طرح توجیهی کشت و پرورش حنا سال 1400 + pdf + word

Henna

جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی کشت و پرورش حنا سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی کشت و پرورش حنا را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

حنا گیاهی بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است ، که در صنایع دارویی و بهداشتی و در صنایع رنگ رزی کاربرد دارد .


نکاتی درباره حنا


حنا به نام علمی Lawsonia inermis از خانواده Lythraceae است . درختچه حنا شاخه های غالباً خاردار و پوشیده از پوست خاکستری مایل به سفید که ارتفاع آن حداکثر به 7 -6 متر می رسد و قسمت مورد استفاده حنا برگ آن است ، که به حالت کامل یا به صورت گرد در معرض استفاده قرار می گیرد .

برگ حنا سالی دوبار برداشت می شود که بار اول ، اوایل تیر ماه به نام حنای گرما که دارای برگ ضخیم به رنگ سبز روشن ثابت است و بار دوم در اواخر آبان به نام حنای قوس که رنگ آن سبز تیره می باشد ، که گیاهان تیره حنا به اشکال مختلف علفی ، درختچه یا درخت و شامل 500 گونه در 30 -20 جنس می باشند .

انواع مختلف آن ها به تفاوت در نواحی بسیار مرطوب یا در مناطق استوایی و بعضی نیز اختصاصاً در نواحی گرم آمریکا می رویند . سازش بعضی از گیاهان این تیره با محیط زندگی بر پایه ای است ، که در مناطق گرم به صورت درختچه و در نواحی معتدله به صورت علفی در می آیند .

ماده رنگی حنا لاوسون نام دارد و دارای فرمول C10H6O3 می باشد ، که ازبرگ حنا استخراج می شود و چنانچه حنا را خیس کرده و در مقابل هوا و نور قرار گیرد روی آن قرمز شده و آنچه در برابر هوا و نور نیست سبز رنگ باقی می ماند .

تکثیر حنا

تکثیر حنا بدین نحو می باشد که بذر ها را از قبل در محلی می کارند و سپس به زمین اصلی منتقل می کنند ، در صورتی که زمین شرایط لازم را داشته باشد ، مستقیماً در زمین اصلی کاشته می شود و برداشت محصول معمولاً از سال دوم و سوم آغاز می گردد و همچنین کیفیت پودر حنا بر اساس میزان رنگ دهی و پودر شدگی آن ارزیابی می گردد و اختلاط مواد زائد خارجی نظیر شن ، ماسه ، ساقه ، میوه گیاه حنا یا علف های هرز دیگر با برگ حنا باعث کاهش کیفیت محصول می شود .

مهم ترین مناطق مورد کشت

حنا گیاهی بومی مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است ، که این گیاه بیشتر در مناطق خشک که در عرض های جغرافیایی بین 25 -15 درجه شمالی و جنوبی و از آفریقا تا اقیانوس آرام قرار دارد می روید .

گیاه حنا بومی کشورهایی نظیر ایران ، ترکیه ، عربستان ، مصر ، مراکش ، تونس ، الجزایر و کنیا بوده که به کشورهای دیگری مانند هند ، اسپانیا ، پاکستان و نیجریه منتقل شده و در آنجا به صورت یک گیاه غیر بومی کشت شده است .

به طور کلی گونه حنا با توجه به رنگ ، به سه دسته تقسیم می شوند : حنای سرخ ، سیاه و کم رنگ .
پر طرفدارترین گونه ، حنای سرخ بوده و پس از آن حنای سیاه است ، که از حنای کم رنگ بیشتر برای خنک کردن و ترمیم پوست استفاده می کنند .

خصوصیات اکولوژیکی

صفر فیزیولوژیک گیاه حنا 11 درجه سانتی گراد است . این گیاه در دمای پایین تر از 5 درجه سانتی گراد از بین می رود . بیشترین عملکرد گیاه حنا در دماهای بین 45 -35 درجه سانتی گراد حاصل می شود . این نشان می دهد که حنا برای جوانه زنی ، رشد و توسعه خود نیاز به دماهای بالا دارد .

این گیاه محدوده وسیعی از شرایط آب و هوایی را می تواند تحمل کند و به رطوبت کم هوا و شرایط خشک مقاوم است . بیشترین عملکرد حنا در خاك های شنی مشاهده می شود ، اما این گیاه می تواند خاك های رسی ، فقیر و سنگلاخی را تحمل کند . pH مناسب خاك این گیاه 8 -3/4 می باشد .

بنابراین حنا برای بهترین عملکرد به دماهای بالا نیاز دارد ، ولی شرایط بهینه دما 25 درجه سانتی گراد است و حنا بیشترین رنگ را در دمای بین 45 -35 درجه سانتی گراد تولید می کند . در مناطقی که دما به زیر 11 درجه سانتی گراد برسد ، رشد نمی کند . در هنگام بارندگی رشد سریعی پیدا می کند و شاخه های زیادی تولید می کند ، ولی در شرایط عادی رشد کندی دارد .


فرایند کاشت ، داشت و برداشت حنا ، جهت اجرای طرح توجیهی کشت و پرورش حنا


نتایج تحقیقات در مورد کاشت ، داشت و برداشت حنا ، نشان می دهد که : تکثیر جنسی حنا به وسیله بذر با مشکلاتی نظیر دیر سبزکردن و هجوم آفات بذرخوار مانند مورچه و پرندگان مواجه می گردد . بنابراین تکثیر غیر جنسی به روش قلمه زنی درگلدان و انتقال نهال ریشه دار به زمین اصلی ، مطمئن تر و سریع تر به نتیجه می رسد .

رشد گیاه حنا در طول ماه های سرد و خنک پاییز و زمستان بسیار کند و باتوجه به شرایط برودتی تقریباً متوقف می شود ، اما همزمان با افزایش تدریجی دما ، گیاه رشد خود را از سر می گیرد و در بهار و تابستان تولید گل و بذر می نماید .

میانگین عملکرد یا وزن محصول برگ حنا در برداشت مردادماه بیشتر ازبرداشت آبان ماه بوده و به طورکلی متوسط عملکرد در شرایط اجرای طرح 1/5 -1 تن در هکتار برآورد می شود .


آفات و بیماری های حنا


حنا گیاهی است که آفات و بیماری های زیادی ندارد ؛ اما پوسیدگی سیاه ریشه که به موجب Corticium koleroga و لکه برگی که به دلیل Xanthomonas lawsoniae بوجود می آید و از مهم ترین بیماری های حنا می باشند .

زمان جمع آوری

محصول حنا در دو فصل برداشت می شود ، یک بار در بهار که این محصول ماده رنگ دهنده کمتری در خود دارد و بیشتر به عنوان گیاه دارویی از آن استفاده می شود ، بار دوم برداشت پائیزه محصول حاوی مقدار بیشتری ماده رنگ دهنده بوده و برای اهداف بیشتر آرایشی و تزئینی مورد استفاده قرار می گیرد . برگ های گیاه پس از جمع آوری می بایست در یک محل سایه و نسبتاً تاریک خشک شوند ، زیرا نور خورشید باعث تخریب آن می شود .

زمان جمع آوری برگ های حنا

برداشت برگ حنا از سال های دوم و سوم شروع می شود و سالی دو بار صورت می گیرد ، که در واقع در اوایل تیرماه به نام حنای گرما و در اواخر آبان ماه به نام حنای قوس مشهور می باشد .

مواد تشکیل دهنده حنا

برگ های حنا حاوی ماده ای رنگی به نام لاوسون یا هیدروکسینفتوکینون ( 3/122/0 درصد ) ، گلیکوزیدهای فنلی متعدد کومارین ( Coumarin) ، گزانتون ( Xanthone) ، کینوئید ( Quinoids ) ، گلیکوزید بتاسیتوسترول و فلاونوئیدهایی نظیر لوتئولین ( Luteolin ) و مشتق گلوکوزیدی آن ، چربی ، رزین و تانن می باشد .

اما مواد دیگری نیز از برگ های آن نظیر ؛ اسید گالیک ، نفتوکینون ، لاکسانتون ، آکاستین گلیکوزیدی و مقدار کمی آلکالوئید حاصل می شود . حنا علاوه بر موارد مذکور دارای مانیتول و موسیلاژ است ، که وجود موسیلاژ باعث می گردد که برگ حنا به سهولت با آب به صورت خمیر در آید ؛ همچنین حنا دارای 2/1% اسانس می باشد .

ترکیبات حنا

برگ های حنا دارای تانن ، صمغ ، پنتوزان ، کوئینون ، فلاونوئید ، اسانس ، مواد چرب و مواد رزینی بوده و مهمترین ترکیب شناخته شده حنا لاوسون نام دارد ، که ماده اصلی رنگی در حنا محسوب می شود .

ویژگی های فارماکولوژیکی لاوسون

- رنگ کردن ؛
- دارا بودن اثر ضدباکتری ؛
- کند شدن زود گذر ضربان قلب با افزایش دامنه انقباض آن .

حنا علاوه بر مواد مواد مذکور دارای مانیتول و موسیلاژاست . موسیلاژ باعث می گردد که برگ حنا به سهولت در آب حل شده و به صورت خمیر در آید .

ویژگی های فیزیکی حنا

حنا دارای پودر ریز و خشک به رنگ سبز تیره تا روشن با بوی ملایم و خاص حنا و مزه تلخ و گس می باشد . از برگ های تازه گیاه حنا تهیه می شود و باید عاری ازمواد زائد خارجی مانند شن ، ماسه ، ساقه ، میوه گیاه حنا و یا علف های هرز باشد

طرح توجیه اقتصادی کشت و پرورش حنا را میتوانید از انتهای صفحه دانلود نمایید .


استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی کشت و پرورش حنا


تنها استاندارد ملی موجود در موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی کشور مربوط به حنا استاندارد شماره 181 با عنوان « حنا - ویژگی ها و روش های آزمون » می باشد .

در خصوص صادرات حنا باید اطلاعات زیر برای آگاهی خریداران در داخل کشور به زبان فارسی و جهت صادرات حداقل به زبان انگلیسی یا به زبان کشور خریدار روی هر بسته به طور خوانا و روشن نوشته شود .

- نام کالا؛
- نشانی تولیدکننده ، صادر کننده ، بسته بندی کننده و علامت تجارتی آن ؛
- وزن خالص ؛
- شماره سری ساخت ؛
- عبارت « ساخت ایران » ؛
- شرایط نگهداری ؛
- کد بهداشتی .


اهمیت استراتژیکی محصول مورد بررسی در طرح توجیهی کشت و پروش حنا


در حاضر 11 اقلیم از 13 اقلیم جهان در ایران قرار دارد ، که به علت تنوع گیاهی که به این خاطر به وجود آمده یک منبع غنی از انواع گیاهان دارویی و معطراست ، که می توانند در صنایع غذایی ، داروسازی و آرایشی مورد استفاده قرارگیرند .

حنا از جمله گیاهان دارویی می باشد ، که در صنایع دارویی و بهداشتی و در صنایع رنگ رزی کاربرد دارد . از مهمترین امتیازات کشور این است که از تولید کنندگان عمده حنا می باشد .

با توجه به اینکه مناطق جنوب شرق و شرق کشور ( استان های کرمان و سیستان و بلوچستان ) برای کاشت حنا مناسب می باشد ؛ بنابراین استراتژی مناسب این است که ضمن بازاریابی قوی و حل مشکلات تا حد امکان سطح زیرکشت این گیاه را در مناطق مستعد افزایش یابد ، تا ضمن افزایش اشتغال زایی در این حیطه صادرات کشور نیز افزایش یابد .

بنابراین به طور خلاصه با توجه به افزایش روز افزون گیاهان دارویی در دنیا و وجود اقلیم های مختلف در ایران فرصت طلایی است تا از آن به بهترین نحو ممکن استفاده شده ، صادرات غیرنفتی کشور را افزایش و حضور خود را در بازارهای جهانی بیش از پیش گسترش دهیم .

این طرح در صورتی که در زمان و مکان مناسب اجرا شود و مجری و مدیریت کارآمدی داشته باشد ، توجیه اقتصادی خوبی خواهد داشت .


کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی کشت و پرورش حنا

کشورهایی مانند ایران ، هند و عربستان بیشترین تولید حنا را در جهان دارند .

کشت حنای ایران در استان های کرمان و سیستان بلوچستان و پاره ای ازمناطق جنوب به ویژه هرمزگان مرسوم بوده که باید گفت مناطق گرم وخشکبرای توسعه کشت حنا مناسب است .


عمده ترین خریداران گیاهان دارویی ایران

کشورهای اروپای غربی به خصوص آلمان ، انگلستان ، فرانسه و آمریکا ، هندوستان ، پاکستان و کشورهای حوزه خلیج فارس هستند .

گیاه حنا با توجه به مصارف عدیده در صنایع دارویی ، آرایشی بهداشتی و غذایی ، از ارزش اقتصادی بالایی در بازارهای تجارت جهانی برخودار است .

در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی کشت و پرورش حنا ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

09360237517

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.