جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید نبات و آبنبات سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید نبات و آبنبات را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
نبات و آبنبات یكی از ساده ترین و متنوع ترین شیرینیها از نظر طعم و شکل جهت مصرف میباشند . علاوه بر مصرف در مراسم و جشن ها ، از لحاظ پزشكی نیز در بعضی موارد افت فشار در بیماران ، سادهترین راه برای بهبود حال بیمار مصرف نبات میباشد .
نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید نبات و آبنبات
نبات عبارت است از محصول قوام آمده و متبلور شده از محلول آب و شكر ، كه به روش های سنتی و صنعتی تولید می شود .
• نبات سنتی : معمولا بصورت ساكن تهیه می شود كه به دو رنگ سفید ساده و زرد زعفرانی و در اشكال زیر وجود دارد .
• پرده نبات : بخش رویه كاسه نبات است .
• شاخه نبات : عبارت است از بلورهای نبات كه دور یك نخ تشكیل شده است
• تخته نبات : عبارت است از تكه های نبات تشكیل شده در جدار و كف ظرف
• كاسه نبات : عبارت است از نباتی كه به شكل ظرف درآمده است .
• نبات صنعتی : معمولا به صورت انبوه و در حالت سكون و یا در حركت تولید می شود و می تواند به اشكال گوناگون باشد ، مثلا نبات تك كریستال ، نبات چوبی ( دسته دار ) و یا به اشكال نبات سنتی و غیره
ویژگی نبات
• مواد خارجی: منفی ( نخ موجود در شاخه نبات ماده خارجی محسوب نمی شود . )
• مزه : نبات باید دارای مزه شیرین ویژه شكر باشد .
• رطوبت : بیشینه یك درصد
• پلاریزاسیون : كمیته پلاریزاسیون نبات بر اساس ماده خشك 7/99
• خاكستر : بیشینه 03/0درصد
• رنگ محلول نبات سفید : بیشینه 60 واحد ایكومسا
• انیدرید سولفورو (SO2) : بیشینه 10 میلی گرم در كیلوگرم
کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید نبات و آبنبات
نبات و آبنبات یكی از ساده ترین شیرینیها جهت مصرف میباشند . هم از نظر مصرف در مراسم و جشنها و نیز از لحاظ پزشكی نیز در بعضی موارد افت فشار در بیماران ، سادهترین راه برای بهبود حال مریض مصرف نبات میباشد .
در عین حال از لحاظ قیمت نیز بسیار مقرون به صرفه بوده و از لحاظ تنوع در طعم نیز بسیار متنوع میباشد . از دیگر موارد مصرف نبات میتوان به طعم دهی به دیگر موارد غذایی اشاره كرد و در طعم شیرینی جات و كیكها از پودر نبات و آبنبات میتوان استفاده كرد .
استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید نبات و آبنبات :
• 711 : ویژگیها و روشهای آزمون تافی و آبنبات
• 739 : نبات و روشهای آزمون آن
• TC 34 : فراوردههای غذایی
• كد 1999 : 1- 6888 : مربوط به مواد غذایی
کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید نبات و آبنبات
سالهاست كه در دنیا ، تكنولوژی تولیدات مواد غذایی از جمله نبات و آبنبات در اختیار كشورهای پیشرفته اروپایی میباشد ، چه بسا تا حدود 10 سال پیش 90% از تولیدات عمده جهانی نبات و آبنبات در اختیار 4 الی 5 كشور اروپایی از جمله آلمان و تركیه و اتریش و بلژیك و انگلیس بود .
اما در سالهای اخیر دامنه تولید این محصول و تكنولوژی تولید این محصولات به دیگر قارههای جهان رسید و در كشورمان هم گامهای بلندی در زمینه تولید صنعتی این محصولات برداشته شده است ، چه بسا در بخش خاورمیانه ، ایران اولین تولید كننده این محصولات باشد ، اما در مورد كشورهای مصرف كننده محصول میتوان گفت به دلیل وسعت تولید تنوع این محصولات در تمامی كشورهای دنیا ، مصرف این محصولات سهم بسزایی داشته و مقادیر زیادی از مصرف آن در كشورهای مختلف موجود است ، اما به خصوص میتوان به كشورهای جنوب خلیج فارس و یا بازار جنوب شرق آسیا و اروپا اشاره كرد كه از بزرگترین مصرف كنندگان این محصولات در جهان میباشد .
شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید نبات و آبنبات
• شرایط واردات محصول
در مورد واردات این محصولات ( نبات و آبنبات ) شرایط خاصی در سایت رسمی وزارت بازرگانی ذکر نشده است . و تنها موردی که آمده میزان تعرفه واردات نبات و آبنبات می باشد که به ازای هر کیلوگرم 65 سنت ذکر شده است .
• شرایط صادرات محصول
در مورد نبات از آنجا که یک محصول تقریبا بومی می باشد یا صادرات و وارداتی وجود نداشته و یا اینکه چیزی به ثبت نرسیده است به همین دلیل در مورد صادرات و واردات نبات ، هیچ مورد خاصی قابل ذکر نمی باشد .
در مورد آبنبات هم صادرات و واردات یا با کد تعرفه "سایر" انجام شده که قابل تفکیک با سایر مواد غذایی نمی باشد و یا اینکه با کد شکلات این مبادلات انجام شده است و به همین دلیل امکان تفکیک وجود ندارد . میزان تعرفه صادرات نبات و آبنبات به میزان 55 الی 65 سنت به ازای هر كیلوگرم می باشد .
اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید نبات و آبنبات
نبات و آبنبات امروزه یك كالای تولیدی و مصرفی بسیار مهم در بازار جهانی میباشد . زیرا موارد مصرف آن و تنوع تولید و مصرف آن بسیار زیاد و همچنین تولید آن بسیار ساده و پرسود میباشد .
كمتر كشوری در دنیا موجود میباشد كه در زمینه تولید این محصولات و یا مواد اولیه آن ( بخصوص شكر ) فعالیت نداشته باشد ، از این رو میتوان گفت تولید نبات و آبنبات در هر 5 قاره جهان یكی از شاخههای مهم صنایع غذایی میباشد .
از این نظر تولید محصولات نبات و آبنبات و حتی تكنولوژی تولید این محصولات میتواند دریچه مهمی جهت بازگشایی طرحهای اقتصادی و مناسبات اقتصادی با سایر كشورهای جهان و تولید كنندگان و مصرف كنندگان این محصولات و مواد اولیه آن باشد .
به خصوص وجود كشورمان درپل ارتباطی 3 قاره مهم جهان یعنی اروپا و افریقا و آسیا میتواند در زمینه راه برد این فعالیت اقتصادی بسیار گره گشا باشد .
فرایند اجرای این طرح توجیهی تولید نبات و آبنبات
فرآیند تولید نبات و آبنبات به این شرح است :
1 - شکر ( 60 درصد ) + آب ( 10 درصد ) + گلوکز ( 30 درصد )
2 – دیگ آماده سازی شربت
3 – دیگ پخت شربت
4 – رنگ مجاز و اسانس
5 – سنگ خنک کن
6- دستگاه تزریق پودر یا خمیر داخل آبنبات
7 - دستگاه پرس فرم دهنده
8 - دستگاه بسته بندی
برای تولید نبات معمولی شكر را در داخل مخزنی به مقداری حل میكنند كه به اصطلاح به محلول تشكیل شده محلول سیر شده یا فوق اشباع گفته می شود . بعد از این مرحله ، مرحله دانه زنی انجام میشود .
به این ترتیب كه یك ماده خارجی مانند نخ در محلول قرار میگیرد و مولكولهای شكر به صورت مرتب بر روی هم میچسبند و تشكیل نبات میدهند با گذشت زمان نبات نازك تشكیل شده به دور نخ افزایش ضخامت مییابد و تشكیل بلورهای بزرگتر نبات صورت میگیرد ، در این زمان نبات آماده است و باید از محلول خارج شده و بعد از مرحله خشك شدن بسته بندی شود .
اما تكنولوژی تولید آب نبات مراحل دیگری دارد كه به آن اشاره خواهد شد .
ابتدا شكر را به همراه گلوكز و آب داخل مخزن ریخته میجوشانیم ، در این عملیات ساكروز ( شكر ) طی عملیاتی در محیط اسیدی گلوكز به قند احیا تبدیل میشود . حال شربت تولید شده به دستگاه پخت آبنبات وارد میشود .
در این دستگاه شربت تحت خلأ و در دمای مناسب پخت بین 136 تا 142 درجه سانتیگراد پخته میشود ، دلیل خلأ كردن دستگاه به این علت است كه اكسیژنی كه در هوا وجود دارد و موجب اكسیداسیون شربت میشود ، در نتیجه شربت در حضور اكسیژن رنگ شفاف خود را از دست میدهد و كدر میشود . پس با خلأ كردن دستگاه از وجود اكسیژن كاسته میشود و به شفافیت شربت لطمه وارد نمیشود .
بعد از پخت شربت به صورت خمیری تبدیل میشود و آن را بر روی سنگ خنك كن منتقل میكنند .
بعد از این مرحله خمیر وارد دستگاه های مختلف بر اساس سفارش تولید میشود ، مثلاً اگر بخواهیم داخل آبنبات مغزدار باشد ، خمیر وارد دستگاه مخصوص شده و این دستگاه داخل خمیر مغز تزریق میكند ، بعد از این مرحله خمیر وارد دستگاه پرس فرم دهنده میشود و به اندازه و اشكال مختلف تبدیل خواهد شد و بعد از آن آبنباتها وارد تونل خنك كننده شده و وارد مرحله بسته بندی میشوند .
شایان ذكر است مرحله طعم دادن به آبنباتها بوسیله اسانسها و با رنگ دادن به آنها در همان مرحله كه خمیر وارد سینی خنك كن میشود انجام داده میشود . بسته بندی آبنباتها ، بستگی به دستگاههای مختلف موجود ممكن است دو سر پیچ ، یك سرپیچ و یا دو سر پرس باشد كه بسته به نوع نیاز ، دستگاه عملیات را انجام خواهد داد .
ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید نبات و آبنبات
• دیگ پخت دوپاتیل
• دیگ آماده سازی شربت
• ماشین سنگ خنك كن
• اكسترو در پودر داخل آبنبات
• ماشین بچرولرو ریسایز سرپیچ قرقره
• ماشین فرم دهنده
• تونل خنك كننده معمولی هوا خنك
• ماشین بسته بندی دو سر پیچ
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید نبات و آبنبات
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .
- در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارایه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید نبات و آبنبات ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .
کانال یوتیوب ما را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.
:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند :
:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار
:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی
:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98