طرح توجیهی تولید پودر ژلاتین از استخوان و پوست دام سال 1400 + کامفار

Gelatin powder

جهت سفارش طرح توجیهی تولید پودر ژلاتین از استخوان و پوست دام سال 1400 با نرم افزار کامفار به صورت فایل  word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید پودر ژلاتین از استخوان و پوست دام را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.

ژلاتین یك محصول پروتئینی است ، كه از منابع مختلف از كلاژن ها و مواد پروتئینی دامی نظیر استخوان و بافت های هم بند دام ها ، پوست خوك ، گوشت ماهیان غیر خوراكی ، پوست ماهی و سایر منابع پروتئینی قابل تهیه می باشد ، معمولا ژلاتین را از ضایعات پوست و گوشت و استخوان و یا منابع پروتئینی غیر خوراكی تهیه می نمایند ، که اغلب بصورت پودرو گرانول تولید می گردد .


نکاتی درباره محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید پودر ژلاتین از استخوان و پوست دام :


ژلاتین یك محصول پروتئینی است كه از منابع مختلف از كلاژنها و مواد پروتئینی دامی نظیر استخوان و بافت های هم بند دام ها ، پوست خوك ، گوشت ماهیان غیر خوراكی ، پوست ماهی و سایر منابع پروتئینی قابل تهیه می باشد ، ولی از آنجا كه منابعی مانند گوشت ماهی و دام بطور مستقیم مورد مصرف خوراكی دارد و گرانقیمت می باشد ، معمولا ژلاتین را از ضایعات پوست و گوشت و استخوان و یا منابع پروتئینی غیر خوراكی تهیه می نمایند ، که اغلب بصورت پودرو گرانول تولید می گردد .

مهمترین مصارف ژلاتین در صنایع غذایی ، داروئی و شیمیایی است ( در حدود 5% از محصولات غذایی از ژلاتین استفاده می شود) . ژلاتین از مواد غذایی ایمن و سلامت برای انسان ها محسوب می شود.

این ماده پروتئینی اهمیت خاصی در صنایع غذائی ، داروئی ، صنعتی و پزشكی دارد . به ویژه در صنایع غذایی در تهیه مارمالادها و ژله ها و شیرینی جات و بستنی ها كاربرد داشته و به آسانی در بدن جذب شده و حتی به هضم سایر مواد غذایی از طریق تشكیل امولسیون كمك می نماید .

در صنایع غذایی از ژلاتین بعنوان ایجاد کننده ارزش پروتئینی ، قوام دهنده مایعات غذایی ، پایدارکننده بعضی از محصولات غذایی و در صنایع شیمیایی بخصوص صنایع عکاسی و صنایع داروسازی بصورت تولید کپسول های ژلاتینی و . . . استفاده می شود .

الف : ویژگی ها :

ژلاتین معمولا بصورت پودر یا گرانول تولید می شود ، رنگ آن زرد متمایل به قهوه ای و تقریبا بی بو و بدون مزه می باشد ، که از نظر فیزیکی تقریبا شفاف و شکننده می باشد .

ژلاتین در آب گرم ، گلیسرول و اسید استیک محلول و در حلال های ارگانیک غیر محلول می باشد .

ژلاتین در دمای حدود 30 تا 35 درجه حدود 5 تا 10 برابر وزن خود آب جذب می کند و به یک ژل آبکی تبدیل می شود . نقطه ژله ای شدن

ژلاتینی که از ماهی گرفته می شود ، پائین تر از نقطه ژله ای شدن ژلاتین تهیه شده از گاو و خوک می باشد .

ژلاتین یک ماده آمفوتریک است بدین معنا که نه اسیدی است و نه قلیایی . نقطه ایزوالکتریک ژلاتین بین 8/4 و 4/9 می باشد .

ژلاتینی که در فرایند اسیدی تولید شده نقطه ایزو الکتریک بالاتری از ژلاتینی دارد ، که در فرایند قلیایی تولید شده است .

ب : ترکیبات :

در حالت خشک حدود 98-99 درصد ژلاتین ، پروتئین می باشد ، در کل ژلاتین یک ترکیب غیر همگن از پروتئین های با وزن مولکولی بالا (حدود 20،000 تا 250،000 ) می باشد .

ساختار فنری آمینو اسیدهای ژلاتین با باندهای پپتید به هم متصل شده اند .


کاربرد محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید پودر ژلاتین از استخوان و پوست دام :


مصارف و کاربردها :

همانگونه که در بخش های قبل اشاره ای به مصارف ژلاتین گردید ، ژلاتین در صنایع مختلف کاربردهای وسیعی دارد بطور کلی مصارف عمده ژلاتین به شرح ذیل می باشد:

مصارف غذایی:

از كاربردهای عمده ژلاتین استفاده در تهیه شیرینی ، آبنبات ، مارمالاد ، دسرهای آماده و . . . می باشد ، همچنین در محصولات لبنی و فرآورده های گوشتی و غذاهای منجمد بعنوان كلوئید محافظ عمل می كند .

در دسرها حدود 8 تا 10 درصد وزن خشک دسر را ژلاتین تشکیل می دهد . 3/0 تا 5/0 درصد از ماست ، 2 تا 3 درصد از شیرینی ها را نیز ژلاتین تشکیل می دهد .

مصارف داروئی :

از ژلاتین برای تهیه كپسول های ژلاتینی نرم و سخت بعنوان روكش و بایندر بعنوان حامل شیاف ها بصورت فیلم ژلاتین قابل جذب ، ژلاتین اسفنجی قابل جذب ، پودر ژلاتین قابل جذب در قطره چشمی ژلاتین و همچنین بعنوان كمك پروتئین غذایی در سوء تغذیه ها استفاده می گردد .

دلیل استفاده از ژلاتین در صنایع دارویی این است که ژلاتین یکی از خالص ترین و کاملترین پروتئین های موجود می باشد . همچنین خیلی سریع جذب بدن می گردد .

اکثر آمینو اسیدهای مورد نیاز سلول های بدن در ژلاتین موجود است . و تنها آمینو اسیدهای حاوی سولفور در ژلاتین وجود ندارند . در کل در ژلاتین 18 نوع آمینو اسید وجود دارد . یعنی از 10 آمینو اسید مورد نیاز بدن 9 عدد آن در ژلاتین موجود است .

مصارف صنعتی:

ژلاتین در صنایعی نظیر چسب سازی ، صنایع نظامی ، ساخت كاغذ اسكناس ، رطوبت گیر و غیره كاربرد دارد .

از چسب های حیوانی با پایه ژلاتین برای چسباندن دو قطعه ارگانیک مانند میوه و سبزی به هم استفاده می شود .

همچنین در صنایع نساجی از ژلاتین بعنوان یک ماده جهت آهار زنی ، کوتینگ ، تکمیل پنبه ، چرم ، ابریشم و پشم استفاده می شود .

در صنایع کاغذ سازی از ژلاتین جهت تولید کاغذهای خود کاربن استفاده می گردد . بدین ترتیب که یک لایه نازک از ژلاتین بر پشت کاغذ زده می شود ، این ژلاتین بصورت کپسول های بسیار ریزی می باشد ، که هنگامی که بر روی کاغذ فشار آورده شود این کپسول ها شکسته شده و اثر ژلاتین بر روی کاغذ بعد می افتد که این حالت مانند این است که از کاغذ رویی ، کپی گرفته شده است .

در صنعت عکاسی از ژلاتین جهت تولید کاغذ عکس ( رنگی و سیاه سفید ) و همچنین تولید فیلم ( فیلم های 35 میلی متری ، APS ، فیلم برداری ، رادیو لوژی و . . . ) استفاده می گردد .


محصولات جنبی :


محصولات فرعی كه در كنار واحد ژلاتین تولید می شوند ، عبارتند از :

چربی : چربی استحصالی از استخوان جهت مصارف غذایی و صنعتی نظیر شمع سازی و صابون سازی

دی كلسیم فسفات ( DCP ) : در تولید خمیر دندان و محصولات بهداشتی

پودر استخوان : جهت مصارف خوراك دام

اوسئین : جهت استفاده در لوازم بهداشتی ، آرایشی

كلرید كلسیم CaCl2 : در صنایع شیمیایی

در صنایع غذایی : ژلاتین در صنایع تولید شیرینی جات ، دسرها ، صنایع لبنی ، نظیر تولید ماست ، خامه ، بستنی ، کمپوت ها ، مربا و دیگر مواد غذایی مصرف می گردد .

در محصولات لبنی و غذاهای منجمد عمل پایدار کنندگی و کلوئیدی ژلاتین از کریستالیزه شدن یخ و شکر جلوگیری می کند . بطور کلی ژلاتین با بلوم ( Bloom ) 250 با غلظت 25/0 % در شیرینی های خامه ای منجمد شده و تا 5/0% در بستنی اضافه می شود و در پنیرهای روستایی بعنوان جداکننده آب عمل می کند . در بعضی از شیرینی ها ژلاتین به میزان 15/1% افزوده می شود ، تا از کریستالیزه شدن شکر جلوگیری کند و باعث نرم نگاه داشتن شیرینی می گردد .

در محصولات گوشنتی ژلاتین با غلظت 5-1 % اضافه می شود ، تا کمک به نگهداری آب طبیعی آن نماید . بیشترین استفاده از ژلاتین خوراکی در تهیه دسرهای ژلاتین است ، که غلظت 5/2 – 5/1 % مورد استفاده قرار می گیرد ژلاتین می تواند بصورت مخلوط باشکر و همراه با مواد معطر یا بدون آن باشد .

در صنایع داروسازی :

در صنایع دارو سازی ژلاتین بعنوان ماده اولیه تولید پوکه کپسول های نرم و سخت استفاده می شود . فرمولاسیون آن با آب ، یا محلول های الکلی پلی هیدرولیک می باشد . در دارو سازی مصرف کپسول همیشه به مصرف قرص ترجیح دارد .

ژلاتین هایی که برای کپسولهای نرم استفاده می شود ، از نوع A و B می باشند ، کپسول های سخت از دوقسمت تشکیل شده اند . ابتدا شکل می گیرند و بعد پر می شوند .

فرآیند تولید این کپسول ها بسیار مکانیزه و دقیق است تا بتواند کپسول های با ضخامت یکنواخت تولید گردد . برای ساخت این کپسول ها بسیار مکانیزه و دقیق است تا بتواند کپسول هایی با ضخامت یکنواخت تولید گردد .

برای ساخت این کپسول ها از ژلاتین bloom - high - To – Medium نوع – 250 – g 230 A و نوع B ( 250 -225) یا ترکیبی از نوع A و B استفاده می شود . از دیگر مصارف ژلاتین در صنایع دارو سازی ، پوشش بعضی از قرص ها ، جذب آب در بعضی از اعمال جراحی توسط ژلاتین و استفاده از آن بعنوان چسب در صنایع چسب سازی می باشد .

در صنایع شیمیایی و عکاسی :

تاریخ استفاده ژلاتین در صنایع عکاسی به سال های 1870 بر می گردد . و امولسیون ژلاتین جایگزین فرآیند کلوئیدها گردید و بعنوان یک پیوند دهنده در محصولاتی که به نور حساس هستند استفاده شد .

ژلاتین در صنایع دیگر مانند نساجی تهیه چسب ، کبریت سازی و در ساخت کاغذ پلی کپی کارتن سازی و نیز در ساخت فیلتر لامپ های جیوه ای و همچنین بعنوان شفاف کننده اجسام مصرف می شود .

ژلاتین بعلت خاصیت نرم کنندگی در فرآورده های آرایشی جهت حفظ زیبایی پوست مصرف می شود و در تهیه محیط کشت باکتری ها نیز از اقلام مهم مواد اولیه محسوب می گردد .


استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید پودر ژلاتین از استخوان و پوست دام :


الف : استانداردهای ملی :
در مورد ژلاتین 2 نوع استاندارد تدوین شده است :
1- استاندارد ملی ژلاتین مورد استفاده در صنایع غذایی : استاندارد شماره 3474
2- استاندارد ملی ژلاتین در مورد ویژگی های چسب های حیوانی و ژلاتین های حاصل از طریق هیدرولیز كلاژن تهیه شده از استخوان ، پوست ، تاندونو مفصل : استاندارد شماره 6424
در این استاندارد ژلاتین به 5 گروه طبقه بندی شده است كه ویژگیهای این 5 گروه به شرح زیر می باشد :

ب : استاندارد های بین المللی :

استانداردهای بین المللی با توجه به نوع مصرف ژلاتین و مواد اولیه تولید ژلاتین تعیین شده است . مثلا استاندارد اروپا در تولید ژلاتین به شرح زیر می باشد:

1- استاندارد مؤسسه استاندارد بریتانیا : BS757

در این استاندارد در مورد روش های شیمیایی و فیزیكی نمونه گیری و آزمایش ژلاتین توضیح داده شده است .

2- استاندارد اروپا در مورد ژلاتین خوراكی : (EC) No 853/2004

در این استاندارد موارد مورد نیاز از مواد اولیه تا مرحله تولید آورده شده ، مواردی از قبیل مواد اولیه ، شرایط تولید ، مواد شیمیایی مورد نیاز جهت تولید ژلاتین ، مواد كمكی و بسته بندی و همچنین شرایط حمل و نقل . موارد میكرو بیولوژیكی مورد نیاز ژلاتین نیز در استاندارد شماره (EC) No 2073/2005 بیان شده است كه با تلفیقی از این دو استاندارد می توان بهترین شرایط جهت تولید ژلاتین خوراكی را فراهم نمود .

3- استاندارد اروپا در مورد ژلاتین جهت مصارف دارویی :

در مورد موارد مصرف دارویی جهت تولید ژلاتین باید از استانداردی كه توسط EDQM ( European Directorate for the Quality of Medicines) تهیه شده استفاده نمود : EMEA/410/01 Rev .02 در این استاندارد تمام موارد مورد نیاز مواد اولیه و شرایط فیزیكی ، شیمیایی و میكرو بیولوژیكی مربوط به محصول نهایی آورده شده است .


کشور های عمده تولید کننده و مصرف کننده محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید پودر ژلاتین از استخوان و پوست دام :


میزان تولید ژلاتین در سال 2006 در جهان در حدود 315،000 تن بوده است که این ژلاتین از مواد اولیه مختلف تهیه گردیده است ، یعنی حدود 144،300 تن از پوست خوک ، 89 ،500 تن از پوست گاو و گوسفند ، 76 ،300 تن از استخوان و 4 ،900 تن از سایر منابع مانند پوست ماهی و . . . .

البته این ارقام در اروپا کمی متفاوت می باشد بدین صورت که در اروپا کل تولید ژلاتین در سال 2006 ، حدود 119 ،800 تن بوده که 82 ،450 تن از پوست خوک ، 12,150 تن از پوست گاو و گوسفند ، 22 ،700 تن از استخوان و حدود 2 ،500 تن از سایر منابع تهیه گردیده است . این بدان معنا است که در اروپا درصد زیادی از ژلاتین ( %68 .8 ) از پوست خوک تهیه می گردد .

حدود 39 درصد ژلاتین جهان در کشورهای اروپای غربی ، 22 درصد در کشورهای اروپای شرقی ، 20 درصد در آمریکای شمالی ، 17 درصد در آمریکای لاتین و بقیه در سایر کشورها تولید می گردد .

کشورهای تولید کننده ژلاتین در اروپا عبارتند از :

آلمان ، فرانسه ، بلژیک ، سوئد ، اسپانیا ، ایتالیا ، انگلیس ، هلند ، اسلواکی و لهستان .

سهم تولید هر یک از این کشورها به شرح نمودار زیر می باشد .


شرایط واردات و صادرات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید پودر ژلاتین از استخوان و پوست دام :


در مورد واردات و صادرات ژلاتین تنها موردی كه قابل ذكر می باشد ، بخشنامه ایست كه از سوی هیئت وزیران در تاریخ 13/08/1380 به تصویب رسیده است .


اهمیت استراتژیک محصول مورد بررسی در طرح توجیهی تولید پودر ژلاتین از استخوان و پوست دام :

امروزه با توجه به کاربردهای وسیع ژلاتین در صنایع مختلف و افزایش روزمره مصرف این کالا ، از اهمیت فوق العاده ای برخوردار گردیده است و دربعضی موارد بعنوان یک کالای استراتژیک تلقی گردیده است .

از آنجایی که در حال حاضر پوکه کپسول های دارویی از ژلاتین تولید می گردد و سالیانه تعداد بسیار زیادی پوکه کپسول از ژلاتین در دنیا تولید می گردد ، این ماده نقش مهمی را درصنایع دارو سازی بخود اختصاص داده است ، با توجه به محدودیت تولید کنندگان ژلاتین و همچنین در انحصار داشتن تکنولوژی و سرمایه گذاری بالای تولید محصول همواره صادرات این محصول به کشورهای وارد کننده دارای مسائل و مشکلات خود بوده است و این کالا بعنوان یک کالای استراتژیک مورد معاملات بین المللی قرارگرفته است .

البته همان طورکه گفته شده علاوه بر کاربردهای ذکر شده ژلاتین دارای کاربدهای دیگری نیز می باشد که ، این خود نشان دهنده اهمیت تولید ژلاتین و نیاز به این محصول در جهان می باشد .


فرایند اجرای این طرح توجیهی تولید پودر ژلاتین از استخوان و پوست دام :

ژلاتین از دو روش كلی قابل تهیه می باشد . یكی روش سنتی كه تقریبا همان روش پخت است و دیگری روش شیمیایی و سنتتیك . روش شیمیایی خود به دو روش اسیدی و قلیایی تقسیم می گردد .

در روش های جدیدتر از آنزیم نیز جهت سرعت دادن به فرایند تولید ژلاتین استفاده می شود . البته نوعی ژلاتین از سریشم ماهی تهیه می گردد ، كه از نظر تكنولوژی تولید كمی متفاوت با ژلاتین معمولی می باشد .

بطور کلی ژلاتین از هر روشی که تولید گردد در آن سه عمل خالص سازی ، تغلیظ ، و خشک کردن انجام می گیرد .

در صورتی که فرآیند تولید ژلاتین با اسید شروع گردد ، روش را اسیدی و ژلاتین حاصل را نوع A و در صورتی که فرآیند با قلیا شروع گردد ، روش را قلیایی و نوع ژلاتین تولیدی را B می نامند .

در مورد تولید ژلاتین از پوست خوک از فرایند اسیدی استفاده می گردد و با توجه به اینکه این ژلاتین در کشورهای اسلامی کاربردی ندارد در مورد این فرایند توضیح زیادی داده نمی شود .

درمورد تولید ژلاتین از استخوان گاو و گوسفند از فرایند قلیایی استفاده می گردد . که خلاصه این فرایند به شرح زیر است :

1- مرحله آماده سازی مواد اولیه :

در این مرحله ابتدا مواد اولیه مورد استفاده ، که معمولاً استخوان و یا ضایعات پوست و بافت های هم بند می باشند از چربی ، خون و گوشت عاری می گردد . مواد مزاحم در پروسه تولید نظیر منیرال ها ، چربی ها ، آلبومین ها توسط روش های فیزیکی و شیمیایی جهت خالص سازی کلاژن از مواد اولیه حذف می گردد .

در حال حاضر از فرآیندهای مکانیکی جهت چربی گیری از استخوان استفاده می گردد . در این روش تکه های استخوان از آب سرد عبور داده می شود و سپس جهت خرد کردن در اندازه های 1 تا 2 سانتیمتر به یک آسیاب هدایت می شود .

پس از مرحله خالص سازی و خرد شدن استخوان ها ، استخوان خرد شده در دمای 180 تا 250 درجه فارنهایت پخته می شوند ، سپس توسط سانتریفیوژ کردن و خشک کردن در دمای 160 تا 270 درجه فارنهایت ژلاتین خشک بدست می آید .

البته ژلاتین از استخوان خام استخراج نمی شود و قبل از استفاده از استخوان باید استخوان تحت یک سری فرایند قرار گیرند تا آماده پخت شود .

2- مرحله هضم اسیدی :

قبل از استفاده از استخوان ابتدا برای مدت 5 تا 7 روز استخوان را در محلول HCl (%6-4) قرار می دهند ( البته در روش های Continues این زمان کوتاه تر خواهد بود ) تا نمک های معدنی از استخوان جدا شود . استخوانی که در این مرحله به دست می آید استخوان مرده نام دارد ، این استخوان مرده سپس با آب شستشو داده می شود تا ناخالصی های آن گرفته شود .

3- مرحله هضم قلیایی و استخراج ژلاتین:

در این مرحل استخوان مرده آماده سازی شده ، برای مدت 35 تا 70 روز در هیدروکسید کلسیم با pH حدود 12 تا 7/12 قرار می گیرند و در این مدت هر هفته با چک کردن مخلوط اجزای غیر کلاژن برداشته می شود و ژلاتین آن جدا می شود .

مرحله استخراج ژلاتین معمولا در حوضچه های با جنس stainless steel که دارای امکانات حرارتی و کنترل دما هستند انجام می پذیرد . معمولا فرایند استخراج ژلاتین در چند مرحل انجام می پذیرد .

در مرحله اول استخراج ژلاتین در دمای حدود 50 تا 60 درجه سانتیگراد استخراج می شود . ژلاتینی که در مرحله اول استخراج می شود معمولا دارای وزن مولکولی ، ویسکوزیته و قدرت ژل شدن بالاتری نسبت به ژلاتین استخراجی در مراحل بعدی است .همچنین این ژلاتین از نظر ظاهری هم شفاف تر می باشد .

در مراحل بعدی استخراج باید دما را بالا برد ، که این افزایش دما روی خصوصیات ژلاتین اثر می گذارد .

4- مرحله شستشو :

بعد از این مرحله ژلاتین بدست آمده را با آب شستشو داده می شود . بدین ترتیب که هر یک کیلو ژلاتین با حدود 50 تا 100 کیلو آب شستشو داده می شود . در هنگام شستشو ، اسیدهای معدنی از قبیل اسید کلریدریک و اسید سولفوریک جهت تنظیم pH در حدود 5 تا 7 به محلول اضافه می شود . سپس ژلاتین بدست آمده از این استخوان مرده را توسط آب داغ استخراج می کنند .

5- مرحله فیلتراسیون ، تبادل یونی و خشک کردن ، آسیاب و بسته بندی :

برای بالا بردن خلوص ژلاتین بدست آمده در مرحله قبلی ، ژلاتین مایع از داخل فیلترهای سلولزی یا سیلیسی عبور داده می شود و توسط رزین های آنیونیک و کاتیونیک یون زذایی می شود . سپس با بخار کردن آب اضافه ژلاتین بدست آمده تا حدود 15 تا 45 درصد تغلیظ می شود .

ژلاتین تغلیظ شده مجددا فیلتر شده و پس از 8 تا 12 ثانیه سرد می گردد ، تا محصول بدست آمده استرلیزه گردد . بعد از این مرحله برای مدت 1 تا 3 ساعت با هوای گرم خشک می گردد و در اندازه های استاندارد آسیاب و بسته بندی می گردد . و یا اینکه توسط اکسترودر ژلاتین را اکسترود می کنند و آن را روی نقاله های از جنس stainless steel می ریزند ، تا به مرحله خشک کن وارد شود و به صورت اکسترود شده خشک شود .

دمای خشک کن در ناحیه اول حدود 30 درجه سانتیگراد و در ناحیه نهایی خشک کن حدود 70 درجه سانتیگراد می باشد . فرایند خشک کردن بسته به خصوصیات مواد بین 1 تا 5 ساعت بطول می انجامد .


فرایند تولید ژلاتین


فرایند تولید ژلاتین با روش قلیایی از استخوان معمولا حدود 5 تا 20 هفته ( اغلب از 8 تا 12 هفته ) بطول می انجامد . به همین دلیل در روش های جدید از آنزیم جهت تسریع فرایند استفاده می شود .

البته این مسئله را باید در نظر داشت که کلاژن ها در برابر اکثر آنزیم ها مقاوم هستند ،اما برخی آنزیم های پروتئینی وجود دارند ، که از این قاعده مستثنی هستند ، Pepsin و Pronase از این قبیل آنزیم ها هستند . با استفاده از روش های شیمیایی و استفاده از این آنزیم ها می توان راندمان تولید را افزایش و زمان تولید را کاهش داد .

:: دانلود طرح توجیهی تولید پودر ژلاتین از استخوان و پوست دام

سخن مدیر با کاربران

از سال 83 تا امروز کنار شما کارآفرینان و سرمایه گذاران عزیز کشورمان بوده ایم و تمامی تلاش خود را کرده ایم تا در شرایط خوب و بد اقتصادی ، بتوانیم باری از دوش شما برداریم و مسیرتان را هموار سازیم.

بیش از 1100 فقره طرح توجیهی را با نهایت دقت و کیفیت و به سفارش شما کارآفرینان ایران زمین تدوین نمودیم و امروز نیز همچنان با نهایت توان در خدمت شما هستیم و خواهیم بود.

آنچه که باعث دلگرمی ما در این مسیر شده موج تقدیرها و لطف شماست که برخی از این تقدیرنامه ها را جهت مشاهده در صفحه درباره ما کانون مشاوران صنعتی ایران قرار داده ایم.

ما در این مسیر همچنان با شما خواهیم بود و به کار خود میبالیم.

لینک های مفید

دانلود رایگان طرح توجیهی

آدرس و اطلاعات تماس

تهران ، تهرانپارس، خیابان فرجام شرقی (جهت دریافت لوکیشن به ما در واتساپ پیام دهید)

iranicc.ir@gmail.com

09360237517

09126277388 (ایمان حبیبی)

09127975250 (امیر حبیبی)

09360555304 (ایمان حبیبی واتساپ)

شبکه‌های اجتماعی ما را دنبال کنید
© 1383, 1403 تمامی حقوق این سایت محفوظ است.