طرح توجیهی تولید سرکه از ملاس چغندر قند سال 1400 + pdf + word

Sugar beet vinegar

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید سرکه از ملاس چغندر قند سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید سرکه از ملاس چغندر قند را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

سرکه از ملاس چغندر قند که یکی از فراورده های چغندر قند می باشد ، در تولید ترشی ها ، سالا ها ، سس ها ،کنسرو ها ، شربت ها و ... مورد استفاده قرار می گیرد . درواقع سرکه یک نوع ماده پاک کننده خنثی و ارزان قیمت می باشد .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید سرکه از ملاس چغندر قند


از سرکه در تهیه بسیاری از غذاها به یک ترشی متداول بکار می رود . همچنین در تهیه سس سالاد نیز استفاده می شود . برای درست کردن برخی شربت ها نظیر سکنجه بین نیز کاربرد دارد .

علاوه بر مصارف خانگی ، سرکه در تهیه بسیاری از مواد غذایی از جمله کنسروها و ترشی سازی نیز در صنعت کاربرد دارد .

سرکه ، نوعی ماده پاک کننده خنثی و ارزان قیمت است که به محیط زیست هم هیچ آسیبی نمی‌رساند ( بر خلاف برخی مواد پاک کننده ) . معمولاً از سرکه سفید برای پاک کردن استفاده می‌شود .

برای مثال ، مخلوط آب و سرکه ( یک قسمت سرکه و چهار قسمت آب ) قادر است تا شیشه‌های پنجره را بخوبی تمیز کند . اگر احساس می‌کنید که پس از تمیز کردن شیشه‌ها با سرکه ، شیشه‌ها چرب شده‌اند ، نصف قاشق غذاخوری صابون مایع به مخلوط اضافه کنید . این صابون مایع هر گونه لک و چربی شیشه را از بین می‌برد .

لوله ها را می‌توان با استفاده از مخلوط سرکه سفید و جوش شیرین تمیز کرد . پس از مدت زمان معین ، چند گالن آب داخل لوله بریزید تا اثر سرکه و جوش شیرین کاملاً از بین برود . از سرکه در کشور چین بعنوان نوعی داروی خانگی استفاده می‌شود . معمولاً سرکه را برای جلوگیری از پخش ویروس سارس و ذات الریه مورد مصرف قرار می‌دهند .

بنابراین سرکه خاصیت ضد ویروسی دارد . همان طور که می‌دانید ، هیدروژن ، برای نابود کردن باکتری و ویروس‌های مواد غذایی پیش از نگهداری غذا در یخچال به کار می‌رود . برای تهیه اسپری‌هایی که بمنظور کنترل بیماری ذات الریه ، معمولاً در قاره آسیا مورد استفاده قرار می‌گیرند ، 5 درصد اسید استیک و 3 درصد هیدروژن را با هم مخلوط می‌کنند . علوفه دامی هم بدست آمده به این روش نیز بدلیل داشتن مواد قندی و مغذی برای تغذیه دام مناسب است .

استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید سرکه از ملاس چغندر قند :

• c-397 : استاندارد صنعتی ( api )
• 252-201 : استاندارد ملی – خوراکی


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید سرکه از ملاس چغندر قند


• شرایط واردات و صادرات محصول

محصولات زیر جزء محصولات غذایی می باشد که دارای استاندارهای سخت خوراکی در اروپا و آمریکا بوده و رعایت کردن اینگونه استاندارها در بدو تولید دارای هزینه زیادی می باشد ، لذا پیشنهاد می شود در ابتدای تولید ، و با توجه به شرایط صادرات آسان و تعرفه ای گمرکی و هزینه حمل و نقل در ابتدا صادرات به کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس و مناطقه خاورمیانه مد نظر قرار گیرد . بخش نامه خاصی در مورد واردات و صادرات این محصول ذکر نشده است .


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید سرکه از ملاس چغندر قند


سرکه جزء کالاهای محلی بوده و به عنوان واحدهای کوچک صنعتی زود بازده می باشد و از اهمیت استراتژیک خاصی برخوردار نیست . علوفه دامی نیز به طور غیر مستقیم بر زنجیره تولید مواد غذایی موثر است ولی با توجه به جایگزین های زیادی که دارد از اهمیت استراتژیک برخوردار نیست .


فرایند اجرای این طرح توجیهی تولید سرکه از ملاس چغندر قند


به طور کلی دوروش برای تهیه سرکه ( و البته الکل ) وجود دارد :

1- روش تخمیری

2- روش سنتزی از مواد نفتی

روش دوم به علت تکنولوژی وارداتی و شرایط عملیاتی که کنترل آنها مشکل است ، برای تولید این محصول در ایران توصیه نمی شود اما در کشورهای توسعه یافته نظیر آلمان و اتریش انجام می گیرد . این روش هزینه سرمایه گذاری بالایی را نیز طلب می کند ولی در نهایت بازده بالاتری دارد .

در کشورهایی نظیر ایران که مواد قندی و هیدروکربنی به علت کشاورزی بودن آنها فراوان است ، می توان از این محصولات برای تهیه سرکه استفاده نمود که از طریق روش تخمیری صورت می گیرد . لذا ما روش تخمیری را به عنوان روش منتخب شرح می دهیم .

در حال حاضر با توجه به وجود کارخانه های متعدد تولید قند از چغندر قند در کشور ملاس چغندر به میزان زیادی موجود می باشد و با قیمت پایینی قابل تهیه است . به علاوه ماشین آلات و تجهیزاتی که در این زمینه مورد استفاده قرار می گیرد نیز همگی در داخل کشور ساخته می شوند و نیاز به صرف هزینه های ارزی ندارد .


فرآیند تخمیری تولید سرکه از ملاس بطور کلی از دو طریق صورت می گیرد

روش سریع

ملاس چغندر یا هر محصول قند دار دیگری را در داخل ظروف سر خالی و سر باز ریخته تا تخمیر الکلی و اسیدی توسط مخمرها انجام پذیرد . در این روش احتمال آلودگی و رشد کپک های سطحی زیاد بوده و در صورت بروز چنین آلودگی هایی ممکن الکل و اسید محلول توسط این مخمرها و کپک ها به مواد دیگری تبدیل شوند و سرکه نامرغوب شود .

روش هوادهی و هوادمی

در این روش از مخمرها استفاده می شود و در طی آن ابتدا مواد قندی موجود در میوه ها به الکل تبدیل شده و سپس الکل تولید شده به کمک هوادهی و هوادمی به سرکه تبدیل می شود .

هر یک از دو فرآیند بالا را می توان به یکی از سه روش زیر انجام داد:

پیوسته

نیمه پیوسته

غیر پیوسته

روش مداوم برای ظرفیت های تولید بالا مناسب است و هزینه سرمایه گذاری اولیه آن نیز بالاتر است ولی روش نیمه پیوسته و غیر پیسته تجهیزات ارزان قیمت تری را نیاز دارد و برای تولید در ظرفیت های کمتر و صنایع کوچک مناسب هستند .

از بین این دو روش نیز روش غیر پیوسته راندمان بسیار پایینی دارد و از لحاظ اقتصادی به صرفه نیست لذا فرآیند نیمه پیوسته مناسب ترین روش است .

شرح فرایند تخمیر نیمه پیوسته به روش هوادمی

ابتدا می بایست برا ی ذخیره ملاس گرفته شده از کارخانه تولید قند از چغندر قند مخازن ذخیره مناسب ساخته شوند تا تولید کارخانه دچار وقفه نشود .

در مخازن اولیه نگهداری آب به ملاس اضافه می شود . همچنین برای بهبود عمل تخمیر موادی چون سولفات و دی فسفات امونیوم نیز به مخزن افزوده می گردد . مقدار اسیدیته محلول باید در حدود4.5 تنظیم شود و برای این منظور در صورت لزوم مقداری اسید سولفوریک به مخزن اضافه می شود .

فراهم آوردن این شرایط برای اینکه عمل تخمیر به خوبی صورت گیرد ضروری است. حال عملیات هوادهی را آغاز می کنیم. پس از انجام عملیات هوادهی برای استریل کردن محلول از بخار آب استفاده می شود .

در این مرحله بخار وارد لوله های جانبی مخازن شده دمای محلول افزایش یافته و در اثر افزایش درجه حرارت ، عوامل زنده مزاحم عمل تخمیر از بین می روند و عمل تخمیر با کمک گرمای اولیه و سپس با توجه به گرمازا بودن خود واکنش پیشرفت می کند . زمان اتمام این فرآیند بسته به نوع مواد قندی و شرایط تخمیر متفاوت است ولی زمانی حدود 48 ساعت مناسب به نظر می رسد .

سپس توسط آب سرد که در جداره مخزن جریان پیدا می کند درجه حرارت پایین امده و به حدود 37 درجه سانتیگراد می رسد . در مراحل بعدی نگهداری مواد نیز نباید این دما خیلی پایین امده یا خیلی بالا برود .

محصول سرکه حاصل را به کمک تقطیر جدانموده و باقیمانده نیز به دلیل اینکه هنوز میزان قابل توجهی مواد قندی دارد می تواند به عنوان خوراک دام بکار گرفته شود . فرآیند تولید سرکه از ملاس چغندر قند از پیچیدگی خاصی برخوردار نیست و قسمت عمده فرآیند رد یک مخزن تخمیر صورت می گیرد .

این مخزن دارای ورودی ها و خروجی های لازم جهت اضافه کردن افزودنی های مورد نیاز نظیر سولفات و دی فسفات آمونیوم و اسید سولفوریک می باشد . همچنین یک سری کویل های خنک کننده در اطراف مخزن برای تنظیم درجه حرارت فرآیند تعبیه شده است .

بسته بندی

سرکه را می توان در بطری های پلاستیکی در اندازه های ( 250 و 500و 1500 میلی لیتری ) و یا بصورت ظرف های با حجم های 20 لیتری که برای صنایع غذایی بکار گرفته می شوند به فروش رساند .

نگهداری سرکه نیاز به مراقبت خاصی ندارد و می توان در دمای محیط آنرا نگهداری کرد ولی نباید دمای آن خیلی بالا برود . علوفه دامی به صورت فله به فروش می رسد و به دلیل قیمت اندک آن بسته بندی آن چندان به صرفه نیست .


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید سرکه از ملاس چغندر قند

• مخازن ذخیره ملاس

• مخازن ذخیره اسید سولفوریک

• مخازن ذخیره مواد مخمر و جانبی دیگر

• تانک های نهایی عملیات تخمیر

• تجهیزات تقطیر نهایی

• ماشین های مبادله کننده گرما

• انواع پمپ ها و اتصالات مربوطه

• ماشین های بسته بندی

• تجهیزات تعمیرگاه و آزمایشگاه

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید سرکه از ملاس چغندر

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید آبلیمو

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید سرکه برنج

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید سرکه خرما

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید سرکه از ملاس چغندر قند ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم  کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند  :

:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار

:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی

:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98

:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری

دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی ::

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.