طرح توجیهی ساخت سیلوهای فلزی نگهداری گندم سال 1400 + pdf و word

Wheat storage silo

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی ساخت سیلوهای فلزی نگهداری گندم سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی ساخت سیلوهای فلزی نگهداری گندم را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

احداث سیلوهای ذخیره سازی گندم منافع بسیاری از جمله بهبود ترکیبات دانه ، کاهش ضایعات گندم و نان ، جلوگیری از آفات و ضایعات وارده در فضای باز و غیر بهداشتی در برخواهد داشت . لذا مدیریت صحیح اقتصاد گندم ایجاب می نماید ، برای حصول صرفه جویی فوق الذکر در اقتصاد کشور و ایجاد امنیت اقتصادی و اجتماعی تولید و مصرف ، نسبت به احداث سیلوهای استاندارد ذخیره سازی ، در مناطقی که دارای توجیه اقتصادی کافی و مناسبی باشد ، اقدام نمود .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی ساخت سیلوهای فلزی نگهداری گندم


گندم حیاتی ترین و موثرترین محصول غذایی دنیا به حساب می آید و علیرغم اینکه طی نیمه دوم قرن گذشته تا بحال ( پس از جنگ جهانی دوم ) تولید گندم بیش از سه برابر شده است ، ولی با توجه به رشد روز افزون جمعیت دنیا ، اکثر کشورهای جهان وارد کننده گندم می باشند .

در کشور ما گندم یک محصول استراتژیک به حساب می آید ، زیرا اصلی ترین ماده غذایی مردم است و علیرغم این که در طی سال های گذشته با مدیریت صحیح و علمی در راستای تولید ، کشورمان به خود کفائی رسیده است ، اما حفظ این جایگاه ویژه ( با توجه به احتمال نوسانات تولید گندم ) نیاز به هماهنگی بین وجود امکانات ذخیره سازی گندم و تولید آن را بیشتر از گذشته نمایان می سازد .

ذخیره سازی غلات بویژه گندم در طول تاریخ همیشه در ارتباط با تأمین امنیت غذایی مردم از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است . لزوم اجتناب ناپذیر این امر بیشتر به جهت برداشت غلات در مدت زمان کوتاه ( حدود سه الی چهار ماه ) و مصرف آن در یک دوره طولانی می باشد .

با افزایش تصاعدی جمعیت و تمرکز مراکز تولید و مصرف غلات ، حمل و نقل آن از محل تولید به پایانه مصرف نیز بعنوان یک موضوع مهم مورد توجه است . امروزه در تمامی کشورهای توسعه یافته نیاز به تولید و ذخیره سازی غلات و استاندارد به هنگام آن از ضروریات اولیه می باشد .

تحقیقات کارشناسی نشان داده است ، احداث سیلوهای ذخیره سازی گندم منافع بسیاری از جمله بهبود ترکیبات دانه ، کاهش ضایعات گندم و نان ، ایجاد امکان اختلاط گونه های مختلف گندم جهت حصول پروتئین مناسب و بهینه ، جلوگیری از آفات و ضایعات وارده در فضای باز و غیر بهداشتی ، کاهش هزینه های زیاد حمل و نقل مضاعف گندم ، کاهش هزینه های تخلیه ، بارگیری ، نگهداری و بهره برداری در سیلوها و غیره در بر خواهد داشت .

لذا مدیریت صحیح اقتصاد گندم ایجاب می نماید ، برای حصول صرفه جویی فوق الذکر در اقتصاد کشور و ایجاد امنیت اقتصادی و اجتماعی تولید و مصرف ( با توجه به این نکته که ایجاد فضای ذخیره سازی استاندارد موجب استفاده مطلوب از نوسانات قیمت گندم در بازارهای جهانی خواهد گردید ) ، نسبت به احداث سیلوهای استاندارد ذخیره سازی در مناطقی که دارای توجیه اقتصادی کافی و مناسبی باشد ، اقدام نمود .

لذا به نظر می رسد برای ایجاد فضای ذخیره سازی استاندارد ، بر اساس آخرین دانش روز باید برنامه های زیربنائی و هدفمند تدوین شود ، تا بتوان در اولین فرصت به ظرفیت مطلوب ذخیره سازی گندم برسیم . این موضوع توسط کشورهای پیشرفته دنیا کاملاً رعایت شده و بعنوان مثال آمریکا فضائی معادل دو سال ذخیره سازی در اختیار دارد ، در صورتی که کشورهای آفریقائی فضای بیشتر از چند روز ذخیره سازی در اختیار ندارند و در اغلب کشورهای فقیر مقدار زیادی گندم ، هر سال به علت نداشتن تاسیسات ذخیرهای استاندارد و تجهیزات مورد لزوم در مراحل تولید تا مصرف از بین رفته و باعث تلف شدن عده زیادی به علت نداشتن مواد غذائی می گردد .

پس از پایان جنگ تحمیلی که دولت فرصت صرف کردن هزینه بیشتر جهت آبادانی کشور را پیدا کرد ، سرمایه گذاری عمده ای در زمینه احداث تاسیسات ذخیره سازی گندم ، با توجه به امکانات کشور در آن مقطع انجام گرفت و در طی آن تاسیسات ذخیره سازی گندم در انواع مختلف آن ساخته و مورد بهره برداری قرار گرفت .

در سیاست گذاری های این دوران به سرمایه گذاری توسط بخش خصوصی توجه ویژه ای معطوف گردید و در زمینه های مختلف صنعتی و کشاورزی امکان استفاده از سرمایه های بخش های غیر دولتی به وجود آمد . خوشبختانه دولت جدید نیز در راستای تحقق اهداف چشم انداز بیست ساله کشور اقدام به آزاد سازی خرید و فروش گندم نموده است و تولید و فروش گندم و محصولات آن را از انحصار کامل دولت خارج کرده است .

لذا با عنایت به آنچه در پیش از این آمده است ، بهترین زمان ممکن برای حرکت بخش خصوصی در چرخه تولید نان بوجود آمده است ، علی الخصوص که در شرکت مادر تخصصی دولتی ایران که متولی تولید نان در کشور است ، امکانات ویژه ای لحاظ گردیده است ، تا استقبال بخش خصوصی در ساخت تاسیسات ذخیره سازی استاندارد گندم بوجود آید و در همین جهت هم اکنون شرکت مذکور اقدام به صدور مجوز احداث تاسیسات ذخیره سازی گندم استاندارد ، در حدود 15 میلیون تن و کارخانجات آرد در حدود 16000 تن در روز در نقاط مختلف کشور نموده است .

معرفی انواع تاسیسات ذخیره سازی گندم در این قسمت سعی شده است ، ضمن اعلام روش های ذخیره سازی متداول گندم ، مختصر توضیحی نیز راجع به آنها داده شود . این روش ها در کشورهای مختلف متفاوت هستند و هر کشوری با توجه به سطح دانش فنی ، توان اقتصادی ، میزان جمعیت و موقعیت جغرافیائی ، سطح زیر کشت و میزان مصرف خود سعی می کند ، بهترین روش ذخیره سازی را به انجام رساند .

سیلوهای عمودی بتنی سیلوهای عمودی بتنی حدوداً از ابتدای قرن گذشته در دنیا و به موازات پیشرفت تکنولوژی متداول شده است و در کشور ما نیز نزدیک به هفتاد سال قدمت دارد .

سیلوهای بتنی را می توان مطمئن ترین ، مستحکم ترین ولی پرهزینه ترین روش نگهداری غلات به حساب آورد . ظرفیت این سیلوها متفاوت می باشند و در گذشته ، با توجه به جمعیت کمتر شهرها و همچنین کمتر بودن وسائل و امکانات حمل و نقل ، معمولاً سیلوها را با ظرفیت کوچک ( پنج تا بیست هزار تن ) احداث می نمودند .

اما امروزه با توجه به تراکم جمعیت در شهرها و سهولت حمل و نقل ، سیلوهای با ظرفیت بالاتر توجیه پیدا کرده اند ، مانند سیلوی 120 هزار تنی صوفیان تبریز و 110 هزار تنی قم . ظرفیت کندوها در سیلوهای مختلف کشور ما از حدود 300 تن تا بیش از 3000 تن متغیر است . البته ظرفیت مورد نیاز سیلو با توجه به وضعیت اقلیمی منطقه ( از نظر جمعیت و آب و هوا ) ، وضعیت مشخصات فیزیکی خاك محل مورد نظر ، بررسی های اقتصادی و فنی از نظر مسائل سازهای و ماشین آلاتی و محدودیت های مربوط به شکل ، اندازه و عوارض زمین تعیین می گردد .

لذا ساخت این سیلوها که معمولاً با بتن مسلح اجرا می گردد ، نیاز به سرمایه گذاری زیاد دارد و باید در مناطقی که نیاز به ذخیره سازی بلند مدت گندم وجود دارد ، احداث گردند . در سیلوهای بتنی ضمن وجود امکان اختلاط گندم ، کنترل درجه حرارت و رطوبت گندم ، کنترل و مبارزه با آفات انباری و همچنین عملیات بوجاری صورت می پذیرد . سیلوهای عمودی فلزی یکی دیگر از روش های استاندارد ذخیره سازی غلات ، که با توجه به پیشرفت صنعت فولاد سازی در دنیا بسیار متداول گردید ، سیلوهای فلزی است .

ظرفیت کندوهای این سیلوها می تواند از ظرفیت بسیار کوچک تا بسیار بزرگ در حدود 10000 تن در نظر گرفته شود ، اما معمولاً آنها را در کندوهای با ظرفیت حدود 5 تا 7 هزار تن می سازند ، که این امر با توجه به مشخصات ذکر شده در مورد سیلوهای بتنی انتخاب می گردد . اجرای سیلوهای فلزی که از قطعات پیش ساخته تشکیل شده اند ، محتاج نقشه های اجرایی بسیار ساده و مدیریت اجرایی آسان است . سیلوهای فلزی همانند سیلوهای بتنی دارای امکان اختلاط گندم ، کنترل حرارت و رطوبت گندم ، کنترل و مبارزه با آفات انباری و همچنین عملیات بوجاری می باشد .

انبارهای مکانیزه یکی از روش های دیگر ذخیره سازی چند منظوره غلات که در بعضی از کشورهای دنیا مورد بهره برداری قرار گرفته است ، استفاده از انبارهای مکانیزه است . اکثر انبارهای مورد بهره برداری در کشور بصورت نیمه مکانیزه بوده ، که این امر بعلت کاهش هزینه های ساخت در مقایسه با سیلوهای بتنی انجام گرفته است . مسائل و مشکلات ایجاد سیستم اختلاط گندم و کنترل گرد و غبار ناشی از تخلیه گندم در این تاسیسات و عدم بسته بودن فضای نگهداری گندم برای مبارزه با آفات انباری از جمله نارسائی های این روش ذخیره سازی می باشد .

انبارهای ساده یکی از روش های ابتدایی و غیر استاندارد نگهداری غلات در گذشته استفاده از انبارهای ساده است ، که در کشور ما از سال 1347تا بحال و به علت عدم دسترسی به تاسیسات استاندارد ذخیره سازی گندم مورد استفاده قرار گرفته است . در این انبارها گندم را بصورت فله و یا کیسه ذخیره می نمایند .

از آنجائی که میزان ذخیره سازی گندم در انبارهای ساده بسیار کمتر از انواع دیگر است و علاوه بر آن به علت عدم امکان اختلاط گندم ، عدم امکان حفظ پارامترهای کیفی گندم ، فضای غیر بهداشتی و هزینه های بالای تخلیه و بارگیری ، نگهداری و بهره برداری و وجود ضایعات گندم ، احداث این نوع انبارها توجیه فنی و اقتصادی ندارند .

انبار روباز این روش به جهت دپوی موقت گندم و بعلت کمبود فضای ذخیره سازی استاندارد گندم در کشور ما صورت می گیرد . در صورتی که رطوبت در خارج از حد متعارف و معمول باشد ، گندم ذخیره سازی در معرض خطر رشد و نمو قارچ قرار گرفته و با توجه به اینکه عملیات جداسازی گرد و غبار و همچنین کنترل درجه حرارت در این انبارها انجام نمی گیرد ، باعث فساد و ضایعات گندم خواهد شد .

عدم امکان اختلاط گندم ، محدودیت کنترل پارامترهای کمی و کیفی گندم ، آسیب پذیری نسبتاً بالا در مقابل شرایط جوی ، عدم امکان کنترل آلودگی ها و آفات انباری ، عدم امکان بوجاری و هوادهی از جمله نارسائی های عمده این روش نگهداری می باشد .


کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی ساخت سیلوهای فلزی نگهداری گندم


کشورهای عمده تولید کننده :

کلیه کشورهای صنعتی جهان تولید کننده سیلوهای فلزی گندم می باشند ، ولی در این میان کشورهای آمریکا ، فرانسه ، روسیه ، استرالیا ، چین ، برزیل ، اتریش و آلمان از جمله کشورهای برتر و صاحب نام در این صنعت بشمار می آیند .

کشورهای عمده مصرف کننده :

کلیه کشورهای جهان مصرف کننده محصول مورد بررسی این طرح هستند .


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی ساخت سیلوهای فلزی نگهداری گندم


طبق بررسی های انجام شده ، شرایط خاصی برای واردات سیلوهای فلزی لحاظ نشده است .

مقوله صادرات در امر سیلوهای فلزی را می توان در دو نگاه جداگانه مورد بررسی قرار داد .

الف - صادرات خدمات نگهداری گندم در حال حاضرخدمات نگهداری گندم بدین صورت است ، که دولت در زمان برداشت گندم اقدام به خرید آن نموده و سپس گندم را برای نگهداری به سیلوها منتقل می نماید . بنابراین دولت گندم خود را به صورت امانت نزد سیلوداران ( که در حال حاضر بخش عمده آنها متعلق به خود دولت است ) نگهداری نموده و ماهانه حق الجاره بابت آن پرداخت می نمایند . لذا مشتری سیلوها را می توان دولت معرفی نمود .

از طرف دیگر در حال حاضر کسب و کار گندم و آرد در کشور در حال آزاد شدن است و لذا انتظار می رود که در آینده نزدیک ، بخش خصوصی نیز در امر سیلوداری وارد گردد . بنابراین با توجه بر آن مقوله صادرات در خصوص خدمات سیلوها امکان پذیر نمی باشد . ( معمولاً مشتری خارجی اجناس خود را در سیلو های خارج کشور خود قرار نمی دهد) .

ب - صادرات تجهیزات سیلو و یا صدور خدمات احداث سیلو در این حالت صادر کننده اقدام به تولید و نصب سیلو در خارج از کشور کشور برای مشتریان خارجی می نماید . لذا در این مورد باید گفت که از نقطه نظر مقررات وزارت بازرگانی ، برای صادرات این نوع خدمات فنی و مهندسی هیچگونه شرا یط و محدودیتی وجود ندارد .


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی ساخت سیلوهای فلزی نگهداری گندم


در کشور ما گندم یک محصول کاملا استراتژیک به حساب می آید ، زیرا اصلی ترین ماده غذایی مردم به شمار می آید . این محصول یکی از محصولات کشاورزی می باشد و همانند سایر محصولات کشاورزی ، تنها در فصول خاصی از سال برداشت می گردد و این در حالی است که مصرف آن در کل طول سال انجام می پذیرد .

لذا ذخیره سازی آن امری اجتناب ناپذیر می باشد . ذخیره سازی گندم در طول تاریخ همیشه در ارتباط با تأمین امنیت غذایی مردم از اهمیت ویژهای برخوردار بوده است .


فرایند اجرای این طرح توجیهی ساخت سیلوهای فلزی نگهداری گندم

از آنجائی که اطلاعات مستندی در خصوص سیلوهای فلزی نگهداری گندم وجود ندارد ، لذا با توجه بر آن نمی توان در روند تولید واقعی ( ظرفیت ) آنها نیز اظهار نظر کرد . بررسی سطح تکنولوژی تولید در واحدهای فعال سیلوهای فلزی از تکنولوژی بالایی برخوردار می باشند و لذا این تکنولوژی با استفاده از اطلاعات عملی کشورهای اروپایی در ایران در حال اجرا می باشد .

لذا بخش عمده شرکت های فعال در این صنعت از تکنولوژی فوق استفاده می نمایند . لازم به ذکر است که در قسمت های آتی شرح لازم در مورد تکنولوژی ساخت این نوع سیلو ها ارائه خواهد گردید .


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی ساخت سیلوهای فلزی نگهداری گندم

• گیوتین برش ورق
• پرس فرم دهی
• نقاله های انتقال مواد
• ماشین تراش
• ماشین رول فرمینگ
• دستگاه جوش برق
• ماشین مته
• ماشین سنگ
• تجهیزات رنگ آمیزی
• تجهیزات پولیشینگ
• سایر تجهیزات عمومی
• تجهیزات آزمایشگاهی

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه ساخت سیلو های فلزی ذخیره گندم

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی ساخت سیلوهای فلزی نگهداری گندم ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم  کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.