ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
مهمترین و اصلی ترین کاربرد گوشت ماهی ، ارزش غذایی بالا و خاصیت درمان و پیشگیری از بیماری های گوناگون آن می باشد . اما علاوه بر آن امروزه از پوست ماهی خاویار ، لباس شنا ساخته می شود و غضروفاش را در مواد اولیه ساختن چسب صحافی و داروهای پزشكی به کار می گیرند.
ماهیان خاویاری ، افزون بر نقشی که در تولید خاویار و تأمین گوشت دارند ، از چندی پیش در صنعت چرم سازی نیز کاربرد پیدا کرده اند . از این چرم برای تولید لباس شنا ، کیف ، کفش ، کمربند و سایر صنایع استفاده می شود .
این چرم از گوناگونی رنگ ، طرح و دوام برخوردار بوده و در نوع خود بی نظیر است . ماهی خاویار یا تاس ماهی دارای 28 گونه می باشد ، که برخی از مهم ترین آن ها عبارتند از : فیل ماهی ، اوزون برون ، ماهی شیب ، تاس ماهی های ایرانی و تاس ماهی های روسی
ماهیان خاویار که با نامهای تاس ماهی و فیل ماهی نیز شناخته میشوند را فسیل های زنده جهان می نامند که همراه با تکامل فیلوژنی تا به امروز باز مانده اند . از منظر تعدد گونه ها به ۲۷ گونه و زیر گونه در جهان تقسیم می شوند ، که از این تعداد ۵ گونه در دریای خزر زندگی می کنند ، دریایی که خود به تنهایی ۹۳ درصد ذخایر ماهیان خاویار جهان را در خود جای داده است .
همچنین ۵ گونه از ماهیان خاویار یا فیل ماهی ممتاز جهان نیز در این دریا می ریزند که به ترتیب کیفیت عبارتند از : فیل ماهی ، قره برون یا ماهی خاویار ایران ، ماهی خاویار گلد (چالباش) یا روس ، ماهی شیپ ، ماهی ازون برون .
برای استحصال خاویار از یك ماهی به زمانی معادل 12 تا 15 و گاه 16 سال نیاز هست. سابق بر این ماهیان خاویاری را با چكشی لاستیكی بیهوش میکردند تا از ضربات دم وی در امان باشند و سپس نسبت به تخلیه خاویار آن اقدام میکردند و گوشت آن را نیز راهی بازار مینمودند.
امروزه با استفاده از روش سزارین تخمها را از شكم ماهی خارج میکنند و مقداری از آن را برای بارآوری مجدد، در شكم ماهی باقی میگذارند، سپس ماهی را به مدت 3 ماه در استخرهای مخصوصی، قرنطینه نگاه میدارند و پس از این مدت وی را نشانه گذاری کرده و مجددا رها می کنند. تقریباً تا 6 بار برای هر ماهی میتوانند این کار را انجام دهند .
مصرف خاویار از ابتلا به بیماری افسردگی و بیماری های قلبی عروقی پیشگیری میکند، چرا که در خاویار غلظت اسیدهای چرب از نوع امگا 3 بسیار بالاست.
به علاوه خاویار غنی از ترکیبی به نام "Ctacosand" است که نوعی الكل چرب با زنجیره بلند است و در بدن به اسیدهای چرب تبدیل میشود. این اسیدهای چرب به دست آمده در سنتز میلین ( پوشش سلول عصبی) نقش به سزایی ایفا میکند.
به همین دلیل مصرف خاویار در سلامت سلول های عصبی بسیار مؤثر است. در کشورهایی که ماهی و خاویار در عادات غذایی مردم جایگاه ویژهای دارد، میزان ابتلا به افسردگی بسیار کمتر از دیگر کشورهاست. وجود اسیدهای چرب امگا 3 درخاویار مانع از افزایش کلسترول خون و به دنبال آن باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی میشود.
بعلاوه مصرف خاویار در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای آرتریت روماتوئید ( التهاب مفاصل )، بیماریهای دستگاه گوارش و بعضی از انواع سرطان بسیار مؤثر است. خاویار از نظر عنصر آهن نیز غنی است و به همین دلیل مصرف آن در افراد مبتلا به کم خونی ناشی از فقر آهن نیز توصیه میشود. مهمترین و اصلی ترین کاربرد گوشت ماهی، ارزش غذایی بالا و خاصیت درمان و پیشگیری از بیماری های گوناگون آن می باشد.
اما علاوه بر آن امروزه از پوست ماهی خاویار، لباس شنا ساخته میشود و غضروفاش را در مواد اولیه ساختن چسب صحافی و داروهای پزشكی به کار میگیرند. ماهیان خاویاری، افزون بر نقشی که در تولید خاویار و تأمین گوشت دارند، از چندی پیش در صنعت چرم سازی نیز کاربرد پیدا کرده اند. از این چرم برای تولید لباس شنا، کیف، کفش، کمربند و سایر صنایع استفاده می شود. این چرم از گوناگونی رنگ، طرح و دوام برخوردار بوده و در نوع خود بی نظیر است .
گوشت ماهیان خاویاری نظیر سایر آبزیان به اشكال مختلف : ماهی زنده، لاشه تازه به همراه یخ، ماهی سر و دم زده، فیله، استیك یا به اشكال فرآوری شده شامل دودی، نمك سود شده، کنسرو و یا فرآورده های خمیری قابل عرضه به بازار است .
در عرضه ماهی، ماهیان به نسبت کوچك تر بهتر به فروش می رسند. ماهی کامل را می توان در بسته بندی های معمولی یا تحت خلاء به بازارهای داخلی یا خارجی معرفی نمود. فرآورده های خمیری مانند سوسیس، کالباس و کتلت از دیگر محصولات گوشتی ماهیان خاویاری است.
گوشت این ماهیان به دلیل محتوای کم چربی و نداشتن استخوان برای تولید فرآورده های خمیری بسیار مناسب است. پوست آن برای تهیه چرم و غضروف برای استخراج ژلاتین و همچنین تهیه سوپ نخاع برای تهیه یك نوع غذای گرانقیمت بنام زیگا و همچنین باله ها و امعا و احشای ماهی جهت تهیه پودر ماهی از دیگر محصولات جانبی است.
همچنین فروش محصولات بیولوژیك ( زنده ) نیز یكی از جنبه هایی است که متأسفانه تاکنون در کشورمان مورد غفلت قرار گرفته است . این محموله ها محصولات و فرآورده هایی نظیر اسپرم منجمد، تخم های لقاح یافته، لاروهای نورس و بچه ماهیان جوان انواع تاسماهیان، گونه های خالص بومی و نیز انواع هیبرید را شامل میشود.
امروز تاس ماهیان در بازارهای ماهیان زینتی به دلیل شكل زیبا و قدیمی این ماهیان، اهمیت والایی یافته که از آن جمله میتوان به بچه ماهیان انگشت قد نسل اول یا پرورشی، ماهی زنده برای مصارف خوراکی و تحقیقاتی و تخم های زنده لقاح یافته اشاره نمود .