ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
گسترش کشاورزی ارگانیک به ویژه پس از تشدید حساسیت ها نسبت به موضوعات زیست محیطی کشاورزی ، رشد فزاینده ای یافت .
امروزه کشاورزی ارگانیک ( مانند اجرای طرح توجیهی احداث تاکستان ارگانیک ) به سرعت در حال رشد و گسترش می باشد و بسیاری از کشورها به ویژه کشورهای اروپایی، توسعه کشاورزی ارگانیک را ( تا حدود 20 درصد محصولات کشاورزی ) در برنامه های اجرایی خود قرار داده اند و در آینده ای نه چندان دور مهم ترین و اصلی ترین مشخصه حضور در بازارهای جهانی به ویژه برای محصولات باغی، عرضه محصولات عاری از ترکیبات شیمیایی و ارگانیک خواهد بود.
احداث تاکستان و کشت محصولات ارگانیک نیز ازجمله اقداماتی می باشد ، که در کشور های بزرگ دنیا جهت بهبود محصولات کشاورزی ، در حال انجام می باشد .
کشاورزی ارگانیک یک سیستم تولید است ، که از مصرف کودهای معدنی مصنوعی ، مواد شیمیایی سنتز شده ( کود ، سموم ، داروهای دامپزشکی ، هورمون ها ) ، دستکاری های ژنتیکی ، تنظیم کننده های رشد و افزودنی ها ، گازها ، تابش اشعه ها و غیره اجتناب می ورزد و از روش هایی مانند ؛ تناوب زراعی ، کود زیستی ( بقایای گیاهی ، کودهای دامی ، پسمانده های آلی ) ، کنترل بیولوژیک ، کمپوست ها ، حشرات سودمند، میکروارگانیزم های مفید و غیره برای حفظ تعادل استفاده می کند.
گسترش کشاورزی ارگانیک به ویژه پس از تشدید حساسیت ها نسبت به موضوعات زیست محیطی کشاورزی، رشد فزاینده ای یافت. امروزه کشاورزی ارگانیک به سرعت در حال رشد و گسترش می باشد و بسیاری از کشورها به ویژه کشورهای اروپایی، توسعه کشاورزی ارگانیک را (تا حدود 20 درصد محصولات کشاورزی) در برنامه های اجرایی خود قرار داده اند و در آینده ای نه چندان دور مهم ترین و اصلی ترین مشخصه حضور در بازارهای جهانی به ویژه برای محصولات باغی، عرضه محصولات عاری از ترکیبات شیمیایی و ارگانیک خواهد بود.
در این زمینه ایران از پتانسیل بالایی در تولید محصولات ارگانیک برخوردار است و باید از این پتانسیل به عنوان یک امتیاز در تولید محصولات ارگانیک استفاده شود. در کشور ما با توجه به شرایط خشک محیطی و فراوانی نیروی کار، تولید محصولات ارگانیک اقتصادی تر و آسانتر از بسیاری از مناطق جهان به نظر می رسد . اما با موانع و مشکلات بسیاری مواجه است.
برخی از عملیات تولید میوه نظیر احداث باغ، هرس و تربیت، حفاظت در برابر یخ بندان در هر دو نوع کشاورزی متداول و ارگانیک مشترك هستند و بنابراین می توان از کتب مربوط به باغبانی تجاری نیز به آنها دست یافت. با توجه به اینکه مهمترین اصل در تولید ارگانیک عدم استفاده از نهاده های مرتبط با کشاورزی مدرن مخصوصا آفت کش ها و کودهای شیمیایی سهل الوصول است.
کشاورزی ارگانیک تا نهایت حد ممکن به اصول اکولوژی نظیر شناخت توان منطقه از نظر استعداد پرورش درخت مورد نظر، مدیریت بقایای گیاهی، کودهای سبز و یا دامی، کمپوست، خاك ورزی و حفاظت از خاك، به جریان انداختن چرخه های طبیعی موا غذایی (خاصیت خود تنظیمی خاك) و کنترل بیولوژیکی خاك با حداقل آشفتگی در نظم و تعادل چرخه های طبیعی متکی می باشد. مکان یابی مناطق مستعد تولیدات ارگانیک شرط اصلی موفقیت است و به عنوان یک اقدام زیر ساختی اهمیت اساسی دارد.
به عبارت بهتر، پویایی و اقتصاد باغ ارگانیک تا نهایت ممکن به تناسب مکان باغ با نیازمندی های یک گونه با رقم خاص بستگی دارد. اکثر ارقام تجاری و بازار پسند در گونه ویتیفرا به آفات و بیماری های متعددی مثل سفیدك سطحی و سفیدك دروغی، پوسیدگی سیاه و شته فیلوکسرا (یک نوع شته خاکزی) حساسیت دارند، بنابراین کشت ارگانیک این ارقام باید متناسب با نیاز گرمایی خاص آن رقم در طول فصل رشد محدود به مناطق خشک (رطوبت نسبی پایین) با تهویه کافی و خاك سبک باشد تا شدت آلودگی ها کاهش یابد.
صادرکنندگان انگور :
کشور شیلی به تنهایی حدود 13,9 % صادرات جهانی انگور را در اختیار داشته و فاصله زیادی با رقبای خود دارد. از کل انگور تولید شده در کشور شیلی حدود 31 % صادر می شود. بنابراین کشور شیلی الگوی مناسبی جهت صادرات انگور تازه خوری است.
از مهمترین کشورهایی که طی 10 سال منتهی به سال 2016 از بیشترین نرخ رشد صادرات انگور برخوردار بوده اند ، می توان به پرو با نرخ 111 % ، هنگ کنگ با 39 % ، چین با 27 %، هند با 16 % نرخ رشد میانگین سالانه و همچنین کشور مصر که جزو 10 کشور اول نیست نام برد که می توانند الگوی مناسبی برای صادرات انگور باشند.
نکته قابل توجه دیگر اینکه کشور ایران به عنوان نهمین تولید کننده انگور جهان ، با 27700 تن صادرات انگور با قیمت میانگین 540 دلار بر تن در سال 2016 که برابر با 0,5 % صادرات جهانی انگور است، با رتبه بیست و دوم جایگاه مناسبی در صادرات جهانی انگور ندارد.
البته میزان رشد صادرات انگور تازه خوری ایران بسیار مناسب و تقریبا نسبت به چند سال قبل 2 برابر شده است ، به طوری که از جایگاه 37 به 22 در جهان رسیده است ، در نتیجه پتانسیل رشد خوبی در کشور در این حوزه وجود دارد که باید تقویت شود. به ویژه از نظر قیمت ، انگور تازه خوری ایران جزو پایین ترین قیمت های جهانی و تقریبا یک سوم میانگین قیمت جهانی انگور تازه خوری است که در این زمینه جای کار زیاد است.
تقریباً 1,1 % انگور تولیدی در ایران صادر می شود و این مقدار کمتر از یک هفتم میانگین نسبت صادرات به تولید جهانی است. بنابراین کشور ایران می تواند فعالیت های بسیار موثر تری در زمینه صادرات انگور انجام دهد.
میانگین قیمت صادراتی جهانی انگور روند افزایشی با نرخ متوسط سالیانه %3,6 دارد. که نکته قابل ملاحظه ای جهت توسعه صادرات انگور است. کشورهای چین، هلند، پرو، شیلی و هنک کنگ دارای قیمت بالاتر از میانگین جهانی و کشورهای ترکیه، هند و آفریقای جنوبی دارای قیمت پایین تر از میانگین جهانی هستند .
واردکنندگان انگور :
روند مقدار واردات جهانی انگور طی دوره ده ساله منتهی به سال 2016 با متوسط نرخ رشد سالانه 2,2 % رو به افزایش است. ده کشور عمده وارد کننده انگور در جهان حدود 61 % وارد کنندگان انگور را تشکیل می دهند و سایر کشورهای واردکننده نیز سهم قابل ملاحظه ای از واردات جهانی انگور را به خود اختصاص داده اند. کشور آمریکا با 12,9 % واردات انگور، اولین وارد کننده انگور جهان بوده و اختلاف قابل ملاحظه ای با واردکنندگان بعدی دارد.
کشورهای تایلند با متوسط نرخ رشد سالانه 57 % ، چین با متوسط نرخ رشد سالانه 54 % و هنگ کنگ با متوسط نرخ رشد سالانه 23 % نرخ رشد بالایی در واردات انگور دارند و بازار مناسبی برای کشورهای صادرکننده انگور هستند.
میانگین قیمت واردات انگور در جهان تا سال 2014 افزایشی و از سال 2015 به شدت کاهشی شده است ( 22 % در سال) که احتمالا به علت عرضه بالای انگور تازه خوری بوده و نکته ای قابل تامل و منفی جهت صادرات انگور تازه خوری است .
قیمت واردات انگور در روسیه و تایلند پایین تر از میانگین جهانی بوده و برعکس، کشورهای آمریکا، کانادا، چین و انگلستان دارای بیشترین قیمت واردات انگور در جهان هستند.
آخرین بررسی آمارهای رسمی درباره وضعیت کشاورزی ارگانیک انتشار یافته در سال 2016 میلادی که شامل معرفی آمار و فعالیت های ارگانیک تا پایان سال 2014 در کشورها است، نشان میدهد که 172 کشور دارای فعالیت در زمینه کشاورزی ارگانیک هستند ، که در این بین قاره آمریکای شمالی دارای 3,1 ، اروپا 11,6 ، آمریکای لاتین 6,8 ، آفریقا 1,3 و اقیانوسیه دارای 17,3 میلیون هکتار اراضی کشاورزی ارگانیک هستند.
تجارت ارگانیک در این سال معادل 80 بیلیون دلار و تعداد کشورهای دارای مقررات ارگانیک 87 کشور بوده است. سطح کل اراضی تحت پوشش ارگانیک در دنیا معادل 43,7 میلیون هکتار معادل 0,99 درصد کل اراضی کشاورزی دنیا است. یعنی به طور متوسط تجارت سالانه هر هکتار کشت ارگانیک معادل 1,83 میلیون دلار است.
مهمترین کشورها در زمینه کشاورزی ارگانیک عبارتند از : استرالیا ، آرژانتین ، آمریکا ، اسپانیا ، چین ، ایتالیا ، فرانسه ، اروگوئه ، آلمان ، کانادا ، برزیل ، مکزیک ، لهستان و اتریش
لینک دانلود طرح توجیهی کشت انگور ارگانیک سال 98
در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی کشت انگور ارگانیک ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .