طرح توجیهی بسته بندی گوشت و مرغ و ماهی و میگو سال 1400 + pdf + word

Red and white meat packaging

جهت سفارش طرح توجیهی بسته بندی گوشت قرمز و سفید ( گوشت گوسفند و گاو و مرغ و ماهی و میگو ) سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی بسته بندی گوشت قرمز و سفید ( گوشت گوسفند و گاو و مرغ و ماهی و میگو ) را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

گوشت قرمز ( مانند گوشت گاو و گوسفند و شتر ) و همینطور گوشت سفید ( مانند گوشت مرغ و ماهی و میگو ) بسته بندی شده با تأیید مراجع بهداشتی ذیربط به راحتی توسط مصرف کنندگان مورد پذیرش قرار گرفته و تقاضای مصرفی برای آن نسبت به گوشت فله ای بالاتر می باشد . ضمن اینکه مزیت های بهداشتی ، زمان ماندگاری و کاهش خطرات آلودگی ذایقه و سلایق مصرفی خریداران و متقاضیان را به سمت مصرف گوشت بسته بندی شده هدایت می نماید .


معرفی محصول مورد بررسی در طرح توجیهی بسته بندی گوشت قرمز و سفید ( گوشت گوسفند و گاو و مرغ و ماهی و میگو )


هدف از ارایه این طرح بررسی امکان سنجی ایجاد و احداث واحد صنعتی بسته بندی گوشت قرمز و گوشت مرغ و ماهی می باشد . بنابراین محصولات تولیدی شامل گوشت قرمز و گوشت مرغ و ماهی بسته بندی شده در بسته بندی های مختلف با رعایت موازین بهداشتی و استاندارد می باشد و هدف از تولید این محصولات افزایش ارزش افزوده ، حاشیه سود بالاتر ، سهولت عرضه ، افزایش مدت ماندگاری ، سهولت مصرف با رعایت جنبه های بهداشتی آن برای مصرف کنندگان می باشد .

کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی بسته بندی گوشت قرمز و سفید ( گوشت گوسفند و گاو و مرغ و ماهی و میگو )

بطور کلی کاربرد مواد بسته بندی گوشت را می توان در کاربرد محصول نهایی یعنی گوشت با رعایت ضوابط بهداشتی و استانداردهای مربوط به آن خلاصه نمود . گوشت قرمز و گوشت مرغ و ماهی بسته بندی شده با تأیید مراجع بهداشتی ذیربط به راحتی توسط مصرف کنندگان مورد پذیرش قرار گرفته و تقاضای مصرفی برای آن نسبت به گوشت فله ای بالاتر می باشد .

ضمن اینکه مزیت های بهداشتی ، زمان ماندگاری و کاهش خطرات آلودگی ذایقه و سلایق مصرفی خریداران و متقاضیان را به سمت مصرف گوشت بسته بندی شده هدایت می نماید .

در واحدهای بسته بندی ، گوشت قرمز و گوشت مرغ وماهی پس از مراحل استخوان گیری گوشت در فرآیند بسته بندی قرار می گیرد که این بسته بندی ها به اشکال مختلف به منظور حفاظت گوشت در برابر محیط بیرون انجام می شود . لازم بذکر است که علاوه بر محصولات اصلی مورد بحث در این گزارش از برخی موارد مصرف بعنوان محصولات فرعی می توان نام برد که از آن جمله می توان به گوشت مرغ بسته بندی شده بصورت فیله یا غیرفیله ، محصولات جانبی ( شامل بال و گردن ، دل و جگر ، پوست و اسکلت ) و مرغ منجمد بسته بندی شده و در خصوص محصولات فرعی ناشی از گوشت قرمز میتوان به گوشت قرمز منجمد بسته بندی شده به صورت ران ، سردست ، راسته ، چرخ کرده و یا ضایعات گوشت قرمز ( استخوان ) ودر رابطه با ماهی میتوان به ماهی بسته بندی شده بصورت فیله یا غیرفیله وکنسرو و یا ضایعات آن پوست وکله و استخوان که به صورت پودر برای تغذیه دام استفاده می شود اشاره نمود .

لیکن با عنایت به اینکه محصولات فرعی فوق الذکر اندکند همگی در سبد مصرفی شامل گوشت و مرغ و ماهی بطور متوسط تعیین می گردد . لذا توجه اصلی در این مطالعه مشخصاً بر عرضه و تقاضای گوشت قرمز و گوشت مرغ وماهی معطوف می شود .

در ارتباط با مصرف محصولات باید گفت که گوشت قرمز وگوشت مرغ و ماهی بعنوان اصلی ترین محصول واحد بسته بندی گوشت بوده و محصولات فرعی ناشی از ذبح گاو و گوسفند شامل محصولاتی نظیر پوست ، زبان و مغز ، دل و جگر و قلوه و استخوان و ... می باشد که نحوه مصرف محصولات حاصل از کشتار را می توان بین مصارف نهایی و واسطه ای تقسیم بندی نمود .


استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی بسته بندی گوشت قرمز و سفید ( گوشت گوسفند و گاو و مرغ و ماهی و میگو )


• 5516 : مرغ - آیین کار بسته بندی و نشانه گذاری گوشت شنیتسل
• 2150 : قوطی های فلزی جهت بسته بندی گوشت قرمز فشرده
• 225 : کنسرو ماهی
• 2869 : ویژگی های کنسرو ماهی کیلکا
• 2870 : ویژگی های آزمون کنسرو ماهی تن در روغن
• 1251 : قطعه‌های گوشت مرغ و خروس
• 2518 : ویژگیهای مرغ منجمد
• 3499 : آیین کار بازرسی فنی ، بهداشتی مرغ و خروس ، پیش و پس از کشتار
• 3837 : درجه ‌بندی گوشت مرغ
• 4847 : شرایط گوشت تازه مرغ مناسب برای مصرف خوراک انسان
• 4854 : کنسرو خوراک مرغ ‏- ویژگیها و روشهای آزمون
• 5515 : مرغ تازه - قطعه‌های استاندارد گوشت
• 5517 : مرغ تازه - آیین کار آماده سازی اندرونه خوراکی - جگر
• 5521 : مرغ تازه - آیین کار آماده‌سازی پا
• 5522 : مرغ تازه - آیین کار آماده‌سازی اندرونه خوراکی - دل
• 5523 : مرغ - آیین کار آماده سازی اندرونه خوراکی - سنگدان
• 5524 : مرغ تازه – آیین کار برشهای کامل لاشه
• 6411 : مرغ تازه آیین کار بسته بندی و نشانه گذاری اندرونه خوراکی ( دل ، جگر و سنگدان )
• 6439 : گوشت مرغ و خروس کشته آماده به طبخ و اندرونه آن ویژگی ها ، مرغ بریان بسته بندی شده ویژگی ها و شرایط و روش آماده کردن
• 692 : گوشت ، مرغ ، تخم مرغ و ماهی ، نگهداری در سردخانه - آیین کار
• 8530 : غذاهای آماده و از پیش بسته بندی شده - کنسرو مرغ - ویژگیها و روشهای آزمون
• 2394 : حد مجاز آلودگیهای میکروبی در انواع گوشت
• 2971 : آیین کار و شرایط بهداشتی تولید در کارگاه ها و کارخانه های فرآورده های گوشتی
• 3228 : ویژگی های گوشت قرمز منجمد
• 4274 : طبقه‌بندی لاشه و درجه‌بندی گوشت گوسفند و بز
• 4275 : آیین کار بسته‌بندی و نشانه‌گذاری گوشت و بز
• 4515 : آیین کار نگهداری ، پخش و عرضه گوشت گوسفند و بز
• 4536 : آیین کار بسته‌بندی و نشانه‌گذاری گوشت منجمد گاو و گاومیش
• 4607 : آیین کار پخش و عرضه گوشت گاو و گاومیش
• 4608 : آیین کار نگهداری گوشت گاو و گاومیش
• 4609 : درجه‌بندی گوشت گاو و گاومیش
• 4846 : شرایط گوشت تازه گاو یا گاومیش مناسب برای مصرف خوراک انسان
• 4847 : شرایط گوشت تازه گوسفند یا بز مناسب برای مصرف خوراک انسان
• 4852 : قطعه‏های استاندارد گوشت گوسفند و بز
• 4874 : قطعه‏های استاندارد گوشت گاو و گاومیش
• 1760 : کنسرو ماهی
• 2970-1 : آیین کار انجماد و نگهداری ماهی و فرآورده‌‌‌‌‌های آن , ق 1- واژه‌نامه
• 3304 : ویژگی ها و روشهای آزمون کنسرو ماهی ساردین
• 6810 : کنسرو ماهیان خاویاری ـ ویژگی ها و روش های آزمون
• 6811 : اشبل عمل آوری شده ماهیان استخوانی ویژگی ها و روش های آزمون

کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی بسته بندی گوشت قرمز و سفید ( گوشت گوسفند و گاو و مرغ و ماهی و میگو )

طی سالهای اخیر واردات گوشت عمدتاً از کشورهای اروپای غربی ، آمریکای لاتین و اقیانوسیه صورت گرفته است که در این ارتباط می توان به کشورهای زلاندنو ، استرالیا ، فرانسه ، برزیل و اروگویه اشاره نمود . این کشورها در شمار تولید کنندگان اصلی مواد پروتیینی میباشند . در حال حاضر با توجه به وضعیت حاکم بر عراق میتوان این کشور را به عنوان یک بازار با کشش خوب در نظر گرفت .


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی بسته بندی گوشت قرمز و سفید ( گوشت گوسفند و گاو و مرغ و ماهی و میگو )


شرایط واردات محصول

در ارتباط با مصرف گوشت قرمز و گوشت مرغ و ماهی طی سالهای اخیر سیاست دولت کاستن از واردات در جهت حمایت از دامپروری وپرورش آبزیان کشور و نیل به خودکفایی در مصرف گوشت قرمز و مرغ و ماهی بوده است لیکن در هر سال و حسب ضرورت و نیاز بازار مصرف به منظور تأمین گوشت مورد تقاضا و کنترل قیمت اقدام به واردات نموده است .

شرایط صادرات محصول

شرایط و ضوابط پیچیده ای ندارد وفقط باید تأیید بهداشتی کشور مبدا و مقصد را داشته باشد .

عرضه و تقاضای محصولات :

با توجه به نیاز داخلی به مصرف گوشت قرمز و گوشت مرغ ماهی صادرات گوشت قرمز و گوشت مرغ و ماهی موضوعیتی نداشته و دولت نیز سیاستی در این زمینه ندارد . البته در آینده و در صورت تحقق برنامه ها و چشم انداز سند بیست ساله توسعه کشور موضوع ارتقاء توان عرضه و تولید بیشتر از نیاز داخلی مد نظر قرار گرفته که در صورت تحقق این هدف کشور دارای توان صادراتی در محصولات یاد شده خواهد بود .

در ارتباط با گوشت قرمز و گوشت مرغ و ماهی با توجه به نیاز داخلی صادراتی انجام نمی گیرد و لذا عرضه کل این محصولات شامل تولید داخلی گوشت قرمز و گوشت مرغ و ماهی و مقدار واردات این محصولات می باشد .


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی بسته بندی گوشت قرمز و سفید ( گوشت گوسفند و گاو و مرغ و ماهی و میگو )


اهمیت پروتیین حیوانی در تغذیه انسان

تهیه مواد غذایی از نظر کمیت و کیفیت ، یکی از مسایل پیچیده و بحرانی کشورهای جهان سوم به شمار می رود . در کشورهایی که مردم تغذیه مناسبی ندارند ، غالباً از نظر قوای فکری و جسمی دچار عوارضی میگردند که هرکدام از این عوارض می تواند به لحاظ اقتصادی ، لطمات فراوانی به جامعه وارد آورد . از این رو توجه به سلامتی افراد جامعه ، از وظایف عمده دولت ها به شمار می رود .

" سلامتی کامل بدون مواد غذایی کافی و متعادل امکانپذیر نیست "

پروتیین ها در میان مواد غذایی ، از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند . پروتیین از لغت یونانی به معنای برتر اقتباس شده است . اولین بار مولدر هلندی در سال 1837 ، پروتیین ها را کشف کرد . از آن هنگام تاکنون ، روزبه روز اهمیت پروتیین ها درجیره غذایی انسان و دام افزوده می شود . پروتیین ها از دو منبع نباتی و حیوانی بدست می آیند .

هر یک از انواع پروتیین های نباتی و حیوانی دارای خواص ویژه ای هستند که از لحاظ ساختمان شیمیایی و تناسب اسیدهای آمینه و چگونگی ترکیب با یکدیگر فرق دارند . از این رو غذایی متعادل از ترکیب این دو دسته پروتیین حاصل می شود . پروتیین های حیوانی به علت داشتن اسید آمینه های ضروری و عوامل محرک رشد ، تأثیر به سزایی در رشد و ترمیم بافت ها و سلامتی افراد دارند .

از این رو به آنها پروتیین کامل نیز می گویند . گفتنی است پروتیین حیوانی ، نقش مهم و ارزنده ای در تأمین سلامتی جوامع بشری ایفاء می کند . مطالعات انجام شده در پاره ای از نقاط جهان نشان می دهد کمبود پروتیین حیوانی در جیره غذایی از نظر فکری و جسمی فرد را ضعیف و رنجور نموده و طول عمر ، قدرت کار و فعالیتش را کاهش می دهد .

برخی از مردم هندوستان به علت عقاید مذهبی ، از خوردن گوشت و لبنیات امتناع می کنند و غذای آنها را غالباً مواد گیاهی تشکیل می دهد . در صورتیکه در جیره ی غذایی مردم نقاط دیگری از همین کشور ، گوشت و فرآورده های حیوانی به وفور یافت می شود .

مقایسه این دو نشان داده است که گروه دوم قد بلند تر ، ساختمان بدنی قوی و از طول عمر بیشتری نسبت به گروه اول برخوردار هستند که این امر خود از تفاوت وضع تغذیه آنها ناشی می شود . بطور کلی ثابت شده است در کشورهایی که مصرف پروتیین بخصوص نوع حیوانی آن در حد کافی است ، متوسط طول عمر بیشتر از حد متعارف است .

مقدار پروتیین مورد نیاز برای تغذیه انسان

مقدار مصرف پروتیین در کشورهای مختلف به شرایط جغرافیایی ، وضع اقتصادی ، عادات غذایی ، فرهنگ ، مذهب ، سنن و ... بستگی دارد . ولی بطور کلی هر انسانی برای حفظ سلامتی خود احتیاج به مصرف حداقل پروتیین تعیین شده دارد ، اما میزان احتیاج روزانه بدن افراد به پروتیین به سن ، جنس و وزن افراد بستگی دارد .

معمولاً برای بزرگسالان که مرحله رشد را پشت سر نهاده اند ، روزانه مصرف یک گرم پروتیین به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن ضروری است . بعنوان مثال یک شخص بالغ دارای وزن 70 کیلوگرم ، می بایستی 70 گرم پروتیین در روز مصرف کند که به نظر بیشتر دانشمندان ، حداقل 25 درصد آن باید از منابع پروتیین حیوانی تأمین شود .

منابع حیوانی درمیان فرآورده های غذایی ، دارای کیفیت پروتیین بهتری از فرآورده های گیاهی هستند ، گرچه میزان پروتیین فرآورده های حیوانی نیز متفاوت است . سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد میزان مصرف پروتیین مورد نیاز انسان را بطورمتوسط 70-60 گرم در روز توصیه کرده است .

حال آنکه حد متوسط مصرف این مواد در کشورهای خاورمیانه 2/12 گرم و در کشورهای پیشرفته 47 گرم است . از این رو ، در بیشتر کشورهای دنیا از جمله ایران مصرف سرانه پروتیین افراد جامعه به مراتب کمتر از این میزان است . تحقیقات نشان می دهد در بیشتر کشورهای توسعه نیافته و پرجمعیت این رقم به مقادیر بحرانی و نگران کننده نزدیک شده است .


فرایند اجرای این طرح توجیهی بسته بندی گوشت قرمز و سفید ( گوشت گوسفند و گاو و مرغ و ماهی و میگو )

بسته بندی گوشت قرمز

عملیات فرآوری گوشت و بسته بندی آن بصورت ذیل انجام می گیرد .

دام ذبح شده از کشتارگاه جهت عملیات فرآوری و بسته بندی توسط ماشینهای مخصوص حمل گوشت آورده می شود . بعد از تخلیه در محل شرکت در پیش سردکن مختص گوشت بصورت انبار موقت قرارمی گیرد و بصورت همزمان نیز جهت عملیات فرآوری به سالن عملیات گوشت توسط واگنهای چرخ دار حمل شده و روی میز کار قرار گرفته و قسمتهای مختلف دام شامل سردست ، ران و سینه ، قلوگاه و گردن جدا می شوند و پس از تفکیک هر یک از موارد فوق در قطعات 1 تا 2 کیلویی بسته بندی شده و پس از توزین فرآیند ( ابتدا به پیش سردکن ثانویه تا دمای اولیه و محیط را در آنجا از دست بدهد و تا 10- درجه سانتیگراد و به مدت 8 ساعت نگهداری می شود سپس در صورتیکه گوشت بصورت منجمد به بازار ارایه شود بمدت 2 ساعت در دمای 40- درجه سانتیگراد نگهداری شده و در غیر اینصورت بصورت گرم به بازار ارایه می شود .

بسته بندی مرغ

مرغ بسته بندی شده به دو صورت فرآوری شده و فرآوری نشده ارایه می شود .

الف) مرغ فرآوری شده

فرایند فرآوری بدین صورت است که ابتدا مرغ در سبدهای مخصوص مرغ در پیش سردکن و یا بصورت فله ای که دمای صفر درجه سانتیگراد می باشد در انبار موقت قرار گرفته و پس از آن با سبدهای حمل مرغ به سالن عملیات مرغ هدایت شده و در این سالن تمامی عملیات فرآوری صورت می گیرد و قطعات گوشت مرغ به دو صورت شامل مرغ با استخوان و مرغ بدون استخوان تفکیک شده و در ظروف یکبار مصرف قرار گرفته و روی ظروف یکبار مصرف با سلفون بسته بندی می شوند ، سپس توزین شده و جهت عملیات انجماد وارد پیش سردکن ثانویه می شود و پس از نگهداری در دمای 10- درجه سانتیگراد آماده عرضه به بازار ( عرضه به صورت گرم ) یا نگهداری در تونل انجماد به مدت 4 ساعت و سپس نگهداری در سردخانه ( عرضه به صورت سرد ) می باشند . و بقیه موارد که شامل پوست ، دل و جگر ، بال و گردن و اسکلت مرغ می شود تفکیک شده و در سبدهایی جداگانه به بازار فرستاده میشوند .

ب) مرغ بسته بندی ( فرآوری نشده )

در صورتیکه عملیات فرآوری روی مرغ صورت نگیرد مرغ را بعد از تحویل وارد سالن عملیات شده و محتویات داخل شکمی مرغ را خالی کرده و بعد از قرار دادن داخل کیسه های بسته بندی مرغ و توزین مرغ آن را وارد سردخانه کرده و در دمای 30- درجه سانتیگراد آن را منجمد کرده و سپس در بسته بندیهای تا 15 کیلوگرمی به بازار ارایه می کنند .

بسته بندی ماهی

ماهیهای که قرار است عمل آوری شده و به صورت گوشت ماهی بدون سر و شکم خالی منجمد گردیده و در بسته بندی به بازار عرضه شوند بایستی ابتدا تمیز شده و شسته شوند و پس از آن مرجله جدا کردن سر و تخلیه شکم از امعاء و احشاء صورت گیرد . و سپس توسط دستگاه اتوماتیک گوشت ماهی از استخوان و پوست جدا و مجدداً شسته می شود .

سپس بسته به نوع مصرف بسته بندی شده و به تونل انجماد انتقال می یابد تا در کوتاه ترین زمان منجمد شده و به سردخانه منتقل گردند . ظرفیت تونل انجماد 4 تن و سرعت از 80 دقیقه تا 4 ساعت است .

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه بسته بندی گوشت قرمز و سفید

:: دانلود طرح توجیبهی تیپ احداث کارخانه بسته بندی ماهی و میگو و آبزیان

:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه فراوری و بسته بندی و صادرات ماهی و میگو و آبزیان سال 97

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

09360237517

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.