دانلود طرح توجیهی نمک خوراکی تصفیه شده یددار و طعم دار سال 1400

flavored salt2

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید نمک خوراکی تصفیه شده طعم دار و ید دار سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید تولید نمک طعام تصفیه شده طعم دار و ید دار را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

نمک علاوه بر مصارف خوراکی ، عامل حجيم کننده برای پاک کننده های سنتزی و استاندارد کننده های رنگها مي باشد . در سرم سازی ، حمامهای نمک و پرکننده های قرصها و تهيه آنزيم نيز کاربرد دارد به عنوان علف کش ، قارچ کش و ضد باکتری و ميکروب نيز مصرف ميشود . از اينرو نقش محافظت کنندگی خاصی در صنايع غذايي دارد .


معرفی محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید نمک خوراکی تصفیه شده طعم دار و ید دار



نمک طعام يکی از مواد ضروری در رژيم غذايي و مهمترين ماده الکتروليت موجود در مايعات سلولی و خارج سلولی است . افزايش روزافزون و گستردگی کاربردهای آن سبب شده تا از آن به عنوان ماده ای با 14000 کاربرد ياد شود .

عمومی ترين گريد نمک مورد مصرف در ايران نوع خوراکی آن بوده که خود به سه دسته عمده از لحاظ درجه خلوص تحت عناوين نمک صنايع غذايي ، نمک سفره و نمک آشپزخانه تقسيم ميشود . نمک طعام به صورت کريستالهای سفيد مکعبی شکل يا دانه های ريز ( گرانول ) و يا پودری شکل است . هنگامی که دارای کريستالهای بزرگ باشد بي رنگ ، شفاف يا سفيد است .

بررسی ساختمان بلورين املاح نمک به وسيله اشعه ايکس ثابت کرده است که اين املاح در حالت جامد بصورت يون ، دارای ساختمان مکعبی شکل با وضعيت هشت وجهی هستند . بلورهای نمک طعام دارای نقطه ذوب و نقطه جوش بالايي بوده و نمک طعام مذاب دارای خاصيت هدايت الکتريکی زيادی است . به همين دليل در حلالهايي که ثابت دی الکتريک بالايي دارند مانند آب کاملاً قابل تفکيک است .

علاوه بر مصارف خوراکی ، نمک عامل حجيم کننده برای پاک کننده های سنتزی و استاندارد کننده های رنگها مي باشد . در سرم سازی ، حمامهای نمک و پرکننده های قرصها و تهيه آنزيم نيز کاربرد دارد به عنوان علف کش ، قارچ کش و ضد باکتری و ميکروب نيز مصرف ميشود . از اينرو نقش محافظت کنندگی خاصی در صنايع غذايي دارد . علاوه بر اينها برای سختي گيری آب و عمل احياء رزينهای تبادل يونی نيز استفاده ميشود .

نمک خوراکی يددار شکل ديگری از نمک طعام است که با ترکيباتی از جمله يديد پتاسيم ، کربنات منيزيم و تيو سولفات سديم غنی شده است . به طور کلی افزودن ترکيباتی مانند يد به نمک به پيشنهاد سازمان بهداشت و خواربار جهانی و به منظور جلوگيری از بيماريهايي مانند گواتر انجام شده است .


افزودنی های مجاز
ماده افزودنی فروسيانيد سديم يا فروسيانيد پتاسيم می تواند در نمک خوراکی بعنوان عامل ضدکلوخه مورد استفاده قرار گيرد . اين ماده بايد دارای کيفيـت مناسب جهت استفاده در مواد غذايي بوده و حداکثر ميزان مورد استفاده 10 ميلي گرم در کيلوگرم بر حسب يون فروسيانيد مي باشد . يد که به منظور غنی کردن نمک مورد استفاده قرار ميگيرد فقط در نمک خوراکی خانواده استفاده ميشود .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید نمک خوراکی تصفیه شده طعم دار و ید دار



امروزه بيش از 14000 نوع مصرف براي نمك وجود دارد . از نمك بطور مستقيم و غير مستقيم در موارد بي شماري استفاده مي‌شود ،
ولی به طور کلی نمک به دو صورت صنعتی و خوراکی ( نمک طعام )  مورد استفاده قرار میگیرد .


مصارف خوراکی

نمک خوراکی در صنايع غذايي به عنوان طعم دهنده و نگهدارنده ، در فرآوري مواد غذايي و جلوگيري از فساد آنها مانند صنايع كنسروسازي ، بسته‌بندي گوشت ، آرد كردن ، خوراک دام و ... استفاده مي شود.  به طور کلی موارد استفاده از نمک در صنايع غذايي عبارتند از :

الف) عنوان چاشني در ايجاد طعم و مزه در غذا موثر است . نمك طعم و مزه بسياري از غذاها را تغيير داده ، آنها را مطبوع و خوشايند مي‌سازد.

ب) بعنوان نگهدارنده و محافظ ، رشد و تكثير باكتريهاي گوناگون ، مخمرها و كپكها را به تعويق مي‌اندازد ، بنابراين در گوشت ، لبنيات ، ترشي ها ، زيتون ، مارگارين ، سس سالاد و بسياري از مواد غذايي ديگر بعنوان يك نگهدارنده عمل مي‌كند . همچنين بعنوان عامل نگهدارنده در پخت غذاها ، تولید کنسروها و مواد سفیدکننده با اسید بکار می رود .

ج) نمك بعنوان Binder در سس‌ها و گوشت ها ، عامل تشكيل دهنده يک ژل اجباري از گوشت ، چربي ، نمك و رطوبت ميباشد .

د) در فرآيند توليد فرآورده های گوشتی ، نمک به جذب سريع آب توسط پروتئين کمک ميکند و باعث ايجاد حالت تردی و در عين حال حفظ انسجام در بافت گوشت ميشود .

ه) نمک خوراکی بعنوان يك عامل كنترل كننده تخمير در توليد نان و پنير و سس‌ها عمل مي‌كند .


مصارف شیمیایی و صنعتی

نمک در صنايع شيميايي و پتروشيمي ، توليد مواد شيميايي سديم و کلر دار مانند سود سوزآور، کربنات سديم و اسيد کلريدريک استفاده مي شود .  همچنين در فرآيند توليد صنعتی هيدروكسيد سديم ، كلروكربنات سديم ، ساخت پر كلرات و كلرات سديم ، بيكربنات سديم ، توليد كلرين و هيدروكسيد سديم و كلر- الكالي به کار ميرود .

نمک در صنايع ديگر، از جمله ساخت آلياژهاي آلومينيوم با درجة خلوص بالا ، ‌كاغذسازي ، اكسيدزدايي ) پاك كردن ورقة فولاد ) ، استخراج محلولي ( كنسانتره‌هاي اورانيوم ، بريليوم ، واناديوم(  بکار ميرود . همچنين در توليد انواع سراميك ، كاهش سولفور ذغال سنگ ، داروسازی ، ساخت مواد منفجره ، علف کشها و حشره کشها ، دباغی ، محصولات بهداشتی و ضدعفونی کننده ها ، صنايع پلاستيک و پليمر، نساجی و رنگرزی ، تصفيه آب ، همچنين بعنوان ضدعفوني كننده و جداكنندة آلودگي‌هاي ناشي از مواد آلي نيز بکار ميرود . در فصل زمستان براي يخ زدايي سطح جاده ها ، معابر و خيابانها نيز از نمک استفاده ميشود .


استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید نمک خوراکی تصفیه شده طعم دار و ید دار



شماره استاندارد    عنوان استاندارد
 استاندارد ملی 2769 : خلوص
استاندارد ملی 3770 : مواد نامحلول در آب
استاندارد ملی 2769 : سولفات بر حسب  so4-2
استاندارد ملی 3770 : رطوبت
استاندارد ملی 2769 :  کلسيم بر حسب Ca+2
استاندارد ملی 3770 :  منيزيم بر حسب Mg+2
استاندارد ملی 2769 :  قليائيت بر حسب Na2co3


کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید نمک خوراکی تصفیه شده طعم دار و ید دار



کشورهای عمده تولید کننده محصول

آمریکا ، چین ، کانادا ، هندوستان ، آلمان

کشورهای عمده تولید کننده محصول

آفريقا و خاور نزديک ، آمريکای لاتين ، چين ، اروپای شرقی


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید نمک خوراکی تصفیه شده طعم دار و ید دار



شرايط واردات محصول

از لحاظ قانونی محدوديتی برای واردات اين محصول وجود ندارد .

شرايط صادرات محصول

استانداردهای تدوين شده از سوی موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتی ايران که اجرای آن در کليه واحدهای توليدی لازم الاجرا است در مورد اين محصول با آخرين استانداردهای بين المللی تطبيق دارد  لذا در بخش صادرات ، در مبادلات کالا با ساير کشورها به اين استاندارد استناد ميشود .


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید نمک خوراکی تصفیه شده طعم دار و ید دار



نمک طعام علاوه بر اينکه يکی از عناصر ضروری مورد نياز بدن انسان است ، همچنانکه کاربردهای وسيعی را در صنايع غذايي دارد ميتواند به واسطه غنی شدن با ترکيباتی مانند يد و روی ، وسيله ای برای رسانيدن عناصر ضروری ديگر به بدن انسان باشد . اين مسئله در جوامع در حال توسعه بيشتر حائز اهميت است .


فرایند تولید نمک تصفیه شده و طعم دار


روش های مختلف تصفيه نمک

نمک خام استحصال شده به روش های مذکور طی عمليات خالص سازی تصفيه ميشود . سه روش اساسی در ارتباط با اين نوع عمليات موجود است :

روش شستشو
روش انحلال و کريستال سازی ( تبخير مصنوعی )
روش شيميايي

1- روش شستشو

عمليات شستشو توسط محلول اشباع NaCl نسبتاً خالص انجام ميگيرد . ماهيت بکارگيری اين عمليات در بالا بردن درجه خلوص نمک است که می توان به درجه خلوص در حدود 5/99% رسيد .  نمکی که جهت انجام فرآيند شستشو وارد سيستم می گردد ، متناسب با درصد خلوصی که دارا می باشد بايد خرد شود .

اين مجموعه در صورت نياز توسط يک دستگاه آسياب چکشی به اندازه مورد نظر تبديل شده و سپس در انبار ذخيره می شود . نمک ذخيره شده در انبار توسط يک تسمه نقاله حلزونی منتقل می گردد .

نقاله حلزونی در داخل يک محفظه قرار دارد که درعين اينکه نمک به جلو رانده می شود ، آب نمک اشباع نيز در مسير مخالف در حرکت خواهد بود ، بطوريکه مخلوط حاصله در انتهای نقاله حلزونی نسبتی در حدود يک قسمت نمک  و سه قسمت آب نمک اشباع خواهد بود . مخلوط حاصل در يک تانک واسطه جمع آوری می گردد و سپس توسط پمپ به هيدروسيکلون جهت جداسازی آب ونمک  هدايت می شود .

در هيدروسيکلون ، بيشترين قسمت آب جدا شده و سپس به يک کلاريفاير هدايت ميشود . پس از عبور از کلاريفاير، به منظور ادامه عمليات آبگيری مخلوط بدست آمده به يک سانتريفوژ مداوم هدايت ميشود . پس از گذشت مدت زمان معينی از عمليات ، در اثر چرخش آب نمک املاح کلسيم و منيزيم محلول در آب نيز به حالت اشباع رسيده و عمل شستشوی نمک متوقف می شود .

دليل افزودن آب خالص از چندين ناحيه فقط به علت جلوگيری از ايجاد رسوب های ناگهانی در نواحی حساس فرآيند می باشد . نمکی که پس ازعمل شستشو به درصد خلوص مورد نظر ميرسد دارای درصد قابل توجهی رطوبت است که راندمان عملياتی فرآيند را کاهش میدهد .

لذا وجود يک سيستم خشک کن ضروری است . برای اين کار از کويل های بخار يا مبدل های حرارتی استفاده می شود . جريان هوا توسط يک فن ايجاد شده و از داخل کوره ای عبور نموده و پس از گرم شدن وارد خشک کن ميشود . به منظور خشک کردن نمک ، ازخشک کن های مداوم استفاده می گردد .

استفاده از بستر شناور نمک و عبور هوای گرم از بين کريستالها بهترين روش با راندمان عملياتی بالا است . بدين ترتيب نمک از بالا و هوای گرم از پائين ،  وارد خشک کن شده و با هم تماس حاصل می کنند . نمکها پس از سقوط بر يک صفحه لرزان در اثر وزش هوای گرم کاملاً خشک شده و به کمک حرارت لرزشی به جلو رانده شده ، از خشک کن خارج می شوند .

جريان هوای گرم نيز پس از طی بستر نمکی از خشک کن عبور کرده و ذرات نمک همراه خود را در يک سيکلون جا گذاشته و از بالای سيکلون توسط مکش فن ديگری ، طی عبور از يک فيلتر معمولی به اتمسفر هدايت می شود . نمک بدست آمده دراين مرحله ، وارد آسياب شده تا به اندازه مش موردنظر خرد شود .

2- روش انحلال و کريستال سازی

اساس روش بر پايه تبخير و در نهايت تشکيل کريستالهای نمک در اثر اشباع شدن آب نمک حاصله است که با استفاده از دوسيستم ظروف تحت خلاء و ظروف باز صورت می گيرد . در ظروف خلاء از تبخير کننده های چند مرحله ای استفاده ميشود ، انرژی گرمايی توسط بخار آب تأمين می شود  و به ترتيب در هر مرحله فشار داخلی تبخير کننده کاهش يافته و نهايتاً آب نمک اشباع که در حدود 25% کريستال نمک را نيز به همراه دارد وارد مخزن جداسازی مقدماتی شده و سرانجام توسط يک فيلتر دوار کريستالهای نمک جدا می شوند .

عمل خشک شدن نيز به هنگامی که کيکی روی فيلتر تشکيل می شود با جريان هوای گرم انجام می پذيرد .

3-  روش تصفيه شيميايي

روش تصفيه شيميايي که در آن از غشاءهای تبادل يونی نيز استفاده ميشود از پيشرفته ترين روشهای توليد نمک در جهان است . در اين روش ماده اوليه که همان آب شور دريا است از طريق لوله کشی وارد مخازن ذخيره شده و پس از عبور از فيلتر و جدا شدن خاک و ترکيبات نامحلول در آب ، به عنوان خوراک وارد راکتور شيميايي ميشود .

پس از تعيين ميزان و نوع ناخالصيهای موجود در آب نمک داخل راکتور ، مواد شيميايي مورد نياز جهت انجام فرآيند به آن اضافه ميشود . با انجام واکنشهای شيميايي ، کليه ناخالصيهای نمک به شکل رسوب از محلول جدا شده و آب نمک خالص به منظور کريستاليزاسيون ، به واحد کريستالايزر فرستاده ميشود .

در ادامه فرآيند ، کريستالهای توليد شده پس از عبور از سانتريفوژ و خشک کن آماده بسته بندی ميشوند . در اين روش انتخاب نوع فرآيند و مواد شيميايي افزودنی به عوامل متعددی چون تکنولوژيهای موجود در کشور جهت ساخت تجهيزات و قيمت آنها ، در دسترس بودن مواد مورد نياز فرآيند و درصد خلوص و قيمت آنها بستگی دارد .


ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی نمک خوراکی تصفیه شده طعم دار و یددار


ديگ بخار
سختي گير
برج خنک کننده
مخزن انحلال
مخزن ته نشينی
مخزن نگهداری محلول
خشک کن
کوره هوای گرم
سنگ شکن
مخزن ذخيره نمک بعد از سنگ شکن
بالابر قاشکی
اسکرو جهت انتقال مواد
تبخير کننده
مخزن ترکيب افزودنيها
مخزن تزريق يد
سانتريفوژ
مخزن ذخيره نمک کريستال شده
بالابر قاشکی نمک
اسکرو جهت انتقال مواد
دستگاه بسته بندی با متعلقات مربوطه
مخزن پساب
پمپ سيرکولاسيون محلول برای تصفیه نمک
پمپهای انتقال
فيلتر پوشالگير
کندانسور با متعقات مربوطه
کمپرسور باد
پلت فرم ( سازه ها فلزی )
استخر آب
پمپ های چدنی و آهنی

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید نمک تصفیه شده و طعم دار

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 99 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید گلوکز مایع با کامفار ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم  کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند  :

:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار

:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی

:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98

:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری

دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.