ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید کود کامل مایع و جامد سال 1402 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید کود کامل مایع و جامد را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
کود کامل ماکرو از مهم ترین کودهای تولید داخل کشور است ، که دارای سه عنصر اصلی ازت ، فسفر و پتاسیم است و تحت عنوان NPK نیز شناخته می شود .
بعضاً در ترکیب این کود از ترکیبات روی نیز به میزان بسیار کم استفاده می شود .
این کود مصرف عمده و فراوانی در بخش کشاورزی داشته و به صورت گرانول به بازار عرضه می گردد .
انسان برای تأمین غذا که مهمترین نیاز اوست ، می بایست از تمامی عوامل مؤثر در تهیه آن استفاده نماید .
با توجه به رابطه مستقیم مواد غذایی با بخش کشاورزی و همچنین با توجه به روند روز افزون جمعیت جهانی ، این بخش باید مورد توجه ویژه ای قرار گیرد ، تا با افزایش بهره وری از طریق استفاده بهینه از نهاده های کشاورزی ، از جمله کودهای شیمیایی مواد غذایی مناسب و کافی تهیه شود .
به طور کلی عوامل متعددی نظیر آب ، کود ، حاصلخیزی خاک و دفع آفات در میزان تولیدات کشاورزی و حاصلخیزی خاک ، به عنوان مهم ترین عامل ( WFS ) دخیل هستند .
اما در سال 1998 در بیانیه جهانی غذا کلیدی در برقراری امنیت غذایی و کشاورزی پایدار ذکر شده است. از طرف دیگر مهم ترین عامل در حاصلخیزی خاک ، کود دهی می باشد .
به طوری که مطالعات انجام شده طی سه دهه گذشته بیانگر آن است ، که 33 الی 60 درصد افزایش تولیدات کشاورزی مرهون مصرف کود در زمین های کشاورزی بوده است .
همچنین کد ایسیک این محصول 24121330 می باشد .
برخی از استانداردهای بین المللی موجود برای کود کامل ماکرو :
اسامی استانداردهای ملی تدوین شده برای کود کامل :
کود کامل ماکرو از مهم ترین کودهای تولید داخل کشور است ، که دارای سه عنصر اصلی ازت ، فسفر و پتاسیم است و تحت عنوان NPK نیز شناخته می شود .
بعضاً در ترکیب این کود از ترکیبات روی نیز به میزان بسیار کم استفاده می شود . این کود مصرف عمده و فراوانی در بخش کشاورزی داشته و به صورت گرانول به بازار عرضه می گردد .
استفاده از کود ماکرو در مقایسه با کودهای ازته ، فسفر و پتاسیم سبب استفاده بهینه از خاک می شود .
به عبارت دیگر کاربرد اصلی کود کامل ماکرو همچون سایر کودهای شیمیایی ، تأمین عناصر غذایی خاک به منظور تأمین نیاز غذایی گیاهان جهت حداکثر بهره وری از خاک است .
کود کامل ماکرو هم در زمین های زراعی و هم در زمین های باغبانی و نیز اراضی شور مورد استفاده قرار می گیرد .
کود کامل مورد استفاده در زمین های زراعی بیش از 95 درصد مصرف کود کامل را به خود اختصاص می دهد . کود کامل مورد استفاده در این زمینه به صورت گرانول تولید و مصرف می شود .
این کود برای تمام محصولات کشاورزی مناسب می باشد ، ولی لازم است قبل از کشت با استفاده از عمیق کاری و یا شخم زمین ، در محل های علامت گذاری شده زیر خاک قرار گیرند .
در باغبانی و اراضی شور نیز کود کامل ماکرو مورد استفاده قرار می گیرد و ترجیحاً توصیه برای مصرف این کود بایستی براساس آزمون خاک صورت گیرد .
این کود در مرحله قبل از کاشت درخت در چاله غرس نهال و یا در اوایل فصل به عنوان کود پایه مورد استفاده قرار می گیرد و این کود در درختانی که مشکل زرد برگی مشابه علائم کمبود ازت و روی دارند نیز مورد استفاده قرار می گیرد .
علاوه بر آن این کود برای محصولاتی که نیاز به پتاسیم بالا دارند ، نیز مورد استفاده قرار می گیرد . مانند محصولات جالیزی به عنوان کود پایه در زمان کاشت و یا در مرحله خاک دهی مناسب می باشد .
کود کامل ماکرو در خاک هایی که میزان فسفر و پتاسیم آن بالاست ، مورد استفاده قرار نمی گیرد .
در بعضی موارد نیز این کود در سیستم آبیاری تزریق شده و به همراه آب به خاک داده می شود .
با توجه به عدم وجود یون کلر در این کود ، می توان از آن در مزارعی که احتمال وجود یون کلر بالا به دلیل شوری وجود دارد نیز استفاده نمود.
در کشت انواع صیفی و سبزی نیز این کود می تواند هم به صورت تقسیط و هم قبل از کاشت و هم به شکل نواری با جایگزینی عمقی مصرف گردد .
یکی از نکات بسیار مهم در بکار گیری کودهای ماکرو ، کنترل کیفیت آن ها پیش از مصرف است .
به طور کلی کودهای تولید شده توسط بخش خصوصی و پتروشیمی ها و همچنین کودهای وارداتی مستمرا تحت کنترل کیفی و آزمایشگاهی قرار می گیرند و در صورت غیر استاندارد بودن ، از توزیع آن ها جلوگیری می شود .
این امر بدین صورت انجام می شود ، که کودهای وارداتی توسط نمایندگی های بنادر ، مطابق روش های استاندارد نمونه برداری شده و برای شرکت خدمات حمایتی جهت آزمایش و تائید فرستاده می شود .
بخش کنترل کیفی امور کود نیز کودهای ارسالی را از نظر ظاهری بررسی و در صورت تایید به آزمایشگاه ارسال می کند.
کودهای تولیدی بخش خصوصی و پتروشیمی ها نیز توسط شعب شرکت در مناطق نمونه برداری شده و همانند نمونه های وارداتی ، به بخش کنترل کیفیت ارسال می شود .
به جز عناصر موثر که می بایست در کودهای شیمیایی در حد استاندارد باشد ، عناصر سرب و کادمیوم عناصر مضری هستند ، که می بایست میزان آن ها زیر حد تعیین شده باشند .ISIRI
شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید کود کامل مایع و جامد :
بر اساس قوانین و مقررات بازرگانی کشور شرایط خاصی برای صادرات این محصول وجود ندارد .
ولی جهت ورود به بازار های جهانی می بایست محصول تولیدی از استانداردهای لازم برخوردار بوده و قابلیت رقابت در بازار را داشته باشد .
بخش کشاورزی با ارزش افزوده 4/11 درصد در سال 1384 ، 25 درصد اشتغال ، 25 درصد از صادرات مواد غیر نفتی ، 18 درصد تولید ناخالص ملی ، تأمین کننده 85 درصد نیاز غذایی کشور است و از این نظر از اهمیت بالایی برخوردار است .
امروزه از کودهای شیمیایی به عنوان اقتصادی ترین ابزار برای نیل به حداکثر تولید در واحد سطح یاد می شود .
در شرایطی که هر ساله جمعیت کشور بیش از یک میلیون نفر افزایش می یابد و تقاضا برای مواد غذایی رو به فزونی است .
کود به عنوان عامل اصلی حاصل خیزی خاک و افزایش بهره وری از جمله کالاهای استراتژیک داخلی به شمار می آید.
همچنین با عنایت به اهداف برنامه سوم و چهارم توسعه و همچنین برنامه ریزی جهت افزایش تولید گندم و ذرت از رقم 7/12 و 7/2 میلیون تن در سال 1384 به 5/17 و 7/3 میلیون تن در سال 1390 ، لزوم افزایش تولید کود در کشور ، حتی در صورت افزایش کارایی کود به عنوان کالایی استراتژیک کاملاً محسوس است.
فرآیند تولید کود کامل به صورت جامد ، در واقع شامل یک فرآیند Mixing و گرانول سازی است .
واحدهای موجود تولید کننده این نوع کود در جهان از همین روش جهت تولید کود کامل گرانوله شامل هر سه عنصر NPK استفاده می کنند.
در فرآیند تولید NPK ، ابتدا مواد اولیه یعنی سولفات آمونیوم ، سولفات پتاسیم و فسفات آمونیوم توسط آسیاب به ذرات ریز تبدیل می شوند .
بعد از آسیاب مواد با نسبت های تعیین شده مطابق فرمولاسیون کود ، توزین شده و از طریق قیف های خوراک دهنده وارد سیستم می شوند.
در مرحله اول فرآیند مواد درون مخازن استوانه ای همزن دار با یکدیگر مخلوط می شوند و پس از اختلاط توسط سیستم های انتقال دهنده به بخش گرانول سازی منتقل می شوند.
در بخش گرانول سازی مخلوط در دستگاه های گرانول ساز گرم می شوند و حرارت سبب ذوب نسبی ترکیبات و چسبندگی آن ها می شود .
با چرخش همزن ها گرانول ها در سایز های مختلف شکل می گیرند و در مرحله بعد گرانول ها وارد سیستم خشک کن می شوند .
با استفاده از هوای سرد گرانول ها تشیکل شده و سایزشان تثبیت می شود .
در مرحله آخر نیز گرانول ها الک شده و سایز بندی می شود و پس از آن توسط تسمه نقاله وارد قسمت بسته بندی می گردد .
نهایتا در این بخش کود گرانوله درون کیسه ( عمدتا 50 کیلوگرمی ) بسته بندی شده و قابل عرضه به بازار خواهد بود.