ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
داروهای گیاهی و گیاهان دارویی یکی از معادن غنی کشور بوده ، که از گیاهان بومی آبزی و غیر آبزی تهیه شده و برای درمان بیماری های انسان مورد استفاده قرار می گیرند . در حالت کلی مصرف داروهای گیاهی در موارد زیر می باشد : داروهای مغز واعصاب ، داروهای گوارشی ، داروهای زنان و زایمان ، داروهای زمستانه .
گیاهان دارویی و داروهای گیاهی بدست آمده از آنها ، در طول تاریخ قرابت خاصی با انسان داشته اند و آثار دارویی و موارد استفاده آنها بر هیچ کس پوشیده نیست . اگرچه توجه به این داروها در سالهای گذشته ناچیز بوده ولی خوشبختانه اخیرا مورد توجه بیشتری قرار گرفته اند .
داروهای گیاهی و گیاهان دارویی یکی از معادن غنی کشور بوده که امکان صادرات آنها نیز وجود دارند ، زیرا که وقتی به ارقام واردات کشورهای اروپایی مثل آلمان و فرانسه توجه می شود مشاهده می شود ، که داروهای گیاهی و گیاهان دارویی در جهان بازار بزرگی دارند .
ایران از نظر آب وهوا ، موقعیت جغرافیایی وزمینه رشد گیاهان دارویی یکی از بهترین مناطق جهان محسوب می شود و در این میان استان هرمزگان به دلیل برخورداری از دوره فصول گرما ، جایگاه خاصی را در تولید انواع گیاهان به خود اختصاص داده است . استان هرمزگان با وسعت حدود 000/800/6 هکتار دارای بیش از 900 گونه گیاهی است که در عرصه منابع طبیعی استان پراکنده اند .
شرایط اقلیمی خاص باعث شده است که پوشش گیاهی خاصی نیز در استان پراکنش داشته باشد . استان هرمزگان در مرکز ناحیه رویشی خلیج و عمانی واقع است و علاوه بر آن با داشتن 1100 کیلومتر مرز آبی پتانسیل بسیار بالایی از گیاهان دریایی ( جلبکها ) در استان وجود دارد ، جنگل های مانگرو با وسعت حدود 20 هزار هکتار از جنگل های کم نظیر است ، حضور حدود 300 گونه دارویی در استان نیز دال بر غنای پوشش گیاهی استان می باشد .
از دیگر مواردی که ضرورت تشکیل بخش منابع طبیعی را تایید می کند ، می توان به وسعت 000/100/1 هکتار جنگل ، 000/800/3 هکتار مرتع و 306/565/1 هکتار کویر و بیابان در استان اشاره کرد .
با توجه به پتانسیل های موجود در استان هرمزگان و برنامه ریزی دقیق در زمینه ی تولید مواد دارویی و بهداشتی از گیاهان بومی آبزی و غیر آبزی استان ، ایران و در پی آن استان هرمزگان می تواند به یکی از مهمترین صادرکنند گان داروهای گیاهی تبدیل شده و از این راه درآمد ارزی قابل توجهی را برای کشور به ارمغان بیاورد .
تعریف گیاهان دارویی و بهداشتی گیاهان دارویی به گیاهانی گفته می شوند ، که دارای ماده ی موثره ی مشخصی باشند ، که به آن sabstans Active می گویند و در درمان بیماری یا پیشگیری از بروز آن مورد استفاده قرار گیرد و نام آن در یکی ازفارما کوپه های المللی ذکر شده باشد و یکی از اجزای آن ( ساقه ، ریشه ، گل ، برگ ، میوه و . . . ) دارای ماده ی موثره ی موفق بوده و در درمان بیماری به کار رود .
داروهایی که از گیاهان دارویی تهیه می شود ، داروهای گیاهی نامیده می شود . بر اساس روش های مختلف مصرف دارو های گیاهی در اشکال گوناگون ساخته می شوند ، که ذیلا به آنها اشاره شده است .
• شکل خوراکی : به شکل جامد مانند قرص و کپسول ، به شکل مایع مانند شربت
• شکل تزریقی : مانند آمپول و ویال .
• شکل استنشاقی : مانند اسپری و بخور .
• شکل موضعی : مانند پماد ، کرم ، قطره و شامپو .
• شکل پوستی : مانند چسب پوستی .
• شکل داخل رکتال : مانند شیاف .
تنوع داروهای با منشاء گیاهی با توجه بر تنوع بیماری ها می باشد و بدین ترتیب می توان تعداد بسیار زیادی از این داروها را معرفی کرد .
مواد دارویی که از گیاهان بومی آبزی و غیر آبزی استان تهیه خواهد گردید ، برای درمان بیماری های انسان مورد استفاده قرار می گیرند . در حالت کلی مصرف داروهای گیاهی در موارد زیر می باشد : داروهای مغز واعصاب ، داروهای گوارشی ، داروهای زنان و زایمان ، داروهای زمستانه .
با انجام جستجوهای اینترنتی ، کشورهای زیر را می توان به عنوان کشورهای عمده تولید کننده مواد دارویی و بهداشتی از گیاهان مختلف معرفی کرد : هندوستان ، چین ، انگلستان ، فرانسه ، ترکیه ، کانادا
از نقطه نظر مقررات وزارت بازرگانی ، برای صادرات مواد داروئی و بهداشتی از گیاهان آبزی و غیرآبزی ، شرایط و محدودیتی وجود ندارد .
در سال های اخیر رویکردی همه جانبه جهت استفاده از داروهای با منشأء طبیعی و به ویژه گیاهی در بین مردم بوجود آمده است . بطوری که بخش عمده ای از داروهای عرضه شده در برخی از کشورهای جهان را داروهای با منشأء گیاهی و طبیعی تشکیل می دهند . از طرف دیگر دارو یکی ازکالاهای مهم است ، که در توسعه سلامتی جامعه نقش بسزایی دارد .
بنابراین داروهای تولیدی طرح حاضر را می توان به عنوان یک کالای مهم در صنعت داروئی کشور محسوب کرد . همچنین استفاده از گیاهان دارویی در توسعه ی پایدار می تواند به طورعمده دارای نقش های زیر باشد: ایجاد مواد اولیه برای صنایع داروسازی ، ایجاد اشتغال ، دستیابی به بازارهای جهانی ، حفظ محیط زیست ، سلامت و امنیت بهداشتی افراد و ... .
در این فرایند ابتدا مواد دا روئی از گیاهان به روش دیفوزیون استخراج شده و سپس مواد فوق با مواد کمکی ترکیب و سپس مواد پر کننده به ترکیب اضافه شده و مخلوط کاملا هم زده می شود .
پس از تولید مخلوط ، مواد نگهدارنده به آن اضافه شده و با میکس کامل مخلوط ، دارو آماده می گردد . مرحله آخر در فرایند تولید ، بسته بندی است که این امر با استفاده از ماشین های مخصوص انجام می گیرد .
ب) مقایسه روش تولید معمول کشورمان با دیگر کشورهای جهان روش تولید داروهای گیاهی ، بنابراین در صورتی که این روش تولید در کشورهای مختلف مورد مقایسه قرار گیرد نتایج زیر حاصل خواهد شد :
تکنولوژی مورد استفاده در تولید داروهای گیاهی که پیشتر شرح آن ارائه گردید ، به صورت خرید تکنولوژی از کشورهای دیگر بدست آمده است . از این رو می توان این تکنولوژی را هم سطح تکنولوژی جهان فرض کرد . لذا در اینجا باید گفت که در مورد بیشتر کشورها تفاوت خاصی بین تکنولوژی ها وجود ندارد .
لیکن آنچه که سبب ایجاد تمایز بین محصولات تولیدی از نظر کیفیت آن نسبت به همدیگر می تواند بشود ، شامل موارد زیر خواهد بود:
توان مهندسی واحد تولیدی در طراحی و اجرای مناسب فرایند تولید ، توان مهندسی واحد تولیدی در انتخاب درست مواد اولیه و کیفیت آن ، توانایی ماشین آلات در انجام عملیات مختلف فرایند تولید ، اضافه کردن مواد بهبود دهنده خواص مکانیکی و شمیائی و زمان دقیق افزودن آنها ، دقت عمل کنترل کیفیت در جلوگیری از ورود مواد نامرغوب به فرآیند تولید .
البته باید گفت که در برخی متون علمی ، بر حسب نوع مواد افزودنی به فرایند تولید و همچنین چگونگی ترکیب و میکس مواد و همچنین دما و فشار مورد استفاده در فرایند تولید ، روش های تولید مختلفی را تعریف کرده اند .
• دانش فنی و مهندسی ، مهندسی تفضیلی و پایه
• مخازن مختلف ذخیره و تغذیه
• میکسرها
• کمپرسورهای هواده
• سانتریفویوژ
• خشك کن
• دستگاه بسته بندی
• تجهیزات آزمایشگاهی
• نصب و راه اندازی و آموزش
• گرانولاتور
• سرند دوار
• تونل سرد کن
• پمپ های انتقال
• دستگاه بسته بندی
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید داروهای گیاهی از گیاهان آبزی و غیر آبزی
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید مواد موثر دارویی نظیر دالترکسون
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید دارو برپایه ید
:: دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید امگا 3
تذکر مهم : لازم به ذکر میباشد در صورت موجود نبودن آپدیت 98 ، نسخه های قدیمیتر این طرح ، در همان لینک قرار داده میشود . ولی به محض تهیه کردن آپدیت 98 و یا جدیدتر این طرح ، ورژن جدیدتر نیز در همان صفحه قرار داده خواهد شد .درصورتی که ورژن طرح مربوط به سال 97 یا 98 و یا جدیدتر از آن باشد ، سال نگارش طرح روی متن لینک دانلود قید میگردد . در صورتی که روی لینک دانلود طرح ، سال تدوین طرح توجیهی قید نشده بود ... مشخصا آن طرح مربوط به سال های قبل از سال 97 میباشد .