طرح توجیهی تولید کربن فعال سال 1400 + کامفار ( Word و Pdf )

Activated carbon

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید کربن فعال سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید کربن فعال را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

 

كربن های فعال به دلیل ویژگی های منحصر به فرد و همچنین قیمت پائین در مقایسه با جاذب های غیرآلی مانند زئولیت از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشند . كاربرد مهم و قابل اهمیت آن در جداسازی بو ، رنگ ، مزه های غیر دلخواه از آب درعملیات های خانگی و صنعتی ، بازیافت حلال ، تصفیه هوا به ویژه در رستوران ها ، تصفیه آب و پساب های صنعتی ، صنایع دارویی ، صنایع غذائی و شیمیائی می باشد .

 


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید کربن فعال


 

كربن فعال مادهای كریستالی و غیر گرافیتی است ، كه به علت داشتن حفرات درونی زیاد به عنوان جاذب در صنایع مختلفی مانند نفت و گاز ، تصفیه آب و پساب های صنعتی ، صنایع دارویی و غذایی و... به كار می رود . كربن های فعال از مواد اولیه كربن دار مختلف به روش شیمیایی یا فیزیكی تهیه می شوند بعضی از موادی كه برای تولید كربن فعال استفاده می شوند عبارتند از :

چوب ، زغال ، ضایعات گیاهی مانند پوست نارگیل ، هسته میوه هایی نظیر: هلو ، گیلاس ، زیتون ، زردآلو و پوسته های سخت ( بادام ، پسته وگردو ). كربن های فعال در اشكال گرانولی ، پودری ، اكسترودی و فیبری تهیه می شوند . درخواص كربن فعال پارامترهای مختلفی مانند ماده اولیه ، روش فعالسازی ، نسبت آغشتگی و نوع ماده آغشته كننده ، دمای فعالسازی ، زمان ماند در دمای نهایی و سرعت افزایش دما دخالت می كنند .

علاوه بر شرایط تولید كربن ، نوع ماده اولیه در خواص كربن فعال تولیدی موثر می باشد . به عنوان مثال میزان سلولز موجود در ماده اولیه بر میزان سطح فعال و ساختمان حفره ای كربن فعال موثر می باشد ، به طوری كه مواد اولیه با مقدار سلولز بالاتر و لیگنین پایین تر برای تولید كربن مناسب تر هستند. درصد خاكستر ماده اولیه نیز در میزان خاكستر وظرفیت جذبی كربن فعال حاصل موثر می باشد .

هرچه مقدار خاكستر ماده اولیه كمتر باشد ، كربن فعال با خاكستر كمتر به دست می آید كه این امر در بسیاری از مصارف مختلف كربن فعال به ویژه در مصارف غذایی و دارویی مهم است . دانسیته توده ای مواد اولیه در مقاومت مكانیكی كربن فعال تولیدی موثر می باشد و از خرد شدن ذرات كربن در هنگام استفاده جلوگیری می كند . مواد اولیه با دانسیته توده ای كم برای تولید كربن های پودری مناسب می باشند در حالت كلی انتخاب ماده اولیه به مقدار سلولز، لیگنین و خاكستر آن بستگی دارد .

استفاده از ضایعات گیاهی برای تولید كربن فعال علاوه بر كاهش هزینه تهیه مواد اولیه ، میزان آلودگی ایجاد شده توسط آن ها در محیط زیست را نیز كاهش می یابد . كربن ها را با توجه به نحوه آرایش و قرار گرفتن بلورهای آن در كنار هم به صورت گرافیت و غیرگرافیت تعریف كرده اند . كربنهای گرافیتی دارای بلورهایی با سه بعد یكسان هستند در صورتی كه كربن های غیرگرافیتی فاقد چنین ساختاری هستند .

محصولات مرحله كربونیزاسیون دارای ظرفیت جذب بسیار پایینی هستند كه این ویژگی می تواند ناشی از كربونیزاسیون در دمای پایین و وجود ماده قیری باقی مانده درمنافذ بین بلورها و روی سطح باشد . بعضی محصولات كربونیزه شده را میتوان با خارج كردن مواد قیری به وسیله حرارت دادن در بخار یا تحت گاز و یا عمل خالص سازی به كمك حلال و همچنین واكنشهای شیمیایی فعال كرد .

عمل فعالسازی سبب بزرگ شدن قطر حفرهایی می شود كه درحین فرآیند كربونیزاسیون ایجاد شده اند ، علاوه بر این در حین این فرآیند حفره های بسیار ریزی نیز ایجاد خواهد شد كه در نهایت سبب ایجاد ساختاری حفره ای با مساحت سطح داخلی بالا خواهد شد . منافذ ایجادشده دركربن فعال دارای اندازه و شكل متفاوتی است . در برخی از انواع كربن فعال تولیدشده ، شكل منافذ موجود در كربن فعال با توجه به نوع مواد خام مصرفی متفاوت خواهد بود .

 


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید کربن فعال


 

كربن فعال به عنوان یك جاذب دارای كاربردهای مهم و حیاتی می باشد . این ماده از پیرولیز مواد گیاهی حاوی كربن تولید می شود و تحت عملیات فعال سازی قرار می گیرد . با توجه به نوع موادخام مصرفی، كربن های فعال دارای اندازه منفذ و شكل های متفاوت هستند و از طرفی با توجه به اندازه منفذ و توزیع اندازه دارای كاربردهای گسترده و ویژه ای می باشند .

كربن های فعال به عنوان جاذب های حیاتی در صنایع شناخته شده اند و كاربردهای گسترده ای با توجه به قابلیت جذب گازها و مایعات مزاحم دارند و میتوان از آنها برای تصفیه و پاكسازی و حتی بازیافت مواد شیمیائی استفاده نمود . كربن های فعال به دلیل ویژگیهای منحصر به فرد و همچنین قیمت پائین در مقایسه با جاذبهای غیرآلی مانند زئولیت از اهمیت ویژهای برخوردار میباشند .

كربن های فعال شده به دلیل مساحت گسترده آنها ، ساختار منفذی ، ظرفیت جذب بالا و قابلیت فعالسازی مجدد سطح ، یك ماده منحصربه فرد میباشند . كاربرد مهم و قابل اهمیت آنها در جداسازی بو، رنگ ، مزه های غیر دلخواه از آب درعملیاتهای خانگی و صنعتی ، بازیافت حلال ، تصفیه هوا به ویژه در رستورانها ، صنایع غذائی و شیمیائی می باشد ، همچنین با مواد غیرآلی به عنوان كاتالیست نیز استفاده میشوند .

در داروسازی نیز برای مبارزه با یك نوع باكتری خاص مورد استفاده قرار میگیرند و به عنوان جداكننده اسیدهای آروماتیك از حلال در داخل اسید استیك نیزمیتوان ازكربن فعال استفاده كرد . كربنهای فعال شده محصولات پیچیده ای میباشند و به طبع طبقه بندی آنها براساس رفتار، مشخصات سطح و روش آماده سازی مشكل می باشد .

طبقه بندی كربن فعال براساس مشخصات فیزیكی به شرح ذیل می باشد:

• كربن فعال پودری (دارای اندازه ای كمتر از 100 نامومتو و میانگین قطری بین 15 تا 25 میكرومتر)

• كربن فعال گرانولی ( دارای اندازهای بزرگتر از كربن فعال شده پودری می باشد )

• كربن فعال كروی

• كربن تزریق شده

• كربن روكش شده با پلیمرها

كربن فعال در مقایسه با كربن معمولی از مساحت سطح داخلی ، تخلخل و قابلیت بیشتری برای جذب گازها و مایعات شیمیایی برخوردار است . این گروه از مواد به عنوان جاذب های حیاتی در صنایع شناخته شده اند و با توجه به این كه قابلیت ویژه ای در جذب گازها و مایعات مزاحم دارند، در زمینه های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند و می توان از آنها برای تصفیه و پاكسازی و حتی بازیافت مواد شیمیایی استفاده كرد .

از آنجا كه بستر كربن فعال نیز مانند فیلترهای رزین ، محیط مناسبی را برای تغذیه و بستر باكتریها به وجود خواهد آورد، گندزدایی و تصفیه میكروبی از مراحل بعدی ضروری در تصفیه آب خواهد بود. بطور خلاصه زغال فعال شده دارای كاربردهای به شرح ذیل است .

- تصفیه آبها ( آب شرب ، آب آكواریومها ، آبهای صنعتی )، از نظر رنگ و بو و طعم

- رنگزدایی از قند و شكر

- بازیافت فلزات

- بهسازی رنگ و طعم در نوشیدنی ها و آب میوه ها

- استفاده در دستگاه هایی مثل : تصفیه كننده های هوا ، خوش بو كننده ها ،تصفیه كننده های صنعتی

استاندارد های قابل توجه کربن فعال :

8942 : روش آزمون اندازه گیری ظرفیت جذب سطحی كربن فعال به روش نمودار هم دمای فاز آبی

8933 : تعیین چگالی ظاهری كربن فعال

8938 : تعیین عدد یدی- روش آزمون

8941 : تعیین PH- روش آزمون

 


کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید کربن فعال


 

• كشورهای عمده تولید كننده کربن فعال

آمریكا - چین - ژاپن

• كشورهای عمده مصرف كننده کربن فعال

آمریكا - ژاپن – اروپای غربی - چین - آمریكای مركزی و جنوبی - آفریقا - شرق میانه - اروپای شرقی و مركزی – كانادا - مكزیك اقیانوسیه

 


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید کربن فعال


 

• شرایط واردات کربن فعال

برای واردات كربن فعال قانون و شرایط خاصی قرار داده نشده است .

• شرایط صادرات کربن فعال

میزان تولید كربن فعال در كشورتنها جوابگوی بخشی از نیاز داخلی بوده و تاكنون صاردات این ماده صورت نگرفته است .

 


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید کربن فعال


 

همانطور كه عنوان شد كربن فعال موادی با مساحت سطح داخلی بالا و تخلخل بالا می باشند كه قابلیت جذب گازها و مایعات شیمیائی را دارند . كربن های فعال به عنوان جاذبهای حیاتی در صنایع شناخته شده اند و كاربردهای گستردهای با توجه به قابلیت جذب گازها و مایعات مزاحم دارند و میتوان از آنها برای تصفیه و پاكسازی و حتی بازیافت مواد شیمیائی استفاده نمود .

همچنین كربنهای فعال به دلیل ویژگیهای منحصربه فرد وهمچنین قیمت پائین درمقایسه با جاذب های غیرآلی مانند زئولیت از اهمیت ویژه ای برخوردار میباشند . با ملاحظه كاربردهای مختلف و گسترده كربن فعال می توان متوجه شد كه بخش اعظم كاربردهای این ماده در امور زیست محیطی می باشد كه از مسایل مهم دنیای امروز می باشد.

 


فرایند تولید کربن فعال

 

كربن فعال شده از پیرولیز مواد كربنی از قبیل چوب ، زغالسنگ ، پوسته مواد آجیلی وهسته میوه ها یا پلیمرهای مصنوعی از قبیل ریون ، پلی اكریلونیتریل یا فنولیك حاصل می گردد و در مراحل بعدی تحت عملیات فعال سازی قرار می گیرد . پیرولیز موادكربنی ، بدون حضورهوا، باعث تخریب مولكول های غیرآلی می شود كه یك ماده قیری شكل حاوی مواد گازدار خواهد بود و در نهایت یك جسم جامد كربنی از آن ایجاد خواهد شد. جسم تولیدشده دارای تعداد زیادی حفره های بزرگ و دارای سطح ویژه ای در حد چندین مترمربع برگرم می باشد .

1. موادخام

از نظر اقتصادی ، ترجیحاً موادی با كربن بالا و مواد آلی كم برای تولید كربن فعال انتخاب می شود ، ماده تشكیل شده جامد حاصل از عملیات پیرولیز باید دانسیته بالا و همچنین دارای گازهای فرار كافی باشند ، آزادسازی گازهای فرار در مرحله پیرولیز باعث ایجاد منافذ در كربن می شود . دانسیته بالا باعث می شود كربن ازاستحكام و ساختار محكمی برخوردار گردد .

2. كربونیزاسیون

در حین كربونیزاسیون اجزاء غیركربنی از قبیل هیدروژن و اكسیژن به صورت گاز از مواد اولیه خارج میشوند و كربن های آزاد نیز به صورت گروهی ، بلورهای گرافیت تشكیل می دهند. به دلیل وجود منافذ در بین بلورها آرایش یافتگی بلورها از دو طرف به صورت نامنظم می باشد . این فرآیند معمولاً در درجه حرارتی زیر 800 درجه سانتیگراد در یك محیط حاوی یك جریان ورودی از اتمسفر صورت می گیرد ، پارامترهای مهم تعیین كننده كیفیت محصول تولید شده عبارتند از :

- نرخ حرارت دادن

- مدت زمان خیساندن

ساختار ریز منافذ كربن در دمایی در حدود 500 درجه سانتیگراد شكل میگیرد. بعضی از این منافذ ب هوسیله ماده قیری آزاد شده در حین فرآیند پیرولیز مسدود می شود كه میتوان با حرارت دادن مجدد در 800 درجه سانتیگراد دوباره این منافذ را ایجاد كرد . افزایش دما تا 100 درجه سانتیگراد و بیش از آن باعث سخت شدن ساختار كربن و كاهش درجه تخلخل می شود .

3. فعال سازی

كربن ها را با توجه به آرایش یافتگی بلورهای آن به صورت گرافیت یا غیرگرافیت تعریف كرده اند. كربن های گرافیتی دارای بلورهائی با سه بعد یكسان میباشند. در حین كربونیزاسیون سه فضای خالی در كربن ایجاد می شود كه در حین كربونیزاسیون به وسیله كربن های غیر آرایش یافته ( آمورف ) مسدود می شود . محصولات مرحله كربونیزاسیون دارای ظرفیت جذب خیلی كمی میباشند و احتمالاً این مسئله به دلیل كربونیزاسیون در دمای پائین و وجود ماده قیری باقیمانده در منافذ بین بلورها و روی سطح آنها می باشد . بعضی از محصولات كربونیزه شده را میتوان با خارج ساختن مواد قیری به وسیله حرارت دادن در بخار یا تحت گاز و یا عمل خالص سازی به كمك حلال و یا واكنشهای شیمیائی فعال كرد . عمل فعال سازی باعث بزرگ شدن قطر حفره هایی می شود كه در حین فرآیند كربونیزاسیون ایجاد شده اند و همچنین باعث ایجاد یكسری حفره ریز نیز خواهد شد و بدینگونه میتوان به یك ساختار حفرهای با مساحت سطح داخلی بالا دست یافت .

• پدیده فعال سازی به دو روش انجام می شود :

الف ـ فعال سازی شیمیائی:

در ابتدا ماده خام با یك محلول غلیظ از مواد فعال كننده اشباع می شود و با این عمل مواد سلولزی از بین میروند و تحت عملیات حرارتی در دمای بین 400 تا 600 درجه سانتیگراد قرار میگیرند ، مواد پیرولیز شده سرد میشوند و به منظور خارج ساختن مواد فعال كننده ، تحت عملیات شستشو قرار می گیرند . مواد فعال كننده عبارتند از: اسید فسفریك ، كلرید روی ، اسید سولفوریك و یدید پتاسیم .

ب ـ فعال سازی فیزیكی ( با بخار ) :

در این فرآیند به كمك محصولات كربونیزه شده ، ابعاد و ساختار مولكولی منافذ گسترش مییابد و مساحت سطحی آنها افزایش می یابد . این عملیات در دمائی بین 800 الی 1000 درجه سانتیگراد با حضور مواد گازی اكسیدكننده مناسب مانند دی اكسید كربن و هوا انجام می گیرد .

برای تبدیل مواد كربونیزه شده به گاز به وسیله بخار و دی اكسید كربن از واكنش های زیر استفاده می شود :

H2 + Co→ CO + H2 ΔH = +117 kJ

2H2O + C → CO2 + 2H2 ΔH = +75 kJ

CO2 + C →2CO ΔH = +159

CO + ½ O2→ CO2 ΔH = -285 KJ

H2 + ½ O2→ H2 ΔH = -238 KJ

مولكول آب كوچكتر از مولكول دی اكسیدكربن می باشد ودرنتیجه سرعت نفوذ آن به داخل منافذ كربن بیشتر می باشد و سرعت واكنش با بخار بیشتر از سرعت واكنش با گاز دی اكسیدكربن می باشد.

• فرآیند تولید صنعتی كربن فعال

بدین صورت است كه ابتدا عملیات كربناسیون روی مواد اولیه صورت گرفته و سپس مواد با سنگ شكن چكشی خرد شده و با كمك سرند طبقه بندی می گردند . مواد خرد شده سپس وارد كوره های فعالسازی می شوند و در درجه حرارت بالا كربن فعال تشكیل می گردد . در ادامه مواد وارد خنك كن می شوند و سپس عملیات شستشو با آب و اسید روی آنها صورت می گیرد . در نهایت مواد آبگیری و خشك می گردند و جهت فروش بسته بندی می شوند .

 


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید کربن فعال

 

• مخزن ذخیره خوراك

• سیستم كربناسیون

• آسیای چكشی

• سرند

• كوره های فعالسازی

• ماشین خنك كن

• مخزن شستشو شیمیایی

• ماشین خشك كن

• ماشین بسته بندی

• سیستم جمع آوری و تصفیه گاز كوره

• ماشین انتقال دهنده ( نوار نقاله و فیدر )

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید کربن فعال

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 1400 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 1400 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید کربن فعال ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.