ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
برای تهیه الکل از مواد نشاسته دار مانند برنج ، گندم ، ذرت ، سیب زمینی ، آنزیمی به نام مالتاز ، مالت را به مالتوز تبدیل می کند . سپس مالتوز بوسیله هیدرولیز ( آبکافت ) به گلوکز تبدیل می گردد و گلوکز هم تخمیر حاصل می کند ، گاز کربونیک و الکل می دهد . الکل در صنایع آرایشی و بهداشتی ، دارویی ، پزشکی ، رنگسازی ، عطر سازی و ... دارای کاربرد می باشد .
تولید الکل از مواد قندی صورت می گیرد و لذا در حال حاضر بعلت کاهش قیمت تمام شده آن ، عموماً تولید آن بعنوان یکی از محصولات جانبی صنایع تولید شکر محسوب می گردد.
در فرایند تولید شکر ، ملاس حاصل می گردد .
تهیه الکل از مواد نشاسته دار :
برای تهیه الکل از مواد نشاسته دار مانند برنج ، گندم ، ذرت ، سیب زمینی ، آنزیمی به نام مالتاز ، مالت را به مالتوز تبدیل می کند . سپس مالتوز بوسیله هیدرولیز ( آبکافت ) به گلوکز تبدیل می گردد و گلوکز هم تخمیر حاصل می کند ، گاز کربونیک و الکل می دهد ( برای تبدیل مالت به مالتوز ، محیط باید اسیدی باشد . )
گلوکز ------< آب + نشاسته
این واکنش در حضور اسیدسولفوریک 2 % صورت می گیرد .
در تخمیر الکلی لازم است که یکی از از فسفات ها در محیط عمل باشد ، تا تخمیر الکلی به آسانی و بسادگی انجام گیرد . بر حسب موادی که در محیط عمل وجود داشته باشند ، مواد گوناگونی بدست می آید که سودمندترین آن ها تبدیل گلوکز به گلسیرین است . مثلا در مجاورت بی سولفیت سدیم یا سولفیت هیدروژن سدیم به فرمول 3NaHSO معادله واکنش تخمیر گلوکز چنین است :
گلیسیرین + استالدئید + دی اکسید کربن -------< گلوکز
C6H12O6 → CH3CHO + C3H5(OH)3 + CO2
عمل تخمیر بر روی هگزوزها ( قند شش کربن دار ) انجام می گیرد ، ولی چون در این قندها ماده اولیه گران بها است ، اغلب از چند قندی ها ( پلی ساکاریدها ) مانند نشاسته ، سلولز و . . . به عنوان ماده اولیه بهره می گیرند . از دی ساکاریدها مانند ملاس کارخانه های قند و . . . هم به عنوان ماده اولیه می توان برای تهیه اتیل الکل بهره گرفت ) .
معرفی کاربردهای الکل اتیلیک :
الکل دارای کاربردهای متنوع در صنعت و پزشکی می باشد که در اینجا به موارد مهم آن اشاره شده است :
1- الکل طبی
در حال حاضر الکل طبی دارای بیشترین مصرف در کشور می باشد . این الکل با خلوصیت 96 یا 70 درجه تولید شده و در اختیار بازار قرار می گیرد .ذیلاً موارد مصرف عمده آن آورده شده است .
• تولید سرکه
سرکه ماده ای است که از تخمیر اسیدی الکل تولید می گردد . سرکه دارای مصارف خوبی در صنایع غذایی و مصارف خانگی است .
نکته قابل ذکر در اینجا این است ، که تولید سرکه بعضاً بطور مستقیم از مالت نیز صورت می گیرد ، ولی در این حالت سرکه تولیدی دارای مزه گس بوده و از مرغوبیت کافی برخوردار نمی باشد .
بنابراین در صورتی که فرایند تولید الکل و سرکه بصورت متوالی مد نظر بگیریم :
قابل ذکر است که مالت ابتدا به وسیله فرایند تخمیر الکلی به الکل تبدیل می گردد و پس از آن الکل مجدداً مورد تخمیر اسیدی قرار گرفته و تولید سرکه می نماید .
در کارخانجات تولیدی عموماً مالت ابتدا تبدیل به الکل گردیده و پس از آن به تانک های نگهداری پمپ می گردد . پس از این مرحله الکل از تانک های نگهداری به تانک های رقیق سازی منتقل شده و با اضافه کردن آب رقیق و قابلیت انجام تخمیر اسیدی را پیدا می کند و در نهایت با اضافه کردن مخمر فرآیند تخمیر اسیدی شکل گرفته و سرکه تولید می شود .
بنابراین باید در اینجا عنوان نمود که تولید الکل و سرکه دو فرآیند کاملاً مجزا بوده و ارتباط تکنولوژیکی به همدیگر ندارند و حتی همان طوری که پیشتر اشاره گردید از نظر حفظ مرغوبیت سرکه تولیدی ، امکان تولید مستقیم سرکه از مالت وجود ندارد . لازم به ذکر است که از هر یک لیتر الکل ، حدود ده لیتر سرکه حاصل می گردد .
• مصارف طبی
الکل دارای خاصیت بالای ضد عفونی است . بنابراین با استفاده از این خاصیت تجهیزات و ابزارآلات پزشکی با الکل مورد ضد عفونی قرار می گیرند ، از مصارف دیگر الکل در طب ، استفاده در تزریقات و پانسمان می باشد .
• مصارف داروئی الکل
الکل دارای دو نوع کاربرد در صنعت داروسازی می باشد :
الف ) استفاده بعنوان حلال
الکل حلال اکثر مواد داروئی موجود در گیاهان و برخی مواد شیمیایی می باشد . از این رو برای استخراج این مواد از بدنه گیاه و یا ترکیب ماده شیمیایی از الکل استفاده می شود.
ب ) استفاده بعنوان دارو
الکل بصورت مستقیم در فرمولاسیون ساخت برخی داروها کاربرد دارد .
• مصارف آشامیدنی الکل
در کشور های دیگر از الکل برای تهیه مشروبات الکلی استفاده می شود .
2- مصارف الکل صنعتی
موارد مصرف الکل صنعتی بسیار متنوع می باشد .
الف) مصرف الکل بعنوان ماده اولیه در تولید محصولات آرایشی
الکل در تولید انواع ادکلن ها ، عطرها ، اسانس ها و دیگر محصولات آرایشی دارای کاربرد است .
اصلی ترین خاصیتی که سبب کاربرد الکل در این حوزه ها می گردد ، خاصیت حلالیت آن می باشد . الکل انواع اسانس ها ( در ساخت ادکلن و عطرها ) و روغن ها و موم ها ( در ساخت انواع رژ لب ، رژ گونه ، ریمل و غیره) را در خود حل می نماید و پس از مصرف توسط مصرف کننده به و اسطه دارا بودن قابلیت تبخیر در دمای پایین ، تبخیر گردیده و از محیط خارج می گردد .
ب) مصرف الکل بعنوان ماده اولیه در تولید برخی محصولات بهداشتی
ترکیب الکل در برخی محصولات بهداشتی یکی دیگر از موارد مصرف الکل می باشند . از موارد نمونه این محصولات می توان به شیشه شورها ، براق کننده ظروف و جلا دهنده ها اشاره کرد .
ج) مصرف بعنوان ماده اولیه تولید رنگ ها
الکل در فرمولاسیون ساخت برخی رنگ ها ، لاک ها و جلا دهنده ها کاربرد دارد . الکل در این محصولات بعنوان حلال رزین های مصرفی و همچنین محمل و حلال رنگده ها (Pigments) کاربرد دارد . علت استفاده دیگر الکل در این محصولات ، ایجاد قابلیت پاک کردن سطوح به منظور افزایش چسبندگی رنگ یا لاک روی آن می باشد .
د) تولید مشتقات الکل
الکل در تولید برخی محصولات صنعتی مشتق شده از آن کاربرد دارد . الکل بعنوان ماده اولیه در تولید این محصولات مورد استفاده قرار می گیرد .
اتیلن گلیکول ( ضد یخ خودروها ) ، کلرو فرم استالدئیدها ، اتیلن کلراید ، بوتادین ها ، دی اتیل اتر ، پلی استرها ، استن
ه ) الکل سوختی
الکل سوختی در واقع همان الکل مطلق است که به منظور افزایش درجه اکتان بنزین ( جایگزینی برای ماده افزودنی MTBE برای بنزین ) و یا به منظور جایگزینی برای بخشی از بنزین مصرفی و دروها ، مورد استفاده قرار می گیرد .الکل می تواند به طور غیر مستقیم و بصورت ماده اولیه ETBE یا MTBE بعنوان یکی از افزودنی های بنزین بکار رود .
• الکل اتیلیک - روش آزمون : 613
• الکل اتیلیک – ویژگی ها : 161
• برنج ویژگی ها و روش های آزمون : 127
• برنج – تعیین مقدار آمیلوز قسمت اول : 1-13216
• برنج – تعیین مقدار آمیلوز - آزمون های معمولی قسمت دوم : 2-23216
• تعیین مقدار برنج پوست کنده و پرداخت شده : 3357
• برنج – تعیین زمان ژلاتینه شدن دانه هنگام پخت : 8796
• برنج خوش تراش – ویژگی ها و روش های آزمون : 4051
• برنج آهنگری – ویژگی ها و روش های آزمون : 4050
• ویژگی ها و روش های آزمون سبوس برنج جهت خوراک دام و طیور : 2514
در صورتی که درصد خلوص آن بیش از 80% حجمی باشد ، با موافقت وزارت بازرگانی پس از کسب نظر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مجاز می باشد .
همچنین در خصوص شرایط منع قانون وجود نداشته تنها می بایست استاندارد های مورد نیاز بین المللی رعایت شود .
اهمیت استراتژیک الکل از برنج :
الکل در زمان ما کاربرد فراوانى در صنایع گوناگون پیدا کرده است ؛ فى المثل استفاده از الکل براى ساخت داروها به اندازه اى است که برخى آن را کلید داروسازى دانسته اند .
هم چنین الکل در صنایع تبدیلى ، آرایشى و امور پزشکى و در آزمایشگاه ها به منظور نگهدارى قطعات بدن انسان یا حیوان مورد استفاده قرار مى گیرد .
کشورهای عمده تولید کننده و مصرف کننده الکل از برنج :
بزرگترین تولید کنندگان و صادر کنندگان الکل طبی در سال های اخیر عبار تند از : هند ، کانادا ، چین ، برزیل ، تایلند ، استرالیا ، کلمبیا
روش های تولید الکل اتیلیک
اتانول به دو طریق مصنوعی ( سنتزی ) و تخمیر تولید می شود . در روش تولید سنتزی این ماده از مواد نفتی استحصال می گردد و در روش تخمیر از مواد غذایی و گیاهان حاوی قند استفاده می شود ، بیشترین اتانول تولیدی در جهان ( حدود 93 درصد ) از روش تخمیر و فقط حدود 7 درصد از روش مصنوعی تولید می گردد .
لازم به ذکر است که از کل تولید الکل جهان به روش تخمیر ، حدود 65 درصد از طریق تخمیر از محصولات جانبی صنایع شکر و 35 درصد دیگر از تخمیر سایر مواد قنددار مانند ذرت ، گندم ، خرما و غیره حاصل می گردد .
• تولید الکل اتیلیک به روش تخمیر یا فرمانتاسیون Fermentation :
اتانول تخمیری را می توان از مواد اولیه متعددی تولید کرد . این مواد در سه دسته قند دار ، نشاسته دار و ترکیبات سلولزی قرار می گیرند .
مواد اولیه قند دار معمولاً بطور مستقیم توسط میکروارگانیسم ها به اتانول تبدیل می شوند ، در حالی که نشاسته و سلولز ابتدا باید هیدرولیز شده و به قند تبدیل گردند و سپس در فرآیند تخمیر تبدیل به اتانول شوند .
• تولید الکل از ترکیبات نشاسته دار :
تولید الکل از ترکیبات نشاسته دار نظیر ذرت ، سیب زمینی و گندم معمولاً در دو مرحله ( همزمان و یا متوالی ) صورت می گیرد .
نشاسته یک پلیمر از منومرهای گلوکز است . واکنش مرحله اول که شکستن این پلیمر به منومرهای اولیه آن است ، به دو روش اسیدی و آنزیمی قابل انجام است . در روش اول عموماً اسید سولفوریک و روش دوم آنزیم آلفا آمیلاژ برای هیدرولیز نشاسته بکار می رود .
با توجه به قیمت مناسب آلفا آمیلاژ و راندمان بالای روش آنزیمی ، روش اسیدی تقریباً در دنیا منسوخ شده است .
در مرحله دوم که شباهت بسیاری به فرآیند تولید الکل از ترکیبات قندی دارد ، گلوکز حاصله در مرحله اول توسط مخمرها به الکل تبدیل می شود .
• مخلوط کن برنج
• پرس حلرونی
• خشک کن تفاله و هیتر
• آسیاب و پرس تفاله
• مخزن ذخیره شیره رقیق
• فیلتر مکانیکی
• دیگ تغلیظ تحت خلاء
• مخزن ذخیره شیره غلیظ
• پرکن قوطی 1 کیلو گرمی
• مخزن تهیه مخمر
• مخزن رشد مخمر
• فنتور الکل
• فنتور اسید سیتریک
• مخزن ذخیره الکل 60 %
• مخزن ذخیره الکل 95%
• دستگاه بسته بندی شیشه الکل 600cc
• دیگ تقطیر اولیه و ثانویه
• برج تقطیر اولیه و ثانویه
• کندانسور اولیه و ثانویه
• فرمنتور ثانویه اسید سیتریک
• ابزار آلات کارگاهی
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید الکل برنج
در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید الکل برنج ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .