جستجو در محتوای K2
جستجو در مجموعه ها
جستجو در تماس ها
جستجو در محتوا
جستجو در خبرخوان ها
جستجو در وب لینک ها
امتیاز کاربر:  / 0
ضعیفعالی 

Wheat and barley threshing
جهت تهیه طرح توجیهی تولید بوجاری گندم و جو ، این صفحه را مطالعه نمایید . گندم را می توان از طریق مختلف از جمله در تهیه نان ، بیسکویت ، شیرینی ، کیک ، اسپاگتی ( ماکارونی ) و ... مورد مصرف قرار داد . از گندم در صنایع کاغذ سازی ، چسب سازی و همچنین در تهیه پودرهای لباسشویی هم استفاده می شود . از سبوس و کاه آن ( محصولات گرفته شده از گندم ) نیز به عنوان خوراک دام و طیور استفاده می کنند . جو بعنوان یک ماده غذایی مقوی ، نرم کننده ، برای درمان نقرس ، تب ، کم خونی و سوء هاضمه ، سل ، زخم های ریوی و سردرد گرم مفید است .

معرفی محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید بوجاری گندم و جو :

محصولات مورد مطالعه طرح حاضر گندم و جو پوست کنده می باشـد . گندم و جو نوعی از غلات هستند که مصارف بسیار دارند .
جو
جو Hordeum vulgare یکی از غلات است . چرخه زندگی این گیاه یک ساله و از خانواده گرامینه ها ( گندمیان ) است . کشت جو احتمالاً از اتیوپیو آسیای جنوب شرقی آغاز شده است .
مقاومت گیاه جو
جو یکی از سازگارترین غلات است که در شرایط آب و هوایی مساعد ، در خاک حاصلخیز که قابلیت نگهداری آب در آن ز یاد باشد ، و همچنین در خاک هایی که پ.هاش آنها بین ٧ تا ٨ باشد تولید می شود . این گیاه نسبت به گندم در برابر خشکی مقاوم تر است و بنابراین در آب و هوایی که آب ، سبب محدود کردن تولید غلات میشود ، جو می تواند بیشترین محصول را تولید کند . جو از لحاظ مقاومت به سرما ، نسبت به گندم در ردیف پایین تری قرار می گیرد . بنابراین به نظر می رسد که کشت جوی پاییزه در مناطق سردسیر چندان اطمینان بخش نباشد .
انواع جو نسبت به دما
در خصوص واکنش به دما، سه نوع جو موجوداست : نوع بهاره که به سرما حساس بوده و بنابراین در بهار کاشته می شود . نوع پاییزه که در فصل پاییز کاشته میشود و تا فرا رسیدن فصل بهار ، سنبله تولید نمی کند . نوع حد واسط که نسبت به سرما مقاومت کمتری داشته و در نقاط نسبتاً گرمسیر در هر دو فصل بهار و پاییز کشت می شود . جوی بهاره و پاییزه را نمیتوان همچون گندم بهاره و پاییزه که تفاوت دانه آنها کاملاً مشخص است ، تشخیص داد . جوی پاییزه در بسیاری از نواحی نیمه خشک که بارندگی آنها غالباً در فصول گرم سال ( بهار و تابستان ) انجام می شود ، تقریباً 10 تا 14 روز زودتر از گندم پاییزه کاشته می شود . جوی بهاره را هم تا آنجا که امکان دارد باید زودتر کاشت .
خواص جو
پوست کنده که هنوز سبوس آن جدا نشده ، جو پوست کنده که پوست آن گرفته شده وجو سفید که پوست و سبوس آن گرفته شده و بنام جو مرواریدی معروف است ، از انواع جو مورد استفاده است . جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است بنابراین دارای خواص زیر است :
• غذایی بسیار مقوی است .
• خاصیت نرم کننده دارد .
• در قدیم از جو زیاد استفاده می کردند .
• برای نقرس مفید است .
• جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و کم خونی و سوء هاضمه است .
• ماء الشعیر برای درمان سل ،زخم های ریوی و سردرد گرم مفید است .
• ماء الشعیر خون ساز است و زود هضم می شود.
• ماء الشعیر را با خشخاش کوبیده برای سردرد مفید است .
• برای درمان نقرس پماد جو را با آب بر روی قسمت های دردناک بگذارید .
• جو را با شکر مخلوط کرده غذای خوبی برای اطفال است .
• بیسکوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می برد .
• سرد مزاجان باید جو را با شکر بخورند .
• کشک الشعیر برای مزاج های گرم و اسهال های صفراوی مفید است .
• برای برطرف کردن گلو درد و ورم گلو کشک الشعیر را قرقره کنید .
• برای پایین آرودن کلسترول از جو استفاده کنید .
• جو چون دارای پروتیاز می باشد بنابراین از سرطان جلوگیری میکند .
گندم
گندم از مهم ترین غلات است . این گیاه در دو گونه وحشی و اهلی موجود است . گندم یک ساله و از خانواده گرامینه ها ( گندمیان ) است .
خصوصیات گیاه گندم
گندم ، گل آذین سنبلهای دارد . از هر گره آن معمولاً یک سنبلچه متشکل از دو گلوم و سه گلچه بوجود می آید . گاهی تعداد گلچه ها به ٩هم می رسد . دانه گندم بین دو پوشش قاشق مانند به نامهای پوشک بیرونی ( لما ) و پوشک درونی ( پالیا ) قرار گرفته است . برگهای گندم مانند برگهای سایر غلات ( به جز ذرت و ارزن ) ، نازک و کم عرض بوده و زبانه های کوچکی دارند .
انواع گندم
معمولاً گندمها را به دو دسته کلی گندم بهاره و گندم پاییزه تقسیم بندی می کنند .
گندم بهاره
در اوا یل بهار کاشته می شود. پس از جوانه زدن ، گیاه جوان در بهار و اوایل تابستان رشد نموده و محصول آن را تا اواخر تابستان برداشت می کنند . گندم بهاره را معمولاً در نواحیی کشت میکنند که گندم پاییزه نمی تواند در برابر سرمای سخت زمستانی آن مناطق ، مقاومت نماید . البته میزان محصول دهی گندم پاییزه از بهاره بیشتر است .
گندم پاییزه
این نوع گندم در نیم کره شمالی ، در فصل پاییز موقعی که دمای خاک از ١٣ درجه سانتیگراد کمتر باشد کشت می شود . ابتدا بذر گندم پاییزه جوانه می زند . سپس در فصل زمستان ، گیاه به صورت گیاه جوان کوچکی باقی می ماند و با آغاز فصل بهار ، مجدداً رشد و نمو خود را آغاز میکند . معمولاً در یکی از ماه های خرداد ، تیر یا نهایتاً مرداد ، دانه می رسد و آماده برداشت می شود . گندمهای پاییزه به نسبت گندمهای بهاره ریشه های عمیقتر و پرپشت تری دارند که تا ٢٠٠ سانتیمتر در خاک نفوذ می کنند . این امر ناشی از آن است که گندمهای پاییزه فصل رشد طولانیتری دارند .
موارد مصرف گندم مواد مغذی آن
برخلاف سایر غلات ، گندم را میتوان از طرق مختلف از جمله در تهیه نان ، بیسکویت ، شیرینی ، کیک ، اسپاگتی ، ماکارونی و ... مورد مصرف قرار داد . از گندم در صنایع کاغذ سازی ، چسب سازی و همچنین در تهیه پودرهای لباسشویی هم استفاده می گردد . از سبوس و کاه آن نیز به عنوان خوراک دام استفاده می کنند . انواع مختلف گندم برای مصارف مختلف مورد استفاده قرار میگیر ند . مثلاً گندمهای نرم بهاره یا پاییزه برای مصرف در صنایع بیسکویت سازی ، شیرینی پزی و کیک پزی مناسبند . در حالی که از گندمهای سخت پاییزه و بهاره در نانوایی استفاده بیشتری دارند .

کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید بوجاری گندم و جو :

برخلاف سایر غلات ، گندم را می توان از طریق مختلف از جمله در تهیه نان ، بیسکویت ، شیرینی ، کیک ، اسپاگتی ( ماکارونی ) و ... مورد مصرف قرار داد . از گندم در صنایع کاغذ سازی ، چسب سازی و همچنین در تهیه پودرهای لباسشویی هم استفاده می شود . از سبوس و کاه آن ( محصولات گرفته شده از گندم ) نیز به عنوان خوراک دام و طیور استفاده می کنند . جو بعنوان یک ماده غذایی مقوی ، نرم کننده ، برای درمان نقرس ، تب ، کم خونی و سوء هاضمه ، سل ، زخم های ریوی و سردرد گرم مفید است . ماء الشعیر خون ساز است و زود هضم و همراه با خشخاش کوبیده برای سردرد مفید است.جو و شکر بعنوان غذای اطفال مورد توجه است .
بیسکوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می برد . کشک الشعیر برای مزاج های گرم و اسهال های صفراوی مفید و برای برطرف کردن گلودرد و ورم گلو کشک الشعیر را قرقره می کنند . برای پایین آرودن کلسترول از جو استفاده کنید . جو چون دارای پروتیاز میباشد بنابراین از سرطان جلوگیری می کند .

استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید بوجاری گندم و جو :

• ٢٥٢٣ : گندم پوست کنده
• ٢٥٢٤ : جو پوست کنده

کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید بوجاری گندم و جو :

از جمله تولید کنندگان عمده می توان از کشورها آفریقایی ، عربستان ، هند ، پاکستان ، افغانستان ، عراق ، بنگلادش ، چین ، ژاپن ، تایلند ، مالزی ، برمه ، اندونزی ، فیلیپین ، نیوزیلند ، ترکیه ، آمریکا ، روسیه ، کانادا ، فرانسه ، آلمان ، مکزیک و استرالیا برای تولید انواع گندم و جو نام برد . با توجه به مصرف اصلی از این محصولات بعنوان مواد غذایی و دارویی ، کلیه کشورها علی الخصوص کشورهای آفریقایی از عمده مصرف کنندگان این محصولاتند .

شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید بوجاری گندم و جو :

شرایط صادرات و واردات یک محصول مطابق مقررات واردات و صادرات بازرگانی بقرار زیر است :
• اخذ مجوز از دستگاه های تولیدی دیگر
• داشتن اسناد خرید
• داشتن گواهی بهداشت
• داشتن گواهی مبدا
• داشتن گواهی استاندارد
• پرداخت عوارض
• گواهی بازرسی

طبق مطالعه و بررسی ها ، شرایط واردات و صادرات گندم و جو به شرح زیر است :
1 – اخذ گواهی بهداشت نباتی معتبر از وزارت کشاورزی کشور مبدا که از قسمت A.D ( توضیحات ایرانی ) آن عاری بودن محموله از آفات و بیمـاری ها و بذور علف های هرز ذیل مورد تاکید قرار گرفته باشد .
الف) Tilletla-Indica
ب) Trogoderma
توجه : درج اسامی علمی آفات فوق درگواهی بهداشت نباتی کالای مذکور الزامی است و در غیر اینصورت به دلیل نقص مدارک از ترخیص کالاجلوگیری و مسیولیت هر گونه ضرر و زیان به عهده وارد کننده می باشد . در صورتی که محموله از طریق کشور ثالثی غیر از کشورهای اصلی محل تولید کالای صادر شده باشد . محموله باید دارای گواهی بهداشت نباتی صدور مجدد ( Re export ) از ارگان ذیربط کشور ثالث و کپـی گـواهی بهداشت نباتی صادره از کشور مبدا تولید را به همراه داشته باشد . واردات گندم از کشورهای آفریقایی ، عربستان ، هند ، پاکستان ، افغانستان ، عراق ، بنگلادش ، چین ، ژاپن ، تایلند ، مالزی ، برمه ، اندونزی ، فیلیپین ، نیوزیلند ، ترکیه ، آمریکا ، مکزیک به دلیل گزارش وجود علف هرز قرنطینه ای سیاهک ناقص گندم در مزارع گندم این کشورها مورد موافقت این سازمان نمی باشد .
2 – محموله پس از ورود گمرک معاینه و بازدید کارشناسان قرنطینه نباتی و عنداللزوم انجام ضدعفونی به هزینه صاحب کالا ترخیص خواهد گردید .
3 – ارایه اصل مجوز ورود و گواهی بهداشت نباتی و سایر مدارک لازم به کارشناسان قرنطینه نباتی در هنگام بازدید محموله در گمرک الزامیاست .
4 – تغییر گمرک ورودی بدون اجازه قبلی از سازمان حفظ نباتات مجاز نمی باشد .
5 - پاساوان محموله به گمرکات داخلی صرفا بعد از بررسی و تایید مدارک مورد نیاز در مرز ورودی مجاز خواهد بود .
6 – درصورت آلودگی محموله به هریک از آفات و یا بیماری های قرنطینه و خطرناک برابر ماده ١٢ قانون حف نباتات و مفاد تبصره یک ماده ٩و ماده ١٤ آیین نامه اجرایی رفتار خواهد شد .
7 - مدت اعتبار این مجوز جهت ورود گندم فوق الذکر به یکی از گمرکات کشور از تاریخ صدور به مدت شش ماه می باشد .
تذکر : این مجوز صرفا مجوز شرایط قرنطینه ورود می باشد و متقاضی موظف به رعایت مقررات قانونی دیگر دستگاه ها ذیربط در امر واردا تمی باشد .
شرایط صادرات محصول
در کتاب مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگانی کالاهای صادراتی و وارداتی به سه گروه تقسیم میشوند :
الف: کالاهای مجاز : که صدور یا ورود آنها با رعایت ضوابط نیاز به کسب مجوز ندارد .
ب: کالاهای مشروط : که صدور یا ورود آنها با کسب مجوز از وزارت خانه ای امكان پذیر است .
ج: کالاهای مشروط : که صدور یا ورود آنها به موجب شرع مقدس اسلام و قانون ممنوع است .
بازار جهانی این محصولات تابع فضای حاکم بر بازار می باشد وورود به بازار رقابت این محصولات مستلزم برخورداری از توانایی ها و شایستگی هایی است که در ذیل به آن اشاره میشود :
١ـ برخورداری از مزیت رقابتی به لحاظ قیمت
٢ـ برخورداری از مزیت رقابتی به لحاظ کیفیت
٣ـ برخورداری از مزیت رقابتی به لحاظ استانداردهای موجود
٤ـ مقررات دولتی
با مراجعه کتاب مقررات واردات و صادرات بازرگانی این کالا درگروه کالاهای مجاز بوده و هیچ محدودیتی برای صادرات آن وجود ندارد . البته باید توجه داشت که امروزه یکی از معیارهای مهم در صادرات هر محصول قیمت های رقابتی جهانی می باشد که این مورد نیز به شرایط اقتصاد کلان کشور در مقایسه با کشورهای مقصد صادرات باز میگردد . از جمله این شرایط می تواند نرخ ارز ، نرخ بهره ، قیمت اولیه مواد ، نرخ تورم و غیره باشد که با توجه به متغیر بودن عوامل فوق لازم است توجیه پذیری اقتصادی صادرات در زمان واقعی صادرات وکشورهای مقصد مورد تحلیل قرار گیرد . بنابراین یکی از مهمترین شرط صادرات هر محصول برخورداری از مزیت رقابتی به لحاظ قیمت و کیفیت می باشد .

اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید بوجاری گندم و جو :

در بسیاری از کشورهای آسیایی و آفریقایی ، بیش از ٨٠ درصد غذای مردم از غلات تأمین می گردد . سهم غلات در غذای مردمان اروپایی ٤٥ تا 55 درصد بوده و در ایالات متحده آمریکا تقریباً ٢٠ تا ٣٠ درصد میباشد . امروزه نزدیک به ٧٠ درصد سطح زیر کشت یک میلیارد هکتاری جهان را غلات اشغال نموده اند . تقریباً نیمی از کل نیازهای غذایی انسان به ویژه در آسیا به طور مستقیم از غلات تأمین میگردد . همچنین تولید غلات در مقایسه با دیگر فراورده های غذایی از جمله گوشت ، تخم مرغ ، شیر و... بسیار بیشتر است . تولید سالانه غلات در جهان ، بیش از یک میلیارد و هفتصد میلیون تن می باشد . گندم ، جو ، برنج و ذرت چهار محصول مهم هستند که هر کدام تقریباً یک چهارم تولید سالانه غلات را تشکیل می دهند . از طرفی همیشه گندم و جو بعنوان محصولات استراتژیک کشاورزی مطرح و توجه به این محصولات و صنایع جانبی آنها باعث خودکفایی کشور و از خروج میلیون ها دلار ارز جلوگیری کرده و باعث اشتغال افراد فراوانی خواهد شد .

فرایند اجرای این طرح توجیهی تولید بوجاری گندم و جو :

مرحله بوجاری و شن گیری : این دستگاه در واقع الک های لرزان و پنومات یک می باشند که ضمن عمل بوجاری گرد و خاک آنرا نیز می گیرد . الک های لرزان بصورت موازی و روی هم با فاصله قرارگرفته اند و دانه های درشت و کاه و کلش و سنگهای بزرگ را نیز می گیرد و گندم ( وجو ) را از مواد خارجی همراه عاری می سازد . در این قسمت ابتدا گندم ( وجو ) توسط یک بالابر به بوجاری منتقل و ذرات درشت تر از گندم ( وجو ) از بالای توری غربال گشته و گندم ( وجو ) به توری دوم هدایت می شود . در نتیجه گندم ( وجو ) از بالای توری دوم خارج شده و به قسمت شن گیر انتقال داده می شود . براین اساس ذرات ریزتر گندم ( وجو ) از توری دوم عبورکرده و توسط سیلکون قوی به قسمت انبارکاه و کلش انتقال می یابد . از اخـتلاف وزنـی بـین دانـه ( وجو ) و ذرات خارجی مو جود همان ند گرد و خاک و شن می توان استفاده نموده .
مرحله سیاه دانه گیر : این دستگاه طوری تعبیه گردیده که گندم ( وجو ) از قسمت بالایی وارد شده و دراثر عبور از آن و به علت حرکت چرخشی سریع ، نیرویی به دانه های گندم ( وجو ) وارد می شود که با استفاده از نیروی گریز از مرکز این عمل آسانتر می گردد . در نتیجه براثر این نیروی چرخشی ، مواد سبکتر که سیاه دانه یا دانه های غیر از کندم ( وجو ) را شامل می شود به قسمت مرکزی ( نزدیکتر ) و گندم ( وجو ) به قسمت دورتر پرت می شوند که نهایتاً از دو خروجی جداگانه خارج می شوند .
مرحله پوست گیری : این دستگاه که از داخل داخل شامل یک استوانه مشبک می باشد با حرکت چرخشی خود به وسیله ، تیغه هایی که داخل تعبیه شده است و با ضربه های وارده ، پوست را از گندم جدا می کند .
مرحله سورت : نوار سورت ٤ متری با عرض ٦٠ سانتی متر تعبیه گردیده که در دو طرف نوار سورت گردان قرار گرفته و عمل جدا سازی و سورت و درجه بندی را انجام می دهد .
مرحله سبوس گیری : برای جدا سازی پوست گندم ( وجو ) از این دستگاه استفاده می شود . محصول در داخل این دستگاه حرکت دورانی پیدا کرده و به جداره آن برخورد کرده و پوست جدا می شود .
مرحله بسته بندی : در این مرحله با استفاده دستگاه عمل بسته بندی انجام می گیرد .

ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید بوجاری گندم و جو :

• دستگاه بوجاری مجهز به جدا کننده مگنت
• سیکلون گردگیر
• ماشین شن گیر
• هواکش پنوماتیک
• بالابر
• ماشین سبوس گیر
• ماشین پوست گیر
• نوار سورت
• نوار نقاله

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید بوجاری گندم و جو

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید سیلو های فلزی نگهداری گندم

:: دانلود طرح توجیهی تیپ واحد شالیکوبی برنج مدرن

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید بوجاری گندم و جو ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم  کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند  :

:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار

:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی

:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98

:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری

دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی ::


Go to top

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت نزد کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران محفوظ می باشد :: 1389-1388 :: طراحی و اجرا با کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران

Free Page Rank Tool