ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
آبگرمکن خورشیدی به منظور تهیه آبگرم مورد نیاز در بخش های مصرفی و صنعتی با استفاده از جذب تابش انرژی خورشیدی به کار می رود .
اجزاء اصلی تشکیل دهنده یک آبگرمکن خورشیدی
- کلکتورهای حرارتی خورشیدی
- سیستم گردش آب
- پمپ های انتقال آب
- مخزن آب
این محصول می تواند در اقلیم های مختلف و متفاوت تا ٨٥% انرژی مورد نیاز آبگرم مصرف کنندگان را تأمین نماید.
1 ‐ نوع جاذب ( کالکتور ) گرمائی : بخش اصلی یک آبگرمکن خورشیدی کلکتور است . کلکتور از ورق و لوله هائی تشکیل شده است که حرارت خود را از تابش خورشید دریافت نموده و به یک سیال جذب کننده که در داخل تیوپ های آن در جریان است منتقل می نماید . این قطعه عموما تیره رنگ و دارای پوشش هائی از موادی است که بتواند جذب بهتر و پخش کمتر را در ارتباط با انرژی خورشیدی داشته باشد .
انواع کلکتورها
Flat plat collector :کلکتور صفحه ای صاف
Evacuated Tube collector : کلکتور لوله ای تحت خلأ
Concentrating Collector : کلکتور سهموی
متداول ترین و ساده ترین نوع کلکتور ، صفحه ای صاف است که از یک جعبه مستطیل شکل تشکیل شده که داخل آن یک صفحه جاذب مسی یا آلومینیومی پوشش داده شده قرار گرفته است . در زیر این صفحه جاذب انرژی ، لوله هائی باریک قرار گرفته که در درون آن مایع جاذب در جریان است . روی جعبه با شیشه پوشانده شده و اطراف آن عایق بندی گردیده است .
2 ‐ محل قرارگیری کلکتورها
3 ‐ وجود پمپ یا عدم وجود پمپ ( سیستم فعال یا غیر فعال )
4 ‐ روش انتقال حرارت ( حلقه باز ‐ حلقه بسته )
- این سیستم تقریبا در هر اقلیم قابل استفاده است .
- یک منبع تأمین انرژی مستقل است و انرژی مورد نیاز آن به راحتی در دسترس می باشد .
- در زمان قطع گاز یا برق همچنان آبگرم در اختیار مصرف کننده است .
- پس از خرید و نصب هزینه تأمین سوخت ندارد .
- با محیط و نگهداری زیست سازگار است .
- تعمیر و نگهداری آن آسان است .
- به راحتی به سیستم های گرمائی غیر خورشیدی موجود اضافه می گردد .
- به سرمایه گذاری پائین نیاز دارد .
- هزینه نگهداری و تعمیر آن پائین است .
- عمر مفید آن طولانی است و به ١٥ تا ٣٠ سال می رسد .
آبگرمکن های خورشیدی به منظور تهیه آبگرم مورد نیاز از انرژی خورشیدی در دو حوزه اصلی زیر مورد استفاده قرار می گیرند :
الف : مصرف آبگرم بهداشتی و خوراکی افراد
ب : تولید انرژی الکتریکی
رایج ترین نوع مصرف در حال حاضر مصرف آبگرمکن در تأمین آبگرم بهداشتی و خوراکی است و عمدتا در موارد زیر به کار می رود :
- منازل شهری و روشنائی
- هتل ها ، بیمارستان ها و ادارات دولتی
- ورزشگاه ها ، تفریحگاه های عمومی و بین راهی ، تفریحگاه های ساحلی
- دانشگاه ها ، مدارس و سایر مراکز آموزشی و پژوهشی
- پارک ها و کمپ های تابستانی
- کارخانجات و مراکز صنعتی
- مزارع و مراکز کشاورزی و دامپروری
در مناطقی که هزینه های انرژی و حامل های انرژی بیشتر است و همچنین در مناطقی که دسترسی به شبکه گاز و برق مشکل است و یا اساسا دسترسی وجود ندارد کاربرد این محصول از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است .
گرمایش خورشیدی ‐ سیستم های آبگرمکن خورشیدی خانگی‐ قسمت اول : ٨٢٨٥
گرمایش خورشیدی‐ سیستم های آبگرمکن خانگی‐ قسمت دوم : ٨٢٨٦
گرمایش خورشیدی‐ سیستم های آبگرمکن خانگی‐ قسمت سوم : ٩١٣٤
در حال حاضر ، به منظور تهیه آبگرم مصرفی عمدتا از آبگرمکن های گازی و بعضا برقی و نفتی و گازوئیلی استفاده می شود . در ساختمان های بزرگتر این موضوع از طریق نصب تأسیسات مرکزی آبگرم که خود از حامل های انرژی خصوصا گاز و گازوئیل استفاده می نمایند ، تأمین می گردد . عمده محصولات جایگزین در کشور عبارتند از آبگرمکن های گازی یا آبگرمکن هائی که از سایر حامل های انرژی و یا الکتریسیته استفاده می نمایند . در رابطه با این محصولات ( جایگزین ) موارد زیر قابل ذکر است :
1 ‐ منابع حامل های انرژی مانند گاز و . . . محدود هستند و در آینده باید توسط منابع نامحدود جایگزین شوند .
2 ‐ قیمت انواع حامل های انرژی ( چه قیمت های جهانی و قیمت های داخلی ) به شدت رو به افزایش است . این موضوع در مورد انرژی برق نیز صادق است .
3 ‐ میزان مصرف حامل های انرژی مانند گاز و گازوئیل در ایران بالاو چندین برابر میانگین جهانی است . در صورت عدم کنترل روند مصرف این مواد طی چند سال آینده مشکلات جدی در زمینه تأمین و توزیع آنها در کشور بوجود خواهد آمد .
4 ‐ حمل و نقل و توزیع حامل های انرژی بسیار پر هزینه و خطرناک است ، خصوصا اینکه نمی توان آن را به صورت اقتصادی به تمام نقاط کشور منتقل نمود به همین جهت بسیاری از مناطق در حال حاضر در وضعیت عدم دسترسی و یا دسترسی مشکل به حامل های انرژی می باشند .
5‐ خوراک ورودی این نوع محصولات جایگزین مانند گاز در این دستگاه ها صرفا سوزانده می شود ، در حالی که می توان این مواد را برای تولید محصولاتی با ارزش افزوده بالاتر به کار برد .
6 ‐ آبگرمکن های گازی ( برقی و . . . ) به طور مستقیم و غیر مستقیم آلاینده محیط زیست هستند . این موضوع خصوصا در شهرهای با جمعیت و تراکم بالا بسیار مشهود است و در دراز مدت هزینه های سنگین زیست محیطی و سلامت به دنبال خواهد داشت .
7 ‐ عمده محصولاتی که در کشور تولید می شوند نسبت به استانداردهای جهانی از راندمان مناسب برخوردار نمی باشند ، این موضوع باعث تشدید اثرات منفی مذکور در بندهای قبل به دلیل افزایش سرانه مصرف و آلودگی هر آبگرمکن می شود . حمایت های دولتی در سطح جهانی و کشوری نیز مؤید این مدعاست که در آینده نزدیک استفاده از محصولاتی که انرژی خود را از منابع نامحدود و تجدید پذیر ، ارزان و پاک ( سبز ) تأمین نمایند در اولویت قرار می گیرد .
در این راستا و با توجه به مندرجات بندهای ١ تا ٧ می توان دریافت اگرچه استفاده از آبگرمکن های سنتی با توجه به روند روبه رشد خانوارهای شهری و روستائی همچنان حفظ خواهد شد لاکن کشور در ادامه ناچار به آغاز پروژه های تأمین انرژی های نو و جایگزین آبگرمکن های خورشیدی خصوصا در مناطق محروم و دورافتاده می باشد . قابل ذکر است به کارگیری آبگرمکن خورشیدی می تواند تا ٣٠% در هزینه سایر انرژی ها صرفه جوئی نماید .
با توجه به رشد شدید قیمت حامل های انرژی در دنیا و در دسترس نبودن دائمی منابع آن در کشورهای مختلف و همچنین تعداد زیادی از انسان هائی که دسترسی به تجهیزات و تأسیسات مناسب برای تأمین آبگرم بهداشتی خود ندارند و همچنین محدودیت های جدی تولید گازهای مخرب محیط زیست اهمیت تکنولوژی جایگزین محصولات موجود کاملا واضح است . بدین سبب برنامه های حمایتی متنوعی از طرف سازمان های دولتی و نهادهای بین المللی برای استفاده از انرژی های سبز طراحی و در حال اجرا است .
شاهد این مدعی اینکه تا سال ٢٠٥٠ میلادی طبق برآوردهای رسمی ، انرژی خورشیدی حدود ٣٠ درصد کل انرژی مصرفی جهان را به خود اختصاص خواهد داد و مهمترین نوع انرژی مصرفی خواهد بود . کاهش قیمت تأسیسات خورشیدی طی سالیان نیز از دیگر محرک های استفاده دراز مدت از این تکنولوژی است .
آبگرمکن خورشیدی تقریبا در تمام نقاط دنیا مورد استفاده قرار می گیرد و قابل استفاده است . در سال ٢٠٠٧ میلادی حدود ٠٠٠/٣٠٠/٢٨ متر مربع کلکتور خورشیدی گرمائی تولید و در جهان نصب شده است . در این میان بزرگترین مصرف کننده کشور چین با سهم حدود ٧٧% می باشد مشخصات کشورهای عمده مصرف کننده آبگرمکن های خورشیدی ( از تمام مدل ها و کلکتورهای مختلف ) در سال ٢٠٠٧ عبارتند از : چین ، اروپا ، آفریقا ، آمریکای جنوبی و مرکزی ، هند و . . . .
کشورهای ایالات متحده آمریکا و کانادا نیز از دیگر کشورها هستند که میزان قابل توجه ای از آبگرمکن خورشیدی را مورد استفاده قرار داده اند و طی سال های آینده پیش بینی می گردد که این روند با رشد بیشتری ادامه داشته باشد .
بزرگترین تولید کننده آبگرمکن های خورشیدی در حال حاضر کشور چین است . به عنوان مثال در سال ٢٠٠٥ سهم این کشور از کل تولید جهانی بیش از ٦٠ درصد معادل ١٥ میلیون متر مربع بوده است . سایر کشورهای عمده تولید کننده کلکتورهای گرمائی و آبگرمکن خورشیدی ایالات متحده آمریکا ، کشورهای اروپا ، ترکیه و کانادا می باشند .
بر اساس اطلاعات آژانس بین المللی انرژی تا سال ٢٠٠٣ میلادی مجموعا ١٣/٥ میلیون متر مربع انواع کلکتور گرمائی در کشورهای عضو آژانس نصب شده است ، که نسبت به سال ٢٠٠١ در حدود ١٣٠ درصد رشد داشته است . با در نظر گرفتن عدد ٢٨ میلیون متر مربع تولید در سال ٢٠٠٧ رشدی برابر ٤٤٩% نسبت به سال ٢٠٠٣ محاسبه می گردد .
این مقدار معادل متوسط رشد سالانه ٢٥/١١٢ درصد می باشد . پیش بینی ها نشان می دهد تا سال ٢٠١٠ میلادی کلکتورهای مورد نیاز اروپا به ٢٠ میلیون متر مربع برسد این مقدار در سطح جهان ١٠٠ میلیون متر مربع برآورد شده است .
شرایط صادرات و واردات محصول مورد بررسی در طرح توجیهی ساخت آبگرمکن های خورشیدی :
با توجه به بررسی های انجام شده ، مشخص گردید که شرایط خاصی برای واردات و صادرات محصولات مورد بررسی وجود ندارد .
١‐ تولید کلکتور
در این بخش ابتدا لوله ها و شبکه گردش آب همراه با اتصالات مربوط به آن توسط عملیات برش و جوشکاری ساخته می شود و سپس صفحه جاذب انتخاب شده که در این طرح flat plate است متصل می گردد . عمل اتصال در این مرحله از اهمیت بالائی برخوردار است . پس از نصب صفحه جاذب مجموعه آماده شده از نظر آب بندی مورد تست و آزمایش قرار می گیرد .
٢‐ قاب سازی
یکی از اجزاء اصلی آبگرمکن خورشیدی است ، که در ابتدا عملیات آن با برش پروفیل های آلومینیمی به ابعاد لازم آغاز می گردد . پس از برش ، پروفیل ها توسط زانوئی آلومینیومی به همدیگر پرچ می گردند و قاب کلکتور آماده می شود . پس از مرحله قابسازی صفحه عقبی قاب که از جنس ورق آلومینیم است به اندازه لازم برش خورده و توسط عایق EPDM یا عایق های مشابه و به وسیله چسب سیلیکونی اندود می گردد . صفحه عقبی و قاب ، مجموعه قاب کلکتور را تشکیل می دهند .
٣‐ مخزن
مخزن کلکتور معمولا از جنس ورق گالوانیزه تهیه می گردد و شامل عملیات برش ، خمکاری ، جوشکاری و عایق کاری مخزن می شود . حجم این مخازن معمولا در اندازه های ٢٠٠ یا ١٢٠ لیتر می باشد .
٤‐ مونتاژ
در این بخش کلکتور و قاب مونتاژ می گردند و پس از عایق بندی توسط زرین سیلیکونی شیشه جلوئی مجموعه کلکتور نصب می گردد . در این مرحله واشرها و سرپوش ها و تجهیزات و شیرآلات مخازن نیز به طور جداگانه مونتاژ و آماده نصب در محل می گردند .
٥‐ بازرسی نهائی
پس از آماده سازی مجموعه کلکتور و مخازن ، این قطعات مورد تست و بازرسی نهائی قرار می گیرند و سپس به انبار حمل می گردند .
- دستگاه جوش درز ٤/٠ میلیمتر
- دستگاه جوش درز ٦/٠ میلیمتر
- دستگاه جوش درز اتصالات
- دستگاه جوش نقطه ای دوار
- دستگاه جوش ترموتیوپ
دانلود طرح توجیهی تیپ احداث نیروگاه برق خورشیدی
دانلود طرح توجیهی تیپ احداث کارخانه تولید آبگرمکن خورشیدی
در صورتی که برای اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، نیاز به تدوین طرح توجیهی تولید آبگرمکن های خورشیدی ، کاملا به روز ، اختصاصی و بانکیبل ، با پشتیبانی تا زمان اخذ وام دارید از طریق شماره های موجود در همان صفحه با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما ، در مورد شرایط تدوین طرح توجیهی بهره مند شوید . همینطور در صورت انعقاد قرارداد طرح توجیهی با ما ، میتوانید از کارشناس مربوطه خود ، مشاوره های لازم در مورد روشهای اخذ وام و اخذ مجوز را نیز دریافت نمایید .