طرح توجیهی تولید اسید سیتریک از ملاس و ضایعات خرما سال 1400 + کامفار ( Word و Pdf )

Citric acid2

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید اسید سیتریک از ملاس و ضایعات خرما سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید اسید سیتریک از ملاس و ضایعات خرما را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

 

اسید سیتریک یک اسید آلی ضعیف می باشد ، كه در مركبات یافت می شود . آن یك ماده نگه دارنده خوب مواد غذایی و یك چاشنی خوب برای ایجاد مزه ترش در غذاها و نوشابه ها می باشد . همچنین یك عامل آنتی اكسیدان خوب نیز می باشد .

 


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید اسید سیتریک از ملاس و ضایعات خرما :


 

محصول مورد نظر طرح اسید سیتریك Citric Acid یا جوهر لیمو است . اسید سیتریك یك اسید آلی ضعیف می باشد ، كه در مركبات یافت می شود . آن یك ماده نگه دارنده خوب مواد غذایی و یك چاشنی خوب برای ایجاد مزه ترش در غذاها و نوشابه ها می باشد . همچنین یك عامل آنتی اكسیدان خوبی هم می باشد .

اسید سیتریك در اكثر مركبات و مخصوصا در لیمو ترش و آبلیمو یافت می شود ، كه شامل 8% از وزن میوه خشك می باشد ، اسید سیتریك دارای فرمول شیمیایی7C5H6O بوده و یك اسید كربوكسیلیك با سه عامل COOH می باشد . این ماده در ردیف افزودنی های مجاز مواد غذایی قرار دارد و عمده مصرف آن به عنوان نگهدارنده از فساد مواد غذایی و آشامیدنی است ، كه به صورت درصد بسیار كم ( حدود نیم تا یك درصد ) به ماده غذایی اضافه می گردد .

اسیدیته اسید سیتریك ناشی از وجود سه گروه كربوكسی می باشد ، كه می توانند پروتون از دست دهند . یون اسید سیتریك به نام سیترات معروف است . سیترات ها بافرهای خوبی برای كنترل PH محلول های اسیدی هستند . یون سیترات با بسیاری از فلزات نمك سیترات ایجاد می كند ، كه مهمترین آن سیترات كلسیم ( جوهر لیمو ) می باشد ، كه برای نگهداری غذا از فساد و خوش طعم كردن آن بكار می رود . یون سیترات می تواند با فلزات تركیبات كیلیتی ایجاد كند .

در دمای اتاق اسید سیتریك ، یك پودر كریستالی سفید می باشد ، كه می تواند به دو فرم بی آب و یا یك آبه وجود داشته باشد . فرم بی آب از كریستالیزه شدن اسید سیتریك در آب گرم ایجاد می شود ، در حالی كه فرم یك آب از تبلور آن در آب سرد ایجاد می شود . فرم یك آبه با حرارت دادن در 47 درجه سانتیگراد به فرم بی آب تبدیل می شود . اسید سیتریك در حرارت بالای 175 درجه تجزیه شده و 2CO و آب آزاد می كند .

 


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید اسید سیتریک از ملاس و ضایعات خرما


 

با مراجعه به كتاب مقررات صادرات و واردات وزارت بازرگانی ، نتیجه گیری شده است كه محدودیت خاصی برای واردات محصول مورد مطالعه وجود ندارد . لذا با پرداخت حقوق گمركی ، واردات انجام می گیرد .

همچنین از نقطه نظر مقررات وزارت بازرگانی ، برای صادرات محصولات تولیدی طرح هیچگونه شرایط و محدودیتی وجود ندارد .

استاندارد های قابل توجه اسید سیتریک از ملاس و ضایعات خرما :

با مراجعه به فهرست استانداردهای ملی موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ، شماره استاندارد ملی 3614 تدوین شده در سال 1374 و همچنین شماره استاندارد 3381 تدوین شده در سال 1382 برای اسید سیتریك استخراج شده است .

 


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید اسید سیتریک از ملاس و ضایعات خرما


 

اسید سیتریك از پرمصرف ترین اسیدهای آلی در صنایع غذایی ، دارویی و بهداشتی است كه در ادامه به موارد مهم آن اشاره شده است .

• صنعت تولید غذا و آشامیدنی ها

اصلی ترین مورد استفاده اسید سیتریك ، به عنوان ماده محافظ یا نگهدارنده مواد غذایی و چاشنی غذا می باشد . بطوری كه این ماده به دلیل برخورداری از خاصیت اسیدی و از طریق كنترل PH غذا از رشد و نمو میكروارگانیسم ها در داخل ماده غذائی جلوگیری می نماید . نوشابه ها ، كنسروها ، سوسیس و كالباس و برخی آب میوه ها و سایر محصولات غذائی و آشامیدنی همه درصدی از این ماده را دارند . اسید سیتریك از جمله نگهدارنده های مجاز و بی خطر در صنعت غذا به شمار می آید .

یكی دیگر از علل استفاده از اسید سیتریك در محصولات غذایی ، ارائه مزه ترشی ملایم این ماده به غذا می باشد .

• صنعت تولید محصولات بهداشتی

اسید سیتریك با تركیب شدن با یون های فلزی مانع مزاحمت آنها در تركیب با اجزا تمیز كننده شوینده ها می شود . از این رو در محصولات بهداشتی و شوینده ها نیز مورد استفاده دارد .

• صنایع داروئی

از اسید سیتریك در تهیه برخی داروها و همچنین كنترل PH برخی دیگر از داروها استفاده می گردد .

این اسید یك ماده بی خطر و در ردیف مواد غذایی قرار دارد و با توجه بر خاصیت كنترل كننده PH قابلیت مصرف در بسیاری از محصولات را كه جنبه مصرفی برای انسان ( دارو ، غذا ، آشامیدنی ، تنقلات ، دسرها و . . . . . ) را پیدا كرده است .

 


بررسی كالاهای جایگزین و تجزیه تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول تولید اسید سیتریک از ملاس و ضایعات خرما


 

اسید سیتریك یك ماده شیمیائی است و در این صنعت هر ماده ای با توجه بر خصوصیات شیمیائی آن در جایگاه خود دارای مصرف بوده و هر چند برخی مواد شیمیائی در شرایط خاص می توانند جایگزین ماده اصلی گردند ، ولی معمولا ماده جایگزین خواص شیمیائی كامل ماده اصلی را نداشته و لذا در مجموع می توان گفت كه محصول مورد مطالعه نیز از كالای جایگزین برخوردار نمی باشد .

 


اهمیت استراتژیكی محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید اسید سیتریک از ملاس و ضایعات خرما


 

محصولات مورد مطالعه طرح حاضر ، هر چند بعنوان ماده اولیه در تولید بسیاری از محصولات غذائی و بهداشتی و دارویی دارا ی كاربرد است ، ولی از نگاه كلان می توان گفت كه این محصولات اهمیت استراتژیك خاصی در داخل كشور و بازارهای جهانی ندارند و تنها از نگاه یك ماده اولیه مصرفی صنعت می توان این محصولات را مورد مطالعه و بررسی قرار داد .

 


كشور های عمده تولید كننده و مصرف كننده  اسید سیتریک از ملاس و ضایعات خرما


 

كشور های عمده تولید كننده

از نقطه نظر كشورهای عمده تولید كننده می توان به كشورها ی زیر اشاره كرد . لازم به ذكر است كه این كشورها از سایت سازمان تجارت جهانی استخراج شده اند .

♦ آمریكا

♦ چین

♦ برزیل

♦ هند

♦ پاكستان

♦ آرژانتین

♦ مكزیک

كشورهای عمده مصرف كننده :

اسید سیتریك یك ماده افزودنی است كه در بسیاری از محصولات غذایی و آشامیدنی و همچنین در برخی از داروها و محصولات بهداشتی دارای كاربرد است . لذا مصرف آن در نزد واحدهای صنعتی تولید كننده این محصولات می باشد و با توجه بر اینكه واحدهای صنعتی فوق در كلیه نقاط جهان گسترده می باشند ، از این رو نمی توان كشور خاصی را در این مورد به عنوان مصرف كننده عمده تلقی كرد .

 


فرایند تولید اسید سیتریک از ملاس و ضایعات خرما ، شامل مراحل زیر می باشد

 

1. جداسازی ناخالصی ها

2. استریلیزه کردن برای حذف باکتری های نامطلوب

3. کشت مواد در تانک های تخمیر

4. تانک نگهداری مواد تخمیر شده

5. تقطیر دومرحله ای

6. تانک نگهداری مواد تغلیظ شده

7. اسپری درایر ( خشک کن پودری )

8. بسته بندی

 


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید اسید سیتریک از ملاس و ضایعات خرما

 

• تانك های مختلف استنلس استیل

• سیستم استرلیزاسیون مواد اولیه

• تانك های تخمیر ( فرمیناتورها )

• دستگاه تقطیر دو مرحله ای

• اسپری درایر ( خشك كن پودری )

• دستگاه خشك كن ناخالصی ها ی مواد

• ماشین بسته بندی كیسه

 

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید اسید سیتریک از ملاس و ضایعات خرما

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 1400 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 1400 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید اسید سیتریک از ملاس و ضایعات خرما ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روش های اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.