ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
بریکت یک سوخت ساختگی می باشد ، که از خاکه مواد سوختی و یک ماده چسبنده که به منزله سیمان عمل می کند ، ترکیب یافته و بیشتر به مصرف سوخت دیگ های بخار و در برخی از لوکوموتیوها به کار می رود . در نقاطی که چندان دسترسی به سوخت های بهتر وجود نداشته باشد ، بریکت دارای کاربرد بیشتری می باشد .
محصول مورد بررسی بریکت حاصل ذغال سنگ پودری بوده که در فرهنگ فارسی به آن ذغال فشرده نیز گفته می شود . به طور کلی ذغال ماده ای اسفنجی و سیاه است و تقریبا می توان آن را کربن خالص نامید . اما در بریکت به غیر از کربن مواد افزودنی دیگری مانند نشاسته نیز وجود دارد . کد آیسیک محصول مورد نظر با عنوان بریکت وسوخت های جامد شده ازذغال سنگ 10120000 می باشد .
بریکت یا همان ذغال فشرده را می توان از ضایعات چوب یا ضایعات ذغال سنگ و یا پودر های مواد سوختی و یا از ذغال های شکسته مانده در کارخانجات بسته بندی ذغال تهیه کرد .
بریکت یک سوخت ساختگی است که از خاکه مواد سوختی و یک ماده چسبنده ای که به منزله سیمان عمل می کند ، ترکیب یافته و بیشتر به مصرف سوخت دیگ های بخار و در بعضی لوکوموتیوها به کار می رود ؛ به ویژه در نقاطی که چندان دسترسی به سوخت های بهتر نباشد .
ماده سوختنی بریکت ممکن است خاکه زغال سنگه خاکه کک خاك اره و یا زغال قهوه ای و نارس و یا مخلوطی از آنها باشد . ماده چسبنده معمولاً قیر آسفالت ملاس چغندر آرد و نشاسته های ارزان صنعتی می باشد . ذغال فشرده یا زغال قالبی ، رایج ترین نوع بریکت سوختی است که با گرد ذغال چوب ساخته می شود .
برای ساختن این ماده ، ذغال چوب را آسیاب می کنند و گرد به دست آمده را با گونه ای چسب که معمولا نشاسته و گاهی صمغهای گیاهی است به همراه برخی افزودنی های دیگر درهم می آمیزند ، سپس مخلوط به دست آمده را تحت فشار و گرما قرار داده و به شکلهای گوناگون ( معمولا چارگوش یا استوان های و یا تخم مرغی ) قالب گیری می کنند . درازا و پهنای این بریکت ها معمولا بین 10 تا 20 سانتیمتر است .
افزودنی هایی که ممکن است برای ساخت ذغال فشرده به کار رود شامل آهک ، گرد زغال ، بوره ، نیترات سدیم ( کاتالیزور ) ، پارافین و خاك اره است . فرآیند تولید بریکت بسیار ساده بوده و در واقع در صورت تامین خوراك مورد نیاز به غیر از واحد تخلیط و واحد فشرده سازی تجهیز اصلی دیگری ندارد .
محصول مورد بررسی بریکت حاصل ذغال سنگ پودری بوده که در فرهنگ فارسی به آن ذغال فشرده نیز گفته می شود . به طور کلی ذغال ماده ای اسفنجی و سیاه است و تقریبا می توان آن را کربن خالص نامید اما در بریکت به غیر از کربن مواد افزودنی دیگری مانند نشاسته نیز وجود دارد . کد آیسیک محصول مورد نظر با عنوان بریکت وسوختهای جامد شده ازذغال سنگ 10120000 می باشد .
بریکت یا همان ذغال فشرده را می توان از ضایعات چوب یا ضایعات ذغال سنگ و یا پودر های مواد سوختی و یا از ذغال های شکسته مانده در کارخانجات بسته بندی ذغال تهیه کرد .
بریکت ( Briquette یا Briquet) که خشته و خوش سوز نیز خوانده می شود ، معمولا به مواد سوختنی فشرده شده و قالبگیری شده گفته می شود . علاوه بر مواد سوختی ، قطعات و براده های ریز و درشت فلزی ، مواد آلیاژی ، خرده قطعات نسوز و برخی مواد دیگر را نیز برای استفاده مجدد به شکل بریکت درمی آورند .
بریکت های سوختی ( Fuel briquettes ) شامل بریکت زغال چوب ( زغال فشرده ) ، بریکت انواع زغال سنگ و بریکت مواد گیاهی ( بیوماس ) است . به طور کلی موارد مصرف بریکت در مکان هایی است ، که میزان انرژی بالایی از یک حجم پایین ماده سوختی قالبی مورد نیاز است که از کاربرد های عمده آن می توان به موارد زیر اشاره کرد :
1- لوکوموتیو ها و کوره های ماشین های محرك
2- کوره های احیای مستقیم دما بالا
3- مصارف نیمه صنعتی مانند آهنگری ها و مناطقی که دور از دسترس مواد سوختی دیگراست
4- مصارف خانگی
5- مولد های برق نیمه صنعتی
به طور کلی از دیدگاه استاندارد ملی ایران ذغال و مواد مشابه که مصرف سوختی دارند ، که لحاظ 3 ماده می بایست در حد مجاز باشند .
رطوبت : در یک زغال استاندارد می بایست میزان رطوبت کمتر از عدد 0. 2 درصد مطلق عدد آزمایش باشد . ( استاندارد ملی شماره 468)
کلر : با توجه به آسیب های تنفسی و خواص سمی کلر میزان این عنصر خطرناك باید در زغال محدود بوده و حداکثر 0 . 03 درصد به صورت آزاد باشد . ( استاندارد شماره 537)
گوگرد : به دلیل مشکلات زیست محیطی میزان گوگرد در زغال می بایست در حدود 200 الی 700 پی پی ام باشد . ( استاندارد شماره 378 )
در این رابطه نمی توان کشور خاصی را ذکر کرد ، به طور کلی در هر جایی که معدن زغال سنگ و یا ضایعات چوب یا زغال وجود دارد ، می توان این محصول را تولید کرد ، اما به طور عمده کشور های بزرگ تولید ذغال فشرده عبارتند از ژاپن ،هلند ،آمریکا ، چین و . . و همچین طبق بررسی های انجام شده کشور های اروپایی و آمریکا و نیز کشور هایی نظیر تایلند و بنگلادش برای تولید انبوه ذغال فشرده مطالعات زیادی انجام داده اند .
عمده کشور های مصرف کننده ذغال چوب عبارتند از ایران ، کشور های حوزه خلیج فارس ، ترکیه ،کشور های آسیای میانه و . . . . لیکن به طور عمده می توان بیان کرد ، که ذغال چوب در تمامی کشور های جهان کاربرد دارد .
حال برای بررسی بیشتر کشور های باالقوه تولید بریکت می توان نگاهی گذرا به وضعیت ذغال سنگ در جهان کرد .
در سال 1860 میلادی 60 درصد از کل انرژی مواد معدنی جهان از زغال سنگ تامین می شد که با ورود نفت این نقش کم شده و تا 20 درصد رسید ، اکنون روند استفاده از زغال سنگ به دلیل تولید محصولات فرعی مانند قطران و بریکت سیر صعودی دارد ذخایر تثبیت شده زغال سنگ جهان 1031 گیگاتن است( 520 گیگا تن زغال سنگ بیتومینه و 511 تن زغالسنگ نیمه بیتومینه ) عمده زغال سنگ جهان متعلق به آمریکا ( 106 گیگا تن ) ، روسیه و بعضی کشورهای شوروی سابق (104 گیگا تن ) است .
کشورهای هند با 68 گیگا تن ، چین با 62گیگا تن ، آفریقای جنوبی با 55 گیگا تن و استرالیا با 45 گیگا تن در رده های بعدی قرار دارند . ذخایر زغال سنگ نسبت به نقت خام و گاز به مراتب بیشتر است .
یکی از دلایلی مهمی که باعث عدم رشد تولید زغال سنگ شده است مقرارت سختگیرانه محیط زیست است . ( بخصوص آلودگی های ناشی از گوگرد ) . به طور کلی 47 درصد زغال سنگ تولیدی در جهان در مصارف نیروگاه ، 19 درصد تولید کوك متالوژی و 34 درصد برای مصارف خانگی است .
چون حدود سه چهارم ذغال سنگ تولیدی در جهان توسط کشتی حمل می شود ، کشتیرانی در رابطه با حمل زغال سنگ و کوك اهمیت دارد( در کشورهایی مانند استرالیا ، آمریکا و افریقای جنوبی بنادری طراحی شده اند که فقط برای حمل زغال سنگ با کشتی بکار می روند . ایران در زمینه تولید زغال سنگ مقام مهمی در جهان ندارد (جزء کشورهای 40 ام به بعد است) .
اکثر معادن زغال سنگ ایران در رشته کوه های البرز مرکزی و استان کرمان موجود می باشد و با توجه به فرآیند نسبتا قدیمی استخراج این واحد ها ضایعات ذغال سنگ که یک ماده اولیه ایده آل و ارزان برای بریکت سازی است در این مراکز به وفور یافت می شود .
شرایط واردات بریکت از زغالسنگ
با توجه به بررسی های انجام شده و منابع موجود از جمله مقررات واردات و صادرات وزارت بازرگانی همچنین سود بازرگانی و حقوق گمرکی متعلق به آن صفر بوده و هیچ نوع محدودیت و شرایط خاصی برای ورود این ماده اولیه در نظر گرفته نشده است .
شرایط صادرات بریکت از زغالسنگ
این محصول از نظر گمرك جمهوری اسلامی ایران جزء محصولات مجاز جهت صادرات قرار دارد . طی سال های گذشته نیز تحت تعرفه گمرکی شماره 4402 و با عنوان ذغال فشرده صادر می شود . این کالا هم به صورت فله و هم به صورت بسته بندی صادر شده که عمدتا مقصد آنها کشور های عربی و ترکیه می باشد .
طبق برنامه ریزی دولت یکی از مهمترین اهداف برنامه چهارم توسعه کشور و همچنین چشم انداز بیست ساله کشور حرکت به سمت صادرات غیر نفتی است ، در حال حاضر عمده صادرات ایران مربوط به صادرات کالاهای نفتی می باشد لذا برای رشد و گسترش صادرات غیر نفتی ، برنامه ریزی برای افزودن واحد های جدید و همچنین استفاده بهینه از امکانات فعلی ، ضروری به نظر می رسد .
بریکت از ذغال سنگ و یا چوب را نمی توان به عنوان کالای استراتژیک در نظر گرفت ، اما می توان اینگونه عنوان نمود که اهمیت آن به عنوان یکی از سوختهای در دسترس بیان نمود .
در حال حاضر در ایران و سایر کشور ها از دو روش جهت تولید ذغال استفاده می شود .
1- روش سنتی
2- روش مکانیزه
در روش سنتی که نمی تواند منجر به ساخت بریکت شود ، چوب را داخل کوره در بسته قرار می دهند و سپس آتش می زنند و پس از تبدیل شدن به ذغال ، ذغال ها را جمع آوری می کنند .
در روش مکانیزه معمولی که با اندکی تغییر می تواند به تولید بریکت منجر شود ، روند تولید به این صورت می باشد ، که خورده ذغال و یا چوب توسط دستگاه خرد کن به قطعات ریز تبدیل شده و سپس با تسمه نقاله به میکسر های مخصوص چند جزیی انتقال می یابند و پس از همگن شدن با افزودنی ها که می توانند صمغ عربی یا آسفالت و . . . . باشند توسط پرس ، قالب بندی می شوند .
• باسکول صنعتی
• خرد کن
• آسیاب دیسکی
• بریکت ساز
• نقاله بلتی
• نقاله اسکرو
• اختلاط چند جزیی
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید بریکت از زغال چوب و ذغال سنگ
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 1400 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 1400 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .
در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید بریکت از زغالسنگ ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .