طرح توجیهی تولید بنزوئیک اسید از تولوئن سال 1400 + کامفار ( Word و Pdf )

Benzoic acid

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید بنزوئیک اسید از تولوئن سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید بنزوئیک اسید از تولوئن را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

 

اسید بنزوییك به طور عمده برای تولید فنل ، تهیه پلاستستایزرها ، رزین های آلكالی ، سموم دفع آفات ، صنایع دارویی و عطر سازی مورد استفاده قرار می گیرد .

 


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید بنزوئیک اسید از تولوئن


 

(( اسید بنزوییك )) (C6H5COOH ) به اشكال مختلف در طبیعت یافت می شود . این اسید یكی از تجاری ترین اسیدها (( كربوكسیلیك آروماتیك )) است . این ماده به صورت مستقیم یا به صورت یك تركیب حد واسط كاربردهای فراوانی در صنایع غذایی ، دارویی ، شیمیایی و . . . دارد . بنزوییك اسید C7H6O2 ( or C6H5COOH ), در آب سرد به صورت معلق suspended در می آید و نامحلول به حساب می آید . در این حالت در آب 25 درجه تنها به مقدار g/lit 4/3 حل می شود .

به تدریج كه آن را گرم می كنیم ، حلالیت زیاد می شود تا اینكه در 75 درجه به طور كامل حل می شود . چنانچه این محلول را دوباره سرد كنیم ، بنزوییك اسید به صورت بلورهای سوزنی شكل زیبایی دوباره رسوب می كند . بنابراین حلالیت بنزوییك اسید در آب به صورت خودبخودی نمی باشد . دلیل آن هم این است كه با توجه به رابطه ی H=dG-TdS انحلال بنزوییك اسید در آب گرماگیر است . یعنی dH آن مثبت است و درنتیجه در دمای معمولی dG آن نیز مثبت می باشد .

با افزایش دما ، جمله ی منفی TdS بزرگ و بزرگ تر می شود ، تا اینكه در دمای به میزان مناسب بالا ، 75 درجه ، كل جمله ی dG-TdS منفی شده و انحلال صورت می گیرد . محاسبات مربوط به تغییرات انرژی آزاد گیبس در طی یك واكنش ، از روی انرژی های آزاد استاندارد تشكیل گیبس G° f ∆ برخی مواد كه در جداولی جمع آوری شده اند محاسبه می شود . اما به طور كلی در یك تغییر خودبخودی ، G ∆ همواره منفی می باشد .

اسید بنزوییك امروزه به مقدار بسیار زیاد در صنایع مختلف بكار می رود . اسید بنزوییك به طور عمده برای تولید فنل ، تهیه پلاستستایزرها ، رزین های آلكالی ، سموم دفع آفات ، صنایع دارویی و عطر سازی مورد استفاده قرار می گیرد .

 


كاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید بنزوئیک اسید از تولوئن


 

اسید بنزوییك به طور عمده برای تولید فنل ، تهیه پلاستستایزرها ، رزین های آلكالی ، سموم دفع آفات ، صنایع دارویی و عطر سازی مورد استفاده قرار می گیرد . این اسید یكی از تجاری ترین اسیدها (( كربوكسیلیك آروماتیك )) است . این ماده به صورت مستقیم یا به صورت یك تركیب حد واسط كاربردهای فراوانی در صنایع غذایی ، دارویی ، شیمیایی و . . . دارد . برای تولید این ماده روش های مختلفی وجود دارد .

همچون استفاده از تولوئن ، استفاده از (( انیدرید فتالیك )) كه به كمك (( كربوكسیله )) كردن (( انیدریدفتالیك )) مذاب توسط بخار آب در حضور كاتالیزور كرم و سدیم ، صورت می گیرد كه یك روش تولید مطلوب است .

بررسی كالاهای جایگزینی و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف بنزوئیک اسید از تولوئن

ماده ای وجود ندارد از نظر خواص كاملا مشابه این ماده باشد و علاوه بر آن از این ماده برای تولید یكسری دیگر از مواد همچون فنل ، رزین ها ، پلاستستایزرها و 000 استفاده می شود ، كه موجب می گردد این ماده از كاربرد بالایی برخوردار باشد .

اهمیت استراتژیک بنزوئیک اسید از تولوئن

با توجه به اینكه این ماده یك محصول میانی برای تولید برخی دیگر از مواد است و همچنین در تولید برخی مواد همچون صنایع دارویی ، بهداشتی كاربرد دارد ، از نظر استراتژیكی مهم قلمداد می شود ، ولی آنگونه نیست كه بدون آن مشكلات حاد ایجاد گردد .

شرایط واردات و صادرات بنزوئیک اسید از تولوئن :

در شرایط معمول شرایط خاصی برای واردات این ماده وجود ندارد .

همچنین با توجه به عدم تولید ، قوانین خاصی از لحاظ صادرات این محصول وجود ندارد و حتی به نظر می رسد در صورت تولید بتوان از كمك های دولت در صادرات این محصول بهره برد .

 


فرایند تولید بنزوئیک اسید از تولوئن


 

تولید اسید بنزوییك به كمك اكسیداسیون تولوئن :

اسید بنزوییك به كمك روش های مختلف تولید می شود ، كه اولین روش آن بازیابی از صمغ درخت bezoin بوده است . پیش از جنگ جهانی دوم ، مهمترین فرآیند decarboxylation از phthalic اسید بوده است . كلر زنی به تولوئن به benzotrichloride به كمك هیدرولیز ، فرآیند مهم بعدی بوده است . در طی جنگ جهانی دوم فرآیند اكسیداسیون تولوئن توسط Farbenindustrial I .G . توسعه داده شد .

بعد از جنگ این فرآیند جایگزین سایر فرآیندهای مطرح تولید بنزین مورد استفاده در حین جنگ جهانی شد . فرآیند كلر زنی تولوئن هنوز نیز در برخی از واحدهای تولیدی كوچك مورد استفاده قرار می گیرد ، اما به نظر نمی رسد كه این فرآیند به عنوان رقیبی برای فرآیند اكسیداسیون تولوئن مطرح باشد . بنابراین در ادامه تنها فرآیند اكسیداسیون تولوئن مورد بررسی قرار خواهد گرفت .

دو فرآیند مختلف در این زمینه عبارتند از :

1- استفاده از كاتالیست همچون كبالت و یا نمك منگنز

2- استفاده از Bromine Promter در تركیب با این كاتالیست ها

فرآیند تولید اسید بنزوییك بر اساس پتنت آمریكایی 3 ،187 ، 038 (1824) می باشد . تبدیل 99% ماده ورودی و انتخاب پذیری (Selectivity) 96% استفاده شده (1681) و زمان ماند در این فرآیند 30 دقیقه می باشد . تولوئن تازه و بازگشتی با هم تركیب شده و به اولین راكتور ( R-101A ) وارد می شوند . در دمایی در حدود °F 340 با بنزوییك اسید تولوئن مخلوط می شوند . مقدار مخلوط تبدیل شده حاصل از اولین واكنش بعد از یك مرحله خنك كاری ( Inter Cooling ) به راكتور بعدی وارد می شود .

هوا تا فشاری در حدود Psig 320 فشرد می شود و به آخر راكتور تزریق می شود . Off-gas حاصل از این راكتور به اولین راكتور فرستاده می شود . Off-gas های تولید شده از اولین راكتور معمولا عاری از اكسیژن می باشند و از یك كندانسور گذرانده می شوند تا تولوئن و تركیبات سنگین بازیابی شوند . مایعی كه از راكتور خارج می شود به دو بخش تقسیم می گردد . جریان كوچكتر كه در حدود 2% از كل جریان است ، در 101-C تبخیر آنی می شود .

یك كندانسور داخلی مقداری از بخارات را كندانس می كند تا مقداری جریان برگشتی ایجاد كند . گرمای مورد نیاز در ریبویلر توسط یك مبدل داخلی تامین می شود كه جریان بزرگتر از میان آن عبور می كند . این جریان ( در حدود 98% از جریان راكتور ) سرد می گردد و به راكتور بازگردانده می شود . تركیبات سنگین از ستون تبخیر آنی به مخزن جریان برگشتی ( 101- V) , وارد می شوند . همچنین با یك جریان Purge برای جلوگیری از تجمع ناخاصی در سیستم مورد استفاده قرار می گیرد تا ناخالصی ها به بیرون سیستم هدایت شوند .

بخارات از ستون تبخیر قبل از وروردی به ستون تفكیك (201-C ) میعان می شوند . تا تركیبات سبك از سیستم جدا شوند . تركیبات سبك شامل تولوئن و آب هستند ، كه تولوئن به راكتور بازگردانده می شود و آب از سیستم خارج می گردد . جریان خروجی از این ستون ، اسید بنزوییك خام می باشد كه با EDTA و هیدروكسید سدیم ( NaOH) به مدت 2 ساعت و دمای °F356 مورد فرآورش قرار می گیرد و سپس تقطیر می شود . اسید بنزوییك خالص از بالای برخ خلا (301-C) جدا می شود .

جریان پایین برج در ستون بعدی (401-C) مورد تفكیك قرار می گیرد . ناخاصی ها همچون هیدروكسید سدیم و دیگر مواد از اسید بنزوییك جدا می شوند . جریان بالاسری تولیدی از دومین ستون ، دارای مقادیر زیادی اسید بنزوییك است كه به ستون اسید بنزوییك برگردانده می شود .

کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده بنزوئیک اسید از تولوئن :

کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده بنزوئیک اسید عبارتند از : چین ، آلمان و آمریکا

 


ماشین آلات خط تولید اسید بنزوئیک ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید بنزوئیک اسید از تولوئن

 

• راكتورهای فرآیند

• برج های فرآیند

• تانك و مخازن

• مبدل های حرارتی

• كمپرسور

• پمپ

و . .

 

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید بنزوئیک اسید از تولوئن

تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 1400 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 1400 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد . درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید بنزوئیک اسید از تولوئن ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

کانال یوتیوب ما  را سابسکرایب کنید . در این کانال ما سعی داریم تا در حد امکان ، کاملترین فیلم های آموزشی کشاورزی و دامپروری و فرایند های کسب و کار  ، و خبرهای مهم مربوطه را برای شما کاربر گرامی جمع آوری کنیم. با سابسکرایب کانال ما در یوتیوب و همینطور در آپارات ، جدیدترین فیلمهای آموزشی کسب و کار ، در معرض تماشای شما قرار خواهد گرفت.

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

021-77869979

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.