ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
نخ پلی استر پی او وی در تولید البسه ورزشی ، جوراب ، لباس زیر ، پارچه کشبافت یکپارچه ، پارچه پرده و رومبلی و ... دارای کاربرد می باشد .
پلی استر به پلیمرهایی اطلاق می گردد که دارای گروه استر در زنجیره اصلی خود باشند. پلی استر می تواند به عنوان ماده اولیه محصولات مختلف با مصارف گوناگون مورد استفاده قرار گیرد . بطور مثال از پلیمر نوع سخت می توان جهت تولید محصولاتی مانند :
صندلی ، محافظ مواد غذایی و بطری های نوشابه و موادی که احتیاج به پوشش طلقی دارند ، استفاده نمود و پلیمر نوع نرم به دلیل داشتن خواص مکانیکی مطلوب مانند انعطاف پذیری می تواند در تهیه الیاف مصنوعی مورد استفاده قرار گیرد . نخ های فیلامنت پلی استر با توجه به میزان کشش نخ و نحوه تولید الیاف پلی استر به شرح زیر می باشد .
• نظم کم یا کشیده نشده (LOY)
• متوسط نظم (MOY
• نظم بخشی یا کامل کشیده نشده (POY)
• نظم زیاد (HOY)
• نظم کامل یا کامل کشیده شده (FOY)
نخ پلی استر POY با نظم بخشی با سرعت های در محدوده ٢٨٠٠ تا ٤٢٠٠ متر در دقیقه تولید می شود و با این مشخصه هنوز دارای درجه تبلور بالایی نمی باشد و نظم کلی در آنها در حدی می باشد که نگهداری آنها برای چندین ماه بدون ترد و شکننده شدن و همچنین تغییر شکل بوبین ممکن می باشد .
نخ POY در کارخانجات تکسچرایزینگ به نخ استرچ و تکسچره تبدیل می گردد که این نخ جهت تولید محصولات زیر مورد استفاده قرار می گیرد.
١- پارچه رومبلی و پرده ای
٢- البسه ورزشی زمستانی
٣- البسه زیر
٤- جوراب
5- پارچه کشباف یکپارچه
٦- البسه ورزشی
استانداردهای جهانی مربوط به الیاف PET پلی استر در جدول ارائه شده است.
• BSI ٣٧٧٩ BS كاربرد الیاف پلی استر برای مقاصد الكتریكی
• CENELECEN -1 ٦١٠٦٧ استاندارد ویژگی ها برای الیاف پلی استر
• IEC -1 ٦١٠٦٧ استاندارد ویژگی ها برای الیاف پلی استر
استانداردهای ملی ایران مربوط به الیاف PET پلی استر :
• استاندارد ملی ٢٣٧٩ منسوجات - پارچه فاستونی مخلوط ٤٥ % پشم و ٥٥ % پلی استر ویژگی ها
• استاندارد ملی ٦٣٨٩ طناب - طناب های پلی استر- ویژگی ها
• استاندارد ملی ٧٣٤٤ نساجی- نخ والیاف - نخ پلی استر پلی اتیلن ترفتالات مورد مصرف در كفپوش های نساجی- ویژگی ها و روش های آزمون
• استاندارد ملی ١١٥٠ استاندارد تعیین درصد الیاف سلولزی مخلوط با الیاف پلی استر
• استاندارد ملی ٢٧٣٩ ویژگی های الیاف پلی استر مورد مصرف در سیستم ریسندگی پنبه ایها
• استاندارد ملی ٤٨١٩ ویژگی های نخ مخلوط پنبه- پلی استر مورد مصرف در فرش های ماشینی
• استاندارد ملی ٤٨٢٠ ویژگی های پارچه مخلوط پنبه – پلی استر
• استاندارد ملی ٩٢٥ ویژگی های نخ یكسره پلی استر كشیده شده
كمپانی های تولیدكننده نخ پلی استر عبارتند از :
China Petrochemical Corporation - Formosa plastics Group - Tuntex Group - Koch Industries
Far Eastern Textile Ltd. - Reliance Industries Ltd. – Hualon - Teijin Ltd. - Du pont Fibers
Indo Rama Synthetics Ltd. - Toray Industries,Inc. - Wellman,Inc - Texmaco Taman Synthetics PT - Gruopo Alfa - Tainan Spinning Co,Ltd. - All Other Companies
سود بازرگانی این محصول در سال های گذشته معادل ٣٥ درصد بوده است كه در سال اخیر به ١٦ درصد كاهش یافته است. در ضمن واردات و صادرات این محصول دارای شرایط خاصی نمی باشد .
واردات نخ فیلامنت پلی استر با عنوان نخ از پلی استر تا حدی جهت دار شده ، در کد تعرفه شماره ٥٤٠٢ در نظر گرفته شده است . میزان واردات طی سال های گذشته دارای روندی صعودی بوده است که بیانگر افزایش میزان نیاز کشور به این محصول طی سال های گذشته می باشد .
لازم به ذکر است حجم واردات این محصول به کشور طی سال های گذشته بیش از مقادیر مذکور بوده که بصورت غیر رسمی و قاچاق وارد کشور شده است . با به بهره برداری رسیدن طرح های در دست احداث در زمینه تولید نخ فیلامنت پلی استر میزان واردات محصول طی سال های آتی کاهش خواهد یافت . با وجود به بهره برداری رسیدن طرحهای دردست احداث ، همچنان به واردات این محصول طی سال های آتی نیاز خواهد بود .
بنابراین میزان واردات محصول طی سال های آتی بطور متوسط در حدود ٣٠ تا ٣٥ هزار تن در سال در نظر گرفته شده است . در حال حاضر با توجه به کمبود نخ فیلامنت پلی استر در کشور، صادراتی برای این محصول وجود ندارد .
با توجه به اینکه میزان مصرف این محصول در کشور بیشتر از میزان تولید آن می باشد و به نظر نمی رسد طی سال های آتی نیز نیاز کشور بطور کامل توسط تولیدکنندگان داخلی برطرف گردد لذا طی سال های آتی نمی توان برای این محصول صادراتی متصور گردید .
با توجه به اینکه هرچه میزان مصرف نخ استرچ افزایش یابد به همان میزان ، تقاضای نخ فیلامنت پلی استرنیز افزایش خواهد یافت لذا در ادامه میزان عرضه و تقاضای نخ استرچ و تکسچره مورد بررسی قرار گرفته است .
هدف از بررسی این طرح بازار انواع نخ فیلامنت پلی استر جهت تولید انواع منسوجات مختلف می باشد . ماده اولیه اصلی در تولید این نوع نخ ها چیپس پلی استر می باشد که می توان آنرا تماماً از داخل کشور تهیه نمود.
قبلاً چیپس پلی استر مورد نیاز کشور از کشورهای آسیای شرقی و عربستان تامین می شد که با راه اندازی کارخانه چیپس یزد و پتروشیمی تندگویان ، واردات در این زمینه به حد صفر رسیده است و در حال حاضر کل نیاز کشور از طریق این واحدها قابل تامین می باشد .
1- سود آوری ، بازده و دوره برگشت مناسب سرمایه گذاری
2- توانمندی متقاضی از نظر سابقه صنعتی ، نیروهای متخصص و مجرب جهت اجرا و راه اندازی وهمچنین توانمندی مالی به منظور تأمین بموقع سهم آورده متقاضی و تسریع در اجرای پروژه .
3- بازار مصرف رو به رشد بالقوه و بالفعل مطلوب داخلی و ایجاد شرایط مناسب برای صادرات .
4- واردات بالای این ماده در سال های اخیر باعث خروج ارز زیادی از کشور شده است که در صورت تولید و جوابگوئی نیاز داخلی از خروج ارز از کشور جلوگیری می شود . اسنفاده از الیاف پلی استر در بازار جهانی در جهان با نرخ رشد ٥ درصد در سال در حال افزایش است و با توجه به در دسترس بودن مواد اولیه این طرح كه پلی استر گرید الیاف می باشد تولید این محصول با گرایش به بازار جهانی این نوع الیاف از اهمیت زیادی برخوردار است .
با توجه به سابقه نسبتاً طولانی ( حدود ٣٠ سال ) تولید این محصول در ایران و وجود متخصصین و تکنیسین ها و کارگران ماهر و مجرب و همچنین وجود دانشکده های مختلف نساجی با رشته های پلیمریزاسیون و الیاف مصنوعی و تربیت کارشناسان و مهندسین عالی در این زمینه، نیازی به خرید تکنولوژی تولید از خارج نمی باشد . مضافاً اینکه فروشنده ماشین آلات ، کلیه اطلاعات علمی و فنی مورد نیاز خاص این ماشینها را در اختیار خریدار قرار خواهد داد .
روش های تولید الیاف پلی استر :
الف ) تولید پیوسته تک مرحله ( روش مستقیم ) :
مراحل ترکیبی مونومرها و انجام پلی مریزاسیون و در نهایت تبدیل آنها به رشته های الیاف توسط رشته ساز، بطور مداوم و در یک مرحله تولید انجام می گیرد .
ب) تولید دو مرحله ای :
در این روش بعد از انجام پلیمریزاسیون ، پلیمر تولیدی تبدیل به ذرات چیپس شده ، سپس چیپس تولیدی به مرحله بعد که ریسندگی الیاف است فرستاده می شود . قابل ذکر است که در تکنولوژی تولید کارخانه ، از مرحله دوم این روش یعنی تبدیل چیپس پلی استر به الیاف یکسره و در نهایت نخ استفاده شده است .
در صورت تولید چیپس، با توجه به حساسیت زیاد پلیمر مذاب به هیدرولیز، لازم است که چیپس تولید شده در هوای داغ خشک و یا در یک گاز بی اثر و در دمای Cº ١٨٠در شرایطی که مقدار رطوبت باقیمانده کمتراز05 0/0 درصد باشد قرار گیرد .
در مرحله ریسندگی ، چیپس پلی استر ذوب گردیده و به کمک پمپ چرخ دنده ای با فشار در حدود PSI 1500-2000 از روزنه های رشته ساز بیرون رانده می شود . با توجه به بالا بودن خطر تخریب پلی استر براثر هیدرولیز، اکسیداسیون و گرما لازم است که پلیمر مذاب کاملا خشک و عاری از اکسیژن باشد .
سرد شدن پلیمر بعد از ترک رشته ساز باید به صورت بسیار یکنواخت و در غیاب هر نوع تلاطم صورت پذیرد. بعد از انجماد ، فیلامنت ها از حمام روغن های تکمیلی عبور نموده و نهایتا با سرعتی که خصوصیات فیزیکی الیاف را مشخص می کند بر روی بسته ها پیچیده می شوند. با توجه به درجه کششی که به پلی استر وارد می شود می توان خواص مکانیکی آنرا تغییر داد .
خواص الیاف پلی استر بعد از رشته ساز و قبل از هرگونه عملیات کششی به عوامل قابل تغییر در حین تولید بستگی دارد. پلی استر در مقابل بیشتر اسیدهای معدنی مقاوم می باشد ولی در اسید سولفوریک غلیظ حل می گردد. هیدرولیز پلی استر به مقدار زیاد به دما وابسته است .
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث واحد تولید نخ پلی استر پی او وای ( POY )
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 1400 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 1400 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .
در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید نخ پلی استر پی او وای ( POY ) با کامفار ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .
کانال یوتیوب ما را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.