ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید آهک صنعتی و آهک هیدراته سال 1402 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید آهک صنعتی و آهک هیدراته را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
آهک هیدراته و آهک صنعتی محصولاتی می باشند ، که در صنایع مختلفی از قبیل تولید کیسه های ضد رطوبت ، تولید ملات ساختمان ، به عنوان قلیایی در فرایند های شیمیایی و ... مورد استفاده قرار می گیرند .
آهک خالص یا اکسید کلسیم ، سفید رنگ ، بى شکل و ترد مى باشد . وزن مخصوص آن بسته به درجه حرارت پخت آن بین 08/3 تا 3/3 گرم بر سانتى متر مکعب مى باشد و میل ترکیبى آهک نیز همانند وزن مخصوص آن به درجه حرارت پخت بستگى دارد .
چنانچه در درجه حرارت کمتر از 1000 درجه سانتیگراد پخت شده باشد ، با افزودن آب سریعاً شکفته مى گردد و چنانچه در درجه حرارت بالاتر از 1000 درجه سانتیگراد پخته شده باشد ، زمان شکفته شدن آن طولانى تر خواهد بود .
نقطه ذوب آهک 2614 درجه سانتیگراد است و پس از ذوب و سرد شدن به صورت کریستال هاى مکعبى شکل و داراى رنگ سفید ، یا زرد کم رنگ جامد می گردد .
وجود اکسیدهاى آهن سه ظرفیتى منگنز و تیتان ، باعت رنگى شدن محصول و کاهش کیفیت آهک خواهد شد .
آهک به صورت هاى مختلف زیر مورد استفاده قرار می گیرد :
1) آهک کلوخه :
آهک کلوخه به سنگ آهک پخته شده گفته می شود . درهنگام مصرف بر روى کلوخه ها ، آب پاشیده می شود ، تا شروع به تولید حرارت کرده و تبدیل به آهک مرده گردد . درحین این عمل آهک کلوخه به پودر تبدیل گردیده و باعث می شود ، به توان آن را به راحتى جهت ساخت ملات بکار برد .
2) آهک زنده به صورت پودر :
این آهک با آسیاب کردن آهک کلوخه بدست مى آید . به علت میل ترکیبى شدید این نوع آهک با آب و رطوبت هوا حمل و نقل و انبار سازى آن مشکل بوده ، از این نظر براى حمل و نقل آن از تانک هاى دربسته و یا از کیسه هایى که یک لایه آن ضد رطوبت باشد ، استفاده مى گردد .
3) آهک هیدراته ( مرده ) :
آهک مرده یا آهک هیدراته ، همان هیدرات کلسیم می باشد . فرآیند هیدراتاسیون آهک با آزاد شدن حرارت همراه است . به طوری که به ازاى هر گرم آهک 280 کالرى حرارت تولید مى گردد . آهک هیدراته پودر خشک و سفید رنگى است ، که به عنوان قلیائى پایه در بسیارى از فرآیندهاى شیمیائى مصرف مى شود . حمل و بسته بندى این نوع آهک در کیسه هاى معمولى و تانک هاى بدون ایزولاسیون امکان پذیر مى باشد .
استاندارد های قابل توجه آهک صنعتی و آهک هیدراته :
استاندارد شماره 270 مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتى ایران ، به بیان ویژگی هاى آهک ساختمانى ، اختصاص دارد.
یکى از استانداردهاى معتبر جهانى در مورد آهک ، استاندارد انگلیسى ( 1966 , 890 ) BS می باشد.
فرایند تولید آهک به دو مرحله تقسیم مى گردد :
در مرحله اول ابتدا سنگ آهک از معدن به کارخانه انتقال یافته و در کارخانه دپو می گردد و سپس به ابتداى خط تولید که یک فیدر ( خوراک دهنده ) مى باشد ، منتقل مى گردد .
سنگ معدن از فیدر به داخل یک سنگ شکن ریخته شده و دانه بندى مورد نظر بدست مى آید و این دانه بندى متناسب با نوع کوره و روش پخت آهک که در مرحله بعد صورت مى گیرد ، مى باشد و از حداقل 1 تا حداکثر 14 سانتیمتر مى باشد .
درجه سختى آهک 3 و وزن مخصوص آن حدود 71/2 گرم بر سانتی متر مکعب می باشد و سنگ شکن مورد استفاده در این مورد معمولاً سنگ شکن فکى می باشد .
سنگ معدن خرد شده توسط یک نوار نقاله به یکى سرند منتقل مى گردد و با سرند کردن مواد دانه هاى ریز کمتر از آنچه براى کوره مورد نیاز مى باشد ، از سایر دانه ها جدا و توسط نوار نقاله در محل مشخصى دپو می گردد (این دانه ها به عنوان پودر سنگ و شن و ماسه آهکى محصول فرعى کارخانه محسوب مى شوند) .
مواد با دانه بندى مورد نیاز نیز به یک انبار منتقل می گردد و در این مرحله سنگ معدن خرد شده با دانه بندى مورد نظر آماده انتقال به کوره مى باشد .
مرحله دوم یعنى پخت سنگ آهک ، در کوره صورت مى گیرد و در کوره عمل تکلیس سنگ آهک صورت گرفته و در درجه حرارت حدود 900 تا 1200 درجه سانتیگراد ( متناسب با نوع سنگى آهک و نوع کوره ) سنگ آهک به آهک تبدیل مى گردد.
کوره دوار افقى :
کوره هاى دوار افقى شبیه کوره هاى سیمان مى باشند ، در برخى کشورها ( مانند امریکا ) با قطر 3 و طول حدود 80 متر نیز ساخته مى شوند .
این نوع کوره ها نیز خود به دو دسته تقسیم می شود که عبارتند از :
کوره هاى دوار با پیش گرمکن و بدون پیش گرمکن . جهت انتخاب هر یک از این دو نوع بایستى عواملى نظیر میزان سنگ ورودى و میزان انرژى مصرفى ، جهت پخت دقیقاً قبل از انتخاب مورد بررسى و مطالعه قرار گیرد .
این کوره ها مصرف انرزى نسبتاً بالائى دارند ، و به تعمیرات ، نگهدارى بالاترى نیاز دارند و در حال حاضر ذوب آهن اصفهان و مس سرچشمه آهک مورد نیاز خود را با این نوع کوره ها تولید مى نمایند .
کوره دوار عمودى :
این نوع کوره اولین بار در ژاپن مورد استفاده قرار گرفته و در داخل کشور نیز ساخته می شود . این کوره ها از ارتفاع بسیار کمترى نسبت به کوره هاى عمودى ایستاده ( حدود 10 متر در برابر 30 متر ) برخوردار بوده و بازده انرژى مصرفى در آن بالا مى باشد .
در این کوره به دلیل اینکه ضرورتى به انباشتن مواد در آن تا ارتفاع زیاد نمى باشد ، میزان آهن آلات و مواد نسوز کوره کاهش یافته و سایش نسوزها در آن کمتر می باشد .
به همین دلیل استفاده از دانه بندى ریزتر ، تا حدود یک سانتى متر قابل استفاده می باشد ( این دانه بندى در کوره هاى ایستاده عمودى حداقل 4 یا 5 سانتى متر مى باشد ) ، که به این ترتیب ضایعات سنگ آهک مصرفى و بدنبال آن هزینه هاى تولید کاهش خواهد یافت .
در این کوره ها سنگ آهک بر اثر گردش به طور یکنواخت حرارت دیده و پخت به طول کامل انجام مى پذیرد.
کوره هاى عمودى :
کوره هاى عمودى از یک استوانه فلزى ساخته شده ، که جداره داخلى آن با آجر نسوز پوشانیده شده و سنگ آهک با دانه بندى 40 تا 140 میلى متر از بالا به پائین ریخته مى شود .
کوره داراى سه قسمت منطقه پیش گرمکن ، منطقه پخت و منطقه خنک کن مى باشد . مشعل هاى کوره در اطراف آن و در منطقه پخت تعبیه مى شوند . این نوع کوره در داخل ساخته شده و مورد استفاده قرار می گیرد .
کوره عمودى مرتس :
طرح کوره عمودى مرتس متعلق به شرکت سوئیسى MEARZ مى باشد . در واقع کوره عمودى دو قلو مى باشد ، که از دو استوانه فلزى ساخته مى شود . ساختمان کوره مشابه کوره عمودى می باشد .
مکانیزم کار در کوره مرتس به این ترتیب مى باشد ، که در حالتى که عمل پخت در یک شافت کوره صورت مى گیرد ، دریچه خروج این شافت بسته بوده و هواى احتراق یافته از شافت دوم خارج شده و عمل پیش گرمکن را انجام مى دهد .
پس از اتمام عمل پخت در شافت اول ، پخت سنگ آهک در شافت دوم شروع شده و این بار هواى محترق شده از شافت اول خارج و عمل پیش گرمکن را در این شافت انجام مى دهد .
پس از اتمام عمل پخت هر شافت ، سنگ آهک پخته و خنک شده از پائین کوره خارج و از بالاى کوره سنگ آهک وارد مى شود .
سیکل پخت براى کوره با تولید 100 تن در روز حدود 14 دقیقه و عمل تخلیه و بارگیرى و تعویض سیستم سوخت حدود یک دقیقه طول مى کشد .
کورهاى سیکلونى :
کوره هاى سیکلونى معمولاً براى مصارف خیلى خاص ، که در آن خلوص آهک جهت مصارف صنعتى حائز اهمیت است ، مورد استفاده قرار مى گیرد .
مکانیزم کار در کوره هاى سیکلونى به این ترتیب است ، که آهک در حین عبور از سیکلون با هواى گرم ، که درجهت مخالف حرکت مى کند ، تبادل حرارتى نموده و عمل کلسیناسیون صورت می گیرد .
پس از پخت سنگ آهک در کوره هاى دوار افقى ، کوره عمودى با یک شافت و کوره مرتس ، آهک کلوخه بدست مى آید ، که براى مصارف ساختمانى قابل استفاده مى باشد .
ولى در صورتی که هدف تولید پودر آن ( آهک زنده ) باشد ، ابتدا در سیلوهاى ذخیره انبار شده و سپس آسیاب می گردد . به منظور آسیاب کردن آهک ، در این مرحله از آسیاب هاى غلطکى و چکشى استفاده می گردد .
در این قسمت که شامل سیکلون و فن جهت جدا سازى مواد ریز و برگرداندن مجدد دانه هاى درشت بداخل آسیاب می باشد ، مواد پس از پودر شدن ، به داخل سیلویى ذخیره می گردد .
در صورتی که هدف بعدى تولید آهک هیدراته باشد بایستى حدود 5/24 % آب به آهک اضافه نمائیم ، در عمل با توجه به اینکه در اثر واکنش شیمیائى بین آب و آهک مقدارى از این آب به صورت بخار در مى آید ، حدود 50 % آب بایستى مصرف شود .
هنگام هیدراته کردن در صورتی که مقدار آب کم باشد ، عمل به صورت ناقص صورت گرفته و در صورتی که مقدار آب زیاد باشد ، خشک کردن آهک هیدراته شده را مشکل مى سازد .
عمل هیدراتاسیون به روش هاى مختلفى صورت مى گیرد . که از جمله آن مخلوط کردن آب و آهک در یک میکسر یا استوانه گردان می باشد .
استفاده از بخار آب اشباع تحت فشار حدود 40 تا 100 psi نیز نتیجه سریع تر و بهترى به همراه داشته و در مقابل سرمایه گذارى بیشترى نیاز دارد .
معمولاً پس از عمل هیدراتاسیون ، آهک هیدراته وارد قسمت خشک کن شده و به دستگاه بسته بندى منتقل می گردد .
دستگاه بسته بندى آهک هیدراته ، را در بسته هاى ( پاکت ) 25 تا 50 کیلوگرمی بسته بندى مى نماید .