جستجو در مجموعه ها
جستجو در تماس ها
جستجو در محتوا
جستجو در خبرخوان ها
جستجو در وب لینک ها
موقعیت شما: صفحه نخستدانلودستان سایتدانلود طرح های توجیهی صنعتی و معدنی کاملترطرح های توجیهی صنایع غذاییطرح توجیهی تولید و بسته بندی کمپوت میوه سال 1400 + pdf + word
امتیاز کاربر:  / 0
ضعیفعالی 

Galvanization of steel parts

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی گالوانیزاسیون گرم قطعات فولادی سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی گالوانیزاسیون گرم قطعات فولادی را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

گالوانیزاسیون عبارت است از پوشانیدن سطح قطعات فلزی بوسیله روی ، جهت مصارف گوناگون . این کار به روش های مختلفی مانند آبکاری ( الکترولیز ) پودر روی گالوانیزه گرم میسر بوده ، لیکن در محل اتصالات خطوط انتقال نیرو تنها روش گالوانیزه گرم مناسب می باشد .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی گالوانیزاسیون گرم قطعات فولادی


گالوانیزاسیون عبارت است از پوشانیدن سطح قطعات فلزی بوسیله روی ، جهت مصارف گوناگون می باشد . این کار به روش های مختلفی مانند آبکاری ( الکترولیز ) پودر روی گالوانیزه گرم میسر بوده ، لیکن در محل اتصالات خطوط انتقال نیرو تنها روش گالوانیزه گرم مناسب می باشد . گالوانیزه گرم فرآیندی است ، كه طی آن سطح قطعه آهنی یا فولادی در اثر غوطه ور شدن در روی مذاب ، با پوششی از روی آلیاژ روی آهن پوشیده می شود ، كه نتیجه آن تشكیل یك لایه محافظ در برابر عوامل خورنده محیطی است .

در حال حاضر گالوانیزه گرم بهترین روش جهت حفاظت محصولات سازه های فولادی از خوردگی است . مقدار پوشش روی مورد نیاز به محیطی که اتصالات در آن نصب می شوند ، بستگی داشته در محیط های با خوردگی بالا بایستی ضخامت روی بیشتری بر روی قطعه وجود داشته باشد .

ضخامت این پوشش از ١٥ میكرون تا ٢٠٠ میكرون بسته به نوع مصرف خواهد بود . روی مورد استفاده برای پوشش گالوانیزه قطعات فولادی بایستی از خلوص زیادی برخوردار باشد . این پوشش دارای مزایای نسبی مانند ارزانی فراوانی آن در طبیعت ، كم بودن نرخ خوردگی روی نسبت به فلز پایه ( آهن ) طولانی بودن عمر این پوشش خصوصا در فضاهای فاقد گازهای گوگردی می باشد .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی گالوانیزاسیون گرم قطعات فولادی


از پوشش گالوانیزه به علت تشکیل یک لایه لیاژی مستحکم پایدار استفاده می شود . لایه روی دارای تحمل دمایی بالایی است . این لایه به عنوان کاتد یک قربانی شونده به حساب می آید ، که فلزات دیگر این خاصیت را ندارند آند فلزی هم که به عنوان کاتد در مقابل آهن می توانند عمل کنند ، گران یا کار کردن با آنها مشکل می باشد .

كاربرد این روش درتولید قطعات كوچك مانند پیچ مهره تا قطعات بزرگ مانند ورق ها ، تیرها نبشی ها می باشد . از كاربردهای دیگر پوشش های گالوانیزه می توان به موارد زیر شاره كرد . فولادهای ساختمانی كه در تاسیسات تولید انرژی و تاسیسات پتروشیمی ، مبدل های حرارتی كویل های خنك كننده ، برج ها و دكل های انتقال برق مصرف می شوند .

مسلح كردن فولاد برای برج های خنك كننده ، بتون پیش ساخته معماری ، دكل پل ها كه در معرض كلرید قرار دارند . جزاء سازه های پل ، آب روها ، لوله های فولادی آجردار چفت ها . نرده ها و سپرهای محافظ كنار اتوبان ها وروی پل ها .

كاربردهای معماری نظیر سایبان ، در و پنجره ، تیر آهن ستون ها ، صنایع توری بافی ، شبكه های فولادی ، سیم خاردار فولادهای ساختمانی كه برای موارد زیبایی رنگ می شوند ، كاربردهای كدگذاری رنگی یا كدگذاری های غیر طولانی شامل دكل های مخابراتی ، لوله ها نرده كشی ، حصار كشی و تجهیزات كشاورزی .

تاسیسات تصفیه پساب ، ركاب كامیون ، شبكه های آهنی كاربردهای غیر غوطه وری مربوطه ، دكل ها ومهره های خیلی مقاوم گالوانیزه شده در شرایط كاری كه به اتصال طولانی مدت ، مطمئن محكمی نیاز است استفاده می شود . بطور خلاصه می توان عنوان كرد هر مكانی كه فولاد در معرض اتمسفر ، گرد وغبار یا آب خورنده قرار می گیرد ، پوشش های گالوانیزه گرم روشی اقتصادی ، كارا استاندارد برای محافظت آن ها می باشند .


استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی گالوانیزاسیون گرم قطعات فولادی


با مراجعه به آخرین فهرست استانداردهای ملی موجود در سایت اینترنتی موسسه استاندارد تحقیقات صنعتی ایران ، شماره استانداردهای٣٦٩٤ و ٣٦٩٣ برای ورق های فولادی گرم نوردیده شده بدست آمد . همچنین استانداردهای بین المللی استخراج برای این محصولات عبارتند از : 2440 DIN ، ISO 1461 ، ASTM A 123 ، BS 729 ٥٠٩٧٦ DIN ، TSE 914

رعایت استاندارد فوق برای کلی تولید کنندگان الزامی می باشد . اندازه گیری ضخامت پوشش باید بر روی نقاط پراكنده ای از قطعه صورت گیرد ، تا بیانگر ضخامت واقعی پوشش باشد . در قطعات بسیار بزرگ ممكن است ، نیاز به اجرای آزمون در مقاطعی دیگری از قطعه نیز باشد .


کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی گالوانیزاسیون گرم قطعات فولادی


محصول مورد مطالعه در صنایع مختلف از جمله قطعه سازی ورق سازی كاربرد فراوانی دارد ، از این رو می توان اذعان نمود ، که مصرف آنها در بسیاری از کشورهای جهان عمومیت دارد . لیکن در کشورهای صنعتی ، تولید و مصرف آن از حجم بالایی نسبت به سایر کشورهای جهان برخوردار می باشد . از عمده ترین كشورهایی كه محصولات تولید داخل به آنها صادر می شود ، می توان اسپانیا ، آذربایجان ، تركمنستان و ارمنستان را نام برد .

همچنین كشورهای امارات ، تركیه و كره از كشورهایی می باشند ، كه بخش عمده این كالا را به ایران صادر می کنند .


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی گالوانیزاسیون گرم قطعات فولادی


با مراجعه به کتاب مقررات صادرات واردات وزارت بازرگانی و توضیحات این بخش ، می توان دریافت كه جهت گالوانیز نمودن قطعات گوناگون ، انجام این روش در داخل هر كشور به صرفه خواهد بود ، لذا صادرات قطعات تنها جهت گالوانیزه نمودن آن امری بیهوده می باشد .

لازم به ذكر است با توجه به این كه این طرح بررسی یك فرآیند است محصول نهایی آن قطعاتی است ، كه به این روش گالوانیزه تولید شده اند ، لذا می توان عنوان نمود كه تنها كشورهایی كه از نظر مزایایی چون تهیه مواد اولیه ( روی ) ، هزینه پرسنلی پایین استفاده از آخرین تكنولوژی های مرسوم در دنیا در اولویت قرار دارند ، میتوانند به صادرات قطعات این محصول اقدام نمایند .

اما به نظر می رسد كه اكثر واحدهای تولیدی در كشورهای گوناگون توانایی گالوانیزه نمودن قطعات تولیدی خود را داشته ، لذا نمی توان به صادرات محصولات این فرآیند امیدوار گردید .


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی گالوانیزاسیون گرم قطعات فولادی


قطعات گالوانیزه مصارف بسیار زیادی در ساختمان صنایع دارد ، به طوری كه با یك نگاه به اطراف خود اهمیت این كالا را تصدیق می توان كرد . وجود قطعات كوچك مانند پیچ ، مهره و واشرها ، تا قطعات بزرگ مانند ورق خود موید این نكته می باشد . بدون قطعات فولادی گالوانیزه تصور چنین پیشرفتی در عرصه تمدن فناوری ممكن نبود .

البته پوشش دهی با نیكل ، كروم طلا از مقاومت بیشتری نسبت به روی برخوردار است ، اما به دلیل قیمت بالای این فلزات نسبت به روی این امر غیر ممكن بنظر می رسد . از سوی دیگر بطوركلی جسم گالوانیزه شده با این روش در بدترین شرایط آب هوایی از طول عمر ٢٠ ساله برخوردار خواهد بود ، این در حالی است كه در باقی روش های پوشش دهی احتیاج به تجدید عملیات در طول این مدت می باشد . درشرایط مساعد مطلوب آب هوایی ، طول عمر این محصول به ٣٥ تا٤٠ سال نیز افزایش می یابد .


فرایند اجرای این طرح توجیهی گالوانیزاسیون گرم قطعات فولادی

تمیز كردن سطح قطعات جداسازی رنگ سطوح چربی زدایی( Degreasing ) : چربی زدایی با استفاده از محلول NaOH اکسید زدایی اسید شویی ( ( Pickling ، عمل برداشت اكسید از روی قطعه توسط اسید كلریدریك ١٠ تا ١٦ درصد در حرارت ٢٠ درجه سانتیگراد صورت می گیرد .

چدن فولاد نیازمند اسید شویی بیشتری نسبت به سایر فلزات می باشند . هر چه قدر فلز پایه خالص تر باشد ، سطح آن تمیزتر بوده به اسید شوئی كمتر نیازمند است . شستشو ( Rinsing ) در وان آب به كلیه مرحله قبلی آماده سازی گفته می شود ، كه شامل تمیز كردن ، برداشتن اكسید آهن از سطح قطعه ، چربی زدایی ، شستشو و فروبردن قطعه در فلاكس پیش گرم كردن است .

مراحل آماده سازی قطعات دریك واحد تولیدی از اهمیت بسزایی برخوردار بوده ، وجود هرگونه چربی، زنگ زدگی روغن در سطح كار عیب بسیاری را در كیفیت پوشش گالوانیزه خواهد گذاشت . در عملیات جداسازی رنگ از سطوح با كمك مواد پاك كننده رنگ از نوع امولسیونی استفاده می شود ، كه این مواد به سرعت به پیوند بین فلز و رنگ حمله كرده آن را از بین می برند .

برای تسریع دراین امر می توان محلول را گرم كرد . علاوه بر آن روی قطعات فلزی معمولا گریس و روغن وجود دارد ، كه این مواد روغنی به دو دسته تقسیم می شوند . دسته اول روغن های معدنی و دسته دوم چربی های حیوانی یا نباتی ، شامل روغن های محافظ و قالب و صیقل كاری .

نوع دوم را می توان با محلول های قلیایی قوی زدود ، ولی برای نوع اول پاك كننده های مصنوعی و یا مواد صابونی مورد نیاز است . تمیزكننده های قلیایی به طور وسیع برای پاک كردن آلاینده های فرآیندی همین طور آماده كردن قطعات فلزی ، برای عملیات رنگ كاری آبكاری به كار می رود . تمیز كاری ممكن است به صورت غوطه وری ، اسپری ، بشكه ای یا الكترولیتی باشد .

این تمیز كننده ها ارزان بوده قادر هستند ، آلاینده های جامد نا محلول ، آلاینده ها روغنی آلاینده های محلول در آب را پاك كنند . بر حسب نوع آلاینده عملیات شستشو می تواند در دمای محیط یا بالاتر انجام بگیرد . دوده ای كه بر اثر عملیات قبلی بر روی سطح باقی می ماند ، عموما دوده های گریسی دارای كربن ، سولفید منگنز و سیلیس اند ، كه بعد از اسید شوی در روی فولاد باقی می مانند . این مواد چسبندگی زیادی دارند و باید با حلال های قوی پاك شوند .

روان سازی(Fluxing ) در این مرحله از محلول كلرید آلومینیوم ( ٤٤درصد ) و كلرید روی ( ٥٥ درصد ) ، جهت تركیب بهتر روی آهن در مراحل بعد استفاده می شود . معمولا این محلول ٥٠ % آب ، ٥٠ % مواد جامد را شامل می شود . PH محلول فلاكس در حین كار كاهش می یابد . دمای محلول بین٥٠ الی ٦٠ درجه بهترین كاركرد را دارد .

خشك گرم كرد قطعات غوطه وری در حوض روی مذاب ( Dipping ) برداشتن روی اضافی از سطح مفتول صاف کردن سطح آن ( Stripping ) ، سرد کردن و تمیز كاری ( Quenching ) ، حمام روی مذاب معمولا در دماهای بین ٤٤٥ تا ٤٦٥ درجه سانتی گراد ، در حین کار کنترل می شود . در دماهای بالای ٤٨٠ ، سرعت انحلال آهن قطعات فولادی در روی بی نهایت سریع می شود وآثار این دماها بر روی قطعات و تانک مذاب معمولا مخرب است .

در محدوده دماهای مجاز گالوانیزاسیون ، افزایش دما می تواند سبب : بالا بردن سیالیت مذاب روی ، تسریع در تشکیل اکسیدهای سطحی بر روی مذاب ، حرارت دادن قطعات در دمای بالاتر و در نتیجه افزایش زمان لازم جهت انجماد روی ، کاهش در زمان غوطه وری لازم برای قطعات و در نتیجه افزایش میزان بهره وری از مخزن مذاب گردد .

بلافاصله پس از خروج از مذاب ، جت هوا خامت پوشش را تنظیم می نماید . در مرحله خنک کاری ورق رساندن آن به دمای محیط ، ابتدا دمش هوا دمای ورق را کاهش پس از آن ورق وارد تانک آب سرد می شود . در پایان دمش هوا ورق را خشک می نماید .

پس از کنترل نهایی ، عملیات بسته بندی محصول كه شامل كنترل بسته بندی می باشد ، با توجه به نوع محصول و حساسیت مشتری قابل تغییر تعریف است . شایان ذكر است كه در مورد ورق های گالوانیزه شده به منظور جلوگیری شوره زدن حین نگهداری در انبار، عملیات كروماته نیز روی آن انجام می شود و سطح پوشش گالوانیزه پسیو ( Passive ) می شود .


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی گالوانیزاسیون گرم قطعات فولادی

• وان چربی گیر
• وان شستشوی گرم
• وان شستشوی سرد
• وان اكسیدزدایی
• وان فلاكس
• خشك كن
• تانك گالوانیزاسیون
• وان شستشو با آب
• وان اسید كرمیك
• وان یدكی گالوانیزاسیون
• تانك خنثی سازی
• تانك نگهداری سود سوزآور و اسید كلریدریك

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارگاه گالوانیزاسیون گرم قطعات فولادی
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 99 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی گالوانیزاسیون گرم قطعات فولادی ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم  کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

 


Go to top

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت نزد کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران محفوظ می باشد :: 1389-1388 :: طراحی و اجرا با کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران

Free Page Rank Tool