ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی سرامیک یا کاشی کف سال 1402 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید سرامیک یا کاشی کف را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
کاشى های کف قطعاتى سرامیکى هستند ، که در اثر پخته شدن مواد اولیه ، به مقاومت و خصوصیات ضد سایشی دست می یابند .
از این کاشی ها در ساختمان های اداری ، تجاری ، مسکونی و ... می باشند .
کاشى کف اصطلاحاً به سرامیک معروف می باشد و جهت مفروش کردن سرویس هاى بهداشتى از قبیل توالت ، دستشوئى ، حمام و همچنین مکان هاى پخت و پز نظیر آشپزخانه بکار برده مى شود .
کاشى کف قطعاتى سرامیکى است ، که در اثر پخته شدن مواد اولیه متشکله آن مقاومت و خصوصیاتى را پیدا مى نماید ، که مناسب استفاده در محل هاى گفته شده و سایش مى باشد .
مشخصات فنی محصول همانگونه که گفته شد ، موارد استفاده کاشى کف متنوع بوده و با توجه به محل کاربرد داراى خواص فیزیکى و شیمیائى بخصوص هستند .
لیکن موادى که مخلوط خمیر کاشى را تشکیل مى دهد ، تقریباً مشخص و یکسان بوده و پایه اصلى آن خاک رس همراه با فلدسپار ، کوارتز و کائولن مى باشد .
علاوه بر آن افزودنی هاى دیگرى که در بالا بردن مقاومت خاک مؤثرند و نیز لعاب هاى مختلف ، که منطبق با نوع استفاده کاشى انواع خاص آن ها بکار برده مى شود ، رنگ و چسب نیز از جمله مواد متشکله کاشى مى باشند .
کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید سرامیک یا کاشی کف
عمدتاً کاشى کف بسته به نوع مصرف داراى اندازه هاى مختلف و ضخامت گوناگون مى باشد ، از خصوصیات این محصول داشتن امتیازاتى از قبیل رنگ ناپذیرى ، مقاو مت در برابر اسید و باز ، شستشوى راحت و پوشش کامل یک فضا بوده ، که به همین دلیل علاوه بر مکان هاى گفته شده فوق ، در راهروها ، سکوهاى راه آهن ، سالن هاى عمومى نیز استفاده شده و از خانه سازى حشرات خانگى از قبیل سوسک و مورچه در محل هائی که این قبیل کاشى پوشش داده شده است ، جلوگیرى به عمل مى آید .
ناگفته نماند که بسته به نوع مصرف کاشى کف ، پوشیده از لعاب هاى مخصوص نیز مى تواند باشد ، که کاشى مخصوص آزمایشگاه ها از آن جمله است ، که مى بایستى در مقابل مواد شیمیائى مقاومت داشته باشد و کاشى روى سکوهاى مسافر برى و کف آشپزخانه ها نیز در اثر سائیدگى باید داراى مقاومت باشد .
کاشى کف داراى استاندارد ملى بوده ، که بر اساس آن کاشى هاى تولیدى آزمایش شده و در صورت انطباق با معیارهاى تعیین شده ، موفق به اخذ مهر استاندارد مى گردند.
مشخصات کاشى کف بر اساس استاندارد 67 تعیین گردیده و ویژگی هاى آن شامل مسطح بودن ، قائمه بودن زاویه ها ، مقاومت بیشتر از 25 در برابر سائیدگى ، میزان آبگیرى بین صفر تا دو درصد مى باشد .
بر اساس ضوابط موجود ، جهت تولید کاشى کف ، شرایط لازم ( استاندارد ) در هر مرحله از تولید لازم الاجرا بوده و به منظور تشخیص انطباق و مشخصات محصول تولیدى با شرایط استاندارد و تأیید آن ، عملیات زیر بطور نمونه بردارى مى بایستى روى بدنه کاشى تولیدى صورت گیرد .
سایش مرطوب با درصد هاى مختلف آب و رقیق کننده ها و تعیین مدت سایش ( مدت مطلوب سایش را از روى نتایج آزمایش با زبره هاى مختلف بدست مى آیند . )
خشک کردن دوغاب در خشک کن با حدود 110 درجه سانتى گراد .
خرد کردن پودر خشک شده با دست و عبور دادن از الک 40 مش رطوبت زدن به پودر ( تعیین مقدارى رطوبت ایده آل لازم است) .
الک کردن مجدد و جدا کردن تکه هاى گل درشت و قرار دادن پودر مرطوب در داخل کیسه پلاستیک جهت یکنواخت شدن آن .
پرس کردن ، در این مرحله باید دانه بندى ایده آل باشد ، ولى به علت محدودیت امکانات ، پودر تولید شده فوق قابل قبول است .
خشک کردن بیسکویت پر شده و تعیین انقباض به علت خشک شدن و مقاومت خمشى آن در درجه حرارت ) درجه سانتی گراد 5 + 110) ، در این مرحله بیسکویت را وزن کرده آنرا m1 و ابعاد اندازه گیرى شده را L1 مى نامند .
پخت بیسکویت مطابق سیکل کوره تولید ، پس از پخت وزن m2 و ابعاد را L2 مجدداً اندازه گیرى کرده و افت حرارتى و درصد انقباض را توسط فرمول مشخص نموده و با معیارهاى تعیین شده مقایسه مى گردد .
افت حرارتى مى بایستى در حدود 6/13 درصد و انقباض پخت 4/0 درصد باشد .
آزمایشات استاندارد روى تولید نهائى بایستى نشان دهد ، که کاشى مى بایستى در مقابل رطوبت و حرارت به اندازه کافى پایدارى نموده و نمى بایستى در سطح روئى آن هیچگونه ترک خوردگى پدپد آید .
مقاومت در برابر سرما ، مقاومت در برابر ضربه ، رنگ ناپذیرى ، مقاومت در برابر فشار مکانیکى نیز از جمله مواردى است ، که در مورد کاشى تولید شده در مرحله نهائى ، مورد آزمایش قرار گرفته و بایستى داراى مقاومت هاى ذکرشده باشد .
از نظر اندازه کاشى کف باید گفت که اینگونه کاشى ، در 3 اندازه مختلف با ضخامت مشخص از 2/5 تا 2/6 میلیمتر مى تواند تولید گردد . لیکن اخیراً تغییراتى را مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتى کشور در این ضخامت ها اعمال نموده است .
بدین معنى که بر اساس استاندارد جدید که در دست تهیه مى باشد ، در مقاومت کاشى کف مقاومت خاک عامل اصلى بوده و مى بایستى مورد دقت کافى قرار گیرد .
لذا چنانچه مقاومت خاک براى تولید کاشى کافى و با استانداردهاى نوشته شده مطابقت داشته باشد ، ضخامت ملاک عمل قرار نگرفته و مى توان در هر ضخامتى به تولید اقدام نمود .
همانگونه که گفته شد این تغییر در حال انجام بوده و استاندارد جدید براى انتشار آماده مى شود .
کاشى کف به دو روش کلى تولید مى گردند ، که قسمت بیشتر این دو روش مشابه یکدیگر بوده و تنها در قسمت پخت تفاوت دارند .
در روش اول که روشى است نسبتاً قدیمى ، کارخانجاتى که چندین سال است احداث گردیده اند ، پس از آماده سازى خاک و پرس کردن آن و خشک نمودن بیسکویت ها ، در کوره هاى گازى یا گازوئیلى بیسکویت را چیده و با روشن نمودن مشعل کوره ، اقدام به پخت بیسکویت کرده و سپس بیسکویت را با تعبیه فن و دمیدن هواى سرد خنک مى نمایند . مدت عملکرد کوره شامل پخت و خشک کردن ده ساعت خواهد بود .
پس از انجام عمل پخت بیسکویت ها روى نوارهائى قرار گرفته ، در حین عبور از محل لعاب زدن ، لعاب به صورت اسپرى روى آن ها ریخته شده و سپس خشک مى گردد و با چیدن بیسکویت هاى لعاب خورده در واگن هاى مخصوص و انتقال آن ها به کوره پخت لعاب ، کاشى به صورت کامل پخته شده و از طرف دیگر واگن ها خارج مى شوند .
عمل سورت مرحله بعدى است ، چرا که در مراحل مختلف تولید ، ممکن است به بعضى ازکاشی ها صدماتى وارد گردیده و از این جهت کاشی ها را پس از خروج از کوه پخت لعاب ، درجه بندى نموده و پس از بسته بندى به بازار عرضه مى کنند .
در روش دوم که جدیداً مورد استفاده قرار مى گیرد و در کاهش مصرف انرژى و سرعت بخشیدن به تولید تأثیر بسزائى دارد ، قسمت پخت بیسکویت و لعاب با یکدیگر صورت گرفته و از این جهت نیاز به کوره هاى جداگانه پخت بیسکویت و پخت لعاب نبوده و ضمن آن که هزینه هاى کمترى را در بر مى گیرد ، در بالا بردن ظرفیت تولیدى کارخانه نیز مؤثر است .
با مقایسه دو روش فوق ، براى طرح حاضر روش دوم در نظر گرفته شده و به عنوان روش انتخابى و مناسب پیشنهاد مى گردد .
ماشین آلات مورد نیاز ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید سرامیک یا کاشی کف :
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید سرامیک یا کاشی کف