طرح توجیهی تولید و بسته بندی روغن سبوس برنج سال 1400 + pdf + word

Rice Bran Oil

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید و بسته بندی روغن سبوس برنج سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید و بسته بندی روغن سبوس برنج را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

روغن سبوس برنج به جهت اثرات دارویی مثبت از جمله کاهش کلسترول و چربی خون ، غذای سلامتی و روغن قلب نامیده می شود . مصرف روغن سبوس از تجمع پلاکت ها در خون و در نتیجه امراض قلبی/ عروقی جلوگیری می کند .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید و بسته بندی روغن سبوس برنج


این روغن به جهت اثرات دارویی مثبت از جمله کاهش کلسترول و چربی خون ، غذای سلامتی و روغن قلب نامیده می شود . مصرف روغن سبوس از تجمع پلاکت ها در خون و در نتیجه امراض قلبی/ عروقی جلوگیری می کند .

روغن سبوس برنج دارای نزدیکترین ترکیب چربی های توصیه شده توسط مجمع قلب آمریکا می باشد . این روغن برای سالاد عالی و نیز برای مصرف پخت و پز سرخ کردنی بسیار مناسب است . دمای دودی شدن آن بالاست که از تجزیه اسیدهای چرب در دمای بالا جلوگیری می کند .

گرانروی آن بالا بوده و موقع سرخ کردن روغن کمتری جذب مواد غذایی می شود . مزه غذای پخته شده را بهبود داده و سبب کاهش کلسترول می شود . روغن سبوس برنج از مواد با درجه آلرژی زایی بسیار کم محسوب شده و در تغذیه کودکان مفید است . دوام روغن سبوس برنج از مواد با درجه زیاد است و به راحتی فاسد نمی شود .

مصرف دو قاشق غذا خوری آن در روز میزان کلسترول را در بزرگسالان کاهش می دهد . اثر کاهش کلسترول بواسطه مصرف روغن سبوس از روغن زیتون بیشتر است . همچنین مسائل ایمنی روغن سبوس برنج بوسیله کمیته FDA/WHO اداره امور دارویی و غذایی سازمان بهداشت جهانی مورد بررسی قرار گرفته و ایمنی آن برای مصرف انسان بدون هیچگونه عوارض جانبی مورد تایید قرار گرفته است .

انسان در رژیم غذایی خود دو نوع چربی استفاده می کند ، یک نوع چربی غیر آشکار اندک است و باید برای حفظ سلامتی کیفیت و کمیت چربی آشکار (Visible fat ) که عملا توسط روغن طباخی ، سالاد و سایر مواد روفنی به مواد غذایی اضافه می شود ، را کنترل نمود .

روغن مناسب باید پایداری خوبی در مقابل فرایندهای حرارتی و اکسیداسیون داشته باشد ، ضمن اینکه طعم آن مطلوب، طول عمر و قیمت آن مناسب باشد . امروزه درصد بالایی از روغن سبوس برنج برای مصرف خوراکی و تنها درصد جزئی آن در صنایع صابون سازی و تولید اسیدهای چرب بکار می رود .

باتوجه به تایید ایمنی کامل مصرف خوراکی روغن سبوس بویژه با تاثیرات قابل توجه در کاهش کلسترول و تری گلیسرید ، گرایش به مصرف روغن سبوس رو به فزونی است . ارزش روغن سبوس برنج که غذای سلامتی ( Health food ) ، روغن قلب ( Heart oil ) ، روغن سلامتی ( Health oil ) و دوستدار قلب ( Heart friendly ) نیز نامیده می شود.

به جهت ویژگی های ممتاز آن از نظر ترکیب مواد ماکرو و میکرو می باشد .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید و بسته بندی روغن سبوس برنج


الف - روغن تصفیه شده : برای تهیه روغنهای خوراکی , صنایع دارویی و بهداشتی مناسب است . روغن تصفیه شده شفاف ، دارای رنگی روشن و بدون بو با ویسکوزیته کم با طعم کمی شیرین میباشد .

تقاضای فزاینده ای برای روغن سبوس به عنوان روغن پخت و پز و سالاد و نیز ماده اولیه تولید مارگین وجود دارد . ازطرف دیگر کاربرد صنعتی آن برای تهیه اسیدهای چرب ، اسیدهای استثاریک ، اسید اولئیک ، گلیسیرین و صابونها ( مخصوصاً ) نیز مورد توجه می باشد .

ب - روغن خام درجه ۱: در تهیه انواع صابونها ، اسیدهای چرب افزودنی خوراک دام به ویژه اسبهای مسابقه ای وموارد صنعتی بکار میرود .

ج - روغن خام درجه ۲ : روغن خام در تولید انواع صابونها ، اسیدهای چرب و مصارف صنعتی دیگر بکار می رود .

اهمیت استفاده از روغن سبوس برنج در رژیم غذایی انسان

• روغن سبوس برنج برای قلب مفید است ، حاوی اوریزانول است که سبب کاهش کلسترول بد LDL و افزایش کلسترول خوب HDL و نیز کاهش تر گلیسیرید می شود .
• دارای نسبت ایده آل از اسیدهای چرپ اشباع و غیراشباع است .
• روغن سبوس برای پوست بسیار مفید بوده و حاوی اسکوالن است که سبب تقویت پوست شده و چروک افتادن را به تأخیر می اندازد .
• حاوی آنتی اکسیدان های طبیعی محافظ پوست است .
• حاوی 4- هیدروکسی -3- متوکسی سینامیک است که سبب ترشحات هورمونی شده که تجدید جوانی را به دنبال دارد
• حاوی توکوفرول است که سبب توازن سیستم عصبی می شود .
• حاوی توکوترینول است که خواص ضد سرطان و ضد التهاب خون دارد .
• مقدار کالری حاصل از این روغن در مقایسه با سایر روغنهای خوراکی ، در موقع طبخ 15% کمتر است .
• مصرف روغن برنج برای بیماران دیابتی مضر نمی باشد ، چون موجب ساخته شدن کلسترول مضر نمی باشد .
• مصرف روغن برنج برای افرادی که مبتلا به بیماری نرمی استخوان هستند توصیه می شود . زیرا کلسیم موجود در روغن موجب بهبود بیمار می شود لذا مصرف آن برای کودکان و افراد سالخورده توصیه می گردد .
• میزان کم سدیم در روغن برنج و زیادی پتاسیم در آن موجب بهبودی بیماران دارای فشار خون بالا می شود .
• با صرف روغن برنج میزان رسوب عناصر در دیواره رگها ، کاهش یافته و سیستم گردش خون با سهولت جریان می یابد ، لذا سبب بهبود بیماران قلبی می شود .


استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید و بسته بندی روغن سبوس برنج


استاندارد دانه های روغن

• 757 : سویا زرد
• 264 : دانه آفتابگردان روغنی
• 138 : پنبه دانه
• 323 : دانه کنجد
• 509 : دانه گلرنگ

استاندارد روغن خام

• 8632 : روغن ها و چربی های خوراکی – روغن خام پنبه دانه – ویژگی ها
• 8633 : روغن ها و چربی های خوراکی – روغن خام بادام زمینی – ویژگی ها
• 8634 : روغن ها و چربی های خوراکی – روغن خام ذرت – ویژگی ها
• 8636 : روغن ها و چربی های خوراکی – روغن خام کنجد – ویژگی ها

استاندارد روغن تصفیه شده

• 156 : روغن های قنادی
• 1184 : ویژگی های روغن سویای مایع خوراکی
• 1300 : ویژگی های روغن آفتابگردان خوراکی
• 1723 : ویژگی های روغن تخم پنبه خوراکی مایع
• 1752 : ویژگی های روغن کنجد خوراکی مایع
• 4152 : ویژگی های روغن های گیاهی خوراکی سرخ کردنی جهت مصرف در صنایع غذایی
• 346 : ویژگی های سود سوز آور
• 1052 : حلال های مجاز خوراکی
• 2237 : ویژگی های قوطی فلزی روغن
• 2884 : ویژگی ها و روش های آزمون اسید فسفریک
• 144 : روغن های نباتی هیدروژنه جامد


کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید و بسته بندی روغن سبوس برنج


از عمده تولید کنندگان روغن سبوس برنج در دنیا می توان به کشورهای هندوستان ، چین ، کره و ژاپن اشاره کرد . همچنین مصرف کنندگان این محصول شامل کشور خاصی نمی شود و می توان گفت که همه کشورها از مصرف کننده های این محصول می باشند در حال حاضر بسیاری از رستورانهای ژاپنی در آمریکا از روغن سبوس برنج به جهت عملکرد بهتر آن به عنوان روغن سرخ کردنی استفاده می نمایند .

این روغن به طور گسترده در ژاپن ، کره ، چین ، تایوان ، تایلند ، استرالیا ، آمریکا و اروپا به عنوان یک روغن خوراکی سالم و پر طرفدار استفاده می شود .


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید و بسته بندی روغن سبوس برنج


• شرایط واردات محصول

با توجه به اینکه بر اساس آمارهای موجود بیشترین واردات در دوران دولت نهم مربوط به روغن خام با 8/1میلیون تن بوده است لذا بنظر نمی رسد که واردات روغن سبوس برنج جهت کمک به صنایع غذایی , دارویی و آرایشی مستلزم اين باشد که برای واردات آن ، از سوی وزارت بازرگانی شرایط خاصی وضع شود .

میزان واردات روغن نباتی در سال ۱۳۸۴ ، ۱۳۴۴ هزار تن بوده است که اگر از تمامی ظرفیت سبوس برنج تولیدی کشور درجهت تولید روغن سبوس برنج استفاده شود ۳۷ هزار تن روغن در سال تولید می شود که 75/2 درصد روغن خام وارداتی را تامین می کند .

اما اگر بخواهیم میزان مشارکت تولیدی اين طرح در مقیاس یک واحد صنعتی مجزا را برآورد کنیم با توجه به تولید 550 تن روغن سبوس برنج در سال ، این مقدار روغن ، 04/0 درصد از روغن وارداتی تامین خواهد کرد . طبق ماده ۲ قانون تجمیع عوارض 2/11/1381 اصلاح موادی از قانون برنامه سوم توسعه ، حقوق گمرکی ، مالیات ، حق ثبت سفارشات کالا ، انواع عوارض و ساير وجوه دریافتی از کالاهای وارداتی تجمیع گردیده است و معادل ۴ درصد ارزش گمرکی کالاها می باشد .

به مجموع این دریافتی و سود بازرگانی که طبق قوانین مربوطه توسط هیئت وزیران تعیین می شود حقوق ورودی اطلاق می شود . به منظور حمایت از تولید دانه های روغتی داخلی ، در صورتی که هر وارد کننده به ازاء هر ۳ کیلوگرم دانه روغنی وارداتی یک کیلوگرم دانه روغتی داخلی ( سویا ، کلزا و آفتاب گردان ) به قیمت تعیین شده خریداری نماید سود بازرگانی دانه های روغنی وارداتی صفرخواهد بود .

• شرایط صادرات محصول

با توجه به اینکه بیشترین واردات ما در هر سال مربوط به روغن خام جهت استفاده خوراکی و استفاده در صنایع وابسته است ( تولید صابون ، واکس و اسیدهای چرب ... ) و از سوی دیگر طرح تولید روغن سبوس برنج در کشور هنوز عملیاتی نشده است لذا تولید مازاد ب مصرفی جهت صادرات روغن سبوس برنج وجود نخواهد داشت .


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید و بسته بندی روغن سبوس برنج


روغن ها و چربی ها از زمان های بسیار دور یکی از اجزای اصلی و مهم تشکیل دهنده غذای انسانها بوده اند که یک گرم آن حدود 2/9 کیلو کالری انرژی در بدن تولید می کند . در حال حاضر به رغم توسعه کشت دانه ها و میوه های روغنی فقط درصد کمی از نیاز چربی و روغن مصرفی را در جهان می توان تامین کرد ، از این نظر میزان قابل توجهی ای روغن خام باید از طرق دیگر تأمین شود .

در این میان بهنظر می رسد استفاده از منابع روغنی جدید از اقدامات مهمی است که توجه شایانی را می طلبد . با توجه به میزان تولید انواع برنج در قسمت های مختلف جهان و استفاده نکردن بهینه از سبوس برنج و از طرفی با ارزش بودن روغن سبوس برنج از نظر تغذیه ای و بالا بودن میزان آنتی اکسیدان در آن باعث شد که تحقیقات وسیعی روی اين ماده با ارزش انجام شود .

میزان سبوس برنج تولیدی در جهان بسیار بالاست و بخش اعظم آن در کشورهای چین ، هندوستان ، تایلند ، اندونزی ، بنگلادش ، ویتنام ، میانمار و.... تولید می شود مطالعه بر روغن سبوس به علت بالابودن میزان روغن در سبوس برنج ( 15 - 20درصد ) و با ارزش بودن روغن سبوس برنج از نظراسیدهای چرب ضروری بالا ، آنتی اکسیدن های بالا و کاهش کلسترول خون حائز اهمیت است .

از لحاظ تغذیه ای نیز روغن سبوس برنج یک روغن شناخته شده است ، به عنوان مثال در کشورهای غربی ، روغن سبوس برنج را در بیماری های قلبی موثر می دانند و گزارش شده است . که اوریزانول موجود در سبوس برنج وظایفی مشابه ویتامین E یعنی افزایش رشد و تسهیل رشد مویرگ خونی قلب همراه با تحریک ترشح هورمون های لازم را به عهده دارد .

روغن سبوس برنج ، منبع عالی از اسیدهای چرب با چند باند مضاعف است ، که در کاهش حمله قلبی مفید است و در کاهش کلسترول خون نسبت به روغن های آفتابگردان و ذرت و کلزا بسیار موثرتر است . همچنین این ماده به عنوان یک روغن با کیفیت صنعتی عالی است و در کارخانه های سس مایونز و سس سالاد به عنوان تشکیل دهنده امولسیون کاربرد دارد .

روغن سبوس برنج دارای عمر نگهداری بالا بوده و پایداری زیادی در دمای بالا دارد و موجب بهبود طعم و مزه غذا می شود و سرخ کردن مواد غذایی با استفاده از روغن سبوس برنج به زمان کمتری نیاز دارد بنابراین انرژی را ذخیره می کند و ۱۵ درصد جذب روغن کمتری طی سرخ کردن دارد .

در بسیاری از کشورها مثل چین ، هندوستان ، ژاپن و کره از این روغن به عنوان ماده اولیه برای تهیه روغن خوراکی رژیمی با کیفیت بسیار بالا استفاده می شود .


فرایند اجرای این طرح توجیهی تولید و بسته بندی روغن سبوس برنج

روغن سبوس برنج به وسیله استخراج سبوس برنج با حلال هگزان تهیه می شود . حلال باید از نوع خوراکی بوده و عاری از هرگونه هیدروکربن کلردار شده باشد . به طور کلی سبوس برنج جوشیده ، روغن بیشتری نسبت به سبوس خام تولید می کند .

ابتدا ناخالصی های سبوس برنج را تمیز و پاک نموده و پس از خشک کردن سبوس برنج تا رطوبت 4 – 5 درصد ، سبوس را به داخل استخراج کننده ( عصاره گیر ) هدایت می کنند . هگزان به عنوان حلال از قسمت فوقانی دستگاه استخراج کننده تزریق می گردد ، تا روغن خام را حل نموده و به خوبی با هم امتزاج یابند .

سپس آنها را در مخازن مخصوص ذخیره می نمایند . روغن استخراج شده از سبوس برنج در دستگاه استخراج کننده ( عصاره گیر ) باقی می ماند . روغن استخراج شده از سبوس برنج موجود در دستگاه استخراج کننده را پس از این که حلال آن خارج گردید ، توسط جدا کننده های بادی به داخل سیکلون هدایت می کنند .

میزان بهره ( راندمان ) تولید روغن خام 20 – 15 درصد و میزان بهره ( راندمان تولید ) روغن استخراج شده سبوس برنج 80 – 5/79 درصد می باشد .

فرآیند تصفیه سبوس برنج

1. روغن خام
2. سود سوز آور
3. خاک رس فعال
4. سفید کردن
5. سرد کردن
6. صاف کردن
7. بوزدایی
8. روغن تصفیه شده

عملیات تصفیه نیز بدین صورت است که ابتدا اسیدهای چرب آزاد اضافی را با اضافه کردن مقداری NaOH ، خنثی کرده و کاهش می دهند . سپس رنگ آن را با کمک خاک رس فعال از بین می برند تا روغن سفید حاصل شود . در مرحله بعد قسمتی از مایع روغنی در اثر یک فرآیند کریستالیزه شدن به شکل واکس ( موم ) در آمده و با یک صافی جدا می شود .

مابقی مایع وارد مرحله بوزدایی از روغن شده که در آن بوهای نامطبوع در اثر بخار با فشار بالا که دمای 240 – 230 درجه سلسیوس ایجاد می کند از روغن خارج می شود . بدین ترتیب روغن خام توسط دستگاه تصفیه کننده و سفید کننده ، تصفیه و سفید می شود و متعاقب آن بسته بندی و جهت فروش آماده می شود .


ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید و بسته بندی روغن سبوس برنج

• ماشین استخراج و عصاره گیری
• ماشین تجدید و اصلاح حلال
• ماشین تصفیه روغن و سفید کردن آن
• مخازن ذخیره سازی
• دیگ بخار

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید و بسته بندی روغن سبوس برنج

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

  • در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید و بسته بندی روغن سبوس برنج ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم  کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

:: این مطالب هم ممکن است برای شما جذاب باشند  :

:: نگارش طرح توجیهی بانکی با کامفار

:: دانلود هزاران طرح توجیهی تیپ صنعتی و معدنی

:: دانلود طرح های توجیهی سال 96 و 97 و 98

:: دانلود طرح های توجیهی تیپ کشاورزی و دامپروری

دانلود طرح های توجیهی گردشگری و بوم گردی و خدماتی ::

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.