ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی احداث گلخانه هیدورپونیک و خاکی کشت و پرورش گوجه فرنگی و گوجه گیلاسی ، کاملا به روز ، برای سال 1402 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی احداث گلخانه هیدورپونیک و خاکی کشت و پرورش گوجه فرنگی را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
نام علمی گوجه فرنگی Lycopersicon esculentum Mill می باشد ، که متعلق به تیره بادمجانیان است.
میوه ی گوجه فرنگی نارس دارای مقدار زیادی سولانین می باشد ، که ماده ای سمی است . به تدریج که گوجه فرنگی می رسد ، این ماده از بین می رود ؛ بنابراین ، در خوردن گوجه فرنگی خیلی نارس ، مخصوصاً به صورت خام باید احتیاط کرد .
در گوجه فرنگی ترکیباتی همچون آب ۹۳ درصد ، پروتئین ۹/۱ درصد ، مواد چرب ۱/۰ درصد ، ترکیبات هیدروکربنه ۶/۳ درصد ، مقدار زیادی مواد کانی مانند فسفر ، کلسیم ، سدیم ، پتاسیم و آهن به میزان ۶/۰ درصد و فیبر ۶/۰ درصد وجود دارد . همچنین منبع خوبی برای ویتامین های C , B2 , B1 , A و نیاسین می باشد .
گوجه فرنگی دارای ارقام متفاوتی می باشد. بعضی گوچه فرنگی را بر اساس زودرسی، میان رسی و دیررسی تقسیم بندی می کنند. عده ای دیگر بر اساس پاکوتاه و پابلند بودن بوته آن را طبقه بندی می کنند.
گونه Lycopersicon esculentum Mill دارای گونه های گیاه شناسی مختلفی است که در زیر آورده می شود : گوجه فرنگی معمولی، گوجه فرنگی برگ پهن، گوجه فرنگی ریز آلبالویی شکل، گوجه فرنگی گلابی شکل، گوجه فرنگی با ساقه محکم و ایستاده
ارقام خارجی گوجه فرنگی که در ایران کشت می شوند، عبارت اند از:
رد کلود و ردتاپ و وسترن رد که مخصوصاً رقم رد کلود در خوزستان نتیجه بسیار مطلوب داده است . سایر ارقام مهم گوجه فرنگی عبارت اند از : کمپ بل ، کاردینال ، چیکو گراند ، ارلی پک ، فنتستیک ، گلمور ، هینز ، ماناپال ، وی اف۱۴۵، رد چری ، روما وی اف ، و واندر بوی .
تولید کنندگان و مصرف کنندگان عمده گوجه فرنگی :
گوجه فرنگی یکی از صیفی جاتی است ، که مصرف زیادی در سبد غذایی خانوار چه به صورت تازه و یا فرآوری شده دارد . بیشترین سرانه مصرف این به لیبی ( ۱۱۷ کیلوگرم در سال ) تعلق می گیرد . به دنبال آن یونان ( ۱۱۵ کیلوگرم در سال ) و سایر کشورهای اطراف دریای مدیترانه ( تونس ، ترکیه ، مصر، ایتالیا و لبنان ) قرار می گیرند . سرانه مصرف گوجه فرنگی در ایران 49 کیلو گرم در سال می باشد .
سالانه حدود ۱۳۰ میلیون تن گوجه فرنگی در جهان تولید می شود . چین با یک چهارم تولیدات جهانی ( که بیش تر آن در بازار داخلی آن مصرف میشود ) ، و به دنبال آن ایالات متحده آمریکا ، ترکیه ، هند ، ایتالیا ، مصر و ایران بزرگ ترین تولیدکننده های گوجه فرنگی می باشند . ایالت کالیفرنیا ۹۰٪ تولیدات گوجه فرنگی آلویی ایالات متحده آمریکا و ۳۵٪ جهان را به خود اختصاص میدهد .
صادرات گوجه فرنگی تازه کمی بیش از ۶ میلیون تن در سال است و 4.8٪ تولیدات جهانی را تشکیل می دهد . سه کشور صادر کننده اصلی گوجه فرنگی مکزیک ، سوریه و اسپانیا هستند . نخستین کشورهای وارد کننده گوجه فرنگی تازه به ترتیب ایالات متحده آمریکا ، آلمان ، فرانسه ، انگلستان و روسیه می باشند .
مهم ترین کشورهای صادر کننده گوجه فرنگی پردازش شده ( خمیر و پوره ) به ترتیب چین ، اتحادیه اروپا ، ایالات متحده آمریکا ، شیلی و ترکیه بوده و کشورهای وارد کننده این نوع گوجه فرنگی به ترتیب روسیه ، ژاپن ، اتحادیه اروپا ، مکزیک و کانادا می باشند .
براساس آمارهای جهانی ، ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان و در عین حال مصرف کنندگان گوجه فرنگی در جهان محسوب میشود . تولید سالانه گوجه فرنگی ایران به بیش از 5.5 میلیون تن میرسد . که در این میان استان هرمزگان با تولید سالانه 420 هزار تن گوجه فرنگی خارج از فصل در 13 هزار هکتار مزرعه ، چهارمین تولید کننده کشور است .
چون گوجه فرنگی جزء سبزی های فصل گرم می باشد ، لذا به سرما حساس است . گوجه فرنگی سرمای صفر درجه را تحمل نمی کند و در دمای کمی پایین تر از صفر درجه سانتیگراد ، بوته های آن یخ می زنند . گوجه فرنگی هوای گرم و رطوبت بالا را دوست دارد ؛ ولی باید توجه داشت چنانچه دمای خیلی زیاد با رطوبت بسیار بالا توأم باشد ، شرایط مناسبی را برای بیماری های برگی فراهم می سازد . بادهای گرم و خشک باعث ریزیش گل های آن می شود . مزرعه گوجه فرنگی مرتب باید آبیاری شود. خشک شدن سطح خاک به ریزش گل ها کمک می کند .
گوجه فرنگی را در هر نوع خاک می توان کاشت . به شرط آنکه از زهکش خوب برخوردار باشد و از نظر مواد غذایی نیز کاملاً غنی و آفتابگیر باشد . اراضی شنی برای تولید محصول زودرس بر سایر انواع خاک ها ترجیح داده می شوند ؛ زیرا زودتر گرم می گردند .
زمین گوجه فرنگی باید از نظر مواد غذایی و مواد آلی غنی باشد . مقدار کود دامی که به زمین گوجه فرنگی داده می شود ، به حاصلخیزی خاک ، نوع زمین ، محصول قبلی ، میزان کود داده شده برای کشت قبلی ، مواد آلی خاک ، رطوبت خاک ، فصل کشت ، رقم گوجه فرنگی و شاید روش کاشت بستگی دارد . برای این منظور مقدار ۲۰ تا ۳۰ تن در هکتار کود دامی پوسیده مناسب است . کود دامی در هر موقع که به زمین داده می شود ، باید حتماً با شخم به زیر خاک برده شود .
استفاده از کودهای شیمیایی کامل در افزایش میزان محصول آن نقش عمده ای دارد . البته میزان کود ازت و فسفر باید بیشتر از پتاسیم آن باشد. مقدار ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم ازت در چند مرحله و ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلوگرم فسفر و در صورت نیاز ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم پتاسیم توصیه می شود . از عناصر دیگری که در میزان محصول گوجه فرنگی تأثیر بسیار خوبی دارد ، عنصر گوگرد است .
سولفات آمونیوم از جمله کودهای شیمیایی است ، که در مزرعه ی گوجه فرنگی به صورت کود سرک مورد استفاده قرار می گیرد . مقدار ۱۰۰ کیلوگرم در هکتار از این کود توصیه می شود .
انتخاب زمین مناسب در منطقه مساعد برای احداث گلخانه ؛ با توجه به اینكه اغلب زیرساخت های لازم جهت احداث و بهره برداری گلخانه مانند گاز كشی ، خطوط انتقال برق و آب و همچنین ساختمان اداری، انبار و ... در محل احداث گلخانه موجود است.