طرح توجیهی تولید ظروف یکبار مصرف از فوم پلی استایرن سال 1400 + کامفار ( Word و Pdf )

Disposable polystyrene containers

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید ظروف یکبار مصرف از فوم پلی استایرن سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی ظروف یکبار مصرف از فوم پلی استایرن را که آرشیوی و مربوط به سال های گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

 

استفاده از ظروف یکبار مصرف برای نگهداری و عرضه مواد غذایی ضروری است. مراکز تهیه ، توزیع و فروش مواد غذایی نظیر سالن های غذاخوری ، ادارات و سازمانها ، رستورانها ، بوفه ها ، در کلیه مراسم ها و جلسات و در مساجد ضمن رعایت دقیق مسائل بهداشتی ظروف یکبار مصرف مورد استفاده قرار گیرند . بخش های مهم مصرف کننده ظروف یکبار مصرف فوم پلی استایرن عبارتند از : ادارات و کارخانجات شرکت های طبخ و توزیع غذا ، رستوران ها ، شرکت های کیترینگ و مغازه های فروش آبمیوه و بستنی است .

 


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید ظروف یکبار مصرف از فوم پلی استایرن :


 

ظروف یکبار مصرف جزو لوازم جدایی ناپذیر زندگی روزانه ما شوند. ظروف یکبار مصرف در اشکال ، اندازه ها و کیفیت های متعدد ما را در محاصره خود قرارداده اند . بطور کلی ظروف یکبار مصرف از مواد مختلفی تولید می شوند. انواع ظروف یکبار مصرف عبارتند از :

• پلیمری یا پلاستیکی

• کاغذی

• آلومینیومی

• پوسیدنی گیاهی

ظروف یکبار مصرف پلاستیکی از پلیمرهای مختلفی تولید می شوند:

1- پلی اتیلن با دانسیته بالا (HDPE)

2- پلی پروپیلن

3- پلی استایرن

هر کدام از این مواد اولیه خصوصیات ویژه ای در محصول ایجاد می کنند. برای نمونه برای بسته بندی ونگهداری روغن ، سرکه و محصولات لبنی همچون شیر، دوغ و ماست ، همچنین مواد غذایی گرم و مرطوب ازظروف پلی اتیلن سفیدرنگ استفاده شده و ظروف پلی پروپلین سفیدرنگ نیز برای بسته بندی محصولات لبنی همانند ماست ، خامه و پنیر و مواد غذایی گرم و مرطوب مناسب می باشد .

پلی اتیلن و پلی پروپیلن بصورت صفحه اکسترود شده و در دسترس هستند اما شکل دهی ( قالبگیری ) آنها مشکل است. زیرا گرمای ویژه بالا در آنها ( که منجر به کاهش سرعت گرم کردن می شود ) همراه با سرعت انتقال حرارت پائین شان ، باعث می شود در قالبگیری با مشکل مواجه شویم . اشکال دیگر این پلیمرها به دلیل قابلیت کریستالی شدن آنها می باشد.

دمایی که پلی پروپیلن و پلی اتیلن در آن دما شکل پذیر می شوند خیلی پایین تر از نقطه نرمی آنها نمی باشد و به همین دلیل صفحات آنها سست شده و در قالبگیری مشکل ایجاد خواهد شد. در ضمن پلی پروپیلن به دلیل خاصیت کریستالی در طول فرآیند تولید ظروف ، شفافیت خود را نیز از دست می دهد .

به دلیل شکنندگی پلی پروپیلن (PP) و HDPE تقریباً تمامی تولیدکنندگان از پلی استایرن (PS) استفاده می کنند و دو ماده دیگر کمتر مورد استفاده قرار می گیرند . به دلیل نفوذ پذیری پایین پلی استایرن انبساطی (EPS) ، از این ماده معمولا در تولید لیوان و ظروف نگهداری مایعات استفاده شده و برای تولید سایر ظروف از گرید عمومی پلی استایرن (GPPS) استفاده می شود .

بطور کلی دلایل کاربرد زیاد ظروف یکبار مصرف فوم پلی استایرن ویژگی های مطلوب آن می باشد. این ویژگی ها عبارتند از:

- اولا ضربه را به محصول منتقل نمی کند بنابراین برای محصولات شکننده مناسب می باشد مثل تخم مرغ .

- ثانیا عایق حرارتی خوبی است و برای عرضه محصولات گرم آماده مناسب می باشد .

- ثالثا سبک بودن ماده پلیمری ، آن را در موارد حمل و نقل مناسب تر می کند .

توجه به بهداشت عمومی و جلوگیری از انتقال بیماری ها، گسترش مراکز فروش و ارائه انواع اغذیه و خوراکی های مختلف و لزوم صرفه جویی هرچه بیشتر در وقت ( شستشو و ارائه مجدد ظروف ) استفاده ازظروف یکبار مصرف را اجتناب ناپذیر ساخته است. ظروف مذکور عمدتاً جهت بسته بندی های مختلف مثل مربا ، عسل و ماست ، خامه ، بستنی ، نوشابه و شیرینی و غذا و ... مورد استفاده قرار می گیرند. ظروف یکبارمصرف وظیفه مهمی را در افزایش سطح بهداشت عمومی بازی می کنند .

شکل ظاهری این ظروف تا اندازه ای با سلیقه تولیدکننده و امکانات فنی قالب ساز تغییر می یابد ولی عمدتاً اندازه و ابعاد موجود در بازار مبنای کار تولیدکننده می باشد . برای بسته بندی این نوع ظروف پلاستیکی ، بسته بندی اولیه و ثانویه لازم است.

بسته بندی اولیه بدین ترتیب می باشد که تعداد ظروف مورد نظر در کیسه های پلی اتیلنی مخصوص گذارده می شوند. بدین ترتیب از نظر نفوذ ذرات گرد و غبار و آلوده کننده های موجود در هوا و نشست آنها بر روی ظروف جلوگیری می شود . آنگاه نظر به شکنندگی و عدم مقاومت در مقابل ضربه ظروف یکبار مصرف و تغییر شکل ظاهری آنها ازکارتن های مقوایی جهت چیدن کیسه های پلی اتیلنی حاوی ظروف استفاده می شود و سپس به بازار مصرف ارائه می گردد .

ظروف یکبار مصرف از پلیمرهای مختلفی تولید می شوند که اگر تولید کنندگان و مصرف کنندگان این ظروف از آگاهی لازم در مورد آنها برخوردار باشند ، استفاده از آنها برای مصارف خاص مانعی ندارد، زیرا استفاده نادرست از این ظروف می تواند باعث آزاد شدن مواد آلی و ترکیبات شیمیایی موجود در ظروف به داخل مواد غذایی شود که این مسأله می تواند سلامت مصرف کننده را به خطر بیندازد.

به همین دلیل ظروف یکبار مصرف سفید رنگ و فوم دار برای مواد غذایی سرد ، گرم و مرطوب مناسب بوده ولی نباید برای مواد غذایی داغ استفاده شود. مثلاً استفاده از این ظروف برای پیتزایی که در دمای 140 درجه سانتیگراد طبخ می شود ، توصیه نمی شود .

 


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید ظروف یکبار مصرف از فوم پلی استایرن :


 

استفاده از ظروف یکبار مصرف برای نگهداری و عرضه مواد غذایی ضروری است. مراکز تهیه ، توزیع و فروش مواد غذایی نظیر سالن های غذاخوری ، ادارات و سازمانها ، رستورانها ، بوفه ها ، در کلیه مراسم و جلسات و در مساجد ضمن رعایت دقیق مسائل بهداشتی ظروف یکبار مصرف مورد استفاده قرار گیرند .

علاوه بر آبمیوه و بستنی فروشی ها ، پیتزا فروشی ها و سلف سرویس ادارات و دانشگاه ها ، پای ظروف یکبار مصرف به میهمانی های خانگی هم باز شده است و بسیاری ترجیح می دهند هنگام پخش غذای نذری و درمراسمی چون جشن تولدهای کودکانه دردسر شستشوی ظرف را به کلی از برنامه حذف کنند و از بشقاب و لیوان های رنگارنگ پلاستیکی استفاده کنند . ظروف یکبار مصرف بنا به موارد کاربرد میتوانند به عنوان محصول واسط های یا مصرفی تلقی گردند.

درمواردی که این ظروف برای بسته بندی مربا ، خامه ، سرشیر، عسل ، ماست و ... مصرف می شوند جنبه محصول واسطه ای را دارند که در حمل بهداشتی و توزین این گونه مواد غذایی دخیل می باشند و چنانچه از این ظروف در سر میز غذا و یا اغذیه فروشی ها و رستوران ها به عنوان وسیله سرو غذا ، بستنی و نوشابه استفاده شود جنبه کالای مصرفی را پیدا می کند .

ظروف یکبار مصرف سفید رنگ و فوم دار برای مواد غذایی سرد ، گرم و مرطوب مناسب است ولی نباید برای مواد غذایی داغ استفاده شود. مثلا استفاده از این ظروف برای پیتزایی که در دمای 140 درجه سانتیگراد طبخ شده ، توصیه نمی شود .

به طور کلی بخش های مهم مصرف کننده ظروف یکبار مصرف فوم پلی استایرن عبارتند از :

1- ادارات و کارخانجات

2- شرکت های طبخ و توزیع غذا

3- رستوران ها

4- شرکت های کیترینگ

5- خانواده ها

6- مغازه های فروش آبمیوه و بستنی

تولید کنندگان ظروف لازم است شرایط بهداشتی را رعایت نموده و از مواد اولیه مصرفی Food Grade در خط تولید استفاده نمایند و نیز جنس ظروف را در کف ظرف با علامت اختصاری جهت تعیین نوع کاربرد برای مصرف کنندگان مشخص نمایند و مصرف کنندگان نیز باید به نوع مصرف و کاربرد ظروف بر اساس علامت اختصاری درج شده بر روی آن توجه داشته باشند .

استاندارد های ظروف یکبار مصرف از فوم پلی استایرن :

استاندارد مورد نظر برای ظروف پلیمری FDA یا EEC می باشد .

 


کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید ظروف یکبار مصرف از فوم پلی استایرن :


 

ظروف یکبار مصرف فوم پلی استایرن در صنایع مختلف بکار رفته و در ضمن فرآیند تولید محصول پیچیده نبوده و بسیار آسان می باشد. از طرفی با توجه به حجم بالا و وزن کم ظروف یکبار مصرف ، هزینه بالایی جهت حمل و نقل این نوع کالا باید پرداخت شود و به همین دلیل تجار تمایلی به واردات این محصول نداشته و کلا تبادلات جهانی آن از رونق چندانی برخوردار نیست.

به عبارت دیگر اکثر کشورها نیازخود را از طریق تولید کنندگان داخلی تامین می کنند . به طور کلی کشورهای تولیدکننده یا واردکننده مواد بالادست پتروشیمی مانند پلی اتیلن ، پلی پروپیلن و پلی استایرن تولیدکننده ظروف یکبار مصرف نیز می باشند .

 


اهمیت استراتژیک محصول ظروف یکبار مصرف از فوم پلی استایرن

 

استفاده از ظروف یکبار مصرف به تدریج جزء لاینفک زندگی مردم شده است و اکثر مردم روزانه حداقل یکبار از این ظروف شامل ظروف صرف غذا ، انواع لیوان و یا محصولات بسته بندی شده در این ظروف استفاده می کنند . توجه به کاربرد ظروف یکبار مصرف فوم پلی استایرن به عنوان یک بسته بندی سالم و بهداشتی در جامعه ما کمتر مورد نظر بوده تا حدی که بسیاری از مواد غذایی و خوراکی از بسته بندی بهداشتی برخوردار نیستند .

بطور کلی افراد جامعه از بسته بندی اطلاع کافی و جامع ندارند و فرهنگ و اهمیت آن در جامعه ضعیف است. هرچند در سالهای اخیر پیشرفتهایی برای بسته بندی خوب و مناسب ( انواع ظروف یکبار مصرف ) انجام شده ، اما برای عامه مردم ، ضرورت استفاده از بسته بندی های صحیح مثلا استفاده از ظروف یکبار مصرف فوم پلی استایرن برای مواد غذایی ، آشامیدنی و... باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد .

کاربرد پلاستیکها در تمام شئونات زندگی ، گسترده شده است و نمیتوان روزی ، زندگی بدون پلاستیک را تصور کرد چون از بطریهای شیر و نوشابه گرفته تا لباس و قطعات خودرو از پلاستیک هستند ، گرچه تولید زیاد پلاستیکها اساساً زیر سئوال رفته است.

انتظار میرود منابع شناخته شده ذخیره جهانی نفت تا 80 سال دیگر تمام شوند و این در مورد گاز طبیعی 70 سال و برای زغال سنگ 700 سال است ، اما تأثیرات اقتصادی کاهش این منابع خیلی زودتر فرا خواهد رسید. وقتی منابع کاهش یابد ، قیمتها هر روز بالا خواهد رفت و این واقعیتی است که نمی تواند از کانون توجه سیاست گذاران خارج شود .

از طرفی علم بسته بندی در سالیان اخیر بسیاری از صنایع را متحول ساخته است و در صحنه رقابت شدید امروزی صنایعی موفق تر عمل می کنند که به این علم توجه داشته باشند و محصولات خود را در بسته بندی مناسب و همگام با بهداشت و اهمیت دادن به سلامت جامعه به بازار عرضه کنند سرانه مصرف کشورهای صنعتی در رابطه با مصرف ظروف یکبار مصرف نسبت به کشورهای توسعه نیافته و در حال توسعه بسیار بالاتر میباشد.

شاخص سلامت هر جامعه نیز به سرانه مصرف انواع مواد بهداشتی وابسته است و از این لحاظ شاخص سلامت جوامعی که به این مسائل اهمیت داده اند بالاتر از سایر کشورها می باشد .

 


فرایند تولید ظروف یکبار مصرف از فوم پلی استایرن :

 

فرآیند ساخت ظروف یکبار مصرف در همه جا فرآیندی مشابه بوده و تنها نوع ماشین آلات و روش های فرعی بکار رفته متغیر می باشند. کل فرآیند در دو مرحله اصلی انجام می گیرد. ابتدا مواد اولیه مورد نظر ( گرانول ، پودر و ... ) در دستگاه اکسترودر تبدیل به ورق شده و سپس ورق به دست آمده به روش ترموفورمینگ تبدیل به ظرف مورد نظر می شود.

• تولید گرانول

در این مرحله مخلوط تهیه شده از پلیمر و مواد افزودنی که بصورت کامپاند یکنواخت و هموژن و به شکل گرانول می باشد گازگیری شده و آماده استفاده در کاربردهای گوناگون می شود .

• تولید ورق

در این مرحله پلیمرهای تهیه شده به فرم گرانول پس از گازگیری وارد یک اکسترودر می شوند. مواد به علت حرارت و اصطکاك به حالت خمیری توسط پیچ حلزون به جلو رانده شده و از ورای یک قالب با مقطع کم و بیش پیچیده عبور می کنند.

محصول پس از خروج از قالب می تواند دارای طول نامحدود باشد ، به نحوی که بدون انقطاع و تا زمانیکه قیف را از مواد تغذیه کنند ، محصول تداوم خود را حفظ خواهد نمود . تنظیم اکسترودر کاری است دقیق و حساس که روشی منطقی را ایجاب مینماید چراکه پارامترهای زیادی در این موضوع دخالت دارند :

- درجه حرارت

- درجه حرارت قالب

- درجه حرارت پیچ

- سرعت نوار نقاله

- وضعیت و حالت مواد در قیف

پس از اکستروژن کامل از قالب (die) ، ورق خارج و وارد سیستم کلندر می گردد. در کلندرها ورق تعیین ضخامت شده و پس از پرس خوردن و کاهش دما بصورت رول جمع آوری می گردند . رول ورق با عرض مناسب بسته بندی و آماده ارسال به بخش ترموفرمینگ یا تولید انواع ظروف بسته بندی می گردد .

• تولید انواع ظروف یکبار مصرف

در این بخش ورق تهیه شده با ضخامت و پهنای معین وارد دستگاه ترموفرمینگ می گردد . در عمل سه روش عمده برای تهیه ظروف به روش ترمو فورمینگ وجود دارد :

الف- قالبگیری فشاری (Pressure forming)

ب- قالبگیری با ایجاد خلاء (Vacume forming)

ج- قالبگیری به روش درهم رفتن (Matched mold forming)

الف- قالبگیری فشاری

این روش شباهت زیادی به روش قالبگیری با ایجاد خلاء دارد به استثنای اینکه همزمان با ایجاد خلأ هوای فشرده نیز از بالای صفحه بکار گرفته می شود و این عمل سبب فشار آمدن به صفحه نرم شده ، موجب تسهیل ورود آن به داخل قالب می گردد .

ب- قالبگیری با ایجاد خلاء

این روش در حقیقت ساده ترین نوع فرآیند به طریق ترموفورمینگ می باشد که عبارت است از ثابت نگه داشتن صفحات پلاستیکی بر روی یک حجم سخت که به جعبه قالب وصل می گردد. سپس صفحه را تا زمان به دست آمدن حالت نیمه جامد حرارت می دهند و متعاقب آن در فضای میان قالب و صفحه خلاء ایجاد می گردد. فشار اتمسفر روی صفحه موجب می گردد تا صفحه به داخل قالب کشیده شود. مواد تا زمان خنک شدن و به شکل قالب در آمدن در قالب باقی می ماند .

ج- قالبگیری به روش در هم رفتن

در این فرآیند صفحه گرم شده با فشار میان قالب نری و مادگی محبوس شده و بدین صورت ظروف شکل می گیرند . در کلیه روش های فوق گرم کردن صفحه معمولاً با استفاده از اشعه مادون قرمز انجام می گیرد . در رابطه با خط تولید می توان هر دو سیستم پیوسته (Continuous) و یا غیر پیوسته را در نظر گرفت.

درسیستم غیر پیوسته ابتدا ورق تولیدی روی قرقره پیچیده و در سالن تولید به طور موقت انبار و آنگاه به ماشین فرم دهی اصلی منتقل میگردد. ولی در سیستم پیوسته فیلم فرم گرفته مستقیماً به ماشین ترموفورمینگ منتقل شده و ظروف تولیدی از آن خارج می شوند . در این طرح از روش فرم دادن با ایجاد خلاء استفاده می شود.

بنابراین در دستگاه ترموفرمینگ ورق در کوره حرارتی ابتدا تا دمای 80 درجه سانتیگراد پیش گرم و سپس در گرمکن اصلی به دمای حدود 120درجه سانتیگراد می رسد. سپس ورق نرم شده وارد بخش قالب گیری شده و تحت خلاء ایجاد شده به فرم قالب در می آید و پس از فرمینگ برش خورده و بسته بندی نهایی ظروف انجام می گردد .

به طور خلاصه مراحل فرآیند تولید ظروف یکبار مصرف اسفنجی به صورت زیر می باشد :

1 - گاز گیری گرانول

2 - تغییر ماهیت فیزیکی گرانول دراکسترودر

3 - تبدیل شدن گرانول به ورق

4 - تغییر ضخامت ورق در سیستم کلندر

5 -  پرس خوردن ورق

6 - رول شدن ورق

7 - بازرسی ورق رول شده

8 - پیش گرم شدن ورق در کوره حرارتی دستگاه فرمینگ

9 - گرم شدن ورق تا دمای 120 درجه در گرمکن اصلی

10 -  قالب گیری ورق

11 - فرمینگ ورق

12 - برش ورق

13 -  بازرسی

14 - بسته بندی ظروف یکبار مصرف

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید ظروف یکبار مصرف از فوم پلی استایرن

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 1400 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 1400 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید ظروف یکبار مصرف از فوم پلی استایرن ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.