ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید کیک و کلوچه صنعتی ( مانند کلوچه فومن ، فتیر ، کلوچه نارگیلی ، نان خرمایی ، نان نارگیلی ، نان زنجبیلی ، کیک یزدی ، شیرمال ) سال 1403 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل های طرح توجیهی تولید کیک و کلوچه از خرما و همینطور از غلات را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
کیک و کلوچه یک شیرینی و غذایی مخصوص می باشد که استفاده از آن از قرن های پیش معمول بوده است . کیک با زمان ماندگار طولانی و شکل و مزه متفاوت ساخته می شود و به وسیله همه افراد جامعه در هر فصل و زمان قابل خوردن است .
قدمت کاربرد کیک و کلوچه همزمان با تاریخ تمدن بشر بوده ، در واقع پخت اصلی کیک از ۱۳۰ سال پیش صورت گرفته است . با پیشرفت در صنایع تولید کیک ساخت کیک تنوع زیادی پیدا کرده است . امروزه در جهان بیش از ۱۰۰ نوع کیک و کلوچه با طعم و مزه و ارزش انرژی زایی مختلفی تولید می شوند .
جایگاه کیک و کلوچه به عنوان غذا
در اغلب کشورهای دنیا کیک و کلوچه به عنوان یک میان وعده غذایی سالم معرفی شده است . این محصول برای افراد مختلف به دلایل متعدد مناسب است . افرادی که گیاهخوار هستند و تمایلی به خوردن محصولات حیوانی ندارند به سادگی می توانند آن را مصرف کنند .
افراد خردسال تا سالمند جهت تامین انرژی خود می توانند بدون نگرانی از جهت داشتن مواد افزودنی یا ترکیبات رنگی یا شیمیایی و مواد نگهدارنده آن را مصرف نمایند و نیز به دلیل داشتن آرد ، تخم مرغ ، شیره خرما ، روغن ، پودر نارگیل ، پودر کاکایو و ترکیبات دیگر می تواند به عنوان یک میان وعده سالم وکامل مصرف شود .
تولید کیک و کلوچه با جایگزینی قند مایع خرما به جای شکر به عنوان تنقلات و گاهی به عنوان غذای اصلی مورد اسـتفاده قرار میگیرد که قندهای موجود در خرما بیشتر از نوع احیا ء کننده آن یعنی فروکتوز و گلوکز است . ایـن قنـدها در مقایسـه با ساکاروز ( شکر معمولی ) دارای مزایای نسبی بسیار خوبی می باشند که از جمله آنها می توان به بهداشتی و طبیعی بودن آنها و همچنین قدرت شیرین کنندگی بیشتر اشاره کرد .
طبیعی بودن قندهای احیاء کننده، سبب جذب راحت آن توسـط بـدن و نبود عوارض جانبی مانند چاقی ، فشارخون ، مشکلات قندی و دیـابتی کـه از خصوصـیات لاینفـک مصـرف شـکر معمـولی ( ساکاروز ) است می باشد .
بنابراین با عنایت کامل به خصوصیات فوق الذکر از قند مایع خرما بعنوان عامل شیرین کننده در تهیه شیرینی های آردی ( شیره خرما بعنوان شیرین کننده قوی در ساخت انواع بیسکویت ها ، کیـک هـا ، شـیرینی هـا و ....... قابلیت استفاده دارد ) استفاده می نماید .
شکر معمولی شناخته شده ترین شیرین کننده صنعتی و خانگی می باشد . ولـی سـاختار کریسـتالی آن سـبب مـی گـردد کـه محصولات تولیدی از آن ( مانند محصولات آردی ) قابلیت حل کامل شکر را پیدا نکـرده و بنـابر مصـرف کننـده در هنگـام مصرف دانه های کریستالی آن را در زیر دندان خود احساس نماید .
این مسیله بعنوان یک عیب عمده در صنایع آردی محسوب می شود و واحدهای تولیدی همواره سعی می کنند با اتخاد برنامه هایی مانع ماندگاری شکر در محصولات خود بصورت کریستال گردند تا بدین وسیله شکر مصرفی کاملاً در محصـول حـل گردیده و مصرف کننده در هنگام مصرف آن را احساس نکند ولی شرایط تولید انبوه و لزوم ایجـاد سـرعت درتولیـد ، ایـن امکان را محدود کرده و مشکل فوق همچنان لاینحل باقی مانده است .
در این میان برخی کارخانجات جهت غلبه بر مشـکل فوق از شکر کاملاً پودر شده و برخی دیگر از قند اینورت ( شربت محتوی قند گلوکز و ساکاروز ) استفاده می نمایند کـه در مورد شکر پودری مشکل احساس شدن دانه های شکر تا حدودی رفع شده ولی کاملاً از بین نمی رود و در مورد شربت قنـد اینورت نیز به علت حضور گلوکز در شربت ، قدرت شیرین کنندگی شربت کاهش می یابد .
در صورتیکه بتوان شیره خرما با کیفیت مناسب این صنایع تولید نمود ( رنگ روشن – مزه شیرین و خوب – طعم خرمای اندک ) طبیعتاً میل بازار به استفاده از این شربت به جای شکر فراهم خواهد گردید .
استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی کیک و کلوچه با قند خرما
٢٥٥٣ : کیک - ویژگیها و روشهای آزمون
٥٩٦٩ : آیین کار واحدهای تولیدی کیک و کلوچه
٢٥٥٤ : کلوچه - ویژگیها و روشهای آزمون
٥٩٦٩ : آیین کار واحدهای تولیدی کیک و کلوچه
اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی کیک و کلوچه با قند خرما
با توجه به سرمایه گذاری های وسیع صورت گرفته در صنایع تبدیلی کشاورزی و غذایی در کشور در دهه گذشته به ویژه توسط بخش خصوصی و همچنین با نگاهی به مزیت های کشور به لحاظ تأمین نیازهای داخلی و صدور محصولات به سایر کشورها ، می توان صنایع شیرینی و شکلات و محصولات مشابه را یکی از گروه های عمده صنایع غذایی دانست که طی سالهای اخیر از رشد بسیار خوبی در سرمایه گذاری تولید و صادرات برخوردار بوده است .
همچنین با توجه به توانمندی صنعتگران کشور درتولید ماشین آلات مورد نیاز این صنایع که به دستیابی به جایگاه دانش فنی بومی منجر شده ، می توان آینده روشنی را برای این صنعت شیرین به ویژه در حوزه صادرات ترسیم کرد و نیز ایجاد صنایع غذایی و تبدیلی در کشورهای در حال توسعه موجب چند برابرشدن ارزش افزوده است . ارزان بودن مواد خام ، ارزبری کم ، نیروی کار ارزان همگی از جمله عواملی است که ایجاد صنایع تبدیلی توجیه پذیر می نماید و موجب چند برابر شدن ارزش افزوده محصولات کشاورزی میشود .
ساختار اقتصادی ایران بگونه ای است که بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی همواره از جایگاه ویژه ای در فرایند توسعه اقتصاد ، اجتماعی وسیاسی کشور برخوردار بوده است امکانات بلقوه ، وسعت اراضی قابل کشت ، تنوع اقلیم ، سهم قابل توجه جمعیت و اشتغال در مناطق روستایی ، معیارهای برتری اقتصادی از جمله برتری نسبی سرمایه گذاری در این بخش وارزش سرمایه داری ها وساختار اقتصادی تولید و محرومیت زدایی استعداد این سرزمین را برای توسعه و رشد کشاورزی و راه اندازی صنایع تبدیلی و غذایی توجیه می کند .
مواد اولیه ( آرد ) پس از ورود به واحد جهت ذخیره سازی ، در داخل سیلوهای مخصوص نگهداری می گردد تا از این طریق ضمن حفظ ویژگیهای آن در شرایط نسبتاً ایده آل ، امکان دسترسی مداوم خطوط مختلف تولید به این ماده اولیـه اصلی بـه سهولت فراهم گردد بدین ترتیب نخستین بخش فرآیند با توزین آرد و ارسال آن بصورت خودکار به مخازن همزن ( میکسر ) آغاز می گردد .
در این مرحله همچنین آب و سایر مواد افزودنی از قبیل روغن ، قند مایع خرما ، طعم دهنده ، پودر کاکایو و ... به تدریج در حین اختلاط به آن افزوده می شـود لازم بـه ذکـر اسـت فرمولاسـیون مـواد تشـکیل دهنـده هـر یـک از انـواع محصولات متفاوت بوده و از اینرو جهت هر یک از خطوط فرآیند ، میکسر مجزایی پیش بینی گردیده است .
فرآوری کیک روغنی شامل قالب گیری خمیر و پخت آن بوده سپس نوبت به مرحله تزریق مغزی به کیـک جهـت ایجـاد طعم مطبوع محصول می رسد بعد از سرد شدن کیک ، روکش شکلاتی بر روی آن قرار می گیـرد و نهایتـاً در داخـل سـرد کن تونلی خنک شده و آماده بسته بندی می گردد .
فرآیند تولید کلوچه نیز شامل مراحل آماده شدن خمیر ، قالب گیری ، پخت و سرد شدن می باشد کـه پـس از سـرد شـدن بسته به نوع کلوچه ممکن است روکش شکلات نیز بر روی آن قرار گیرد که نهایتاً پس از بسته بندی آمـاده ارسـال بـه انبـار خواهد بود .
:: دانلود طرح توجیهی کیک و کلوچه با قند مایع خرما
:: دانلود طرح توجیهی تولید بیسکویت و ویفر
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید کلیک و کلوچه و پودر کیک