ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید جوانه های خوراکی ( جوانه حبوبات ) سال 1402 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید جوانه های خوراکی ( جوانه حبوبات ) را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
جوانه حبوبات را می توان به سادگی در انواع پیش غذاها ، دسر ها مانند سالاد ، پخت انواع سوپ و تولید غذای کودک مورد استفاده قرار داد .
جوانه ها ، مولتی ویتامین های طبیعی هستند ، که طی فرآیندی از جوانه زدن دانه ها تولید می شوند . با جوانه زدن ، میزان ویتامین ها ، املاح معدنی و پروتئین دانه افزایش یافته ، ولی میزان کالری و کربوهیدرات کاهش می یابد .
جوانه ها منبع فراوانی از اسیدهای آمینه آماده جذب ، قندهای طبیعی و نیروهای حیاتی هستند . جوانه ها برای سلول های بدن مواد مغذی ، نیرو و حیات را مهیا می کنند و به همین دلیل ، جوانه ها فرآیند پیری را به تأخیر می اندازند .
جوانه حبوبات را می توان به سادگی در انواع پیش غذاها و دسر ها مانند سالاد ، مورد استفاده قرار داد . همچنین می توان جوانه ها را در پخت انواع سوپ بکار برد .
جوانه ها را میتوان پس از خشک کردن به صورت پودر در آورده و علاوه بر سوپ های آماده به صورت پوره و غذای کودک نیز استفاده کرد .
همچنین جوانه ها کاربردهای گیاهی و پزشکی نیز دارند ، بدین صورت که در ساختن انواع کرم های گیاهی و داروهای ضد سرطان بکار می رود .
بررسی کالاهای جایگزین و تجزیه و تحلیل اثرات آن بر مصرف محصول :
تاکنون هیچگونه کالای جایگزینی با خواص جوانه حبوبات شناخته نشده است . زیرا جوانه حبوبات دارای مقادیر بیشتری ویتامین نسبت به دانه ای که از آن حاصل می گردد ، می باشد و در عین حال مقدار کالری آن کمتر از خود دانه است ، که این مسئله می تواند در رژیم های غذایی بسیار موثر باشد .
بر اساس استانداردهای فوق ، مراحل تهیه جوانه حبوبات به ترتیب مراحل زیر تحت شرایط کاملاً استرلیزه انجام می پذیرد.
کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید جوانه های خوراکی | جوانه حبوبات :
طبق گزارشات سازمان غذا و خواربار جهانی ( FAO ) در سال 2007 ، 10 کشور عمده تولیدکننده جوانه حبوبات در زیر آمده است.
چین ، هند ، آمریکا ، روسیه ، فرانسه ، پاکستان ، آلمان ، کانادا ، ترکیه و آرژانتین
با توجه به رشد جمعیت روزافزون جهان و افزایش نیاز به مواد مغذی و کمبود این مواد در دنیای امروز ، رسیدن به روش هایی که بتواند این نیاز را جبران نماید ، بسیار ضروری است .
از این رو فعالیت های کشاورزی و فرآیندهای تبدیلی آن ، که باعث ارزش افزوده و افزایش مواد مغذی حاصله می گردد ، مورد توجه بسیاری از کشورها به خصوص کشورهای پیشرفته ، که در آن ها سلامت افراد بسیار مورد اهمیت بوده است ، می گردد .
محصول مورد بررسی طرح جوانه حبوبات می باشد ، که ارزش افزوده انواع ویتامین ها و اسید های آمینه ضروری نسبت به حبوبات در آن ها بسیار زیاد است .
با توجه به مطالعات انجام شده روند مصرف این محصولات در کشورهای پیشرفته رو به رشد می باشد .
روش سنتی :
دانه ها را از شب تا صبح در کاسه ای آب خیس کرده ، به گونه ای که یک بند انگشت روی آن آب بماند و آن را در جای گرمی قرار می دهند .
صبح فردا ، آب کاسه را طوری خالی کرده ، که دانه ها از آن بیرون نریزد ، سپس دانه ها را در یک سینی یا بشقاب پخش می کنند و پارچه کتانی مرطوبی روی آن می کشند .
روزی سه مرتبه ؛ صبح و ظهر و شب ، با آبپاش یا کف دست ، پارچه کتانی را خیس می کنند ، یا آنکه دانه ها را به طور مستقیم با برداشتن پارچه و پاشش کمی آب خیس می نمایند .
در تابستان وقتی هوا خیلی گرم است ، این عمل را سه بار در شبانه روز تکرار می نمایند .
در تمام این مدت ظرف را در محلی تاریک و نسبتاً گرم نگاه می داریم . باید توجه داشت که پارچه کتانی خیس باشد .
معمولا دانه ها بعد از یک روز ریشه زده و بعد از سه روز جوانه می زند .
اگر حرارت محیط حدود 22 درجه سانتی گراد و محل آن تاریک باشد ، دانه خیلی زود جوانه می زند .
بسته به نوع دانه ، بین سه تا پنج روز و گاهی بیشتر ، می توان جوانه را از تاریکی درآورده و پشت پنجره رو به آفتاب گذاشت .
جوانه را همیشه مرطوب نگاه داشته تا اندکی بیشتر رشد کند .
پس از یک تا دو روز ماندن در جلوی نور خورشید ، جوانه آماده مصرف است .
آن را یک بار دیگر به آرامی آب کش کرده و در ظرفی دربسته ، در یخچال نگهداری کرده و به تدریج مصرف می نمایند .
گذاشتن جوانه در یخچال باعث توقف رشد آن است ، با این کار می شود آن ها را در روزهای دیرتری به مصرف رساند .
اگر بخواهیم پوسته روی بعضی از جوانه ها ( مانند ماش یا سویا ) را از آن ها جدا کنیم ، جوانه آماده شده را در کاسه ای ریخته و آن را پر از آب می نماییم .
سپس به آرامی آن را هم زده ، تا پوسته ها روی آب می آیند ، ولی بهتر است پوسته ها را از جوانه ها جدا نکرد ، زیرا همین پوسته ها دارای مقدار زیادی فیبر هستند ، که برای کار دستگاه گوارش بسیار مفیدند .
بعضی از دانه ها مانند عدس ، سویا ، نخود و مانند آن را یکی دو بار در روز زیر و رو نموده ، تا همه آن ها هوا گرفته و جوانه بزنند . بعضی دانه ها زودتر و برخی دیرتر جوانه می زنند ، ولی اگر دانه کهنه باشد ، جوانه نمی زند .
بدین گونه انواع مختلف مواد معدنی را با خوردن جوانه ها به بدن خود می رسانید و می توانید دانه ی هر نوع سبزی را سبز و سپس مصرف کنید . ( به جز سیب زمینی ، گوجه فرنگی و لوبیا چشم بلبلی که مسموم کننده اند .)
آسان ترین دانه ها برای جوانه زدن عبارت اند از:
یونجه ، ماش ، عدس ، شنبلیله ، تربچه ، نخود و گندم و پس از آن ها تخمه آفتاب گردان ، کدو ، کنجد ، بزرک ، نعنا و سپس انواع لوبیاها مانند سویا ، جو ، ذرت و ارزن .
از میان جوانه ها ، دانه سویا بسیار مغذی است . باید توجه داشت که دانه سویا تازه باشد ، پوستش شکسته نباشد و دانه نصف نشده باشد .
روش صنعتی :
مراحل کلی فرآیند تولید جوانه حبوبات از 6 بخش اصلی تشکیل شده است ، که این مراحل به شرح زیر می باشند .
مرحله اول دپو بذر ها می باشد ، که قبل از انبار بذرها آن ها را تست از لحاظ رطوبت ، کیفیت و سپس سرند و بعد از آن انبار می نمایند .
لازم به توضیح است در انبارداری این مواد باید دقت شدیدی به رطوبت انبار ها نمود ، زیرا درصورت بالا بودن رطوبت میزان در صد رشد قارچ ها بالا رفته و ممکن است در طول زمان انبارداری میزان قابل توجهی از سموم از قبیل آفلاتوکسین تولید شود .
در این بخش مواد اولیه به سالن های کوچکی انتقال داده می شوند ، تا بعد از شستشو کشت جوانه ها تهیه گردد و پس از جوانه زدن به سالن های بزرگتر انتقال داده شوند .
در این بخش باید تمامی شرایط دما و اسیدیته و رطوبت کنترل گردد ، زیرا در صورت اختلال در این مرحله مواد اولیه استفاده شده از بین می رود .
این مرحله سالن اصلی تولید می باشد . سالن های این بخش باید بسیار تمیز باشد ( room clean ) .
پیش کشت های تهیه شده در مرحله قبل که با شرایط محیطی همگن شده اند ، به این بخش انتقال پیدا می کند و در شرایط دمایی و محیطی مناسب مراحل رشد انجام می شود .
لازم به توضیح است که تمامی مراحل این فرآیند ، می تواند به صورت دستی یا نیمه اتوماتیک انجام شود ، ولی این مرحله باید بصورت تمام اتوماتیک کنترل شود زیرا مواد در این بخش به علت مغذی بودن مستعد فساد می باشند .
این بخش پس جوانه زنی نامیده می شود ، زیرا در این بخش محصولات اصلی برداشت شده اند و دانه هایی که تا کنون جوانه نزده ، مجدداً جوانه می زنند که نهایتاً به عنوان محصول استفاده می شوند .
البته محصولات تولیدی در این بخش عمدتاً از کیفیت و کمیت خوبی بر خوردار نیستند و به عنوان مکمل خوراک دام و طیور بسیار مناسبی می باشد .
در این مرحله با توجه به سفارشات موجود برای فروش محصولات در بازار ، آن ها را بسته بندی می کنند .
این واحد می تواند شامل دستگاه های بسته بندی شیرینگ معمولی باشد ، که مدت زمان نگهداری محصولات پایین تر است و یا می تواند شامل دستگاه های پیشرفته تر باشد ، که با استفاده از گاز دی اکسید کربن محصولات را بسته بندی می کنند که در این صورت مدت زمان نگهداری این محصولات افزایش می یابد .
در این مرحله محصولات به سردخانه انتقال می یابد و به بازار های مصرف انتقال پیدا می کنند .
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید جوانه های خوراکی ( جوانه حبوبات )