جستجو در مجموعه ها
جستجو در تماس ها
جستجو در محتوا
جستجو در خبرخوان ها
جستجو در وب لینک ها
امتیاز کاربر:  / 0
ضعیفعالی 

Silica brick

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی توليد آجر سیلیسی سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی توليد آجر سیلیسی را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

 

آجر های سیلیسی به دلیل مقاومت بالا در برابر حرارت و اکسید های آهن ، مقاومت سایشی خوب و ... در کوره های قوس الکتریکی ، کوره های ذوب مس ، صنایع شیشه ، فلز و ... دارای کاربرد می باشند .

 


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید آجر سیلیسی


 

مواد دیرگداز امروزه دارای كاربردهای بسیار زیادی هستند . كلیه صنایعی كه در مرحله ای از فرآیند تولید خود با درجه حرارت های بالا سروكار دارند ، احتیاج به مواد دیرگداز دارند . صنایع متالورژیكی ، صنایع شیشه و سرامیك ، صنایع هسته ای ، صنایع تولید انرژی ، صنایع شیمیایی و غیره همگی نیازمند مواد دیرگداز هستند . بوجود آمدن كاربردها و شرایط كار نوین ، تولید مواد دیرگداز جدید با خواص مناسب را الزام آور می سازد .

از این رو صنعت ساخت و تولید مواد دیرگداز ، صنعتی پویا و در حال گسترش و تحول بوده و دائما در حال پدیدآوردن مواد نوین با خواص مناسب و مطلوب می باشد . مواد دیرگداز جدیدی كه هر روز بوجود می آیند ، علاوه بر تحمل درجه حرارت های بالا ، می توانند شرایط مختلف كاری از جمله شوك حرارتی ، خوردگی ، سایش ، ضربات مكانیكی ، خزش و .... را به خوبی تحمل نمایند .

تعریف مواد دیرگداز طبق تعریف به موادی دیرگداز گفته می شود ، كه نقطه خمیری شدن آنها بالاتر از 1520 درجه سانتی گراد باشد . معمولا نقطه خمیری شدن را با مخروط زگر می سنجند . این مخروط ها از مواد دیرگداز ساخته می شوند و دارای نقطه خمیری شدن مشخص هستند . برای تعیین نقطه خمیری شدن یك آجر دیرگداز معمولا آنرا به شكل مخروط زگر با همان ابعاد استاندارد در آورده و در كوره مخصوصی كه بتوان اجسام را در حین حرارت دادن رویت كرد قرار می دهند .

دور جسم را مخروط های زگر با شماره های مختلف می چینند ، در حین بالا بردن درجه حرارت كوره ، دائما وضعیت داخل را مشاهده می كنند و هنگامی كه جسم كاملا نرم شده و راس آن خم شده و با قاعده در یك سطح قرار گرفت ، حرارت دادن را قطع می كنند ، آنگاه نمونه و مخروط ها را پس از سرد شدن از كوره خارج نموده و وضعیت مخروط های زگر را مورد بررسی قرار می دهند .

هر كدام از مخروط ها كه به شكل جسم مورد نظر در آمده بود ( از نظر خم شدن راس و قرار گرفتن آن در سطح قاعده ) شماره دیرگدازی آجر مورد نظر با شماره آن مخروط زگر مساوی خواهد بود . ساختمان مواد دیرگداز مواد دیرگداز از مخلوطی از فازهای بلوری مختلف و فازهای شیشه ای گوناگون و تخلخل تشكیل می شوند .

نقش مواد دیرگداز نقش این مواد محافظت از محفظه هائیست ، كه در آن ها واكنش ها یا عملیاتی در درجه حرارت های بالا انجام می گیرد ، منظور از واكنش ها یا عملیات عبارت از ، عملیات یا واكنش های فیزیكی ، شیمیائی و مكانیكی است .

مكان هائی كه این مواد به كار می روند ، معمولا مكان هایی هستند ، كه با دماهای بالا سروكار دارند ، مانند صنایع آهن و فولاد ، صنایع غیرآهنی ، ریخته گری ، كارخانه جات شیشه و سرامیك ، كارخانه جات مولد نیرو ، راكتورهای اتمی ، صنایع سیمان و آهك و كوره های صنعتی .

 


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید آجر سیلیسی


 

در سال 1960 میلادی ، صنعت فولاد 4/3 كل نسوزهای سیلیسی تولیدی را مصرف می كرد . صنایع دیگری كه این نسوزها مصرف می كردند ، عبارت بودند از : صنعت شیشه و صنعت كربن ( تهیه كك و غیره ) . در سال 1969 میلادی مصرف آجر سیلیسی صنایع فولاد به 3/1 و صنعت كربن به 4/1 مصرف سال 1960 تنزل پیدا كرد . دلیل این كاهش در مورد صنعت فولاد ، از رده خارج شدن تولید فولاد به روش زیمنس - مارتین ( H.O ) و جایگزینی آن توسط روش D.L بود .

در مورد كوره های قوس الكتریكی كه دارای سقف سیلیسی بودند ، باید خاطر نشان ساخت كه اكنون این آجرها توسط آجرهای آلومینای بالا تعویض می شوند . مصارف دیگری نیز مانند ساخت كوره های اتاقی و تونلی وجود دارد . اما این كاربردها نسبتا كم هستند . در سقف كوره های ذوب مس نیز كه قبلا نسوزهای سیلیسی به كار می رفت ، اكنون نسوزهای قلیائی به كار می روند .

آجرهای شبه سیلیسی با 88-93% سیلیس هنوز كاربرد دارند و در ژنراتورها و سقف كوره های عملیات حرارتی به كار می روند . مقاومت آن ها در برابر شوك حرارتی و ثبات حجمی آن ها نسبت به آجرهای سیلیس بهتر است و ارزان تر هم هستند . این نسوزها كه از مخلوطی از ماسه و رس تهیه می شوند ، برخلاف نسوزهای سیلیسی در صورت تماس با سرباره سطحشان لعابدار می شود و از نفوذ فلز به داخل نسوز جلوگیری می كند .

ولی بدلیل رسانایی گرمایی زیاد در نفوذناپذیری در مقابل گازها ، امروزه بیشتر برای پوشش جدار درونی كوره های تولید خمیر شیشه در كارخانه های شیشه سازی ، كوره های كك سازی گازسوز و كوره های سرامیك سازی استفاده می شود . اكسید سیلیسیوم یك اكسید اسیدی است . بنابراین مقاومت شیمیایی آجر سیلیسی در مقابل مذاب های اسیدی بسیار خوب است . اما بخارات و گازهای حاوی تركیبات قلیایی باعث خوردگی این آجرها می شود .

مزایای آجرهای سیلیسی :

1) ارزانی مواد اولیه

2) تحمل فشارهای نسبتا زیاد در درجه حرارت های بالا . مثلا می تواند فشاری نظیر PSI 50 را تا نزدیكی نقطه ذوب خود (1710-1730 تحمل كنند) .

3) مقاومت خوب در برابر اكسیدهای آهن و CaO و به طور كلی سرباره های اسیدی

4) انقباض كم در هنگام كاربرد در درجه حرارتهای بالا

5) مقاومت سایشی خوب

مضرات آجرهای سیلیسی :

1) مقاومت كم در برابر شوك حرارتی در زیر 600 درجه سانتیگراد

2) مقاومت كم در برابر سرباره های بازی و قلیائی ها .

استاندارد های قابل توجه آجر سیلیسی :

• سیلیسی نسوز آجر ۴١۶-٩٧(٢٠٠٧) C
• سیلیسی آجر ١٢۴٧۵ -١ E

 


کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده آجر سیلیسی


 

كشورهای عمده تولید كننده آجرهای سیلیسی كشورهای اروپایی به خصوص آلمان ، فرانسه ، اتریش و اسپانیا و كشورهای آسیایی نظیر چین ، ژاپن ، كره و هند می باشند.

كشورهای عمده مصرف كننده این نوع محصول نیز فرانسه ، آلمان ، چك ، ایتالیا و چین می باشند .

شرایط واردات و صادرات آجر سیلیسی :

جهت واردات این كالا محدودیتی وجود ندارد و با توجه به این كه در داخل تولید نمی شود ، دارای حقوق ورودی پایینی می باشد .

 


فرایند تولید آجر سیلیسی

 

1) مرحله آماده كردن مواد اولیه :

این مرحله شامل شستشو به منظور خارج كردن مواد رسی ، خرد كردن با آسیاب فكی ، خرد كردن با آسیاب مخروطی ، اضافه كردن آب آهك و چسب و مخلوط كردن است .

2) مرحله شكل دادن :

مواد را كه دارای 4-6% آب است ، با پرس های هیدرولیك شكل می دهند .

3) خشك كردن :

این مرحله به منظور از بین بردن رطوبت صورت می گیرد ، زیرا در غیر این صورت در مرحله پخت ایجاد ترك می كند .

4) پخت :

پخت در درجه حرارت بین 1430-1500 درجه سانتی گراد انجام می گیرد . این عمل در كوره تونلی انجام می شود و زمان آن كلا حدود 250 ساعت به طول می انجامد (حرارت دادن با شیب حرارتی 10-5 درجه سانتی گراد انجام می گیرد) . واكنش های انجام شده در مرحله پخت آجرهای سیلیسی: تا درجه حرارت 750 درجه سانتی گراد آجر از مخلوطی از ذرات كوارتز در زمینه ای از آهك ، پودر كوارتز و ذرات بسیار ریز كوارتز تشكیل شده است .

در بالاتر از 800 درجه سانتیگراد ، واكنش بین سطوح آزاد كوارتز و آهك آغاز می شود . برای سادگی این واكنش به صورت واكنش انحلال در نظر گرفته می شود ( یعنی انحلال كوارتز در آهك ) كه باعث تشكیل شیشه سیلیسی - آهكی می شود . با افزایش درجه حرارت و زمان ، درصد سیلیس در این شیشه افزایش می یابد . شیشه مزبور در درجه حرارت 1300 درجه سانتیگراد ، می تواند متبلور شده و تولید كریستوبالیت كند .

در درجه حرارت های بالای 1250-1300 درجه سانتیگراد ، سطح ذرات كوارتز مستقیما تبدیل به كریستوبالیت می شود و با افزایش درجه حرارت ، سرعت تبدیل افزایش می یابد . از آن به بعد با افزایش درجه حرارت ، كریستوبالیت در شیشه سیلیسی - آهكی زمینه حل می شود . با افزایش درجه حرارت تبدیل ، ذرات كوارتز به سمت مركز پیش می رود ، در این حال ذرات ریزی كه در زمینه بودند ، كاملا تبدیل به كریستوبالیت می شوند و مقدار سیلیس شیشه سیلیسی -آهكی به سرعت افزایش می یابد .

در حین حرارت دادن در درجه حرارت ماكزیمم ، شیشه سیلیسی - آهكی از سیلیس اشباع می شود و در میزان معینی از اشباع ، شیشه شروع به تبلور می كند و سیلیس را به صورت تریدیمیت رسوب می دهد . این عمل میزان اشباع شدگی شیشه از سیلیس را كاهش داده و در نتیجه كریستوبالیت بیشتری می تواند در شیشه حل شود .

 


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید آجر سیلیسی

 

• پرس آجر 200 تنی

• قالب

• میکسر

• نوار مقاله

• سیستم هوای خشک

• کوره تونلی

 

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید آجر سیلیسی

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 1400 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 1400 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید آجر سیلیسی ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.


Go to top

تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت نزد کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران محفوظ می باشد :: 1389-1388 :: طراحی و اجرا با کانون مشاوران سرمایه گذاری ایران

Free Page Rank Tool