طرح توجیهی تولید متیل آمین سال 1402 + کامفار ( Word و Pdf )

طرح توجیهی تولید متیل آمین

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید متیل آمین سال 1402 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید متیل آمین را که آرشیوی و مربوط به سال های گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

 

متیل آمین در دمای محیط به شکل گازی با بوی آمونیاکی که در آب ، الکل و اتر محلول هستند ، همچنین به صورت خالص بسیار قابل اشتعال و سمی می باشند .

کاربرد متیل آمین ها با توجه به نوع آنها متفاوت می باشد که از موارد کاربرد آن می توان به تولید سموم سوین ، تولید حلال نرمال متیل پیرولیدون ، تولید آلکیل آلکانول آمین ها ، تولید حلال ها ، خالص سازی آب ، تولید آهارهای نشاسته ای در صنایع نساجی و کاغذ ، تولید رزین مبدل یون بر پایه استایرن و غیره .... اشاره کرد .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید متیل آمین


طرح توجیهی تولید متیل آمین

فرمول شیمیایی متیل آمین ها که به صورت مونو، دی و تری می باشند به صورت .2 (CH3)2NH ، (CH3)NH و (CH3)3Nاست و وزن ملکولی آنها به ترتیب 09/30، 09/45، 09/60 است .

از میان آلکیل آمین ها از سال 1999 تا کنون بیشترین مصرف مربوط به متیل آمین ها بوده است و در میان متیل آمین ها متوسط مصرف در جهان 13% مونو متیل آمین ، 43% دی متیل آمین و 17% تری متیل آمین می باشد .

مونومتیل آمین یا متیل آمین با نام های متان آمین یا آمینومتان ، دی متیل آمین با نام متیل متان آمین شناخته می شود .

این مواد در دمای محیط به شکل گازی با بوی آمونیاکی که در آب ، الکل و اتر محلول هستند ، همچنین به صورت خالص بسیار قابل اشتعال و سمی می باشند ، لذا هر یک از ترکیبات فوق به صورت محلول در آب درمخازن تحت فشار با درصدهای وزنی مشخص در بازار عرضه می گردند .

به طوریکه مونو متیل آمین به صورت محلول 40%، دی متیل آمین به صورت محلول 40% و 60% و نیز تری متیل آمین به صورت محلول 40% موجود می باشند .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید متیل آمین


methylamine 7

کاربرد متیل آمین ها با توجه به نوع آنها متفاوت می باشد که در ذیل کاربرد مواد به تفکیک آورده شده است :

کاربرد متیل آمین

تولید سموم سوین

مونومتیل آمین در تولید ماده ای به نام متیل ایزوسیانات بکار می رود که این ماده خود ماده اولیه تولید سمومی مانند کارباریل ( سوین ) تمیک ، بروت ، کربوفوران و کربوسولفان می باشد ، همچنین با مونومتیل آمین فسژن شده سموم متومیل و اگزامیل تولید می شود .

تولید حلال نرمال متیل پیرولیدون

از مصارف عمده این حلال استخراج مواد از روغن های روان کننده می باشد . در این فرایند از متیل پیرولیدون برای جداسازی بنزن ، تولوئن و زایلن استفاده می شود . همچنین این ترکیب به دلیل سمیت کم می تواند جایگزین حلال متیل کلراید در تولید رنگبرها شود و در پوشش های پلی آمیدی سیم و کابل نیز مصرف دارد .

تولید آلکیل آلکانول آمین ها

در نتیجه واکنش مونومتیل آمین با اکسید اتیلن آلکیل آلکانول آمین تولید می شود و از این مواد در ترکیبات داروسازی ، جذب و جداسازی ترکیبات H2S و CO2 از گازطبیعی می باشد .

سایر کاربردهای مونومتیل آمین

تولید ماده فعال سطحی متیل تائورات که در صنایع نساجی و شوینده ، تولید موادی چون دی متیل اوره ، کافئین ، در ساخت مواد منفجره به صورت مونو متیل آمین نیترات مصرف می شود .

مواد کاربرد دی متیل آمین

تولید حلالها

دو نوع حلال دی متیل فرمامید و دی متیل استامید از ماده اولیه دی متیل آمین تهیه می شود که در ریسندگی الیاف آکریلیک مورد استفاده قرار می گیرد . این حلال ها در استخراج بوتادین از برش C4 نیز بکار می روند . ازحلال دی متیل فرمامید در ترکیب شیمیایی رنگهای پلی اورتان استفاده می شود .

خالص سازی آب

یکی از فرایندهایی که در مراحل تصفیه آب بکار می رود شفاف سازی و لخته نمودن مواد معلق موجود در آب می باشد که جهت انجام آن بایستی از مواد پلیمری تولید شدهاز مونومرهای دی متیل آلیل آمونیوم کلراید ، اپی هیدرین دی متیل آمین استفاده نمود که در تولید مونومرهای مذکور از دی متیل آمین استفاده می شود .

تولید دی متیل آمینو اتانول

در نتیجه واکنش دی متیل آمین با اکسید اتیلن دی متیل آمینو تولید می شود که کاربردهای این ماده به شرح ذیل می باشد .

به عنوان کاتالیست در تولید اسفنج پلی اورتان

تنظیم کننده pH در تولید رنگهای نساجی

در ساخت داروهای ضدحساسیت از قبیل آنتی هیستامین

در تولید رزین های متاکریلیک نقش مونومر را ایفا می کند و رزین های مذکور در فرایند شفاف سازی آب مورد استفاده قرار می گیرند و همچنین در تولید رنگها و پوشش های آکریلیکی وینیلی کاربرد دارند .

با انجام واکنش اسیدهای چرب و دی متیل آمینو اتانول نرم کننده ها و امولسیفایرها تولید می شوند که در صنایع آرایشی و بهداشتی کاربرد دارند .

سایر کاربردهای دی متیل آمین

ترکیبات دیگری که با استفاده از دی متیل آمین تولید می شود عبارتند از :

  • دی متیل آمینو پروپیل آمین که بعنوان فعال کننده سطحی در تولید صابون و نیز بازدارنده های خوردگی مورد استفاده قرار می گیرد .
  • تولید سم های دکلین و تیوکارباماتی
  • تولید نمکهای دی متیل دی تیو کاربامات ( نمکهای مذکور به عنوان عامل تسریع کننده در پخت لاستیک می باشند )

کاربردهای تری متیل آمین

مهمترین کاربرد تری متیل آمین در تولید کولین کلراید می باشد ، این ماده از واکنش تری متیل آمین با اکسید اتیلن تولید می شود و بعنوان ویتامین در خوراک دام و طیور مورد استفاده قرار می گیرد و حدود 80% مصرف تری متیل آمین در جهان بدین منظور می باشد .

  • تولید آهارهای نشاسته ای در صنایع نساجی و کاغذ
  • تولید رزین مبدل یون بر پایه استایرن

استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید متیل آمین


methylamine 2

استاندارد ملی برای تولید هر ماده توسط موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تعیین می شود و با توجه به اینکه متیل آمین ها در کشور تولید نمی شود تاکنون برای آن استاندارد ملی تعریف نشده است .

استاندارد بین المللی هر ماده شیمیایی بیانگر تست های آزمایشگاهی مورد نیاز جهت تعیین خلوص و خواص شیمیایی و فیزیکی ماده می باشد که برای مواد شیمیایی از استانداردهای بین المللی بسیاری از قبیل ASTM, ISO, DINE, BS, GOST استفاده می شود .

لذا استاندارد بین المللی این ماده روسی و با شمارهGOST 9967 معرفی می شود .

کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید متیل آمین

کشور های عمده تولید کننده متیل آمین

چین - ایالات متحده امریکا - آلمان - بلژیک - جمهوری کره - هند – ژاپن - تایوان

چین با ظرفیت تولید 715,7 هزار تن بزرگترین تولید کننده متیل آمین به شمار می رود و 5,47% از ظرفیت تولید جهانی را در اختیار دارد .

پس از آن آمریکا ، آلمان ، بلژیک و جمهوری کره بزرگتر ین تولید کنندگان این ماده شیمیایی می باشند .

در بین کشورهای آسیایی نیز چین ، کره ، هند و ژاپن با ظرفیتهای تولید 715,7، 70، 52، 43 هزار تن

بزرگترین تولید کنندگان آسیایی به شمار می روند .

کشور های عمده مصرف کننده متیل آمین

چین - ایالات متحده - اروپای غربی – ژاپن - جمهوری کره – هند - تایوان - برزیل - روسیه - خاورمیانه - مکزیک - آرژانتین - کلمبیا - ونزوئلا

کانادا - آفریقای جنوبی - اقیانوسیه - لهستان - جمهوری چک - اتریش - رومانی

چین ، ایالات متحده ، اروپای غربی ، ژاپن و کره به ترتیب بالاترین میزان مصرف را دارا می باشند و مجموع مصرف این کشورها از 3,89% مصرف جهانی بالاتر است .

شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید متیل آمین

شرایط واردات متیل آمین

طبق قانون مقرارت صادرات و واردات ایران کالاهای صادراتی و وارداتی به سه گروه زیر تقسیم می شوند :

کالای مجاز : کالایی است که صدور یا ورود آن با رعایت ضوابط نیاز به کسب مجوز ندارد .

کالای مشروط : کالایی است که صدور یا ورود آن با کسب مجوز امکان پذیر است .

کالای ممنوع : کالایی است که صدور یا ورود آن به موجب شرع مقدس اسلام ( به اعتبار خرید و فروش یا مصرف ) و یا به موجب قانون ممنوع گردد .

متیل آمین با تعرفه گمرکی 29211110 جزء گروه 1 می باشد و واردات این کالا بلا مانع است و نیز حقوق پایه طبق ماده (2) قانون اصلاح موادی از قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ، شامل حقوق گمرکی ، مالیات ، حق ثبت سفارش کالا ، انواع عوارض و سایر وجوه دریافتی از کالاهای وارداتی می باشد و معادل % 4 ارزش گمرکی کالاها تعیین می شود .

به مجموع این دریافتی و سود بازرگانی که طبق قوانین مربوطه توسط هیات وزیران تعیین می شود ، حقوق ورودی اطلاق می شود . حقوق ورودی برای تعرفه 29211110  ،  4% می باشد .

تنها نکته قابل توجه اینکه با توجه به اینکه مایعات شیمیایی وارداتی نیاز به آزمایش دارند تنها از طریق گمرکهایی که دارای تجهیزات آزمایشگاهی مایعات شیمیایی هستند امکان واردات این ماده وجود دارد .

شرایط صادرات متیل آمین

طبق قانون مقرارت صادرات و واردات ایران سال 1387، این کالا با شماره تعرفه 29211100 جزء کالاهای مجاز ( گروه1) می باشد و بدون هیچگونه شرایط خاص امکان صادرات را دارا می باشد و درصورتی که کالای تولیدی از استانداردهای لازم برخوردار بوده و قابل رقابت با قیمت جهانی این محصول باشد صادرات آن میسر خواهد بود .


فرایند تولید متیل آمین

methylamine 6

متیل آمین ها که شامل مونو، دی وتری متیل آمین می باشند از واکنش گازی متانول و آمونیاک در حضورکاتالیست تولید می شوند . تولید هر کدام از متیل آمین ها و مقدار آنها در محصول وابسته به دو عامل اساسی نسبت مولی آمونیاک به متانول و نوع کاتالیست مورد استفاده جهت انجام واکنش می باشد .

با توجه به انجام واکنش در فاز گاز داریم :

CH3OH+NH3→CH3NH+H2O

CH3NH+NH3→(CH3)2NH+H2O

(CH3)2NH+NH3→(CH3)3NH+H2O

همانطور که در فوق مشاهده می شود در هر فرایند می توان با برگرداندن هر یک از محصولات از مقادیر تولید آن محصول نسبت به سایر محصولات کاست .

بررسی فرایندهای تولید متیل آمین

در حال حاضر متیل آمین ها طی دو فرایند اصلی ذیل تولید می شوند :

  • فرایند تولید متیل آمین ها از متانول و آمونیاک
  • فرایند تولید متیل آمین از متانول و آمونیاک همراه با فرایند شیمیایی NITTO

در فرایند اول درصدهای وزنی محصول به صورت 34% مونو متیل آمین، 46% دی متیل آمین و 20% تری متیل آمین می باشد . در روش دوم در صدهای وزنی محصول به صورت 7% مونو متیل آمین ، 86% دی متیل آمین و 7% تری متیل آمین می باشد .

فرایند تولید متیل آمین ها از متانول و آمونیاک با فرایند شیمیایی NITTO

این فرایند شامل چهار بخش اصلی به شرح ذیل می باشد :

  • واکنش آمونیاک و متانول در راکتور اول و تولید محصولات مونو، دی و تری متیل آمین با استفاده از کاتالیست NITTO
  • واکنش آمونیاک و تری متیل آمین در راکتور دوم و تولید محصولات مونو متیل آمین و دی متیل آمین با استفاده از کاتالیست گاما- آلومینا
  • جداسازی محصولات در برج های تقطیر
  • بازیافت متانول و آمونیاک از ضایعات

متانول و آمونیاک خروجی از مخازن ذخیره با جریان برگشتی این ترکیبات از فرایند ، مخلوط شده و قبل از ورود به راکتور اول تا دمای270 oC گرم می شود . جریان خروجی از راکتور اول به برج بازیافت آمونیاک منتقل می شود و طی آن آمونیاک از قسمت بالای برج خارج شده و قسمتی از آن به همراه تری متیل آمین خروجی از برج استخراج مربوط به آن ، مخلوط می شود و پس از گرم شدن به راکتور دوم و باقیمانده آن به راکتور اول برگردانده می شود .

جریان خروجی از دو راکتور به برج بازیافت آمونیاک انتقال داده می شوند ، از قسمت پایین برج مذکور ترکیبات آب ، متانول ، مونو، دی ، تری متیل آمین جدا می شوند سپس جهت جداسازی به سه برج تقطیر متوالی ارسال می شوند .

ماده خروجی از قسمت بالای برج تقطیر اول تری متیل آمین می باشد و از قسمت پایین برج ترکیبات دیگر جهت آبگیری به برج دوم ارسال می شود جریان بالای این برج که شامل مونو و دی متیل اتر می باشد جهت جداسازی به ستون تقطیر سوم ارسال می شود و از قسمت پایین برج دوم متانول جدا می شود که به عنوان خوراک به راکتور اول فرستاده خواهد شد .

محصولات مونو، دی و تری متیل آمین بدست آمده از هر سه ستون به ترتیب دارای درصد وزنی 7%، 86% و 7% می باشد .

فرایند تولید متیل آمین ها از متانول و آمونیاک

این فرایند شامل سه بخش به شرح ذیل می باشد:

  • واکنش آمونیاک با متانول در راکتور
  • جداسازی آمونیاک از محصولات توسط برج دفع
  • جداسازی محصولات بروش تقطیر استخراجی

در این فرایند ابتدا خوراکهای مایع متانول و آمونیاک با جریان برگشتی این ترکیبات از فرایند ، مخلوط می شود سپس توسط تبخیرکننده E-101 مواد اولیه به صورت فاز بخار درآمده و به دمای 400 درجه سانتیگراد می رسد و پس از ارسال به کوره F-101 و افزایش دمای جریان بخار به  450 درجه سانتیگراد در راکتور بستر ثابت R-101 واکنش های مربوطه انجام می گیرد . جریان گاز خروجی از راکتور توسط مبدل های E-101 و E-102 طی دو مرحله سرد شدن کاملا به مایع تبدیل می شود و به مخزن V-101 انتقال داده می شود.

محصول خام خروجی از مخزن مذکور ابتدا در پیش گرمکنE-103 تا دمای oC 62 گرم می شود سپس به برج دفع آمونیاک ارسال می شود . فشار عملیاتی برج 26 اتمسفر می باشد و گاز آمونیاک به صورت مخلوط آزئوتروپ با تری متیل آمین از بالای برج خارج می شود و دارای آمونیاک به میزان مولی 94% و تری متیل آمین 6% می باشد که پس از خنک شدن و ارسال گاز به کندانسور جزئی V-102 آمونیاک و تری متیل آمین به حالت مایع تبدیل می شود.

سپس گاز کندانس نشده که حاوی مقدار جزئی گاز آمونیاک می باشد جهت جلوگیری از اتلاف آن در ستون C-105 توسط آب شسته می شود و گازهای کندانس نشده که عمدتا حاوی CO و H می باشند به عنوان ضایعات گازی از واحد خارج می شوند و جریان آب حاوی آمونیاک همراه با جریان مایع خروجی از کندانسور V-102 به راکتور R-101 برگردانده می شوند .

تری متیل آمین موجود در جریان مایع خروجی از پایین برج طی فرایند تقطیر استخراجی انجام شده در ستون C-102 که دارای فشار عملیاتی 6 اتمسفر می باشد ، با خلوص 3/99% از قسمت بالای ستون خارج می شود و جریان مایع خروجی از پایین برج به منظور جداشدن آب از مخلوط مونو و دی متیل آمین به برج آبگیری C- 103 ارسال شده و در پایان در برج تقطیرC-104 مونو و دی متیل آمین با خلوص بالای 3/99% از یکدیگر جدا شده و به عنوان محصول در مخازن ذخیره نگهداری می شوند.

ماشین آلات طرح توجیهی تولید متیل آمین
  • راکتورها
  • ستونها
  • تانکها
  • مبلهای حرارتی
  • پمپ

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید متیل آمین

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.