جستجو در محتوای K2
جستجو در مجموعه ها
جستجو در تماس ها
جستجو در محتوا
جستجو در خبرخوان ها
جستجو در وب لینک ها
موقعیت شما: صفحه نخستدانلودستان سایتدانلود طرح های توجیهی صنعتی و معدنی کاملترطرح های توجیهی صنایع غذاییطرح توجیهی تولید و بسته بندی کنسانتره آب هویج سال 1400 + pdf + word
امتیاز کاربر:  / 0
ضعیفعالی 

Date vinegar

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید سرکه خرما سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید سرکه خرما را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

به دلیل نامرغوب بودن حدود 30 درصد خرمای تولید شده در كشور ، این محصولات مستقیماً جذب بازار مصرف نمی شوند و می بایست در واحدهای صنایع تبدیلی و فرآوری تبدیل به فرآورده های با ارزش شوند . سرکه خرما نیز از مهمترین فرآورده های تخمیری خرما می باشد ، که اغلب در صنایع غذایی و تولید ترشی ها مورد استفاده قرار می گیرد .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید سرکه خرما


خرما میوه ای است با ارزش غذائی بالا كه به علت دارا بودن مواد قندی قابل توجه ( حدود 70% ) علاوه بر مصرف غذایی در صنعت نیز موارد استفاده فراوان دارد .

مصارف مختلف خرما در صنعت شامل شیره خرما شهد خرما ( عسل خرما ) ، قند مایع ، سركه خرما ، الكل ، عصاره نوشابه و خوراك دام می باشد و از هسته آن روغن كربن اكتیو، لوریل الكل ، مواد موثر سطحی و از ضایعات آن در تركیب خوراك دام و طیور و از برگ خرما در ساخت انواع ظروف بافتنی ، حصیر و از تنه و چوب خرما در كارخانجات نئوپان سازی و كاغذ سازی و همین طور پوشش ساختمانها و پلها استفاده می كنند .

خرما از محصولات عمده كشارزی ایران است و حدود 70 درصد وزن خشك آنرا قند تشكیل می دهد . مناطق عمده كشت خرما در ایران استانهای خوزستان ، سیستان بلوچستان ، هرمزگان ، بوشهر ، فارس و كرمان می باشد . میزان تولید خرما در كشور در سال 1376، 877 هزار تن بوده است .

بدلیل نامرغوب بودن حدود 30 درصد خرمای تولید شده در كشور مستقیماً جذب بازار مصرف نمی شود و می بایست در واحدهای صنایع تبدیلی و فرآوری تبدیل به فرآورده های با ارزش شود . این فرآورده ها به دو بخش تخمیری و غیر تخمیری تقسیم بندی می شود .

از آنجاكه خرما حاوی درصد زیادی قند است لذا به عنوان منبع كربنی در فرایندهای تخمیری استفاده می شود . كه یكی از مهمترین فرآورده های تخمیری خرما سركه می باشد .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید سرکه خرما


اسید اسیتیك یا جوهر انگور جزو اسیدهای كربوكسیلیك است و در نامگذاری آیوپاك به اسید اتانوتیك معروف است . این اسید دارای طعم ترشی شبیه طعم سركه است .

باكتری سركه ساز ( استو باكتر ) به دلیل تمایل به تولید اسید استیك به این نام معروف شده اند . این باكتری ها در موادغذایی ، آب و خاك یافت میشوند . اسید استیك به طور طبیعی ازمیوه ها و برخی موادغذایی فاسد شده از فرآیند تخمیر تولید میشوند و از قدیمیترین تركیبات شیمیایی شناخته شده توسط انسان است .

سركه در واقع محلول رقیق شده ( 5 - 2 درصد ) اسیداستیك است . سركه تجارتی مایعی با بو و مزه ترش ، بیرنگ یا كم رنگ است و به عنوان چاشنی در غذا مصرف می شود . سركه مایعی است كه از تخمیر الكل به اسیداستیك به دست می آید ، به گونه ای كه عاری از دیگر محصولات فرعی تخمیر باشد .

غلظت استیك اسید معمولا از 4 تا 8 درصد حجم سركه مصرفی تغییر میكند و غلظت های بالاتر برای ترشی ( بالای 18 درصد ) استفاده می شود ، اگرچه در بعضی از كشورها حداقل غلظت ممكن است كمتر باشد .

سركه های طبیعی همچنین شامل مقادیر اندكی تارتاریك اسید ، سیتریك اسید و دیگر اسیدها هستند . سركه از زمان های باستان استفاده می شده است و به عنوان یك چاشنی مهم در غرب ، اروپا ، آسیا و دیگر مناطق سنتی جهان مطرح است .

PH سركه معمولا بین 2 تا 5/3 متغیر است در حالی كه سركه های تجاری معمولا دارای PH 4/2 هستند هم چنین سطح PH به غلظت استیك اسید بستگی دارد .

استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید سرکه خرما :

• 355 : ادویه و چاشنی -سركه – ویژگی ها
• 1394 : ادویه و چاشنی – سركه – روش های آزمون


کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید سرکه خرما


• كشورهای عمده تولیدكننده

ایتالیا ، مجارستان ، لهستان ، امارات ، افریقای جنوبی ، تركیه

• كشورهای عمده مصرف كننده

آذربایجان ، عراق ، بحرین ، قطر ، امارات ، كویت ، روسیه ، استرالیا ، سوئد


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید سرکه خرما


• شرایط واردات محصول

با مراجعه به كتاب مقررات بازرگانی خارجی كشور بر اساس قانون صادرات و واردات ، محدودیتی برای واردات انواع سركه از جمله سركه خرما وجود ندارد . این محصولات باید با استانداردهای ملی ایران منطبق باشد .

• شرایط صادرات محصول

بر اساس قانون صادرات و واردات ، محدودیتی برای صاردات انواع سركه از جمله سركه خرما وجود ندارد . كشور ما به سبب برخورداری از شرایط اقلیمی مناسب و بسیار متنوع و وجود ذخایر عظیم و نیروی كار ارزان و موقعیت ترانزیتی عالی از موقعیتی خاص در بخش صادرات غیر نفتی بویژه محصولات غذایی برخوردار است .

بر اساس آمار ایران به بیش از 124 كشور محصولات صنایع غیر نفتی از جمله محصولات صنایع غذایی صادر كرده است كه در بین این مناطق كشور آلمان ، آذربایجان ، ایتالیا ، تركیه ، تركمنستان ، ازبكستان ، هند ، ژاپن واكراین معادل 62درصد كالای صادراتی غیر نفتی كشور شامل انواع محصولات فرآوری شده غذایی را به خود جذب كرده اند و در میان این محصولات و باتوجه به امكانات داخل كشور ، محصولات فرآوری شده خرما از جمله سركه خرما نیز چنانچه بطور مطلوب و برابر استانداردهای جهانی فرآوری و بسته بندی گردد میتواند یكی از اقلام صادراتی كشور باشد از این رهگذر ارزآوری خوبی را موجب گردد . در بخش صادرات كشور ما حضور قوی در بازارهای جهانی ندارد .

یكی از دلایل این امر بر اساس اطلاعات موجود در بخش كشاورزی ، كیفیت پایین جنس برای اختصاص در بخش فرآوری است . راه حل این مشكل اصلاح نژاد و استفاده از تكنیكهای جدید كشاورزی است .

علت دیگر ، نبود برنامه ریزی در زمینه تولید برای صادرات است . به این معنی كه برای حضور در بازارهای جهانی باید شبكه ای وجود داشته باشد تا محصول را از بخش تولید مواد اولیه تا فرآوری و تبدیل به محصول تحت نظارت اصولی و صحیح قرار دهد و محصول را با كیفیت و استاندارد مورد تقاضای بازارهای هدف تولید كند .


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید سرکه خرما


سطح زیر كشت نخیلات در جهان به بیش از 950 هزار هكتار می رسد كه از این میزان ، سالیانه 5500 هزار تن خرما به دست می آید . سهم كشور ایران از تولید جهانی 16 درصد می باشد كه با توجه به نوسانات تولید این سهم نیز تغییر می كند . سطح زیر كشت نخیلات در ایران 200 هزار هكتار و تولید خرما 1000- 950 هزار تن می باشد .

با توجه به اینكه كشور ایران در سال 1381 مقام اول تولید خرما در جهان را به خود اختصاص داده است ولی از نظر میانگین تولید در هكتار و از نظر ارزش تولیدات صادراتی در رتبه وجایگاه مناسبی قرار ندارد . خرما در 13 استان كشور تولید و 9 استان مازاد تولید دارند .

از مجموع خرمای تولیدی كشور سالیانه 400-350 هزار تن مصرف داخلی ، 150 - 100 هزار تن صادرات ، 52-20 درصد ضایعات وجود دارد كه سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی موجب كاهش این ضایعات و برطرف كردن نیاز بازار داخل و صادرات مازاد آنها و ارزآوری بسیار مناسبی برای كشور می گردد .

خرما در صنایع تبدیلی به شیره خرما ، عسل خرما ، الكل خرما ، سركه خرما و... تبدیل می شود . استان كرمان با داشتن 42 هزار هكتار نخل بارده و 270-200 هزار تن اولین تولید كننده خرما در كشور به شمار می آید .

استان سیستان و بلوچستان كه در این گزارش برای اجرا طرح تولید سركه از خرما مورد بررسی قرار میگیرد ، با توجه به وسعت زیاد و با توجه به اینكه بیشترین سطح زیر كشت خرما از انواع مرغوب و دومین تولیدكننده ی این محصول استراتژیك كشور می باشد می تواند با برنامه ریزیهای مدون و حمایت دولت از تولیدكنندگان و صنایع فرآوری خرما از جمله صنعت تولید سركه از خرما در این استان گامهای مهمی در توسعه صادرات غیرنفتی بردارد .

به دلیل سنتی بودن كشاورزی و پراكندگی باغات در سطح استان و بسته بندی نامناسب كه عمدتاً بصورت یك كیلویی و حلب های 17 تا 20 كیلویی می باشد ضایعات بسیاری را در این محصول داریم .

با توجه به تولید بیش از 157 هزار تن خرما در سال در این استان كمبود صنایع تبدیلی و بسته بندی به شدت احساس می شود و با توجه به این حجم تولید نبود انبار و سردخانه جهت نگهداری و نبود صنایع فرآوری مناسب و صنایع بسته بندی و نگاه سنتی تولیدكننده و تاجر و درجه بندی نامناسب ، این محصول با قیمت پایین و به صورت فله از استان خارج می شود و این خروج به صورت فله ای به كشورهای همسایه می باشد كه موجب ضرر كشاورز و بطور كلی ضربه به اقتصاد استان می گردد .

بنابراین با توجه به مسائل فوق توجه ویژه به صنایع فرآوری و تبدیلی در این حوزه دارای اهمیت بسیاری است وموجب ارزآوری مناسبی برای كشور می گردد .


فرایند اجرای این طرح توجیهی تولید سرکه خرما

1. شستشوی خرما
2. سولفیتاسیون خرما
3. خرد كردن له كردن خرما
4. استخراج شربت یا شیره خرما
5. تهیه مخمرها
6. فرآیند تخمیر و تولید سركه
7. بسته بندی

شستشوی خرما

خرمای مناسب جهت عملیات استحصال شیر ، خرمای درجه درجه 3 یا 4 از نوع سایر ، خضراوی و یا حلاوی می باشد . این خرما بایستی دارای ویژگیهای زیر زیر می باشد :

نرمی بافت
 پایین بودن میزان پكتین وتانن
 بالا بودن درصد میزان قند انورت
 روشن بودن رنگ خرما

خرمای مصرفی در مرحله اول توسط آب سرد مورد شستشو قرار میگیرد . در مرحله دوم خرماها روی یك تسمه نقاله ریخته شده مورد بازبینی قرار میگیرند . این سیستم شستشو توانایی جداسازی سنگ ، چوب و سایر ناخالصیها را از خرما دارد . آب مصرفی دراین مرحله دارای درجه حرارتی در حدود 30 تا 04 درجه می باشد .

سولفیتاسیون خرما

گاز SO و یا اضافه كردن نمكهای سولفویت ( SO ) و بی سولفویت ( HSO ) از تركیباتی هستند كه می توانند روی مخمرها و كپكها اثر گذاشته ، از تخمیر خرما جلوگیری میكنند . ضمناً توانایی جلوگیری از قهوهای شدن آنزیمی و غیر آنزیمی ( كاهش مقدار هیدروكسی متیل فوفوران ) را خواهد داشت .

نهایتاً اینكه با توجه به اینكه ، بهترین PH برای فعالیت تركیبات سولفیت بین 2 تا 3 می باشد استفاده از سولفیتاسیون باعث جلوگیری از فعالیت میكروبها خواهد گردید . به عبارت دیگر این مرحله را میتوان مرحله ضدعفونی نیز نامید .

خرد كردن و له كردن خرما

خرمای شسته شده از مرحله ضدعفونی به ماشین خردكن منتقل می شود . در این مرحله خرما با هسته به لایه های به قطر 2 تا 3 میلیمتر خرد می گردد . پس از له شدن وارد مرحله استخراج می گردد .

استخراج شربت یا شیره خرما

عمل استخراج شیره از خرما با استفاده از دیفیوزیون صورت میگیرد . میزان آب مصرفی در این مرحله بستگی به درصد رطوبت و با مواد قندی ( 10-16 درصد ) از سلول خارج میگردند با توجه به اینكه غشا پرتوپلاست سلول زنده نیمه تراواست یعنی آب را از خود عبور میدهد ولی نسبت به انتقال مواد محلول و معلق دارای خاصیت تراوایی انتخابی است .

با حرارت ( 57-65 درجه سانتی گراد ) پروتینهای غشا سلولی تغییر فرم داده و تراوایی انتخابی حالت فشار اسمزی در واكوتولهای سلول و پروتوپلاست نمیتواند وجود داشته باشد ، در نتیجه غشا سلول به صورت نیمه تراوا در میآید بعضی از مولكولها میتوانند نسبت به مولكولهای دیگر سریعتر داخل سلول نفوذ كنند ، آب میتواند وارد سلول شده و جانشین قند و سایر تركیبات حلال گردد تا زمانی كه تعادل برقرار گردد .

حرارت فوق علاوه بر استخراج قند از خرما سبب جلوگیری از فعالیت باكتریها ( در بعضی مواقع از تركیبات آلدئید فرمیك ( فرم آلدئید ) استفاده می گردد ) و همچنین فعالیت آنزیمها میكند .

چنانچه عمل دیفیوژن در یك مرحله صورت گیرد خرما با سه برابر وزن خود با آب مخلوط می گردد ، در مرحله اول میتوان حدود 53 درصد از مواد متشكله ( قندها ) را به صورت شیره خام استخراج كرد . با تكرار عمل عصاره گیری میتوان از تفاله باقیمانده 70-65 درصد شیره خرما را استخراج كرد .

تفاله باقیمانده بلافاصله به دستگاه پرس جهت آبگیری منتقل می گردد آب خروجی از تفاله پس از استریل شدن و تعدیل درجه حرارت با آب مورد مصرف در مرحله استخراج مخلوط شده و وارد سیستم دیفیوژن می گردد . تفاله خشك شده پس از خرد شدن در آسیابهای چكشی میتواند بعنوان خوراك دام بسته بندی گردد .

تهیه مخمرها

در این مرحله برای تهیه سركه مخمرها را برای اضافه كردن به شیره خرما آماده میكنند . همانطور كه گفته شد مخمر تولید كننده الكل Saccharomyces ellipsoideus و cervisia Saccharimyces می باشد و مخمر تولیدكننده سركه نیز استوباكتر است .

مخزن رشد مخمر در این بخش می باشد كه با آبو نیتراتآمونیم و سایر مواد كمكی جهت تسریع در رشد اضافه می گردد . سپس در این مرحله بوسیله همزن اكسیژن مورد نیاز جهت رشد مخمر تأمین می گردد مدت زمان لازم در این مرحله 5/2 ساعت م یباشد .

فرآیند تخمیر و تولید سركه

در این مرحله شیره رقیق حاصله در مراحل قبل به فرمنتورهایی كه در این قسمت كار گذاشته شده اند انتقال مییابد و با مخمرهایی كه در قسمت قبل آماده شده اند مخلوط میگردند . فرمنتورها تمام شرایط لازم برای تخمیر را دارا میباشند ( از قبیل اكسیژن ، دما و... ) .

به شیره موجود در فرمنتورها 45% آب اضافه می شود پس تركیب شیره و آب به نسبت 45% می باشد و در ابتدا در این مرحله مخمرها قند موجود در شیره را به الكل تبدیل میكنند و با توجه به اینكه در اینجا رشد مخمرها بی هوازی است همزن وجود ندارد . الكل بدست آمده در این قسمت دارای 10% غلظت است .

سپس الكل تولید شده به كمك هوادهی و هوادمی در مخازنی از جنس استیل یا پلی اتیلن به سركه تبدیل می شود .

فیلتراسیون

سركه تولید شده دارای تفاله ها ، مواد معلق و مواد كلوئیدی می باشد كه در نتیجه عبور از دستگاه فیلتر از سركه جدا میگردند دستگاه فیلتر حتماً باید از استیل ضد زنگ ساخته شده باشد .

بسته بندی

در این مرحله دستگاه بسته بندی كار بسته بندی سركه تولیدی را انجام میدهد . سركه تولید شده در این قسمت در ظروف پلاستیكی 3 لیتری بسته بندی شده و بر آنها برچسب زده می شود .


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید سرکه خرما

• ماشین مخلوط كن خرما
• ماشین پرس حلزونی
• مخزن ذخیره شیره رقیق ( ظرفیت 50000 لیتر )
• فیلتر مكانیكی
• نوار نقاله ( به طول 6 متر )
• مخزن تهیه مخمر
• مخزن رشد مخمر
• فرمنتور
• پمپ استیل
• مخزن ذخیره
• ماشین بسته بندی

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید سرکه خرما

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید سرکه برنج

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید سرکه از ملاس چغندر

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید آبلیمو

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده می شود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید سرکه خرما ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم  کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند  :

:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار

:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی

:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98

:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری

دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی ::


Go to top

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت نزد کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران محفوظ می باشد :: 1389-1388 :: طراحی و اجرا با کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران

Free Page Rank Tool