ایمان حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09126277388
امیر حبیبی (سفارش طرح توجیهی)
09127975250
ایمان حبیبی (سفارش ماشین آلات)
09360555304
جهت سفارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید غذای کودک از میوه و شیر سویا سال 1402 با نرم افزار کامفار به صورت فایل word و pdf ، جهت اخذ جواز تاسیس و وام و تسهیلات بانکی ، این مقاله را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید. ضمنا میتوانید فایل طرح توجیهی تولید غذای کودک از میوه و شیر سویا را که آرشیوی و مربوط به سالهای گذشته میباشد ، صرفا جهت مطالعه از انتهای همین صفحه دریافت نمایید.
غذای کودک یكی از مهترین عوامل رشد و ساختار بدنی و فكری کودک می باشد ، بنابراین باید از مواد مغذی مانند میوه ، شیر سویا و .... تولید شود .
غذای کودک یكی از مهترین عوامل رشد و ساختار بدنی و فكری کودک می باشد . در این گزارش به بررسی در زمینه تغذیه کودک می پردازیم .
ما در این مطالعه با توجه به اینکه در ایران مرسوم ترین نوع غذای کودک مورد استفاده خانواده ها انواع شیر سویا و میوه است ، که در اینجا یکی از انواع جدید شیر مورد استفاده کودک به نام شیر سویا را مورد بررسی قرار می دهیم .
غذای کودک : (کد محصول = 1549201)
شیر سویا : ( کد محصول = 15141312)
غذای کودک در بازار جهانی به طور کلی به صورت زیر طبقه بندی می شود :
انواع شیر ( شیر خشک ، شیر سویا و ... )
وعده های غذایی ( کنسروی ، سرد و ... )
غذاهایی که کودک با دست خودش می خورد ( بیسکویت بچه ، نان برنج و ... )
نوشیدنی ها ( عصاره ها ، آماده برای سرو و ... )
از بین چهار گروه ذکر شده دو گروه اول هر کدام حدود 45 درصد بازار فروش را به خود اختصاص می دهند و دو گروه آخر هر کدام حدود 5 درصد را شامل می شوند .
ما در این مطالعه با توجه به اینکه در ایران مرسوم ترین نوع غذای کودک مورد استفاده خانواده ها انواع شیر است ، یکی از انواع جدید شیر مود استفاده کودک به نام شیر سویا را مورد بررسی قرار می دهیم .
غذای کودک شامل کلیه مواد غذایی و مکمل های غذایی می شود ، که از دوره شیر خوارگی تا 2 سالگی به کودکان داده می شود .
هر نوع از غذای کودک در دوره سنی خاصی به کودک داده می شود و حاوی مقادیری از مواد مغذی و ویتامین های مختلف است که برای رشد کودک مورد نیاز است .
غذاهای کودک بصورت ترکیبی از اجزای گروه های غذایی اصلی تهیه می شوند . ( مانند : گوشت ، ماهی ، گوشت مرغ ، غلات ، لبنیات ، میوه ها و سبزیجات ) .
در اکثر موارد مواقع اجزای سازنده غذاهای کودک با آنچه برای بزرگسالان بکار می روند تفاوتی ندارند .
ایالات متحده آمریكا بزرگترین تولید كننده سویا می باشد و تقریبا دو سوم محصول كل دنیا را تولید می كند . لذا به دلیل داشتن پتانسیل بسیار بالا در تامین مواد اولیه بزرگترین تولید کننده شیر سویا نیز می باشد .
میوه از چین به نقاط دیگر دنیا راه یافته است و بطور وحشی در آن كشور وجود دارد .
سویا در حدود 3500 نوع مختلف دارد كه هر كدام آب و هوای مخصوصی را می خواهد . لذا انواع مختلف آن در نقاط مختلف جهان رشد می کنند.
غذای کودک جزء محصولات غذایی می باشد ، که دارای استاندارهای سخت خوراکی در اروپا و آمریکا بوده و رعایت کردن اینگونه استاندارها در بدو تولید دارای هزینه زیادی می باشد ، لذا پیشنهاد می شود در ابتدای تولید ، با توجه به شرایط صادرات آسان و تعرفه ای گمرکی و هزینه حمل و نقل در ابتدا صادرات به کشورهایی که شرایط واردات آسان تری دارند مد نظر قرار گیرد .
تمام خانواده ها در برهه های مختلف زمانی از غذای کودک استفاده می کنند و این نشان از کابرد بسیار گسترده آن در سطح جامعه می باشد و چنانچه انواع با کیفیت آن به اندازه نیاز در بازار موجود نباشد ، می تواند مردم را با مشکلات زیادی روبرو کند .
لذا توجه به تامین انواع مرغوب آن و به اندازه مورد نیاز برای سلامت یک نسل از جامعه بسیار پر اهمیت است و چنانچه در این مورد سهل انگاری شود ، مشکلات زیادی را برای سلامت جامعه در آینده در پی خواهد داشت .
به علاوه شیر سویا هم با توجه به خواص مخصوص آن در تامین سلامت کودک بسیار موثر است و با توجه به توجه جهانی به این محصول در صورت تولید انواع مرغوب آن امکان رقابت با انواع جهانی نیز وجود دارد .
استاندارد های قابل توجه ، جهت اجرای طرح توجیهی تولید غذای کودک از میوه و شیر سویا
پودر شیر - محاسبه پروتئین سویا و نخود فرنگی به روش ( SDS-CE) : BS ISO 17129
پودر شیر - محاسبه پروتئین سویا و نخود فرنگی به روش ( SDS-CE) : ISO 17129
شیر و فرآورده های شیر - محاسبه پروتئین سویا و نخود فرنگی به روش ( SDS-CE ) : ISO FDIS 17129
شیر و فرآورده های شیر - محاسبه پروتئین سویا و نخود فرنگی به روش ( SDS-CE ) : ISO 17129 FRENCH
فرایند تولید غذای کودک از میوه و شیر سویا شامل مراحل زیر است :
1- انتخاب واریته :
دانه هایی که انتخاب می شوند باید از لحاظ طعم ، رنگ و بوی محصول مطلوب باشد .
2- پوست گیری :
شیر سویا را می توان از لوبیای پوست گیری شده یا نشده تهیه نمود .
پوست گیری خشک توسط پیش گرم کردن لوبیاها برای 10 دقیقه ، خنک کردن و سپس عبور از یک آسیاب پره ای یا سنگی و در نهایت جدا کردن پوست توسط عبور از یک سپراتور صورت می گیرد .
3- خیساندن :
عمل خیساندن در بیشتر روش های تجاری به مدت 16 ساعت یا تا حدود دو برابر شدن وزن اولیه صورت می گیرد .
حذف الیگوساکاریدها در هنگام خیساندن سبب پراکندگی و تعلیق پذیری بهتر مواد جامد در مدت استخراج ، افزایش راندمان و کاهش زمان پخت می شود .
4- خرد کردن :
لوبیای خیس خورده را می توان با آب سرد یا گرم خرد کرد .
5- تنظیم میزان آب :
یک عامل مهم در تعیین کیفیت و کمیت شیر سویا و غلظت آن می باشد ، که وابسته به مقدار آب اضافه شده در واحد وزن دانه سویای خشک است . در عملیات تجاری نسبت آب به سویا 10 به 1 است .
6- پختن :
برای دستیابی به ارزش غذایی و طعم مطلوب توصیه می شود ، که دوغ آب سویا را در 100 درجه سانتیگراد برای مدت 30 دقیقه جهت غیر فعال کردن 90 درصد ممانعت کننده تریپسین جوشاند .
7- استخراج شیر سویا :
شیر سویا را می توان از دوغ آب قبل یا بعد از پختن به صورت گرم یا سرد استخراج کرد و گزارش شده ، که محدوده درجه حرارت استخراج بین 4 تا 80 درجه سانتیگراد بالاترین راندمان شیر را از لحاظ مقدار مواد جامد به وجود می آورد .
8- شستن تفاله شیر سویا :
بیش از 25 تا 30 درصد کل پروتئین دانه سویا را می توان توسط استخراج دوباره بازیافت نمود .
9- فرمولاسیون :
یکی از نکات قابل توجه برای پذیرش همه جانبه شیر سویا نوع فرمولاسیون و مقادیر مناسب آنها مطابق ذائقه عمومی است .
از روغن تصفیه شده سویا برای افزایش کالری و سفیدی شیر سویا نیز می توان استفاده کرد .
10- غنی سازی :
شیر سویا را می توان با ویتامین ها ، مواد معدنی و اسیدهای آمینه برای کودکان و همچنین مصرف عموم مردم غنی کرد .
در بین اینها کلسیم ، ویتامین B12 و متیونین کاربرد بیشتری دارد .
11- هموژنیزاسیون :
هموژنیزه کردن سبب ایجاد حالت خامه ای بهتر ، غلظت یکنواخت تر ، ثبات بیشتر و افزایش قابلیت هضم می شود .
12- پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون :
پاستوریزاسیون جزئی از تکنیک استریلیزاسیون است و از بین بردن کامل میکروب های پاتوژن ، کاهش بار میکروبی و بهبود کیفیت نگهداری شیر سویا می شود .
استریل کردن نیز در درجه حرارت بالایی انجام می گیرد و کلیه باکتری ها و اسپورها را از بین می برد .
13- بسته بندی :
شیر سویا را نیز می توان بطور مستقیم بدون بسته بندی ارائه کرد و یا در ظروف متنوعی این کار را انجام داد .
14- طعم شیر سویا :
پذیرش طعم شیر سویا بر اساس افزودنی ها ، فرهنگ مردم و الگوی غذایی متفاوت است .
آنزیم لیپوکسی ژناز در سویا عامل اصلی ایجاد طعم لوبیایی در شیر سویا می باشد .