جهت تهیه طرح توجیهی تولید بستنی خامه ای ، این صفحه را مطالعه نمایید . بستنی یك فرآورده شیری و یا از آب میوه لذیذ ، مطبوع و خوشایند ذایقه است، كه در تمام فصول سال مخصوصاً بهار و تابستان مصرف كنند گان فراوان دارد . بستنی خامه ای در حالت عمومی به بستنی هایی گفته می شود، که حداقل حاوی 8 درصد چربی شیر و ماده خشک آن حداقل 32 درصد باشد .
معرفی محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید بستنی خامه ای :
بستنی یك فرآورده شیری و یا از آب میوه لذیذ ، مطبوع و خوشایند ذایقه است كه در تمام فصول سال مخصوصاً بهار و تابستان مصرف كنند گان فراوان دارد ، اگر بستنی به نحوه بهداشتی و با رعایت اصول استاندارد تهیه و بسته بندی شود و به دست مصرف كننده برسد ، علاوه بر ایفای نقش یك فرآیند تفننی ، منبع سر شاری از مواد انرژی زا جهت سوخت و ساز بدن خواهد بود بستنی در انواع مختلف به قشر خاصی از جامعه محدود نبوده ، و كلیه افراد بخصوص طبقات جوان تر مصرف كنندگان عمده آن محسوب می شوند .
بستنی خامه ای
حالت عمومی : منظور بستنیهایی است كه حداقل حاوی 8 درصد ) بر حسب گرم نسبت به وزن محصول نهایی ( چربی شیر بوده و ماده خشك آن حداقل 32 درصد ( بر حسب گرم نسبت به وزن محصول نهایی ( باشد .
میوهای : وقتی مقدار میوه خورد شده یا عصاره میوه به حداقل 15 درصد برسد ( در مورد لیمو ده درصد ( حداقل مقدار چربی باید 6 درصد و حداقل ماده خشك 30 درصد باشد .
تخم مرغی : درصورتی كه به بستنی تخم مرغ اضافه شود و به علاوه باید حداقل دارای 7 درصد زرده تخم مرغ مایع یا معادل آن به شكل خشك باشد .
استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید بستنی خامه ای :
استاندارد بستنی كه به وسیله كمیسیون فنی استاندارد شیر و فرآوردههای آن زیر نظر كمیته ملی استاندارد مواد خوراكی و فرآوردههای كشاورزی و تحت نظارت شورای عالی استاندارد در مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تهیه و تدوین گردیده است به استناد ماده یك ) قانون مواد الحاقی به قانون تأسیس مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مصوب 24 آذرماه (1349 به عنوان استاندارد رسمی ایران منتشر میگردد . ( شماره استاندارد بستنی 1969 می باشد . )
کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید بستنی خامه ای :
عموماً کشور هایی که در زمینه تولید ماشین آلات بستنی دارای تکنولوِژی بالایی هستند ، در زمینه تولید بستنی هم فعال می باشند.
با توجه به توضیح بالا می توان از کشور های آلمان ، هلند ، دانمارک ، ترکیه ، چین ، ایتالیا و ..... نام برد .
شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید بستنی خامه ای :
شرایط واردات محصول
با توجه به اطلاعاتی که از کتاب واردات و صادرات به دست آمد شرایط واردات برای انواع هر محصول عبارت است از : (حقوق پایه كمركی = 4 درصد ، سود بازرگانی = 46 درصد ) همچنین با مراجعه به كتاب مقررات واردات و صادرات وزارت بازرگانی ، نتیجهگیری شده است كه هیچ محدودیتی برای واردات بستنی وجود ندارد ، اما به دلیل تولید مناسب این محصول در کشور ، لذا واردات این محصول به کشور صورت نمی گیرد .
شرایط صادرات محصول
با مراجعه به كتاب مقررات واردات و صادرات وزارت بازرگانی ، نتیجهگیری شده است كه محدودیت خاصی برای صادرات بستنی وجود ندارد و با تعرفه00/2105 صادر می شود .
اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید بستنی خامه ای :
طبق برنامه ریزی دولت یکی از مهمترین اهداف برنامه چهارم توسعه کشور و همچنین چشم انداز بیست ساله کشور حرکت به سمت صادرات غیر نفتی است در حال حاضر عمده صادرات ایران مربوط به صادرات کالاهای نفتی می باشد لذا برای رشد و گسترش صادرات غیر نفتی ، برنامه ریزی برای افزودن واحدهای جدید و همچنین استفاده بهینه از امکانات فعلی ، ضروری به نظر می رسد . بستنی را نمی توان به عنوان كالایی استراتژیك در نظر گرفت اما می توان اینگونه عنوان نمود كه اهمیت ان به عنوان كالای مصرفی بیان نمود .
فرایند اجرای این طرح توجیهی تولید بستنی خامه ای :
مخلوط کردن مواد اولیه ، پاستوریزاسیون ، هموژنیزاسیون ، رسیدن مخلوط ، انجماد ، بستهبندی ، سخت کردن. این مراحل را میتوان در شکل زیر خلاصه کرد:
۱- مخلوط کردن
در این مرحله نخست مواد اولیه براساس دستور تهیه بستنی موردن ظر انتخاب میشوند . سپس مواد براساس وزن خشک توزین میشوند تا پس از مخلوط شدن ترکیب مشخصی به دست بیاید. برای مخلوط کردن مواد اولیه باید ظرف محتوی مخلوط به شدت تکان داده شود تا ترکیبات پودری بهطور یکنواخت با موادمایع آمیخته شوند . به همین دلیل ، اغلب از مخلوطکنهای با سرعت زیاد استفاده میشود.
۲- پاستوریزاسیون
در این مرحله مخلوط بهدست آمده پاستوریزه میشود. فرآیند پاستوریزاسیون یک مرحله کنترل بیولوژیکی است که براساس تخریب کامل باکتریهای بیماریزا طراحی شده است. علاوه بر این، فرآیند پاستوریزاسیون در کاهش تعداد میکروبهای مولد فساد نظیر سایکروتروپها ( Psychrotroph ) مؤثر است و از سوی دیگر به هیدراته شدن بعضی از ترکیبات همچون پروتیینها و پایدارکنندهها کمک بسیار زیادی میکند.
برای به وجود آمدن این ویژگیها دمای ۶۹ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ دقیقه یا ۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۵ ثانیه لازم است.
در این فرآیند از هر دو روش غیرمداوم و مداوم ( HTST ) استفاده میشود.
در روش پاستوریزاسیون غیرمداوم ، مخلوط کردن مواد اولیه در مخزن بزرگ سرپوشیده صورت میگیرد. این مخزن با یک سیستم حرارتی از نوع بخار یا آب داغ تجهیز شده است. مخلوط بستنی در این مخزن تا حداقل ۶۹ درجه سانتیگراد حرارت داده میشود و سپس به مدت ۳۰ دقیقه در این حرارت باقی میماند.
در این حالت باکتریهای بیماریزا بهطور کامل تخریب میشود و تعداد کل باکتریها تا ماکزیمم صد هزار عدد در هر گرم کاهش مییابد. پس از پاستوریزاسیون، مخلوط هموژن میشود و سپس با عبور از چند نوع مبدل حرارتی خنک میشود و به دمای ۴ درجه سانتیگراد میرسد.
اما در سیستم پاستوریزاسیون مداوم از حرارت زیاد و زمان کوتاه استفاده میشود. در این سیستم، مواد پس از مخلوط شدن در یک مخزن بزرگ و جداگانه با بعضی از سیستمهای پیشحرارتی تا حدود ۳۰ ـ ۴۰ درجه سانتیگراد گرم میشوند . این حرارت برای ترکیب شدن مواد با یکدیگر لازم است. سیستم پاستوریزاسیون مداوم با یک بخش حرارتی ، یک بخش خنککننده و یک بخش احیاء تجهیز شده است. بخش خنککنندههای این سیستم برای بستنی معمولاً بزرگتر از سیستم خنککننده شیر است.
۳- هموژنیزاسیون
پس از پاستوریزه شدن ، مخلوط هموژن میشود که در این حالت در نتیجه شکسته شدن یا کاهش میزان گلبولهای چربی موجود در شیر یا خامه به کمتر از ۱mm ، امولسیون چربی تشکیل میشود. معمولاً برای مخلوط بستنی از سیستمهای هموژنیزاسیون دو مرحلهای استفاده میشود. شواهد نشان داده است که استفاده از هموژنیزاتورهای یک مرحلهای باعث میشود گلبولهای چربی هنگام سرد شدن خوشهای شوند که این امر موجب افزایش ویسکوزیته ، کندی زده شدن و کاهش میزان افزایش حجم میشود.
اما این معایب در هموژنیزاسیون دو مرحلهای از بین میرود و در کنار آن فواید زیر حاصل میشود:
۱-کاهش میزان گلبولهای چربی ،
۲- افزایش سطح تماس ،
۳- تشکیل غشاء ،
۴- امکان استفاده از کره و خامه منجمد ،
۵- نرم و یکنواخت شدن بافت بستنی ،
۶- پایداری بهتر هوا و
۷- افزایش مقاومت بستنی در برابر آب شدن.
فرآیند هموژنیزاسیون باید در همان درجه حرارت پاستوریزاسیون صورت گیرد. زیرا حرارت زیاد ، شکسته شدن گلبولهای چربی را در هر فشاری امکانپذیر و از تجمع و خوشهای شدن چربی جلوگیری میکند. فشار مطلوب برحسب ترکیب مخـلوط متغیــر است امـا بــهطـور کـلی در همـوژنیزاتورهای دو مرحـلهای یـک فشـار ۲۰۰۰ ـ ۲۵۰۰ psi در مرحلـه اول و ۵۰۰ ـ ۱۰۰۰ psi در مرحله دوم ویژگی مطلوب را در اکثر موارد ایجاد میکند .
ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید بستنی خامه ای:
• دیگ پخت
• ماشین هموژنایزر 2 تنیa.p.v
• ماشین پاستوریزاتور 2 تنی
• بستنی ساز چوبی تمام اتوماتیک
• فریزر 400 لیتری
• ماشین شیر سرد کن 2 تنی
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید بستنی خامه ای
:: طرح توجیبهی تیپ احداث مزرعه کاشت و پرورش ثعلب
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید بستنی رژیمی
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .
- در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید بستنی خامه ای ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .
کانال یوتیوب ما را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.
:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند :
:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار
:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی
:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98
:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری