طرح توجیهی تولید پرک یا سیلیکاژل گرانولی سال 1400 + کامفار ( Word و Pdf )

Granular silica gel

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید پرک یا سیلیکاژل گرانولی سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید تولید پرک یا سیلیکاژل گرانولی را که آرشیوی و مربوط به سال های گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

سیلیكاژل به عنوان یك ماده رطوبت گیر ، كاربرد عمده ای در صنایع و به خصوص در صنایع برق ، دارویی و بسته بندی پیدا كرده و از كالا در برابر رطوبت و خوردگی حفاظت می كند . از موارد کاربرد آن می توان به صنایع دارویی - غذایی و كشاورزی ، صنایع بسته بندی حمل ونقل و انبارداری ، صنایع خودروسازی و صنایع نظامی ، صنایع ساختمانی و صنایع دستی و آثار باستانی وتجهیزات و قطعات الكترونیكی ـ صنایع مخابراتی اشاره کرد .

 


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید پرک یا سیلیکاژل گرانولی


 

سیلیكاژل به عنوان یك ماده رطوبت گیر ، كاربرد عمده ای در صنایع و به خصوص در صنایع برق ، دارویی و بسته بندی پیدا كرده و از كالا در برابر رطوبت و خوردگی حفاظت می كند . این ماده امروزه یكی از عوامل موثر بر ارائه محصول مرغوب در بازار های بین المللی به حساب می آید . انواع سیلیكاژل از لحاظ ظاهری به دو شكل گرانول ( كروی ) و پرك ( بی شكل ) تهیه می گردد .

سیلیكاژل از لحاظ امكان بررسی ظاهری میزان جذب رطوبت به دو صورت اندیكاتوردار ( آبی رنگ ) و بدون اندیكاتور ( بی رنگ ) موجود است كه نوع آبی آن پس از جذب رطوبت به صورتی تغییر رنگ می دهد ، اما در نوع سفید تشخیص ظاهری میزان جذب به سختی امكان پذیر می باشد . كاربردهای سیلیكاژل در صنایع زیر عمدتاً به عنوان جاذب الرطوبه و كاتالیزور كاربرد دارد : نفت ، گاز و پتروشیمی ، برق و نیرو گاه های تولید برق ، نظامی ، دارویی ، مخابرات ، ساختمان و شیشه های دو جداره بسته بندی .

سیلیكاژل موارد استفاده فراوانی درصنایع نفت گاز و پتروشیمی، عنوان زدا (Dessicant) دارد . سه نوع سیلیكاژل گرانولی ( پرك ) ، كروی و پودر هیدراته به صورت عمده تولید می شوند . سیلیكاژل كروی از پر مصرف ترین نوع سیلیكاژل در صنایع نفت است . سیلیكاژل یك ماده شیمیایی است كه نوع مرغوب آن به رنگ آبی آسمانی است . این ماده وقتی كه رطوبت به خود میگیرد به رنگ صورتی میشود . ولی میتوان دوباره از آن استفاده كرد .

برای این منظور آن را در فر گاز قرارمیدهیم تا خشك شود و دوباره به رنگ آبی در آید . به وسیله ی فرو بردن كاغذ تورنسل در سیلیكاژل میفهمیم كه سیلیكا رطوبت دارد یا خیر . اگر مرطوب باشد رنگ كاغذ تورنسل تغییر میكند .

1- سیلیكاژل گرانول :

باتوجه به نوع مصرف سیلیكاژل گرانول به دو دسته تقیسم می گردد :

الف - سیلیكاژل جاذب رطوبت نوع (WS)

ب- سیلیكاژل هیدروكربنیك نوع (H)

2- سیلیكاژل پرك :

در یك تقسیم بندی كلی سیلیكاژل پرك به دو دسته تقسیم می شود :

الف - سیلیكاژل بیرنگ

ب- سیلیكاژل آبی

الف - سیلیكاژل بیرنگ

از نظر شكل ظاهری بی رنگ و یا مایل به زرد روشن و شیشه ای شفاف است . این نوع سیلیكاژل را می توان درصنایع بسته بندی و در كنار وسایل و ماشینهای الكترونیكی و الكتریكی و پزشكی و دارویی و خوار و بار ومنسوجات تولیدی و همچنین در شیشه های دو جداره و سه جداره به منظور خشك نگه داشتن فضای بین دوجداره و ممانعت از ایجاد بخار استفاده كرد .

ب - سیلیكاژل آبی

این نوع سیلیكاژل وقتی كه خشك است به رنگ آبی ، آبی تیره و یا بنفش است . حفره های درونی آن قادر به جذب رطوبت می باشند و بعد از جذب رطوبت به تدریج تغییر رنگ داده و به رنگ صورتی و صورتی كم رنگ تبدیل می شوند . كه نشانگر این است ، سیلیكاژل بایستی تعویض و یا فعال شود . در واقع سیلیكاژل نوع آبی برای جذب رطوبت بالا و مصارف خاصی استفاده می شود .

توضیح آنكه هر دو نوع سیلیكاژل قابل بازیابی است . گر چه با هر بار فعال كردن مقداری از ظرفیت جذب آن كاسته می شود كه دیگر در جاهای حساس استفاده از آن توصیه نمی شود ، درغیر اینصورت می توان بارها و بارها از این محصول استفاده كرد .

چگونگی ذخیره سازی و نگهداری پرک یا سیلیکاژل گرانولی

سیلیكاژل تولیدی معمولاً با توجه به نیاز مصرف كنندگان بسته بندی می گردد . برای فروش بصورت عمده بسته بندی در بشكه های 150 كیلویی فلزی نو صورت می گیرد . برای فروش به بازار بسته بندی 25 كیلویی كه در بشكه های مقوایی با بسته بندی نایلون آماده می شود . برای فروش های 5 گرم تا یك كیلوگرم نیز می توان بسته بندی مناسب داشت .

 


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید پرک یا سیلیکاژل گرانولی


 

سیلیكاژل بصورت عام دارای مصارف متعددی است كه عمده ترین موارد مصرف آنرا می توان در صنایع پتروشیمی ، نفت و گاز، مخابرات ، داروئی ، برق ، نظامی ، ساختمان سازی و ... دید . سیلیكاژل تولیدی برای پتروشیمی ارومیه با جذب سطحی كم و در اندازه 150 - 40 میكرون بایستی كه كاملاً كلسینه شده باشد .

در این صنعت از این ماده بعنوان كاتالیست برای رطوبت زدایی گازهایی كه از داخل راكتور می گذرد استفاده می گردد. روش كار در پتروشیمی ارومیه به این صورت است كه در یك راكتور مقدار 50 تن از كاتالیست مورد نظرانباشته می شود و از داخل آن گازهای تولیدی را عبور می دهند كه برای این فرآیند عمل فلودایز بسیار با اهمیت است .

مقدار مصرف كاتالیست در این مجتمع در سال 100 تن می باشد . طبق بررسی انجام شده در سال 1376 پتروشیمی نیاز خود رادر دو نوبت سفارش از كشور چین كه خود تامین كننده تكنولوژی تولید كریستال ملامین است تامین می نماید .

سیلیكاژل كاربردهای بسیار زیادی دارد كه در زیر به صورت دسته بندی شده بیان می شوند :

• سیلیكاژل برای خشك كردن

• صنایع شیمیایی - نفت و گاز و پتروشیمی

• صنایع داروئی و غذایی و كشاورزی

• صنایع خودرو سازی و صنایع نظامی

• تجهیزات و قطعات الكترونیكی و الكتریكی و كامپیوتر و مخابرات

• صنایع ساختمانی - صنایع دستی و آثار باستانی

• صنایع بسته بندی و حمل و نقل و انبارداری

• خشك كردن گلها و لانه حیوانات

• دستگاه های فلزی و لوازم خانگی ، كفش ، لباس و چرم و ادوات موسیقی و شیشه های چند جداره و كلیه كالاهائی كه به نوعی خورندگی داشته و رطوبت اثر مخرب و ویرانگر روی آنها دارد .

از ماده سیلیكاژل در پالایشگاهها و چاه های نفت و گاز بسیار استفاده می كنند . مشخصات مورد نیاز سیلیكاژل در این صنعت از نوع سیلیكاژل كلسینه نشده می باشد . در این صنعت از سیلیكاژل بعنوان كاتالیزور و رطوبت گیر استفاده می شود . صنایع نظامی از دیگر مصرف كنندگان این كالا می باشند و فعالیتهای مشتركی را در زمینه بدست آوردن تكنولوژی تولید این كالا با جهاد دانشگاهی دانشگاه شریف انجام داده اند .

ضرورت وجود رطوبت گیر در كنارانواع تولیداتی كه به رطوبت حساس هستند ، نیاز به سیلیكاژل رادر این صنعت توجیه می كند . صنایع دارویی از سیلیكاژل در طیف وسیعی از مواد اولیه تا بسته بندی محصولات خود استفاده می كنند . صنعت برق و مخابرات نیز برای حفاظت از سیستمهای خود در سراسر ایران از این محصول استفاده می نمایند . در صنایع نفت ،گاز و پتروشیمی جهت نم زدائی (Dryer) استفاده می شود .

دستگاه های درایر برای محیط های آزمایشگاهی و یا صنایع پتروشیمی بكار می روند بطوریكه این دستگاه ها قادرند هوا را در نقطه میعان در فشار اتمسفری یا فشار PISG 90 خشك نماید . با قرار دادن 2 واحد خشك كن ( درایر ) در كنار هم و ایجاد ارتباط بین آنها از طریق شیر آلات مورد نیاز آنها می توان جریانات مكرری از هوا را تولید كرد. بنابراین اگر سیلیكاژل موجود در یكی از درایرها بطور كامل تغییر رنگ دهد می توان درایر دیگر را جایگزین آن كرد .

بسته های بالشتكی سیلیكاژل نیز در سایزها و اشكال متفاوت بصورت بسته های ساده یا مخلوطی از آنها به عنوان بسته های چند كاره برای جذب رطوبت و بو می توان جهت صنایع شیمیایی استفاده نمود .

o صنایع دارویی - غذایی و كشاورزی

هر انسانی به غذا و دارو نیاز دارد اما مهم است كه بتوان آنها را به صورت تمیز و خشك نگهداری كرد .گاه اكسیژن و رطوبت عامل مزاحم و فاسد كننده برای مواد غذایی و دارو محسوب می شوند . با بكار بردن كپسول و یا بسته های سیلیكاژل می شود از اثرات مخرب آنها و گازهای مزاحم جلوگیری كرد . .

o صنایع بسته بندی حمل ونقل و انبارداری

سیلیكاژل در بسته بندی كالا در زمان حمل و نقل علی الخصوص دریائی و انبارداری نقش بسزایی دارد . بسته های خشك كن كه بصورت ویژه برای كاهش قطرات آب در حمل و نقل و كانتینرها ساخته شده اند با كاهش قطرات آب در بسته بندیها ، محموله ها را از آسیب دیدگی توسط رطوبت در حین نقل و انتقال محافظت می كند . در این حالت حمل كالا بدون مزاحمت قطرات آب مقدور می باشد و از شكل گیری قارچ و كپك و زنگهای فاسد كننده جلوگیری می كند .

فواید استفاده از بسته های سیلیكاژل به شرح زیر است :

- جذب رطوبت تا %40 وزن دسیكانتها

- محافظت كالا تا 50 روز یا بیشتر در مقابل رطوبت

- جلوگیری از از دست رفتن كیفیت بسته بندی كالا

o صنایع خودروسازی و صنایع نظامی

استفاده از قرص های دسیكانت یك روش موثر جهت محافظت از محصولات خودرو در برابر رطوبت است درزمانیكه فضای بسیار كمی در دسترس باشد . این قرص ها كاربرد وسیعی در صنایع نظامی و قطعات دارد . قرص های دسیكانت در اشكال و سایزهای متفاوت توانایی جذب بالایی نسبت به رطوبت دارند .

این قرص ها بصورت فشرده با وزن بسیار كم به عنوان روشی با دوام در بسته هایی كه فضای بسیار كمی دارند بكار می رود . قرص های دسیكانت یك راه حل ایده آل برای هر نوع كاربردی كه فضای بسته بندی در آن محدود است و حفاظت در مقابل رطوبت بیشترین اهمیت را در آن دارد می باشد .

o صنایع ساختمانی و صنایع دستی و آثار باستانی

انواع خاص از شیشه ها وجود دارند كه تمایل به از دست دادن شفافیت خود را داشته و ابری یا رگه رگه می شوند كه به آن بیماری شیشه می گویند . در این حالت لایه های نازك كربنات سدیم و پتاسیم به روی آن ایجاد می شود كه بسیار رطوبت گیر بوده و نهایتا سبب كدر شدن و متلاشی شدن شیشه می شوند كه با استفاده از سیلیكاژل به عنوان ماده رطوبت گیر می توان آنها را همیشه خشك نگه داشت

. علاوه بر این در صنایع ساختمانی از شیشه های دوجداره برای عایق بندی ساختمان استفاده می شود كه سیلیكاژل در فضای این شیشه ها به عنوان رطوبت گیر برای جلوگیری از تشكیل شبنم بین شیشه ها استفاده می شود .

o آثار باستانی و صنایع دستی

دو عامل رطوبت و دمای محیط اثرات تعیین كننده ای برای پایداری و استحكام اشیای تاریخی یا آثار هنری دارند . كه با كنترل شرایط محیطی می توان از تخریب اشیا جلوگیری كرد . بزرگترین خطر افزایش میزان رطوبت نسبی فراهم شدن شرایط محیطی لازم برای رشد و نمو كپك ها بر روی كلیه آثاری است كه مواد غذایی ضروری این گروه از محصولات زنده را در خود دارند . با نگاه داشتن مقدار رطوبت نسبی هوا در سطح پایین توسط سیلیكاژل می توان از رشد این محصولات ذره بینی جلوگیری كرد .

o تجهیزات و قطعات الكترونیكی ـ صنایع مخابراتی

كپسول سیلیكاژل Dricap یك روش مطمئن است كه توانایی جذب استثنایی رطوبت در فضای بسیاركوچك را دارد با تعدادی از این دسیكانتها می توان محصولات متفاوتی با بسته بندی های مختلف را از تاثیر رطوبت و قارچ و كپك حفظ كرد . Dricap با طراحی فشرده خود ، دارای قابلیت بسیار بالا و استثنایی است به طوریكه هر بسته آن تعداد زیادی دسیكانت را در كمترین فضا جا داده كه توانای فوق العاده ای در جذب رطوبت دارد .

Dricap می تواند با سیلیكاژل آبی ( كه بیشتر معمول است ) و یا سیلیكاژل سفید پر شود و در قطعات كوچك با فضای بسیار كم مثل قطعات الكترونیكی تابلوهای برق بكارمی رود . علاوه برDricap می توان از بسته های سیلیكاژل آبی یا بی رنگ نیز استفاده نمود .

کشور های عمده تولید کننده پرک یا سیلیکاژل گرانولی

كشورهای عمده تولید كننده سیلیكاژل از نوع پرك كه كشور ما نیز از آنها واردات این محصول را انجام می دهد عبارتند از آلمان ، جمهوری كره ، فرانسه ، هند ، انگلستان ، چین ، ایتالیا ، تركیه

 


شرایط واردات و صادرات پرک یا سیلیکاژل گرانولی


 

• شرایط واردات پرک یا سیلیکاژل گرانولی

طبق قانون مقرارت صادرات و واردات ایران ، كالاهای صادراتی و وارداتی به سه گروه زیر تقسیم می شوند :

كالاهای مجاز : كالایی است كه صدور یا ورود آن با رعایت ضوابط نیاز به كسب مجوز ندارد .

كالاهای مشروط : كالایی است كه صدور یا ورود ان با كسب مجوز امكان پذیر است .

كالاهای ممنوع : كالایی است كه صدور یا ورود آن به موجب شرع مقدس اسلام ، و یا به موجب قانون ممنوع گردد .

سیلیكاژل با تعرفه گمركی38249020 جزء گروه 1 می باشد و واردات این كالا بلا مانع است و نیز حقوق پایه طبق ماده ( 2 ) قانون اصلاح موادی از قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ، شامل حقوق گمركی ، مالیات ، حق ثبت سفارش كالا، انواع عوارض و سایر وجوه دریافتی از كالاهای وارداتی می باشد و معادل % 20 ارزش گمركی كالاها تعیین می شود .

به مجموع این دریافتی و سود بازرگانی كه طبق قوانین مربوطه توسط هیات وزیران تعیین می شود ، حقوق ورودی اطلاق می شود . حقوق ورودی برای تعرفه هم 20 %می باشد .

• شرایط صادرات پرک یا سیلیکاژل گرانولی

طبق قانون مقرارت صادرات و واردات ایران سال 1387 ، این كالا با شماره تعرفه 38249020 جزء كالاهای مجاز ( گروه 1) می باشد و بدون هیچگونه شرایط خاص امكان صادرات را دارا می باشد . در صورتی كه كالای تولیدی از استانداردهای لازم برخوردار بوده و قابل رقابت با قیمت جهانی این محصول باشد صادرات آن میسرخواهد بود .

o شرایط لازم برای صادرات محصول

برخورداری از مزیت رقابتی به لحاظ قیمت :

یكی از معیارهای مهم در صادرات ، قیمت های رقابتی جهانی می باشد كه این مورد نیز به شرایط اقتصاد كلان كشور در مقایسه با كشورهای مقصد صادرات و قیمت جهانی مواد اولیه باز می گردد . از جمله این شرایط می توان به نرخ ارز، نرخ بهره ، قیمت مواد اولیه ، نرخ تورم و موارد مشابه اشاره كرد كه با توجه به متغیر بودن عوامل فوق ، لازم است توجیه پذیری اقتصادی صادرات در زمان واقعی صادرات و كشور های مقصد مورد تحلیل قرار گیرد .

برخورداری از مزیت رقابتی به لحاظ كیفیت و برخورداری از استانداردهای جهانی :

با توجه به موارد كاربرد ، براحتی قابل ذكر است كه تولید محصول با استانداردهای جهانی و رعایت دقت عمل لازم در آن ، از موارد بسیار اساسی تولید این محصولات به شمار می آید . از اینرو رعایت كلیه استانداردها در تولید ، امری ضروری است .

برخورداری از توان مالی مناسب :

دوره وصول مطالبات در صادرات عموما بالا است از اینرو لازم است صادر كننده از توان مالی مناسب برخوردار باشد .

آشنایی كامل با امور تجارت جهانی :

فعالیت در بازارهای جهانی مستلزم آگاهی كامل صادر كننده از مقررات و الزامات تجارت جهانی می باشد .

 


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید پرک یا سیلیکاژل گرانولی


 

با توجه به اینكه این ماده در صنایع مختلفی از جمله صنایع شیمیایی - نفت و گاز و پتروشیمی ، صنایع داروئی و غذایی و كشاورزی ، صنایع خودرو سازی و صنایع نظامی ، تجهیزات و قطعات الكترونیكی و الكتریكی و كامپیوتر و مخابرات ، صنایع ساختمانی - صنایع دستی و آثار باستانی ، صنایع بسته بندی و حمل و نقل و انبارداری ، خشك كردن گلها و لانه حیوانات كاربرد دارد و به خصوص به علت كاربرد در صنایع نظامی می تواند باعث مستقل شدن كشور از كشورهای قدرتمند گردد .

 


فرایند تولید پرک یا سیلیکاژل گرانولی

 

عمده ترین روش تولید سیلیكاژل ( اعم از حالتهای فیزیكی ، پرك ، پودرهیدراته و یا كروی ) ، اضافه كردن اسید به سیلیكات سدیم یا پتاسیم و تشكیل ژل ، عمل شستشو و بعد از آن خشك كردن انجام می شود . كلسیناسیون مرحله نهایی تولید خواهد بود .

• تشریح فرآیند تولید

روش های متداول تولید سیلیكاژل كروی روش OIL DROP است كه شیوه ای برای كروی كردن سیلیكاژل می باشد . در ابتدا اسید سالیسیلیك آزاد می شود اما این اسید آزاد بسرعت شروع به متراكم شدن می نماید و با حذف آب برای تشكیل دیمرها، تریمرها و در نهایت اسید سالیسیلیك پلیمری شرایط آماده می شود . با رشد پلیمر در ابتدا مجموعه های پلیمری تشكیل می گردد و متعاقباً كره های پلیمر كه بقطر چند انگسترم می باشد حاصل می شود .

اندازه این كره های پلیمری معمولاً به ذرات سیلیكای اولیه بستگی دارد . این ذرات اولیه به رشد خود ادامه می دهند تا در یك اندازه خاص بلورهای سیلانول سطحی آنها ( بلورهای هیدروكسید متصل به اتمهای سیلیكون سطحی ) روی ذرات پلیمر اولیه مجاور با حذف آب متراكم شوند .

این تراكم موجب می شود كه ذرات اولیه بهم چسبیده و در این مرحله محلول شروع به ژل شدن می كند . در طی این فرآیند ذرات اولیه ژل سیلیكایی كه تشكیل میشود در طیفی از قطرهای مختلف از چند انگستروم تا چندین هزارانگستروم ( بسته به شرایط تشكیل ) بوجود می آیند .

o فرآیند كلسینه شده سیلیكاژل

بلورهای سیلیكاژل معمولاً در راكتورهای رو بسته با سوخت گازی و یا مایع تهیه می شوند . سیلیكات از واكنش سدیم اكسید و سیلیسیم اكسید ، یك اسید و در دمای لازم ( جهت تامین شدت انحلال معقولانه رطوبت درحمام راكتور ) و ویسكوزیته مذاب قابل كنترل بدست می آید . شدت واكنش كوارتز و فضاهای ایجاد شده درسیلیكاژل برای جذب بهتر رطوبت می باشد . از نتایج حاصله از تجزیه و تحلیلهای توموگراویمتریك می توان به سینتیك میان سیلیكات سدیم و اسید پی برد .

مواد تولید شده نسبت به رطوبت حساس بوده لذا در طراحی راكتور مراقبتهای لازم را می بایستی پیش بینی كرد . چنانچه انرژی الكتریكی در دسترس و هزینه تامین آن كم باشد ، در آن صورت از راكتور الكتریكی بطور رضایت بخش می توان استفاده كرد . سیلیكات و اسیدهای مورد استفاده در محلول باید از خلوص بالا برخوردار باشد بعنوان نمونه درجه سیلیكات سدیم مورد استفاده نبایستی از 43% پائین تر باشد و مواد زائد مخلوط با آن نباید از حد مجاز بیشتر باشد .

هنگامی كه بلورها در راكتور تولید می شوند می توان آنرا بشكل ژل كلوخه به انحلال دهنده های دوار هدایت نموده ، یا بشكل ژل كلوخه به انحلال دهنده های فشاری حل كرد . بلورهای سیلیكاژل مستقیما به كسانی كه خود تجهیزات ابعاد ذرات مختلف ( مش بندی ) را دارند فروخته می شوند و یا آنكه آنرا با توزیع ذرات ابعاد مختلف ( مش بندی ) تبدیل می نمایند .

o فرآیند گلسینه نشده سیلیكاژل

از تركیب مستقیم و در فشار و درجه حرارت لازم در اتوكلاو و در راكتور تولید می شود . محلولهای بدست آمده تا نسبت مولاریته 56/2 در اتوكلاوی با دمای 80 درجه سانتیگراد و سپس در راكتور قابل تهیه می باشد . نسبت های بالاتر با استفاده از سیلیكای آمورف ( پرك ) امكان پذیر است . در این روش اسید پس از واكنش با سیلیكات سدیم در محلول تزریق می گردد و پس از مراحل شستشو به اتوكلاو منتقل می گردد .

روش معمول در تهیه سیلیكاژل ، واكنش سدیم سیلیكات با یك اسید معدنی است كه در مرحله اول سیلیكاسل تهیه و سپس به هیدروژل و در نهایت به سیلیكاژل تبدیل می شود. سیلیكاژل تولید شده با داشتن عامل های شیمیایی سیلانول توانایی جذب تركیب های قطبی به ویژه آب را دارا است . این پدیده متاثر از عامل هایی مانند دما ،PH، غلظت مواد اولیه در تهیه هیدروسل و شرایط محیطی تشكیل هیدروژل و مراحل شستشو و پخت آن است .

لذا بسته به نوع كاربرد مورد نظر می توان شرایط ساخت و شرایط محیطی را تنظیم كرد . به طور كلی برای شكل دهی ، روش های متفاوتی بر اساس ماهیت مواد اولیه وجود دارد كه می توان به روش های قرص سازی ، اكسترود كردن ، گر انول سازی دراژه ای ، انعقاد قطره ای ، خشك كن پاشنده و... اشاره كرد . روش های قالب گیری و انعقاد قطره ای به عنوان مهم ترین و متداول ترین روش ها در تهیه هیدروژل كروی مطرح هستند .

در روش قالب گیری ، ابتدا سیلیكاسل با مقدار اسیدی بودن مناسب به داخل قالب های نیم كره ای شكل هدایت می شود و سپس با اعمال دمای مناسب در درون قالب ها ، هیدروسل به هیدروژل تبدیل شده و با جدا شدن دو نیمه قالب هیدروژل كروی شكل به دست می آید .

در روش انعقاد قطره ای ، با استفاده از خاصیت عدم امتزاج پذیری هیدروسل ( سیلیكاسل مایع ) با سیال هایی مانند روغن ها یا حلالهای آلی ، ابتدا سیلیكاسل تهیه و بوسیله تكنیكهایی ( نازل ، صفحه شیاردار و ...) به شكل قطره هایی با ابعاد مورد نظر وارد مایع غیر قابل امتزاج با آن می شوند و با تنظیم دمای روغن ، هیدروسل با مقدار اسیدی بودن مشخص به هیدروژل تبدیل شده و پدیده شكل گرفتن اتفاق می افتد .

كشش سطحی و نیرو های جانبی اعمال شده روی قطره های در حین عبور در داخل سیال آلی ، منجر به تشكیل پایدار ترین شكل هندسی ( كروی شكل ) می شود . در این فرآیند دمای سیال آلی ، ناروانی آن ، مدت زمان تماس قطره هیدروسل با آن ، سرعت تبدیل هیدروسل به هیدروژل ، تركیب ، غلظت و هیدروسل از عامل هایی هستند كه در تعیین مشخصات نهایی سیلیكاژل گرانول حاصل موثر می باشند .

این روش در اصطلاح به روش قطره - روغن معروف است و دستگاه هایی كه با این روش كار می كنند به دو دسته تقسیم می شوند . در یك دسته ، از سیال آلی با چگالی بالاتر از چگالی هیدروسل استفاده می شود كه در آنها قطره سل از پایین ستون حاوی سیال وارد می شود و به آرامی به بالا حركت می كند و در طول حركت به شكل كروی در آمده و به هیدروژل تبدیل می شود .

در دسته دیگر، از سیال با چگالی پایین تر از چگالی هیدروسل استفاده می شود و در آن قطره های سل از بالا وارد ستون حاوی سیال می شود و به آرامی سقوط می كند و به شكل هیدروژل كروی درآمده و از انتهای ستون خارج می شوند .هیدروژل های كروی به دست آمده با دو هدف اصلی به شرح زیر مورد شستشو قرار می گیرند :

- جد اسازی نمك های جانبی تشكیل شده ( سدیم سولفات ) از ساختار هیدروژل .

- بهبود خواص فیزیكی مكانیكی حاصله مانند استحكام و اندازه خلل و فرج ها كه با رعایت PH محلول های شستشو امكان پذیر است .

نكته مهم دیگر به مرحله گرما دهی و پخت نهایی اختصاص دارد كه سرعت گرما دهی و سیكل گرمای اعمال شده روی خواص شیمی فیزیكی فرآورده ی نهایی سیلیكاژل تاثیر بسزایی دارد . همچنین ویژگی های شیمی فیزیكی فرآورده ی سیلیكاژل متاثر از عامل های بسیاری است كه در طی فرآیند ساخت لازم است رعایت شود ، از جمله این عامل ها زمان انعقاد ژل و PH مخلوط واكنش در زمان تشكیل ژل می باشد .

o انواع روشهای شكل دهی سیلیكاژل

- مواد اولیه فرایند

- پودری شکل قرص سازی ، اکسترود کردن ، گرانول سازی

- خمیری شکل ( هیدروژل ) اکسترود کردن

- هیدروسل قطره – روغن ، قالب گیری

- محلول خشک کن پاشنده

نكته مهم دیگر به مرحله گرما دهی و پخت نهایی اختصاص دارد كه سرعت گرما دهی و سیكل گرمای اعمال شده روی خواص شیمی فیزیكی فرآورده ی نهایی سیلیكاژل تاثیر بسزایی دارد . همچنین ویژگی های شیمی فیزیكی فرآورده ی سیلیكاژل متاثر ازعامل های بسیاری است كه در طی فرآیند ساخت لازم است رعایت شود ، از جمله این عامل ها زمان انعقاد ژل و PH مخلوط واكنش در زمان تشكیل ژل می باشد .

در PH های پایین ، زمان لازم برای انعقاد ژل بالا است به طوری كه در Ph=2.5 حداكثر زمان انعقاد ژل مشاهده می شود در مقابل در محدوده PH 4 تا8 ، سیلیكاسل از پایداری مناسبی برخودار نمی باشد و در PH بالاتر از 8 نیز با تغییر روش ساخت ( افزایش اسید به سدیم سیلیكات به جای افزایش سدیم سیلیكات به اسید) دوباره زمان انعقاد ژل افزایش می یابد . همچنین سطح ویژه سیلیكاژل حاصل در PH 1 تا 4 به نسبت بالا و در حدود 800 متر مربع بر گرم است .

در صورتی كه در PH 4 ثا8 سطح ویژه سیلیكاژل حاصل به 200 متر مربع بر گرم كاهش می یابد . تغییر های به نسبت تند سطح ویژه با PH همراه با تغییر های جدی در نتیجه ها است و این نشان می دهد كه چگونه تغییر های هر چند كوچك در شرایط پلیمریزه شدن سیلیكاسل ( سیلیسیك اسید ) می تواند روی ویژگی های شیمی فیزیكی فرآورده ی نهایی سیلیكاژل تولید شده موثر باشد .

حجم حفره ها در سیلیكاژل حاصل نیز رابطه پیچیده ای را با PH مخلوط واكنش نسبت به آنچه كه در رابطه با زمان انعقاد ژل و سطح ویژه دیده شده از خود نشان می دهد . همچنین ویژگی های كلی سیلیكاژل تحت تاثیر پلیمریزه شده واحدهای سیلیكا می باشد كه واكنش هایی كه در روش معمول تولید سیلیكاژل صورت می پذیرند در معاله های زیر نشان داده شده است :

Na2SiO3 + Mineral Acid + XH2o Si(OH)4 + Sodium Salt + (X-1)H2O (OH)3-SiOH + OHSi(OH)3 (OH)3 Si-O- Si(OH)3 + H2O

اتصالات سه بعدی این ذره های ریز با پلیمریزه شدن تراكمی كه در طی مراحل شستشو و خشك شدن نیزادامه می یابند منجر به تشكیل ساختار متخلخل با اندازه حفره ها و سطح ویژه پیش بینی شده می شود .

برای تهیه سیلیكاژل ، روش های متفاوتی بیان شده است كه در اصل در ساخت آن ، یك محلول سیلیكاتی با استفاده از یك اسید یا نمك یك اسید و یا گاز هایی كه در آب تولید اسید می كنند به هیدروسل تبدیل میشود . استفاده از تركیب های خالص سیلیكون مانند اتپل سیلیكات ، سیلیكون تتراكلراید و دیگر تركیب های سیلیسیك استری در ساخت سیلیكاژل ، علی رغم این كه خلوص و چگالی بالا را در فرآورده باعث می شوند ، اما روش های بسیار گران قیمت هستند .

در ادامه به روش های معمول در ساخت سیلیكاژل اشاره می شود :

1- روش استفاده از سدیم سیلیكات و نمك آمونیم

2- روش استفاده از آلومینیم مولغات و آمو نیم هیدروكسید در مجاورت سدیم سیلیكات و اسید معدنی

3- روش استفاده از سدیم سیلیكات و اسیدهای معدنی

4- روش كربناسیون سدیم سیلیكات

5- روش استفاده از تبادل گرهای یونی

 


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید پرک یا سیلیکاژل گرانولی

 

• ماشین بونزا ( كوره پخت )

• بویلر روغن

• ماشین میكسر

• ماشین كولینگ

• ماشین رزرور

• ماشین بسته بندی اتوماتیك

• ماشین Ph متر

• آون الكتریكی 1600 وات Elektro Helios

• همزن مغناطیسی RET IKAMAG

• رطوبت سنج JENWAY مدل 5070

• محیط با رطوبت نسبی 60 دردصد در دسیكاتور آزمایشگاهی

• آون نیمه صنعتی تاوا

• ماشین گرانول ساز

• ماشین مش بندی

• ماشین اتوكلاو

• ماشین شستشو

 

دانلود طرح توجیهی تولید پرک یا سیلیکاژل گرانولی

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 1400 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 1400 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید پرک یا سیلیکاژل گرانولی ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.