ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی کشت و پرورش قارچ خوراکی دکمه ای و صدفی سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی کشت و پرورش قارچ خوراکی دکمه ای و صدفی را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
قارچ دکمه ای و صدفی دو نوع قارچ خوراکی می باشند ، که در تهیه انواع غذا ها ، تولید ترشی جات و تولید کنسرو مورد استفاده قرار می گیرند .
قارچ ها وجوه مشترک فراوانی با گیاهان و آغازیان دارند . در واقع قارچ ها را گاهی جزء این جانداران طبقه بندی میکنند ، اما قارچ ها از بسیاری جهات با سایر جانداران متفاوت هستند ، که بیشتر زیست شناسان آن ها را در سلسله مجزا قرار میدهند .
قارچ ها زندگی بسیار موفقیت آمیزی دارند . تقریبا در همه زیستگاه های در دسترس که روی زمین وجود دارد ، یافت میشوند و بسیاری از آن ها از لحاظ اقتصادی و پزشکی حائز اهمیت هستند .
انسان از زمان های بسیار دور اهمیت قارچ های مخمر را کم و بیش میشناخت و از وجود آن ها روی مواد قندی ، شیر ، ماست ، خمیر ترش ، سرکه ، الکل ، حتی خاک و بقایای فضولات حیوانی اطلاع داشت و برای تخمیر مواد قندی و تهیه ماست و یا برخی مواد دیگر از آنها استفاده میکرد .
رنگ قارچ دکمه ای جنس ( آگاریکوس ) متناسب با رقم آن ، سفید ، کرم تا کرم متمایل به قهوه ای می باشد . این قارچ باید طعم خاص خود را دارا بوده و عاری از هر گونه بو و طعم خارجی باشد .
از نظر شکل ظاهری ، کلاهک قارچ دکمه ای تازه آماده به مصرف باید کاملاً بسته باشد ، به طوری که لامل های آن پیدا نباشد .
اندازه کلاهک قارچ دکمه ای نباید از 5/6 سانتی متر تجاوز کند و طول پایه این نوع قارچ ، نباید از ضخامت کلاهک در راستای پایه تجاوز کند .
زمان ماندگاری قارچ دکمه ای در شرایط مناسب نگهداری ( در یخچال ) حداکثر یک هفته می باشد .
بافت قارچ دکمه ای باید سفت بوده و تحمل جابجا شدن و حمل ونقل را دارا باشد . قارچ آماده به مصرف باید تازه ، سالم ، تمیز و فاقد آفات باشد .
قارچ های مورد استفاده در تهیه کنسرو می بایستی سالم ، تمیز و بدون عیب باشد .
در تهیه کنسرو قارچ دکمه ای اگر از این قارچ به طور کامل استفاده شده است ( دارای کلاهک و پایه ) ، باید حتی المقدور قارچ ها از نظر کلاهک یک اندازه بوده و طول پایه چسبیده به کلاهک متجاوز از 10 میلی متر نباشد .
در صورتی که قارچ دکمه ای بریده شده استفاده شده است ( در این حالت قارچ کامل در جهت محور طولی ، در راستای پایه قطعاتی بریده می شود ) ، ضخامت قطعات باید 6-2 میلی متر بوده و در مقطع برش ها پایه مشخص باشد :
نوع محصول تولیدی این طرح قارچ خوراكی می باشد و مصرف آن در صنایع غذایی و جهت تهیه انواع غذاها با قارچ و تهیه قارچ بصورت كنسرو ( غذای آماده ) كاربرد دارد .
قارچ به دو صورت تازه و کنسروی مورد مصرف قرار می گیرد ، اما آنچه که تجربه نشان داده است در گرایش های آینده ، تمایل به سوی افزایش مصرف قارچ تازه و تثبیت میزان مصرف قارچ کنسروی خواهد بود .
از مصارف مهم قارچ های کنسروی استفاده از آن در تهیه پیتزا است و لذا با توجه به گرایش های موجود به سوی مصرف قارچ تازه ، احتمالاً در آینده نیز در تولید پیتزا بیشتر از قارچ تازه استفاده خواهد شد ، کما اینکه در حال حاضر هم برخی از کشور ها همین کار را می کنند .
در حالی که مصرف سرانه جهانی قارچ در کشور های مختلف در محدوده 2-4 کیلوگرم است .
مصرف سرانه قارچ در ایران نسبت به کشورهای اروپایی بسیار ناچیز می باشد ، به گفته یکی از کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی در سال 1385 (حدودا 300 گرم ) است .
عرضه هر کالای مصرفی در بازار ، ضرورت دارا بودن کیفیتی مطلوب و مطابق با استاندارد تدوین شده و معتبر ملی و جهانی را به همراه داشته ، که در این راستارعایت استانداردهای ملی جهت مصارف داخلی و استانداردهای بین المللی جهت صادرات کالا امری ضروری می باشد .
موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی جهت كنترل و ارائه الزامات لازم جهت تولید این محصول ، اقدام به انجام آزمایشات بر روی مواد اولیه ، پروسه تولید و بسته بندی محصول نموده است ، كه این الزامات و نتایج را در استانداردهایی به شماره های 5075 و 5259 خلاصه نموده است .
برخی از عمده تولیدکنندگان و مصرف کنندگان محصولات مورد بررسی در طرح حاضر عبارتند از :
با توجه به اینكه این محصول به صورت كامل قابلیت تولید و شرایط مساعد و مناسبی در كشورمان دارد ، لذا تمامی امكانات و ماشین آلات آن را می توان از داخل تامین نمود .
بنابراین سیاست های دولت برای بخش كشاورزی ، در جهت توسعه و ترقیب كشاورزان مختص این گونه تولیدات می باشد .
دولت برای واردات این محصول تعرفه گمركی و حقوق بازرگانی لحاظ نموده است ، تا بیشتر تولید كنندگان را حمایت نماید و از واردات این محصول حتی الامكان جلوگیری نماید .
شرایط صادرات : قارچ همانند سایر محصولات كشاورزی ، اولا باید از كیفیت مطلوبی برخوردار باشد ، ثانیا توجه به ابعاد و بسته بندی متناسب محصول ، جهت جابجایی آسان آن از اهمیت خاصی برخوردار می باشد .
مضافا اینكه قارچ به لحاظ ماندگاری كم در محیط عادی ( دمای 25 درجه سانتیگراد ) ، می بایست حتما جهت نگهداری این محصول و جابجایی آن جهت جلوگیری از افت محصول و تثبیت كیفیت آن ، حتما در سردخانه و در دمای صفر درجه نگهداری شود .
لذا یكی از مسایل مهم و مشكل این محصول حمل و نقل آن می باشد .
فرایند تولید قارچ دكمه ای ( AGARICUS ) ، فرایندی نسبتا ساده است.
در صورت تهیه و فراهم آوردن بستر مناسب برای این محصول ، به راحتی می توان طبق موارد ذیل تولید نمود :
1. تهیه بذر مورد نظر برای تولید محصول
2. تهیه بستر مناسب با كود یا كمپوست برای كشت محصول
3. كاشت بذر مناسب
4. برداشت محصول
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث مزرعه پرورش قارچ خوراکی صدفی
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث مزرعه پرورش قارچ خوراکی دکمه ای