خراسان جنوبی از جمله بیرجند ، قاین ، سربیشه و در میانکشت و پرورش داده می شود .

البته گروه های جغرافیایی تشکیل دهنده عناب در ایران شامل « اصفهان ، فارس و قم » ، « مازندران » و « خراسان » می باشد ، به طور کلی به جز خراسان ، استان های اصفهان ، ایلام ، تهران ، فارس ، قزوین ، قم ، کرمان ، لرستان ، گلستان ، مازندران ، گیلان ، مرکزی ، همدان و یزد دارای مکان های تولید عناب می باشند ؛ ولی بیش از 90 درصد سطح زیرکشت این محصول در منطقه خراسان جنوبی قرار دارد و منشأ اصلی تولید پاجوش و پراکنش کشت عناب در ایران به شمار می رود .

در استان قم در شهر جعفریه کلکسیون ارقام عناب در چند سال گذشته ایجاد شده است و نسبت به سازگاری این ارقام که از مناطق مختلفی مانند ؛ خراسان جنوبی ، گیلان و مازندران جمع آوری شده است مطالعاتی نیز صورت گرفته است .

در کل ایران حدود 1200 هکتار کشت عناب وجود دارد و استان خراسان جنوبی با حدود 800 هکتار در مقام اول قرار دارد . عملکرد آن در هکتار از نیم تا چهار تن متفاوت بوده و متوسط عملکرد در استان خراسان جنوبی سه تن در هکتار می باشد . 3/2 کیلوگرم عناب تر ، معادل یک کیلوگرم عناب خشک است .

عناب خشک نیز در هر هکتار نیم تن تولید می شود و میزان کل تولید عناب خشک کشور حدود 500 تن می باشد .

بنابراین ظرفیت گسترده ای برای توسعه کشت و تولید آن در کشور وجود دارد و در صورت ترویج مصرف آن و حرکت به سمت توسعه روزافزون صادرات ، افزایش زیرکشت این درخت می تواند به ایجاد اشتغال در سطح وسیعی بیانجامد .

گیاهان تیره عناب به صورت درخت یا درختچه های غالباً خاردار و به ندرت علفی می باشند ، که در بین آن ها انواعی با ساقه بالا رونده نیز یافت می شود ، که در مجموع شامل ؛ 50 جنس و 600 گونه است که بیشتر در اروپا و نواحی استوایی می رویند .

از ویژگی های آن ها این است که برگ های ساده ، غالباً متناوب و گل های منظم ، دو پایه و یا یک پایه دارند ، کاسه گل آن ها مرکب از 4 تقسیم و جام گل آن ها شامل 4 یا 5 گلبرگ ( به ندرت فاقد گلبرگ ) است .

پرچم های آن ها معمولاً به تعداد قطعات جام گل و تخمدان آن ها آزاد یا کم و بیش متصل به کاسه گل و غالباً دارای سه خانه می باشد . میوه آن ها به صورت مختلف خشک شکوفا یا ناشکوفا و یا گوشتدار و به صورت شفت و محتوی یک یا چند دانه است . عده زیادی از گیاهان تیره عناب به علت دارا بودن گلوکوزیدهای آنتراکینونیک ، دارای مصارف دارویی مهم هستند .

پوست تعداد زیادی از گیاهان این تیره دارای ترکیبات گلوکوزی دیدرهمی است که قابلیت تولید امودین4 را داشته است و اثر مسهلی آن ها مربوط به وجود این مواد می باشد . به علاوه ، گلوکوزید مولد مواد رنگی نیز در آن هاوجود دارد .

در این گیاهان ، ماده قابل هیدرولیز و مولد گلوکوزیدهای آنتراکینونیک به نام رامناتیکوزید و همچنین یک ماده گلوکوزیدی دیگری با ترکیب شیمیایی در هم به نام رامنیکوزید که مولد ماده رنگی است یافت می گردد . نمونه های دارویی متعددی در این تیره وجود دارند که عده ای از آن ها در نواحی مختلف ایران می رویند .

ارزش دارویی انواع مهم آنها به علت دارا بودن گلوکوزیدهای آنتراکینونیک است که اثر مسهلی و یاملین دارند . در بین آنها نمونه هایی با میوه خوراکی مانند درخت عناب و یا انواع دارویی مانندZiziphus . spina-christi و یا انواع زینتی زیبا نیز یافت می شود .

عناب دارای لعاب فراوان و حدود 5 درصد مواد پروتئینی و 4 درصد مواد قندی و مقدار زیادی ویتأمین C و املاح می باشد که در هسته عناب آلکالوئید وجود ندارد . روغن آن دارای اولئیک اسید ولینولئیک اسید ، پالمتیک اسید و فیتوسترول است .

در هر 100 گرم قسمت قابل خوردن خام میوه عناب در حدود 69 میلی گرم ویتامین C وجود دارد . عصاره آبی چوب آن دارای یک ماده متبلور به نام اسید زیزیفیک و یک تانن بنام اسید زیزیفوتانیک است .

این تانن در میوه عناب نیز مشخص شده است . عناب دارای مقدار زیادی موسیلاژ ، اسیدمالیک و اسید سیتریک می باشد . عناب با تنوع فراوان خود یکی از ذخایر توارثی گیاهی کشور است و برخی واریته های آن تیغ دار و برخی بدون تیغ می باشد .


خواص محصول مورد بررسی در طرح توجیهی کشت و پرورش درخت عناب و احداث باغ عناب


عناب از نادرترین میوه هایی است که میوه ، بذر ، برگ ، پوست و ریشه آن خاصیت دارویی دارد . بخش مهمی از فوائد عناب ، از همین خواص نشأت می گیرد . برای کاهش تب ( جوشانده ریشه ) ، نرم کردن سینه ، جلوگیری از خون قاعدگی ، تصفیه خون ، کمک به هاضمه ( از میوه عناب ) ، بهبود زخم و جراحت های کهنه ( گرد ریشه خشک ) و از پوست درخت آن برای قطع اسهال و از هسته آن برای خواب آوری و مخدر استفاده می شود .

به طور کلی داروی آرام کننده اعصاب و مقوی عمومی ، مقوی معده ، ملین ، ضد سرفه و مدر ، سرعت بخش رشد موی سر ، کاهش دهنده التهاب و ورم چشم و تسکین دهنده درد چشم ، کلیه ، کبد و مثانه است .

رفع اسهال ( چوشانده پوست درخت عناب ) ، کم اشتهایی ، خستگی ، افسردگی ، تنگی نفس ( جوشانده میوه عناب ) و تقویت حافظه از دیگر خواص این گیاه است . با توجه به به این که از ویتامین C زیادی برخوردارست ، که در هر دو صورت تازه و خشک مصرف می شود .

در حالت تازه حدود 37 و در حالت خشک حدود 72 درصد قند دارد و در تولید کمپوت و شیرینی از آن استفاده می شود .

با توجه به جرم مخصوص مناسب از چوب آن برای صنایع چوبی مانند منبت کاری ، ساخت قنداق تفنگ ، لنج سازی و سقف قنات و همچنین از برگ و سرشاخه های سبز آن در مناطق خشک برای خوراك دام استفاده می کنند . ازطرف دیگر ، به دلیل داشتن خارهای فراوان ، درشت و محکم برای حصار کشی اطراف باغات و مزارع به عنوان پرچین و حصار بهره برداری می شود . تنه و شاخه های عناب نیز محل خوبی برای تولید رطوبت و رشد گیاه جلبک سبز و برخی حشرات مانند مانتیس می باشد .

این طرح در صورتی که در زمان و مکان مناسب اجرا شود و مجری و مدیریت کارآمدی داشته باشد ، توجیه اقتصادی خوبی خواهد داشت .


فرایند کشت عناب ، جهت اجرای طرح توجیهی کشت و پرورش درخت عناب و احداث باغ عناب

تکثیر گیاه با قلمه زدن شاخه ها و یا از طریق بذر امکان پذیر است ، که برای این کار بذر را در فصل پائیز در خزانه هایی که از خاك مناسبی برخور دارند ، کشت می نمایند .

با آبیاری منظم و به موقع و نیز وجین علف های هزر سطح خزانه ، نهال ها پس از دو سال از ریشه نسبتاً ضخیم و مناسبی برخوردار می شوند و می توان آن ها را به زمین های مورد نظر منتقل کرد .

زمان مناسب برای انتقال نهال ها به زمین دائمی اواخر پائیز یا اوایل بهارمی باشد . در صورت وجود سرمای شدید زمستان کاشت در اسفند ماه توصیه شده است . نهال ها در ردیف هایی به فاصله دو متر کشت می شود . فاصله دو نهال در طول ردیف نیز یک متر مناسب است .

برای افزایش ضریب ماندگاری نهال های عناب هنگام کاشت باید به چند نکته توجه شود که عبارت اند از :

- پوشاندن ریشه نهال ها پس از بیرون آمدن از خاك و قبل از انتقال درگونی یا پارچه نمدار ؛
- قرار دادن ریشه های نهال قبل از کاشت در توده ای از ماسه یا خاك مرطوب ؛
- اندود کردن ریشه نهال در مخلوطی از کود حیوانی ، خاك رس و آب ؛

- کاشتن نهال در گودالی به همان عمقی که در خزانه بوده است ( معمولاً 50*50*50 ) و کوبیدن خاك برای استقرار ریشه ها در زمین ؛
- قرار دادن جوانه انتهایی نهال به سمت وزش بادهای غالب و تند درزمان هرس سربرداری ؛
- نگهداری 2 تا 3 شاخه و حذف شاخه های اضافی به ویژه شاخه های خشکیده ؛
- هرس ریشه های آسیب دیده توسط قیچی ضدعفونی شده ؛
- نصب قیم در جهت موافق با باد .

برای حفظ سلامتی نهال های کاشته شده ، به ویژه از حمله جوندگان وهمچنین آفتاب سوختگی از تورهای خاصی برای پوشش تنه نهال و یا کاشت در جهت جنوب غربی در نیمکره شمالی و سفید کردن تنه استفاده می شود . از طرفی ، به منظور حفظ تعادل گیاه لازم است پاجوش های آن را قطع کرد .

برای افزایش طول عمر و کیفیت محصول از هرس های فرم و جوان سازی استفاده می شود . در سال اول تمامی شاخه های جانبی زیر 50 سانتیمتر حذف می شود . فاصله بین شاخه های اصلی باید بین 3 تا 4 سانتیمتر باشد تا درخت رشد متعادلی پیدا کند . هرس جوانسازی روی درختان پیر انجام می شود ، بازوهای کهنسال اولیه درخت حذف و شاخه های جوان و شاداب باقی گذاشته می شود .

برای افزایش کمی و کیفی تولید محصول ، 5 تا 10 کیلوگرم کود دامی پوسیده در اطراف هر درخت به صورت چال کود ریخته می شود . البته دردرختان چند ساله باید 20 تا 25 کیلوگرم کود دامی پوسیده برای هر درخت در نظر گرفته شود . کود شیمیایی با توجه به نیاز کودی خاك به صورت خاکی یا محلول پاشی استفاده می شود .

کودهای ازته ، فسفر و پتاسیم بیشترین مصرف کودی باغ عناب را تشکیل می دهند . د عین حال مصرف کودهای ریزمغزی آهن ، بر ، فسفر ، منگنز ، مس و روی صورت می گیرد . مصرف کود به صورت چال کود مزایای فراوانی دارد . از جمله این مزایا ، تسهیل جذب عناصر غذایی بیان شده است .

درخت عناب با توجه به نوع شرایط آب و هوایی به 3 تا 8 دفعه آبیاری نیاز دارد . در ابتدای کاشت و در سال اول هر 4 تا 5 روز و در سال های بعد حداکثر هر 15 روز در مناطق خشک و در مناطق کوهستانی و خنک هر 45 روز به آبیاری نیاز دارند .

با آبیاری قطره ای میزان مصرف آب به شدت کاهش می یابد . بنابراین لازم است هنگام طراحی باغ عناب ، نقشه نصب سیستم آبیاری قطره ای باغ نیز با کمک کارشناسان ذیربط تهیه و آبیاری از همان زمان نهال بودن درخت عناب به صورت قطره ای صورت پذیرد .

میوه های عناب از اوخر مرداد تا اوایل مهر قابل برداشت است . اگر عناب را بخواهند تازه مصرف نمایند باید وقتی شروع به رنگ قرمز شدن آن ها را چید در صورتی که میوه خشک عناب مدنظر باشد ، بایستی صبر کرد تا میوه ها کاملاً روی درخت برسد .

سپس آن ها را چیده به صورت سنتی ( برداشت عناب با تکان دادن یا چوب زدن به شاخه های درخت می باشد ) پس از برداشت ، میوه ها را درهوای آزاد و یا با استفاده از خشک کن های الکتریکی در دمای 70 درجه خشک می کنند . استفاده از خشک کن ها سبب حفظ رنگ و جلوگیری از چروکیدگی میوه ها می شود .

در حال حاضر عملکرد عناب در استان خراسان جنوبی حدود 3 تن عناب تر و 500 کیلوگرم عناب خشک شده در هکتار می باشد . در نقاط دیگر کشوراین عملکرد کمتر اعلام شده است .

در عین حال با بهره گیری از روش های نوین آبیاری و تغذیه مناسب با استفاده از محلول پاشی کودهای ریز مغذی افزایش کیفیت عناب تولیدی محقق می گردد و توسعه کمی و کیفی باغات عناب نقش به سزایی در کاهش نرخ بیکاری به ویژه در بخش کشاورزی خواهد داشت .

طرح توجیه اقتصادی کشت و پرورش درخت عناب را میتوانید از انتهای صفحه دانلود نمایید .


روش های تکثیر درخت عناب ، جهت اجرای طرح توجیهی احداث باغ عناب (کاشت و پرورش درخت عناب)

درخت عناب را معمولا پیوند نمی زنند ؛ زیرا نوع مرغوب تری ندارد ، ولی درصورت پیوند زدن زودتر به بار می نشیند . اولین ، معمولی ترین و سریع ترین راه تکثیر آن « استفاده از پاجوش » است ، که رشد سریع تری نیز خواهد داشت . باید پاجوش را در اوایل یا در اواخر پاییز بر حسب اقلیم های مختلف می توان کاشت .

علاوه بر پاجوش ها که از کنار درخت می روید درخت عناب در جستجوی آب شبکه وار ریشه های زیادی می دواند و از ریشه های سطحی جوانه هایی می روید و از زمین بیرون می آیند . در سال اول به شکل ترکه ای راست و صاف خود نمایی می کند و سال دوم در پایان فصل پاییز که درخت نمو نسبی کرده است ، که با بریدن ریشه درخت مادر نهال را با ریشه از زمین بیرون می آورند و در جای دیگر در گودال هایی که قبلا آماده شده است می نشانند .

خاك محل کشت اگر هوموس دار باشد درخت رشد بیشتری خواهد کرد در هر سال ، یک درخت بزرگ ( درخت مادر ) ده ها پاجوش قابل جابجایی دارد .

دومین روش تکثیر این درخت « قلمه زدن » است . از درخت عناب می توان در نیمه دوم اسفند ماه قلمه گرفت که قلمه ها باید از شاخه های جوانیک ساله باشد .

زمینی را که برای خزانه کاری بر می گزینند ، شخم عمیق ( cm 30 ) را که به طور اریب بریده شده است ، در کنار پشته ها در زمین فرو می برند به طوری که فقط ، cm 5 سر قلمه از لبه پشته بیرون و cm 25 در خاك فرورفته باشد . فاصله هر قلمه از یکدیگر cm 5 خواهد بود . پس از کشت قلمه ها ، جوی ها را پر از آب می کنند و زمین قلمه کاری شده باید همیشه مرطوب بوده و مرتب وجین نشود .

سومین روش تکثیر این گیاه « خوابانیدن » است در این روش شاخه های دو سایه ای را که از بخش پایینی تنه درخت مادر روییده است ، را می خوابانند .

این کار در فصل پاییز و اواخر زمستان انجام می شود .

برای این منظور آن بخش از شاخه که در زیر خاك قرار می گیرد و به وسیله کارد تیزی قبلاً پوست نیمی از شاخه به درازای 5 سانتی متر بریده و برداشته می شود . سپس نزدیک شاخه را گود می کنند و آن را به آرامی می خوابانند و گود را پر از خاك می کنند . سر شاخه را که از خاك بیرون می ماند به یک تیم می بندند تا راست بایستد .

از همان محلی که پوست برداری شده است در طول بهار و تابستان ریشه های نابجا می روید و اسفند سال بعد آن را از درخت مادر می برند و با ریشه به محل اصلی انتقال می دهند .

چهارمین روش تکثیر عناب ، « کشت بذری » است . اگر به دلیل بررسی های ژنتیکی برای تعیین انواع جدید و نه به قصد تولید زراعی نظر به کاشت هسته میوه آن باشد ، بهتر است قشر سخت خارجی هسته را به طوری که آسیبی به مغز آن نرسد شکسته و مغز آن را بکارند . معمولاَ تخم ، دو سال بعد از کاشت جوانه می زند .

برای کشت بذر عناب ، دانه های عناب را گردآوری کرده سیلومی کنند ، سپس در بهار می کارند . هسته های عناب رسیده هر کدام می تواند نهالی تولید کند . روش کاشت به این صورت است که در نیمه اسفند هسته ها را در طرفی پر از آب می ریزند و در جای گرمی می گذارند . پس از چند روز که خیس خورد آن ها را در زمینی که بیشتر آماده شده است می کارند ، همه روزه روی آن را آب می پاشند .

بذرها در نیمه دوم فروردین می رویند . نهال های دوساله را پس از برگریزان از خزانه به زمین اصلی منتقل می کنند .

لینک دانلود طرح توجیهی کشت و پرورش درخت عناب ، از طریق این صفحه ، در اختیار علاقه مندان قرار میگیرد . لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی کشت و پرورش درخت عناب ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار گیرد .

نوشتن دیدگاه

ارسال
سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1402 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.