ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید پودر پلاسما و پودر خون سال 1402 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید پودر پلاسما و پودر خون را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
از آنجایی که منابع گیاهی و حیوانی به تنهایی نیاز دام را تامین نمیکنند ، غالباً از انواع مکمل های افزودنی در خوراک دام استفاده می شود .
وجود میزان فراوان پروتئین در خون باعث شده است تا پودر خون به عنوان یک منبع غنی پروئین مطرح شود .
پودر خون به طور متوسط منبع غنی از آمینو اسیدهایی همچون لیزین و آرگنین، متیونین، سیستین و لوسین به حساب می آید .
اصولاً به ماده ای که حیوان بتواند پس از خوردن آن را هضم و جذب کند ، خوراک دام اطلاق می شود .
اما مواد غذایی مختلف از لحاظ ماده مغذی با یکدیگر متفاوت هستند و به همین جهت ، در نگهداری و پرورش دام و طیور ، اطلاعات کافی درباره نیازمندی های غذایی آن ها و همچنین توجه به جنبه اقتصادی آن ، بسیار مهم است .
به طور کلی خوراک دام مخلوط همگنی از مواد مغذی ، شامل کربوهیدرات ها ، انواع پروتئین ، مواد معدنی و ویتامین ها است .
اما از آنجایی که منابع گیاهی و حیوانی به تنهایی نیاز دام را تامین نمی کنند ، غالباً از انواع مکمل های افزودنی در خوراک دام استفاده می شود .
وجود میزان فراوان پروتئین در خون باعث شده است ، تا پودر خون به عنوان یک منبع غنی پروئین مطرح شود .
پودر خون به طور متوسط محتوی 850 - 650 گرم در کیلوگرم ، از انواع پروتئین ها است و منبع غنی از آمینو اسیدهایی همچون لیزین و آرگنین ، متیونین ، سیستین و لوسین به حساب می آید .
اما میزان ایزولوسین در آن بسیار پایین بوده و نیز مقدار گلیسین در آن کمتر از پودر ماهی و پودر استخوان می باشد .
این مشخصات باعث شده است تا از پودرخون به عنوان مکمل پروتئینی در خوراک دام و طیور استفاده شود . پودر خون به دو نوع دامی و طیوری تقسیم بندی می شود .
تفاوت این دو نوع در میزان پروتئین آنهاست ( نوع دامی دارای 80 درصد پروتئین و نوع طیوری دارای 68 درصد پروتئین است) .
خون از دو بخش اصلی پلاسما خون و بخش چگال ( شامل گلبول های قرمز ) تشکیل شده است .
پلاسما مخلوطی از آب ، قند ، چربی ، پروتئین و نمک های سدیم و پتاسیم و همچنین بسیاری از مواد شیمیایی دیگر است ، که به لخته شدن خون کمک می کنند .
55 درصد خون را می توان به عنوان پلاسما جداسازی کرد و 91 درصد پلاسما را آب تشکیل داده است .
بخش چگال خون از پروتئنی به نام هموگلوبین تشکیل شده است ، که عامل اصلی رنگ قرمز خون است . بیشتر پروتئین در بخش چگال خون قرار دارد .
رنگ پودر خون از قرمز تا قهوهای تیره بسته به نوع خون مورد استفاده و فرآیند تولید ، متغیر است .
پودر خون دارای بوی خاصی است ، که چندان دلخواه حیوانات نیست و بنابراین لازم است که دام را طی یک دوره جند ماهه به خوردن آن عادت داد .
اندازه ذرات این محصول باید مطابق استاندارد ملی ایران به گون های باشد که از مش 2/8 میلی متر عبور کند .
پروتئین ها به عنوان دسته مهمی از مواد مغذی ، مورد نیاز خوراک دام و طیور هستند . استفاده از منابع گیاهی همچون کنجاله سویا و دانه های روغنی ، یکی از روش های تامین پروتئین در خوراک دام است .
اما استفاده از منابع حیوانی در مقایسه با منابع گیاهی ، از این جهت که در منابع گیاهی اکثراً از یک اسید آمینه فقیرند ، ترجیح داده می شود .
البته پودرخون پس از پودرماهی ، دومین جایگاه را از لحاظ میزان مصرف داراست .
در حال حاضر از پودر خون در صنعت مرغداری که دومین صنعت کشور محسوب می شود ، استفاده می شود و تا 2 درصد از خوراک مرغ گوشتی را در بر می گیرد .
استفاده بیش از 5-6 درصد از این ماده در خوراک دام از آن جهت ، که دام تمایلی به خوردن آن نشان نمی دهد ، توصیه نمی گردد .
در پرورش مرغ ، پودرخون در مقایسه با منابع گیاهی پروتئین از ارزش بیولوژیکی بالاتری برخوردار است ، زیرا غالباً منابع گیاهی از دو آمینو اسید ضروری لیزین و متیونین ضعیف هستند ، در حالی که این دو آمینو اسید در پودر خون به وفور یافت می شود .
بنابراین استفاده 1-4 درصدی از پودر خون در غذای مرغ پرورشی می تواند موجب بهبود رشد مرغ شود .
از پودرخون در کشاورزی و تغذیه خاک نیز استفاده می شود . به طور کلی استفاده از پودر خون به عنوان کود ارگانیک ( fertilizer Organic ) به دلیل وجود میزان بالای نیتروژن مربوط می شود .
میزان نیتروژن در این محصول به حدی است ، که گیاه در صورت استفاده بیش از حد آن می سوزد .
برای افزایش میزان جذب آن توسط گیاه ، پودرخون را در آب کاملاً حل کرده و به صورت کود مایع به استفاده می رسانند .
از دیگر مزایای پودرخون آن است ، که موجب انتقال بیماری های دام همچون جنون گاوی نمی شود و بنابراین می تواند جایگزین خوبی در مواقع خطر برای پودر گوشت محسوب شود .
پودر خون در مقایسه با محصولات مشابه ، دارای چربی کمتری است و این افزایش زمان ماندگاری و انبارداری آن را موجب می شود ، پودر خون همچنین بعضاً به منظور افزایش دلپذیری به غذای سگ و گربه اضافه می گردد .
با توجه به این که بازار اصلی فروش پودر خون را دامپروری ها و مراکز تولید خوراک دام تشکیل می دهند .
همچنین با توجه به این که پودر خون جزء محصولات جنبی کارخانجات پرورش گوشت محسوب می شود و در واقع ماده اولیه کارخانه را خون دام تشکیل می دهد.
اطلاع از وضعیت پرورش دام و تولید گوشت ، می تواند دید مناسبی از بازر تولید و مصرف پودر خون را فراهم کند .
با توجه به بررسی های انجام شده ، مشخص شده است ، میزان تولید گوشت در دنیا رو به افزایش بوده و بنابر آمارهای منتشر شده از سوی FAO در سال 2006 میلادی ، میزان تولید گوشت در دنیا حدود 6/276 میلیون تن بوده است .
عمده تولیدکنندگان گوشت دنیا در چین ، اتحادیه اروپا ، ایالات متحده آمریکا، برزیل و هند می باشند .
واردات خوراک دام با کد تعرفه 23099090 و حقوق ورودی 15 درصد انجام می گیرد .
البته واردات انواع مکمل های غذایی و کنسانتره ، تحت نظر سازمان دامپزشکی کشور و بر اساس نیاز کشور انجام می شود .
اصولاً در دفاتر گمرکی کشور در مورد صادرات پودر خون ، گزارشی وجود ندارد و صادرات این محصول به صورت ماده افزوده پروتئینی به خوراک آماده دام و طیور است .
با توجه به رشد روز افزون جعیت ، نیاز انسان به غذا بیش از پیش احساس می شود .
در این بین استفاده از مواد پروتئینی و گوشتی در رژیم غذای روزانه ، به عنوان یک معیار کیفی تغذیه از سوی مراجع مختلف بین المللی مطرح بوده است .
برای همین پرورش دام ، طیور و آبزیان روز به روز از اهمیت بیشتری برخوردار می شود . آنچه در رشد و کیفیت گوشت حاصل نقش مهمی داراست ، خوراک دام است .
همان طور که گفته شد ، پودر خون به لحاظ غنی بودن از مواد پروتئینی منبع مناسبی برای تامین پروتئین مورد نیاز در خوراک دام می باشد .
مطالعات نشان می دهد ، که پودر خون باعث بهبود رشد انواع دام و طیور از جمله گاو شیری ، گاو گوشتی ، گوسفند ، بوقلمون و مرغ می شود .
استفاده از پودر خون در مرغداری های کشور نشان می دهد ، که جوجه مرغ در طی مدت کوتاهتری به رشد کامل خود می رسد .
اما با وجود مواد جایگزین فراوان ، این ماده جزء کالاهای استراتژیک قرار نمی گیرد .
این در حالی است که گزارشات بسیاری در مورد برتری نسبی پودر خون نسبت به محصولات مشابه وجود دارد .
تولید پودر خون در صنعت جزء دسته ای از فرآیندها ، موسوم به فرآیند Rendering قرار می گیرد . فرآیند Rendering بطور کلی به فرآیندی اطلاق می شود ، که در آن مواد مازاد حیوانی به محصولاتی با ارزش تبدیل می شوند .
این فرآیند اغلب بر روی استخوان ، جسد ، خون ، مو و سایر مواد مازاد کشتارگاهی حیواناتی چون گاو ، گوسفند و مرغ و خوک انجام می گیرد .
برای تولید پودر پلاسما خون می توان از خون گاو ، گوسفند ، بز و یا هر حیوان خون گرم دیگری استفاده کرد .
در ایران از خون دام هایی که در کشتارگاه ها ذبح می شود ، استفاده می گردد ، که اغلب خون گاو و گوسفند و به ندرت بز و شتر است .
پس از انجام فرآیند rendering ، محصولاتی تولید می شود ، که در برابر فساد مقاومت بالایی دارند .
این امر به دلیل استفاده از حرارت و یا کاهش رطوبت در فرآیند خشک کردن می باشد .
در صورت استفاده نکردن از فرآیند Rendering ، جدای مشکلات محیط زیستی که ممکن است به وجود بیاید ، هزینه دفع مواد مازاد حیوانی بسیار بالاست .
بنابراین پس از ذبح دام در کشتارگاه ها ، خون گاو ، گوسفند یا دیگر حیوانات جمع آوری شده و به واحد rendering فرستاده می شود .
از آنجا که کیفیت پودر خون تولید شده متاثر از شرایط جمع آوری و تولید است .
نیاز به تجهیزات مناسبی برای جمع آوری خون دام می باشد ، که تنها در کشتارگاه های صنعتی موجود است .
مراحل تولید پودر خون بسته به کیفیت محصول دارد .
برای تولید پودر خون با کیفیت بالا چهار مرحله زیر بر روی پلاسمای خون انجام می گیرد :
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید پودر پلاسما و پودر خون